Реклама
Реклама
Реклама

Усть-Каменогорськ чиновник використовував службовий автомобіль в особистих цілях

Фото - З відкритих джерел

Держслужбовець притягнутий до суворої дисциплінарної відповідальності.

Факти використання службового автотранспорту в особистих цілях встановлені під час рейду співробітниками Департаменту у справах державної служби та протидії корупції, передає Zakon.kz з посиланням на Kaзінфopм .

Недільного дня, 11 листопада, близько 16 години був зупинений службовий автотранспорт під керуванням чиновника середньої ланки одного з обласних управлінь, у якого був відсутній шляховий лист легкового автомобіля, як того вимагає закон. Незважаючи на його службову необхідність виїхати на об'єкт, правоохоронці не стали робити виключення держслужбовцю і спочатку склали адміністративний протокол стосовно винної особи, а після супроводили машину в спеціальну "штрафну" стоянку.

У повідомленні департаменту наголошується, що в ряді випадків службовий автотранспорт використовується самими водіями, при тому після закінчення робочого часу, і, не дивлячись на те, що водій держслужбовцям не є, але транспорт все-таки "казенний", і тому за всіма такими фактами приймаються заходи із залученням винної особи до дисциплінарної відповідальності.

Тим часом, ще в 2017 році департаментом була запущена гаряча лінія в месенджері WhatsАpp, яка припала до душі простому обивателю. Небайдужі громадяни і до цього дня направляють свої фото та відео зйомки на номер департаменту, за якими в обов'язковому порядку проводяться перевірочні заходи. А буквально днями надійшли фотоматеріали про використання службового транспорту в особистих цілях - підвозили дітей в школу.

За результатами розслідування винну особу було встановлено і притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Департамент, проаналізувавши ситуацію, з метою виключення негативної критики з боку населення, жовтні місяці провів свої профілактичні рейди у дошкільних та загальноосвітніх установ Усть-Каменогорськ. В результаті рейду встановлено 5 випадків нераціонального використання службового автотранспорту. Виявлено близько 30 фактів нецільового використання службового автотранспорту або використання з порушенням вимог законодавства.

"Використання службового автотранспорту у позаслужбових цілях знаходиться на контролі департаменту. Робота в даному напрямку буде продовжена", - повідомили в прес-службі відомства.