Реклама
Реклама
Реклама

Автоперевезення товарів між Україною та РФ повністю зупинилися

  1. Орфографічна помилка в тексті:

4 січня 2016, 21:39 Переглядів: 4 січня 2016, 21:39 Переглядів:   Автоперевезення товарів між Україною та РФ повністю зупинилися

Автоперевезення товарів між Україною та РФ повністю зупинилися. & Nbsp; Фото: & nbsp; ngs70.ru.

Міністерство інфраструктури України заявляє, що непродумане рішення російської сторони про обмеження транзиту українських товарів і неузгоджена квота дозволів на перевезення на 2016 рік в даний час привели до повної зупинки автомобільних перевезень між країнами.

"Міністерство інфраструктури вважає таке ускладнення транзиту через РФ ще однією спробою російської влади негативно вплинути на економічну ситуацію в Україні. Непродумане рішення російської сторони без чіткого механізму його реалізації та неузгоджена квота дозволів на 2016 рік в даний час привели до повної зупинки перевезень між країнами. Більш того, таке різке обмеження транзиту через територію РФ ставить під загрозу інтереси третіх країн, які не зможуть отримати необхідні товари ", - повідомили агентству" І терфакс- Україна "В прес-службі міністерства.

Там нагадали, що відтепер міжнародні транзитні автомобільні перевезення вантажів з України в Республіку Казахстан через територію РФ здійснюються з території Республіки Білорусь. Це означає, що в зв'язку з нововведеннями водії не мають права перетинати україно-російський кордон, зате можуть заїжджати на територію РФ через Білорусь і тільки за умови наявності облікових талонів і спеціальних засобів ідентифікації (пломб).

"Відразу після оприлюднення документа Міністерство інфраструктури звернулося до представників Міністерства транспорту РФ для оперативного врегулювання даного питання. Однак російська сторона відмовилася давати будь-які пояснення до закінчення святкових днів", - додали в прес-службі.

Поки ситуація не вирішена українська сторона закликає перевізників не планувати поїздки до Російської Федерації з метою уникнення незручностей для водіїв і додаткових витрат для бізнесу. Про які-небудь зрушення в цьому питанні Мінінфраструктури буде повідомляти додатково.

Міністерство нагадує, що затримка з узгодженням квоти дозволів на 2016 рік пов'язана з закінченням дії відповідної угоди між нашими країнами і пропозицією РФ ввести квоту на двосторонні перевезення та зменшити кількість дозволів на транзитні, що матиме негативні наслідки для галузі. Українська сторона не погоджується на зміну умов і буде відстоювати свою позицію на всіх рівнях, оскільки діє в інтересах вітчизняних перевізників.

Як повідомлялося з посиланням на дані МЕРТ України, Російська Федерація за станом на 4 січня 2016 року повністю зупинила транзит товарів з України через свою територію.

"Дана заборона РФ є непрозорим, невиправданим і носять дискримінаційний характер. Таким чином, росіяни порушили свої зобов'язання, зокрема, взяті в рамках Світової організації торгівлі та Договору про зону вільної торгівлі від 18.10.2011г.", - говорилося в повідомленні Мінекономрозвитку в понеділок .

МЕРТ нагадує, що президент і уряд РФ рішеннями від 1 січня 2016 року встановили, що транзит українських вантажів в Казахстан здійснюється тільки через один автомобільний і один залізничний пункти пропуску на російсько-білоруському кордоні під Смоленськом і тільки при наявності пломб, підключених до супутникової системи ГЛОНАСС , і облікових талонів у водіїв.

Росія також з 2016 року в односторонньому порядку вийшла з режиму вільної торгівлі з Україною і ввела ембарго на поставки ряду українських продовольчих товарів. У відповідь Київ ввів дзеркальні санкції проти Москви.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Автоперевезення товарів між Україною та РФ повністю зупинилися". інші бізнес новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ