Реклама
Реклама
Реклама

Яке майбутнє у IT-сфери і мов програмування?

  1. Аттіла Марос, програміст
  2. Річард Кеннет Енг, використовує Fortran, Tandem TAL, C / C ++, C #, Obj-C, Java, Smalltalk, Python, Go

Яке майбутнє чекає IT-сферу і мови програмування? На цю тему поміркували користувачі сайту Quora . Найцікавіші відповіді читайте в матеріалі.

сайту Quora

Аттіла Марос, програміст

Кілька ідей, які, як мені здається, будуть здійснені до 2050 року:

Компілятори на базі штучного інтелекту будуть займатися оптимізацією коду і розроблять більш досконалу віртуальну машину, зрозуміти алгоритм якої люди так і не зможуть.

ІІ буде займатися розробкою повністю інтегрованого набору мікросхем, центрального і графічного процесорів. Також саме ІІ буде оптимізувати апаратні засоби і програмне середовище, при цьому оптимізація відбуватиметься на рівні, недоступному для людського розуміння.

В майбутньому мову програмування буде повністю збігатися з природним мовою людини, малюнками і жестами. Будь-яка людина зможе пояснити на своїй рідній мові, чого він \ вона хоче, а ІІ зрозуміє сказане, обробить запит, інтерпретує це необхідним чином і забезпечить виконання завдання. Традиційні мови програмування зникнуть через непотрібність.

В майбутньому програмісти будуть виконувати, скоріше, консультирующую функцію і займатися вирішенням проблем. Сама професія програміста в тому сенсі, в якому вона використовується на сьогоднішній день, майже повністю зникне.

Більше не буде успадкованих базових кодів, так як ІІ проведе автоматизацію всіх успадкованих систем і перепише їх під своє застосування.

В людське тіло будуть імплантувати інтегровані (біо) комп'ютери, які дозволять (заможним) людям досягти більш просунутого рівня комунікації з іноземними інвестиціями. Згодом чітка межа між людиною і ШІ буде стерта, так як багато людей самі по собі стануть ІІ.

PERL випустить 7-у версію.

Річард Кеннет Енг, використовує Fortran, Tandem TAL, C / C ++, C #, Obj-C, Java, Smalltalk, Python, Go

Я вважаю, що автоматизація програмування призведе до зникнення професії розробника. Машинне навчання і Big Data будуть зайняті в аналізі мільярдів рядків коду, прагнучи «зрозуміти», як найкращим чином втілити в життя різні ідеї щодо програм. Після чого спеціальні «боти-програмісти» будуть здатні згенерувати повноцінне додаток, яке буде функціонувати відповідно до інформації, введеної кінцевим користувачем (дизайн користувальницького інтерфейсу, програмні вимоги і специфікації).

І подібне вже можливо: наприклад, за допомогою нехитрих онлайн-інструментів, які дозволяють користувачам створити сайт або розробити мобільний додаток. Подібні інструменти поки не отримали широку популярність, проте це тільки початок їх сходження. У наступному десятилітті вони будуть рухатися вперед семимильними кроками.

Автоматизація буде повільно, але вірно витісняти професію програміста. У строю залишаться тільки кілька ключових мов програмування. Швидше за все, це будуть C, C ++, Java, Go. Можливо, Julia замінить Python.

JavaScript напевно зникне, так як WebAssembly пропонує широкий вибір засобів для веб-браузерів. І, в будь-якому випадку, автоматизація процесу програмування призведе до зникнення спільнот веб-розробників.

Я не здивуюся, якщо Pharo стане в один ряд з такими гігантами, як C ++, Java і Go, так як ця мова набагато приємніший і простий, ніж Python.

Анастасія Малигіна, контент-менеджер

На мій погляд, на сьогодні найбільш перспективною технологією виглядає штучний інтелект. Саме ця технологія стане основою майбутнього розвитку мов програмування, адже саме ІІ, а не людина, буде створювати кращий код.

Тому вже в самому недалекому майбутньому ІІ почне складати нам конкуренцію, тому при розробці даної технології необхідно особливу увагу приділяти деталям і бути вкрай продуманими і обережними.