Реклама
Реклама
Реклама

Чому не варто купувати автомобіль в кредит: 10 причин

  1. Орфографічна помилка в тексті:

переглядів: переглядів:   Названо 10 причин не купувати авто в кредит

Названо 10 причин не купувати авто в кредит. Фото: & nbsp; avtocredit.net.

Якщо не вистачає всієї суми на ту чи іншу річ, покупка в кредит може стати виходом із ситуації. Однак, гарненько поміркувавши над умовами, які пропонують банки, розумієш, що краще взяти гроші в іншому місці. Розглянемо десятку найбільш вагомих аргументів проти кредиту в банку, передає VitaMarg .

1. Банк має право в односторонньому порядку змінювати процентну ставку. У договорах всіх банків чітко прописується пункт, згідно з яким банкіри мають право змінювати кредитну ставку без узгодження її з позичальником. При цьому службовці банку повинні тільки повідомити людини, яка взяла кредит, в строк від 10 до 20 днів до дати початку нарахування відсотків по кредиту відповідно до нових ставками, а також надати для укладення проект додаткової угоди до діючого договору.

2. Переплата по касовому збору. Дуже часто, беручи будь-який кредит, в якому вказана певна процентна ставка, на перший погляд набагато менша, ніж в інших банках, позичальник не бачить безлічі прихованих "підводних каменів". Вибравши певний банк за те, що у нього мінімальна з усіх існуючих процентна ставка, споживач не помічає в хитро складеному договорі переплату за касовим збору, яка може повністю перекрити різницю в процентах з іншими фінансовими установами, а в окремих випадках і перевищити підсумкову суму виплати.

3. Одним з недавніх ноу-хау, які банки внесли у договір про надання кредиту, є страхування життя і здоров'я позичальника. А, як все прекрасно розуміють, будь-яка форма страхування коштує грошей. Отже, позичальник, що зважилася взяти кредит, до суми виплат додає переплату за страховку життя і здоров'я. У разі його смерті банк все одно отримає гроші, які позичав людині при його житті. При цьому повісивши на позичальника витрати, пов'язані зі страхуванням власного життя фактично на користь банку.

4. Час, як відомо, гроші. Якщо кредит береться в банку, в якому у позичальника відкритий рахунок, потрібна сума, за умови її наявності на рахунку, автоматично сходить з рахунку в потрібний день місяця. В іншому випадку, якщо позичальник не має відкритого рахунку в банку, йому доводиться щомісяця втрачати час на те, щоб дістатися до потрібного відділення. А після цього, відстоявши довгу чергу, вносити гроші по кредиту.

5. Переплата по процентній ставці. Процентна ставка - це ціна кредиту. Ціна грошей. Це сума коштів, які позичальник платить кредитору за користування кредитом. Дуже часто реальна процентна ставка перевищує номінальну. Нерідко буває так, що людина, яка підписується платити, скажімо, 15% річних, в дійсності платить 18% в рік. Що значно перевищує вартість кредиту в цілому.

6. Втрата грошей на штраф за прострочення платежу. Нерідко буває так, що зарплату затримують на роботі на один або два дні. Замість 10 числа ми отримуємо зароблені гроші 12-го або 15-го. Затримка на кілька днів у багатьох компаніях вважається нормою. У банку при виплаті кредиту справа йде зовсім інакше. Якщо людина затримує виплату кредиту хоча б на один день, йому нараховують штраф за прострочення. Банкірів не цікавлять подробиці, які пов'язані із затримкою. Затримали гроші на роботі або їздив на курорт відпочивати - штраф за прострочення все одно заплати.

7. Крім процентної ставки, яка нараховується за користування кредитом щомісячно, нерідко існує ще і щомісячна комісія. Дана виплата зараховується до місячної процентної виплати по кредиту. Дуже часто вона буває добре завуальована в договорі. А захоплений ейфорією людина часто зауважує різного роду додаткові нарахування лише після того, як підпише договір. Ну а в такому випадку вже назад ходу немає. Якщо підписався, доведеться платити.

8. Ще одним платежем є одноразова комісія банку. Зазвичай вона коливається в розмірі 1-2% від суми кредиту, але в беззаставних і споживчих кредитах буває дуже навіть значною. А в договорах про неї написано маленькими літерами внизу сторінки. Завдяки цьому споживач може дізнатися про її існування лише після підписання договору.

9. Приїхавши в банківське відділення для виплати по взятому кредиту, людина отримує невимовне задоволення від нервування, пов'язаної з чергами в касу банку. У касах багатьох банків зустрічаються не дуже ввічливі працівники. Можна тільки уявити настрій касира, у якого під вухом постійно скрекоче допотопний матричний принтер. Плюс до всього в кожної черги завжди знайдеться галаслива бабуся, яка буде з голосінням згадувати, як добре було жити при комуністах, і нарікати, як погано ми живемо зараз.

10. Ейфорія від покупки жаданого транспортного засобу в кредит через деякий час може змінитися гіркотою втрати автомобіля. Він може розбитися або згоріти, враховуючи історії з підпалами автотранспорту, які відносно недавно почалися в Києві. Незважаючи на те, що автомобіль застрахований, страхова компанія може відмовити у виплаті за підпал автомобіля. У багатьох страхових договорах чітко прописано: вночі автомобіль повинен знаходитися на території, що охороняється автомобільній стоянці, в іншому випадку страхова компанія не несе за нього відповідальність. Наприклад, біля мого будинку в радіусі 3 км немає автомобільних стоянок. Отже, якщо мій автомобіль, куплений в кредит, спалять, коли він буде стояти на вулиці під вікном, страхова компанія має право відмовити у виплаті страховки, а гроші банку повернути все одно доведеться.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Чому не варто купувати автомобіль в кредит: 10 причин". інші Авто новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ