Реклама
Реклама
Реклама

Все про водійських правах і як їх отримати

Гість редакції ВХ - виконуючий обов'язки директора Регіонального сервісного центру МВС в Харківській області Дмитро Крейнер.

- Здрастуйте, Дмитро Юрійович! Поясніть, будь ласка, чим займаються Регіональні сервісні центри (РСЦ) МВС?
- Доброго дня! В основному ми надаємо реєстраційні та екзаменаційні послуги. Крім цього, видаємо свідоцтва для перевезення небезпечних вантажів. В майбутньому планується видача дозволів на вогнепальну зброю.
- Чим ваша робота відрізняється від послуг, які раніше надавали МРЕВ (Міжрегіональні реєстраційно-екзаменаційні відділи)?

- У нас не просто змінилася назва. Незважаючи на те, що послуги і функції, по суті, залишилися ті ж, ми хочемо змінити сервіс, щоб людям було простіше і зручніше реєструвати машини або отримувати водійські посвідчення. Наше головне завдання - забезпечити якісний сервіс громадянам. Крім того, ми зараз аналізуємо нашу діяльність, порівнюємо з попереднім досвідом роботи, розробляємо нові методи роботи і хочемо скористатися їхнім досвідом після затвердження в Міністерстві.
- Чи достатньо сьогодні персоналу в РСЦ для того, щоб там не було черг?
- Цілком достатньо.
- А хто працює в РСЦ - колишні співробітники або нові фахівці?
- Поки переважно це колишні співробітники, вони призначені тимчасово і чекають переатестації. Але є і нові фахівці.

- А коли планується переатестація співробітників? Як ви думаєте, чи все з нею впораються?
- Наскільки мені відомо, у наших колег з превентивної служби переатестація буде проходити на початку квітня. Після цього повинна відбутися у нас. Чи всі впораються? На це питання однозначно відповісти не можна. На мій погляд, ідеальний варіант - це сплав досвіду колишніх співробітників і енергійності молодого покоління.
- У чому суть переатестації?
- Наскільки я розумію, це буде тестування і подальше за ним співбесіду.
- Добрий вечір, Дмитро Юрійович! Мене звати Андрій Йосипович. Після скасування ДАІ, де проходить видача водійських посвідчень і здача іспитів, і хто цим зараз займається?
- Цим займаються територіальні сервісні центри. Незалежно від того, в якому місті чи області чоловік прописаний, він може звернутися, наприклад, в будь-якого сервісного (в Харківській області їх дев'ять - два в місті і сім у області), і отримати права або поміняти водійське посвідчення. Новим автомобілістам потрібно попередньо пройти навчання в автошколі, скласти іспити в сервісному центрі і отримати водійське посвідчення.
- Чи всі школи, які навчають водінню, мають ліцензії?
- Так, всі вони мають і ліцензію, і акредитацію. Автолюбитель має право вимагати документи в навчальному закладі, щоб упевнитися в тому, що він не потрапив на вудку до аферистів.
- Отримати права можна тільки після закінчення автошколи?
- Якщо це відбувається вперше, людина спочатку проходить навчання, отримує сертифікат про закінчення, а потім з цими документами приходить в сервісний центр і складає іспити.
- А можна самостійно вивчити правила дорожнього руху, за допомогою досвідченого водія навчитися основам водіння, а потім прийти в сервісний центр і отримати права?
- Ні, законодавство такої процедури не передбачив. Але в європейських країнах такий принцип давно і успішно працює. Можливо, європейський досвід врахує і наша держава.
- А які зміни відбулися в отриманні водійських прав?
- На даний момент особливих змін при отриманні посвідчення водія немає, лише зменшилася кількість фотографій при подачі документів в автошколу. Крім того, готується законопроект, який злегка спростить процедуру акредитації навчальних організацій. І в зв'язку з цим також буде спрощено отримання посвідчень для абітурієнтів, студентів.
- А скільки зараз йде часу на отримання водійського посвідчення?
- Протягом дня, навіть за пару годин людина може отримати водійське посвідчення. Якщо він робить це не в перший раз, то може вкластися і в півгодини. Якщо це відбувається вперше, або за новою категорії, то затримка буде викликана тільки кількістю людей, що знаходяться в центрі в той момент. До кінця березня в залах очікування міських територіальних центрів будуть встановлені відеокамери, і на нашому сайті в онлайн-режимі можна буде бачити, велика черга.
- Здрастуйте, Дмитро Юрійович! Мене звати Сергій. Скажіть, будь ласка, чи потрібно зараз реєструвати газобалонне обладнання на автомобіль?
- Обов'язково. Особливо якщо були внесені будь-які зміни - це обов'язково повинно бути відображено в свідоцтві про реєстрацію автомобіля.
- А якщо це розглядати як додатковий пристрій?
- У будь-якому випадку людина повинна звернутися в сервісний центр і вказати газобалонне обладнання в свідоцтві про реєстрацію. Інакше це загрожує штрафом, і справою буде вже займатися поліція.
- Ігор Сергійович турбує. Підкажіть, як зараз відбувається реєстрація транспортних засобів?
- Основною відмінністю на сьогоднішній день є відсутність довідки-рахунки, на основі якої перереєструвався автомобіль. Думаю, ті, хто вже звернувся до територіального сервісний центр, помітили, що переоформлення транспортного засобу за рахунок скасування цього документа спростилося. Якщо раніше потрібно було оплачувати цю довідку-рахунок, то зараз досить звернутися в сервісний центр і заповнити в присутності адміністратора договір купівлі-продажу. І ніяких додаткових витрат.
- А сама покупка і реєстрація транспортного засобу здійснюється як і раніше нотаріусом або це теж входить у функції сервісного центру?
- Це одна з основних функцій регіонального центру. Нотаріуси теж можуть виписувати такі документи, але, на мій погляд, в цьому немає сенсу, тому що в центрі це зробити дешевше і простіше.
- У яку суму це обійдеться?
- На нашому офіційному сайті вказана вартість всіх послуг. Наприклад, переоформити машину в середньому буде коштувати близько 500 грн., Включаючи отримання нових номерів. Зрозуміло, вартість буде дешевше, якщо автомобіль залишається зі старими номерами. Поміняти водійське посвідчення коштує близько 200 грн.
- А якщо потрібно відновити номерні знаки?
- При сервісних центрах працює завод, на якому можуть поміняти знаки. Орієнтовна вартість заміни двох табличок - задній і передній становить близько 300 грн.
- Скільки за часом займає оформлення всіх документів? Як швидко здійснюється реєстрація автомобіля?
- Ми намагаємося робити все в найкоротші терміни. Були, звичайно, проблеми зі спецпродукція, коли відбувалася реорганізація, і було неясно, хто виграє тендер на її друк, виготовлення номерних знаків. Але все нормалізувалося, тому подібних проблем виникати не повинно.
- Здрастуйте, Дмитро! Мене звуть Вікторія. Подейкують про скасування медичної довідки для отримання водійського посвідчення. Наскільки це ймовірно?
- Ця інформація невірна. Медичний огляд ніхто не відміняв. Були зміни, внесені Міністерством охорони здоров'я, з приводу лікувальних установ, які мають право проводити медогляди водіїв. Але проходження медичної комісії обов'язково при отриманні посвідчення водія.
- Добрий вечір, Дмитро! Мене звати Володимир. У мене є посвідчення водія на управління легковим автомобілем. Хотілося б ще отримати водійське посвідчення на керування мотоциклом. що потрібно для цього зробити?
- Ви можете звернутися в будь-яку автошколу, у якій є ліцензія на отримання довідки нижчої категорії. В автошколі проходите 20-годинний курс навчання водінню і отримуєте сертифікат, з яким приходите в сервісний центр, складаєте іспит і відкриваєте в даному випадку категорію А.
- Як проходять іспити у майбутніх водіїв? Хто їх приймає і скільки це коштує?
- Іспити приймають співробітники територіальних центрів. Спочатку водії здають іспит з теорії на комп'ютері. У разі успішної здачі теоретичної частини - приступають до практичної частини на автомобілі, яка може проходити в місті на закритому майданчику. При отриманні посвідчення водія іспит буде коштувати близько 230 грн. Якщо знадобиться перездача, то потрібно заплатити додатково 13 грн.
- А скільки разів можна перездавати іспит?
- Теоретичний іспит можна перездавати хоч греблю гати. Якщо теоретична частина здана, а практична не вдається більше двох разів, тоді потрібно звернутися знову в автошколу і пройти знову 20-годинний курс навчання, щоб освіжити свої навички.
- Дмитро Юрійович, здрастуйте! Мене звуть Микола Іванович. Підкажіть, будь ласка, що робити в моїй ситуації. У серпні 2014 роки я потрапив в аварію. Моя машина «москвич-412» була розбита. Приїжджав експерт, все сфотографував, склав акт. Два роки слідчі розбираються, але справа стоїть на місці, що мені робити?
- Миколо Івановичу, а ви хочете свою машину зняти з обліку або перереєструвати?
- Хочу зняти з обліку, а потім здати на металобрухт або розібрати.
- Вам потрібно під'їхати з документами і з довідкою, яку видав експерт, в будь-який сервісний центр. Там вам допоможуть. Якщо на руках є висновок експерта, автомобіль нікуди переганяти не треба, тим більше, що він не транспортабельний, наскільки я зрозумів. Якщо ви проживаєте в Харкові, можете звернутися за адресою: вул. Шевченко, 26 або вул. Шевченко, 62.
- Ігоре Івановичу турбує, здрастуйте! Розкажіть, для яких машин зараз обов'язкові техогляди?
- Сьогодні технічний контроль проходять тільки автомобілі, що займаються регулярними перевезеннями, такі, як таксі, вантажні автомобілі, автобуси. Проводять цей контроль уповноважені суб'єкти господарської діяльності, які, в свою чергу, контролюються регіональними сервісними центрами. Є інформація, що в майбутньому планується повернення обов'язкових технічних оглядів для всіх автотранспортних засобів, але це поки тільки в планах.
- А скільки в місті і в області суб'єктів господарської діяльності, які здійснює техогляд автотранспорту?
- По Харківській області налічується 19 таких суб'єктів. Інформацію про них можна дізнатися в інтернеті і на нашому сайті.
- Техогляди завжди були темою для жартів, як приклад корупції. Може, варто взагалі від них відмовитися?
- Я вважаю, що техогляди потрібні не тільки для транспортних засобів, що здійснюють регулярні перевезення. Ми бачимо, в якому стані по місту їздять машини. Можливо, кращим варіантом було б проведення техоглядів спільними силами суб'єктів госпдіяльності і сервісних центрів, але той факт, що цей процес необхідний, не викликає сумнівів. Наскільки мені відомо, в Європі давно існує така практика, і це дуже вдало працює.
- А скільки коштує процедура техогляду? І наскільки вона якісна?
- Процедура обходиться автовласникові в межах 200-300 грн. А за якість відповідають самі суб'єкти госпдіяльності, тому що вони в цьому зацікавлені. Вони володіють хорошим діагностичним обладнанням, що дозволяє виявляти всі недоліки технічного характеру в автомобілі. Без наявності подібного обладнання вони просто не отримають відповідну ліцензію.
- Добрий день! Вам телефонує Іван. Чи очікують громадян якісь нововведення з боку вашої структури?
- У недалекому майбутньому планується запуск пересувних або мобільних сервісних центрів, які будуть курсувати по області, особливо в тих населених пунктах, де немає регіональних сервісних центрів і до яких важко дістатися. Фахівці цих мобільних сервісних центрів будуть здійснювати ті ж процедури, що і стаціонарних РСЦ.
- Що стосується реєстрації та перереєстрації зброї, ця функція буде закріплена за вами?

- У проекті - так, але поки це питання на стадії розгляду.
- Дмитро Юрійович, ви сказали, що в зв'язку з реорганізацією зникли деякі сервіси. А скільки їх було скасовано?
- Було скасовано чотири сервіси: в Пісочині, Валках, Балаклії і в Вовчанську.
- Наскільки це ускладнило отримання послуг для звичайних громадян?
- Поки що така реорганізація виправдана. Всього в області функціонують дев'ять регіональних сервісних центрів, з них два - в Харкові (вул. Шевченка, 26 - колишня будівля ДАІ, і на вул. Шевченка, 62). Решта РСЦ знаходяться в Мерефі, Богодухові, Куп'янську, Чугуєві, Краснограді, Лозовій та Ізюмі.

Особиста справа

Поясніть, будь ласка, чим займаються Регіональні сервісні центри (РСЦ) МВС?
Чим ваша робота відрізняється від послуг, які раніше надавали МРЕВ (Міжрегіональні реєстраційно-екзаменаційні відділи)?
Чи достатньо сьогодні персоналу в РСЦ для того, щоб там не було черг?
А хто працює в РСЦ - колишні співробітники або нові фахівці?
А коли планується переатестація співробітників?
Як ви думаєте, чи все з нею впораються?
Чи всі впораються?
У чому суть переатестації?
Після скасування ДАІ, де проходить видача водійських посвідчень і здача іспитів, і хто цим зараз займається?
Чи всі школи, які навчають водінню, мають ліцензії?