Реклама
Реклама
Реклама

Львів хоче повернути завод ЛАЗ

На сесію Львівської міськради 15 лютого буде винесено питання про покупку майна колишнього Львівського автобусного заводу.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на львівські ЗМІ.

У проекті рішення йдеться, що депутати визнають за доцільне відновлення роботи ЛАЗ і дають згоду, щоб департамент економічного розвитку міста розробив план створення і реалізації інвестиційного проекту "Львів ЛАЗ".

Крім того, департамент повинен буде зайнятися інвентаризацією майна підприємства і розробити порядок викупу або вилучення у власників і розпорядників активів на території ЛАЗ.

Всього місто планує викупити 240 об'єктів майна ЛАЗу.

Як відомо, у Верховній Раді ще в 2015 році зареєстрували законопроект "Про націоналізацію майна ТОВ" Львівські автобусні заводи ". Документом передбачається примусове відчуження об'єктів права приватної власності на користь держави ТОВ" ЛАЗ "з мотивів суспільної необхідності.

ЛАЗ припинив своє функціонування в жовтні 2014 року. "Сьогодні обладнання підприємства, основне майно якого належить росіянину Ігорю Чуркіну, вивозиться в невідомому напрямку, будівлі розпродаються за безцінь", - пише Львівський портал.

Львівський автобусний завод був основним постачальників автобусів до Євро-2012.