Реклама
Реклама
Реклама

Чи можна іноземцю купити машину в Росії

  1. Оформлення авто на іноземних осіб в РФ
  2. Список документів для іноземних громадян при оформленні автомобіля
Автомобіль в 21-му столітті - це не розкіш, а необхідність, засіб пересування, яке значно дозволяє заощадити час і кошти для щоденних далеких поїздок. Тому, не дивно, якщо ви хочете купити собі машину в Росії. Нещодавно, ми писали про те, де можна знайти собі авто в РФ і о котрій встане ця покупка. Сьогодні ж розповімо вам про юридичну частину цього питання і уточнимо, чи можна іноземному громадянинові купити машину в РФ, чи можна оформити її на себе і як це зробити.

Оформлення авто на іноземних осіб в РФ

Згідно з нормами, прописаними в законодавстві РФ, а саме - згідно з наказом МВС від 24 листопада 2008 роки за держномером 1001 "Про порядок РЕЄСТРАЦІЇ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ", іноземні громадяни, законно проживають в Росії, мають право оформити на себе транспортний засіб. Тобто, приїхавши до Росії на заробітки, отримавши патент на роботу, РВП або ВНЖ, або ж працюючи за трудовим договором (для громадян країн ЕЕАС), ви можете купити в РФ свій особистий автомобіль і оформити його на себе.

Постановка автомобіля на облік, його реєстрація та оформлення, оформлення Вас як власника виробляються в відділенні ГИБДД. Звертатися за оформленням купленого в Росії автомобіля на себе слід в регіональне / районне відділення ГИБДД - в тому місті, в тому районі, де Ви проживаєте і де Ви зареєстровані.

Реєстрація або перереєстрація автомобіля на себе для іноземних громадян в РФ практично нічим не відрізняється від процедур, передбачених в даному питанні громадянам РФ. При оформленні Ви заплатите таку ж держмито, будете очікувати перевірки перед перереєстрацією авто стільки ж часу, скільки громадяни РФ, Вам також потрібно буде оформити ОСАГО перед тим, як сісти за кермо.

Важливо! Оформити авто необхідно не пізніше, ніж через 10 днів після його покупки (після підписання договору про купівлю-продаж авто).

Список документів для іноземних громадян при оформленні автомобіля

Отже, вибравши і купивши автомобіль в Росії, Вам потрібно попрямувати в місцеве відділення ГИБДД для оформлення транспортного засобу на себе. Для цього зберіть і пред'явіть в відділення наступний список документів:

1) заяву на оформлення / переоформлення автомобіля (зразок надається у відділенні ГИБДД);

2) техпаспорт на дану машину;

3) договір про купівлю-продаж;

4) договір комісії на акт передачі транспортного засобу покупцеві;

5) паспорт (це Ваш граждансікй узбекистанський, таджикистанський, Киргизстанські або російський паспорт);

6) поліс страхування (це ОСАГО );

7) міграційна карта;

8) патент / РВП / ВНЖ;

Після подачі заяви і вищезгаданого списку документів, нові документи на вже Вашу машину в Росії Ви отримаєте після перевірки поданого списку документів і самого автомобіля. Якщо авто не в угоні, не в заставі, номера кузова та двигуна збігаються з техпаспортом і інші дані сходяться, то Ви в найближчий же час отримаєте документи, що підтверджують реєстрацію автомобіля на Вас і нові номерні знаки на авто.

Джерела інформації

джерела фотографій