Реклама
Реклама
Реклама

На внутрішньо-європейських рейсах з Женеви компанія SWISS вводить полубюджетние квитки

Перевести свої європейські рейси на полубюджетную модель, вирішила недавно авіакомпанія SWISS
Перевести свої європейські рейси на полубюджетную модель, вирішила недавно авіакомпанія SWISS. Відтепер на рейсах з Женеви в будь-яку частину Європи можна буде вибирати тариф без включеного багажу, а також бронювати квитки в одну сторону за дуже низькою ціною - в 38 швейцарських франків (31 євро).

На цей крок швейцарський національний перевізник пішов через сильну конкуренцію з бюджетної компанією easyJet, однією з баз якого також є Женева. Нова система європейських тарифів SWISS по півтора десяткам напрямків з Женеви діє для рейсів з 1 вересня. Вона включає два види тарифів економ-класу: Economy Light і Economy Flex. Перший з них містить заборону на скасування та зміну бронювання і не передбачає безкоштовне перевезення багажу (при цьому SWISS не пояснює, скільки буде коштувати додавання багажу вже після покупки квитка, якщо у пасажира виникне така необхідність). На багатьох напрямках мінімальною ціною квитка в одну сторону за цим тарифом буде 38-39 франків (31 євро). За ці гроші можна полетіти, наприклад, в Мадрид або в Афіни. Мінімальна ціна в Лондон - 59-60 франків (48-49 євро) - ймовірно, з огляду на що стягуються в Великобританії високих зборів.

Тариф Flex у всіх випадках на 50 франків (40 євро) вище. Він передбачає безкоштовне перевезення одного місця багажу, а також можливість повернення та обміну квитка. Обслуговування на борту для пасажирів тарифів Light і Flex однакове - втім, скорочувати там особливо нічого: харчування на найкоротших рейсах європейських рейсах SWISS зводиться до шоколадці, на більш тривалих - до бутерброду. Нова система буде дуже зручна для летять в одну сторону і, можливо, перетягне на женевські рейси частина пасажирів з Цюріха, де продовжують діяти загороджувальні тарифи для польотів тільки в одному напрямку. Наприклад, такий квиток в Мадрид з вересня коштує 38 франків з Женеви, але 1410 франків (+1144 євро) з Цюріха.

Цікаво, що SWISS розповсюдила цю систему і на бізнес-клас. Зокрема, політ в одну сторону в Афіни або Лондон з вересня варто з Женеви в елітному класі 344 франка (279 євро) безпосередньо і 402 франка (326 євро) з пересадкою в Цюріху. Однак такий квиток з самого Цюріха обійдеться в 1464 франка (1 187 євро) в економ-класі і 2058 франків (1669 євро) в бізнес-класі.

Нова система буде зручна в тому числі і російським туристам, що чинять подорожі по декількох країнах Європи. Нагадаємо, що кілька місяців тому тарифи без включеного багажу вже ввели на частини своїх європейських рейсів KLM, Lufthansa, Air France і British Airways.