Реклама
Реклама
Реклама

Перелік пільгових автомобілів за держпрограмою в 2019 році


Пропонуємо Вашій увазі список автомобілів, які можна придбати за державною програмою пільгового автокредитування і субсидування. Дана програма почала свою дію ще в 2015 році, і продовжує діяти в поточному 2019 році.

Умови пільгової програми з державною підтримкою за 2017 рік

Кредит видається не більше ніж на 3 роки з обов'язковим внесенням першого внеску від 20% і оформленням страховки. Забезпеченням в даному виді позики буде виступати купується транспортний засіб.

Вартість придбаного авто не може перевищувати суму 1,45 млн. Рублів і масу 3,5 тонни. Плюс до всього, що купується машина, повинна бути випуску 2016 або 2017 року.

Щоб воно підходило під умови програми, необхідно, щоб ТЗ не складалося в реєстраційному обліку і не перебувало у власності іншої фізичної особи. Іншими словами - придбати підтриманий автомобіль не вийде.

Процентна ставка буде розрахована як 2 \ 3 від діючої ключової ставки ЦБ РФ, яка на даний момент становить 8,25% річних. У договорі має бути прописана як новная ставка, так і та, по якій буде здійснюватися розрахунок.

Про всі нюанси ви дізнаєтеся з відео:

Нові умови в 2019 році

Нагадаємо, що раніше держава проводила і фінансувало пільгове автокредитування через те, що ключовий відсоток був дуже великий, кредити від комерційних банків були непомірні дорогими, ніхто не хотів купувати машини. Щоб підтримати вітчизняний автопром і банківський ринок, почали субсидувати відсотки.

Зараз ставка рефінансування значно знизилася (до 7,25%), кредити в банках стали більш доступними, і Уряд відмовився від подальшого субсидування% .Тепер фінансові організації самі встановлюють ті відсотки, які вони вважатимуть за потрібне. Але можливість заощадити все одно є у певних категорій людей.

«Перший автомобіль» і «Сімейний автомобіль» - це нові проекти, які з'явилися в 2015 році. Відповідно до їхніх умов, учасник зможе розраховувати на знижку в розмірі 10% від вартості транспортного засобу в тому випадку, якщо він підходить під певні умови. Для жителів Далекого Сходу бонус - знижка до 25%!

При цьому не можна брати участь в обох проектах, потрібно вибрати тільки один. Перший підходить для тих, хто раніше не мав у власності приватне авто, але має водійське посвідчення. Другий підійде для сімейних пар, де є двоє і більше неповнолітніх дітей.

Дуже важлива наявність водійських прав, без них ви не зможете взяти участь ні в одному з пропозицій. Повний перелік умов ви зможете знайти в цієї статті .

Вимоги до авто

Так як програма поширюється виключно на придбання нових транспортних засобів, то покупка буде відбуватися в автосалоні. Саме там у одного з менеджерів потрібно поцікавитися про наявність пільг.

Які автомобілі підходять під пільговий кредит:

  • нові (не пізніше 2019-2019 років випуску),
  • легкові,
  • вартість не повинна перевищувати 1,5 млн. рублів,
  • виключно російського складання.

Є певний перелік автомобілів, які підходять для пільгового автокредитування. Якщо вас цікавить програма «Сімейний автомобіль», то повні умови є на офіційному сайті hsemeynyy-avtomobil.ru. Також всі вони перераховані в таблиці нижче:

Як отримати субсидію на покупку автомобіля?

Яким чином можна отримати пільговий автокредит з державною підтримкою? Все досить просто: ви вибираєте автомобіль, який підходить під вищеописані умови і або звертаєтеся до кредитного спеціаліста безпосередньо в салоні, або подаєте заявку в будь-який з банків, пропонують автокредитування .

Які банки надають кредити з державною підтримкою:

Як виглядає процес оформлення: ви збираєте документи, передаєте їх на розгляд кредитного спеціаліста і чекаєте рішення банку. Якщо воно буде позитивним, оформляєте договір купівлі-продажу, КАСКО, вносите початковий внесок і підписуєте кредитний договір.

Забрати авто можна буде відразу, як в банк надійде фінансування, субсидію перераховують на 2 день. Зверніть увагу, що при оформленні автокредиту за держпрограмою обов'язково потрібно оформити страховку КАСКО на ТЗ, а от страхування позичальника - справа добровільна, від нього можна відмовитися.

Вимоги до позичальників

Не варто думати, що якщо ви номінально підпадаєте під вимоги програми, вам забезпечено позитивне рішення від банку з видачі автокредиту. Зовсім ні, вас будуть перевіряти рівно також, як і решти позичальників, які кредитуються без субсидій.

На що дивляться при оцінці клієнта:

  • наявність громадянства і реєстрації,
  • чи є постійне джерело заробітку, офіційне працевлаштування,
  • чи діють інші кредитні зобов'язання (оцінюють боргове навантаження),
  • яка кредитна історія.

Це загальні вимоги, і при цьому в кожному банківській установі буде діяти своя внутрішня політика. Наприклад, одні банки готові співпрацювати з клієнтами з 21 року, інші - з 26-річними. З'ясовувати такі нюанси потрібно заздалегідь, в найближчому відділенні або на офіційному сайті обраної вами кредитної організації.

Які можуть запросити документи:

  • паспорт громадянина РФ,
  • довідка про тимчасову прописку, якщо немає постійної,
  • довідку 2-ПДФО або за формою банку,
  • копію трудової книжки,
  • водійське посвідчення.

Програма буде діяти до кінця 2020 року, тому ви ще встигнете подати заявку, але острах - на цей рік виділено всього 3 млрд. Рублів. Як бачите, в поточному році не можна буде отримати знижений відсоток по кредиту, але можна отримати знижку в розмірі 10% від вартості авто, якщо ви підходите під одну з вище перерахованих програм

Яким чином можна отримати пільговий автокредит з державною підтримкою?