Реклама
Реклама
Реклама

Встановлено причини аварії експресу "Дніпропетровськ-Київ"

Причиною аварії експресу "Дніпропетровськ- Київ "Стало, згідно з попередніми даними, несанкціоноване втручання сторонніх людей в роботу залізничного обладнання. Про це сьогодні на прес-конференції заявив генеральний директор Державної адміністрації залізничного транспорту" Укрзалізниця "Володимир Козак.

Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, В.Козак розповів, що в ході аварії перша секція електровоза, вагон для перевезення автомобілів і перший пасажирський вагон перекинулися набік. Три наступні вагони нахилилися під кутом від 45 до 30 градусів, шостий вагон зійшов з рейок одним колесом. У складі присутні 510 пасажирів, які в 1:39 були доставлені на станцію "Київ-Пасажирський", після чого були розвезено по домівках.

Після інциденту за допомогою до адміністрації звернулося 172 людини, в тому числі 30 - до медичних установ "Укрзалізниці". 27 з них отримали першу медичну допомогу і були відправлені додому, троє - госпіталізовані. Зокрема, хлопчик з травмою черевної порожнини, чоловік зі струсом мозку і жінка з забоєм нирок. Загрози життю постраждалих, за словами В. Козака, немає.

Глава "Укрзалізниці" також повідомив, що про втрату майна заявило 23 людини. На даний момент речі з вагонів, що зійшли з рейок, вилучаються і будуть видані після прибуття на вокзал. На місці події працює 2 відновлювальних потяги та 2 крана. До кінця дня рух на ділянці повинно бути відновлено. Поки що рух поїздів організовано в об'їзд за маршрутом "Київ-Миронівка-Фастів". Також на місці події працює спеціальна комісія, до складу якої входять представники транспортної міліції та СБУ. Очолює комісію заступник гендиректора "Укрзалізниці".

В.Козак зазначив, що збиток, нанесений в результаті події, на даний момент невідомий. Але підкреслив, що те, що сталося втручання в роботу обладнання ж / д транспорту не могло бути скоєно хуліганами. "Звичайні хулігани цього зробити не змогли б, треба було знати роботу конструкції і вхідного сигналу", - заявив Козак, підкресливши, що "мова йде про секунди". У той же час він не повідомив, чи може причиною аварії, що відбулася бути терористичний акт.

Глава "Укрзалізниці" додав, що всі постраждалі отримають компенсацію відповідно до чинного законодавства.

Нагадаємо, вчора, 2 травня, о 22:15 біля залізничної станції "Росава" Кагарлицького району Київської області (Південно-Західна залізниця) на швидкості близько 115 км / ч зійшов з рейок швидкий поїзд "Столичний експрес", що рухався за маршрутом "Дніпропетровськ -Київ ". В результаті події частково ушкоджена ділянка залізничного полотна і насипу. На місці аварії проводяться відновлювальні роботи.

Причиною аварії експресу Дніпропетровськ-   Київ   Стало, згідно з попередніми даними, несанкціоноване втручання сторонніх людей в роботу залізничного обладнання Версія для друку