Реклама
Реклама
Реклама

Автокредит: де краще оформити, в якому банку вигідніше

  1. Кращі пропозиції за стандартною програмою автокредитування
  2. Автокредит з держпідтримкою
  3. Вимоги до позичальника
  4. Список найкращих пропозицій автокредиту з держпідтримкою
  5. Автокредит без початкового внеску
  6. Автокредит на старий автомобіль
  7. Автокредит з поганою кредитною історією
  8. пакет документів
  9. Процедура оформлення автокредиту

Автокредит - це цільове кредитування під відсотки, видача коштів проводиться на придбання автомобіля. При цьому є можливість використовувати транспортний засіб без будь-яких обмежень.

У разі оформлення автокредиту, важливо проаналізувати всю інформацію про запропонованих банківських програмах, і вибрати найбільш оптимальну, виходячи з можливої ​​суми початкового внеску і параметрів автомобіля.

На фінансовому ринку є спільність в характеристиках існуючих пропозицій:

  • Сума початкового внеску варіюється від 15 до 40%;
  • Автомобіль, що купується при укладенні договору стає заставним майном, яке в разі невиплати по кредиту підлягає реалізації;
  • Виходячи з попереднього параметра потрібне обов'язкове страхування автомобіля, так як має бути гарантія збереження заставного майна;
  • Дане кредитування є цільовим, тому грошові кошти перераховуються безготівковим переказом банком НЕ позичальнику, а безпосередньо продавцеві; Автокредит - це цільове кредитування під відсотки, видача коштів проводиться на придбання автомобіля
  • Найчастіше даний вид кредитування надається фізичним особам для некомерційних цілей, однак, бувають винятки;
  • Багато автосалонів використовують процедуру скорингової подачі заявки, після якої клієнту пропонують варіанти банківських програм кредитування. Укладення угоди може відбутися в день подачі заявки;
  • Розстрочка - досить поширена програма покупки автомобіля. Суть полягає в тому, що погашення відсотків на себе бере автосалон, а клієнт виплачує тільки суму, якої бракує, яка прописана в договорі. Однак за цією програмою можна купити тільки новий автомобіль, потрібно внести суму, не менше 50% від вартості транспортного засобу;
  • Існує кредитування без початкового внеску, але в цьому випадку варто очікувати високу процентну ставку, банк буде враховувати підвищені ризики.

Кращі пропозиції за стандартною програмою автокредитування

Розглянемо в якому банку вигідніше взяти автокредит:

Найменування Ставка Термін Початковий внесок Сума кредиту Особливості автокредитування ВТБ 24 Від 17,9% Від року до семи років Від 20% Від 150 тис. До 1 млн. Рублів Найкращі умови пропонуються залатаним клієнтам банку, мінімальна сума щомісячного доходу повинна становити не менше 20 тис . рублів на місяць. Райффайзен банк Від 6,4 до 14% Від року до п'яти років Від 15 до 40% Від 500 тис. До 3 млн. Рублів Кредитування відбувається на території великих міст Росії, де є присутність відділень банку. В основному банк вважає за краще клієнтів з високим рівнем доходу. Східний експрес Від 19% Від року до 59 місяців Встановлюється індивідуально Від 100 тис. До 1 млн. Рублів Ставка може бути і менше, спостерігається пряма залежність з кредитною історією позичальника. Гроші надаються на покупку як нових, так і старих автомобілів. Альфа банк Від 12,5% Від року до шести років Від 10% Від 100 тис. До 5,6 млн. Рублів Для латаних клієнтів банку ставка фіксована і складає 15,5%, для інших категорій клієнтів ставка встановлюється після розгляду наданих документів Россельхозбанк від 14,75 до 17,25% до п'яти років від 15% до 3 млн. рублів Процентна ставка призначається виходячи з суми початкового внеску і терміну кредитування

Вибір програми кредитування залежить від індивідуальних властивостей, які пред'являє клієнт до оформлення кредиту: вартість придбаного авто, суми мінімального початкового внеску, який клієнт зможе внести з власного бюджету, терміну передбачуваного позики. Найкраще звертатися в банк, де клієнт отримує заробітну плату, так як програми для таких позичальників завжди більш вигідні, ніж в інших банках на загальних умовах. Основні негативні відгуки клієнтів стосуються нав'язаної страховки. Клієнти відзначають, що крім покупки поліса КАСКО, фахівці банку примушують оплачувати додатковий поліс страхування життя. Він включає в себе ризики по втраті роботи, постійної або тимчасової непрацездатності, що піти з життя. Клієнти скаржаться на обман з боку банківських співробітників, які вводять їх в оману, запевняючи, що страхування життя обов'язково, в іншому випадку угода буде скасована. Насправді в договорі є пункт, в якому прописано, що дана послуга купується клієнтом добровільно.

Автокредит з держпідтримкою

Програма покупки автомобіля за участю державного фінансування користується попитом серед заявник. Її суть полягає в тому, що клієнтам надається можливість придбати машину за зниженою ставкою. Її зниження компенсується за рахунок коштів, яке вкладає в програму держава. Розглянемо більш детально даний вид автокредиту.

Вимоги до позичальника

  • Клієнт повинен мати російське громадянство;
  • Вік клієнта повинен буті в діапазоні від 21 року до 65 років (на момент погашення позики);
  • Стаж клієнта повинен становитися НЕ менше року на последнего місці роботи;
  • Важливо, щоб постійна або ж тимчасова прописка позичальника була в місці присутності відділення банку, де оформляється договір автокредитування.

Умови автокредитування з держпідтримкою

Даний вид кредитування досить специфічний, тому відрізняється від стандартних програм за такими позиціями:

  • Маса транспортного засобу повинна бути більш 3,5 тонн;
  • Максимальний термін виплати кредиту становить 36 місяців;
  • Загальна сума, яку може надати банк, не повинна перевищувати 1 450 000 рублів;
  • Автокредит видається тільки в рублях;
  • Сума початкового внеску не менше 20 відсотків;
  • Не допускається оформлення покупки автомобіля з пробігом.

Список найкращих пропозицій автокредиту з держпідтримкою

Так як умови для всіх банків в принципі одні й ті ж, розглянемо безпосередньо відсоток, який відрізняється в пропозиціях банків:

НайменуванняВідсоток

ВТБ 24 Від 7% Сбербанк 6,7% Газпромбанк 9,5% Росбанк Від 8,17% Россельхозбанк 10,83% Уралсиб Від 10,5% Юникредит банк 8,5%

Якщо питання відсоткової ставки є найбільш важливим параметром, то варто звернути увагу на список автомобілів, які можна придбати за програмою кредитування з державною підтримкою. Заздалегідь вивчати цю інформацію необов'язково, її можна уточнити у фахівців автосалону.

Автокредит без початкового внеску

Автокредит без початкового внеску

Якщо у клієнта платоспроможність дозволяє виплату щомісячного платежу, але на момент покупки немає власних заощаджень, то він може скористатися програмою автокредитування без початкового внеску. Наявність стартової суми є гарантією для банку в готовності виплат на постійній основі. Відсутність початкового внеску підвищує банківські ризики, які будуть закладені в процентну ставку. У деяких випадках банки можуть зажадати залучення поручителів. При цьому оплата поліса страхування не може бути включена в тіло кредиту, а повинна бути виплачена з власного бюджету клієнта. Розглянемо, які банки готові на співпрацю при даних умовах:

Найменування банку Умови Меткомбанк

  • Ставка до 23%;
  • Сума не більше 1,5 млн. Рублів;
  • Термін кредитування до 7 років;
  • Без підтвердження доходу;
  • Можливість оформлення без поліса КАСКО.

Регіональний Банк Розвитку

  • Ставка складе 15%;
  • Сума не більше 1,5 млн. Рублів;
  • Довідка, що підтверджує дохід за 1 рік;
  • Термін кредитування до 5 років.

Автоекспрес

  • Термін кредитування до 5 років;
  • Ставка по кредиту до 21%;
  • Можливо придбати і новий, і старий автомобіль.

Є деякі особливості, які пред'являються до позичальника при скорингової оцінки:

  • У клієнта не повинно бути поточних непогашених кредитів;
  • Гарна кредитна історія;
  • У клієнта повинна бути хоча б тимчасова прописка;
  • При розгляді доходу клієнта, сума щомісячного платежу не повинна бути більше 40% від його офіційного доходу.

Автокредит на старий автомобіль

Придбання автомобіля з пробігом - це можливість покупки за нижчою вартістю. Існує кілька варіантів придбання уживаного авто: Придбання автомобіля з пробігом - це можливість покупки за нижчою вартістю

  1. Оформлення покупки за стандартною програмою кредитування. В принципі для банків немає особливо значення, купується новий автомобіль або старий. Найважливіше в цьому випадку відповідність клієнтом вимог, які до нього пред'являє банк. Різниця полягає лише в сумі, на яку буде оформлятися договір. Для клієнта найкраще скористатися даною програмою, так як угода проходить офіційно через автосалон, тому знижується ризик покупки проблемного автомобіля.
  2. Купівля в розстрочку. Дана послуга може надаватися банком-партнером по спеціальної акції. Мінусом програми є термін кредитування - не більше двох років. При цьому сума щомісячного платежу стає досить суттєвою. Варто врахувати, що буде стягуватися додаткова оплата з бюджету клієнта за придбання поліса КАСКО.
  3. Оформлення договору без початкового внеску. У цьому випадку не слід чекати швидкого вирішення з боку банків. Найімовірніше буде потрібно повний пакет документів.
  4. Оформлення кредиту готівкою. Звичайно, це не автокредит, але можливість скористатися даним видом кредитування абсолютно реальна. Кредит готівкою є нецільовим, тому отримавши необхідну суму на руки, клієнт може ними розплатитися в салоні. Варто враховувати, що в цьому випадку не обов'язково придбання поліса КАСКО. Єдиною проблемою може стати нав'язане страхування життя.

    Важліво! Ставка і рішення банку від цього ніяк не залежить, тому можна сміливо відмовлятися від неї, кредит зобов'язані будуть оформити, якщо раніше клієнт вже був проінформований про позитивне рішення.

Автокредит з поганою кредитною історією

Для початку варто з'ясувати яка інформація за клієнтом числиться в БКІ. Для цього необхідно дотримуватися наступного алгоритму:

  • Є можливість запросити раз на рік свою кредитну історію, при цьому інформація надається безкоштовно. Тому спочатку потрібно зробити запит і отримати документ;
  • Далі взяти з роботи довідку про постійне працевлаштування та розмір заробітної плати;
  • Подати заявку в банк.

Якщо при виплаті попередніх кредитів, клієнтом допускалися затримки в оплаті щомісячного платежу, то це може негативно вплинути на рішення банків. У цьому випадку варто звернути свою увагу на банки з підвищеною відсотковою ставкою, які вже спочатку закладають ризики невиплати. До таких банків можна віднести Русский Стандарт, Get Money Банк, Бін Банк, Ренесанс Кредит. Щоб позитивне рішення було більш імовірним, потрібно внести початковий внесок від 30% від вартості транспортного засобу.

пакет документів

При подачі заявки на автокредит є стандартний і додатковий пакет документів, який кожен банк може зажадати від клієнта.

Основний пакет документів

  • Анкета, яка заповнюється в автосалоні з кредитним менеджером. У ній вказуються дані клієнта про родовищі, місце роботи, сімейний стан, наявність дітей, прописку та фактичну адресу проживання клієнта і т. Д. Підписавши анкету, клієнт дає згоду на обробку персональних даних, а також передачу інформації про заявку на кредит в бюро кредитних історій;
  • Паспорт (фахівець знімає копії тільки з заповнених сторінок документа);
  • Документ про офіційне працевлаштування позичальника;
  • Документи, що підтверджують наявність постійного доходу;
  • Водійське посвідчення.

В якості додаткових документів можуть знадобитися:

  • Дозвіл від чоловіка / дружини на укладання угоди;
  • Поліс ДМС;
  • Документи про здобуту освіту;
  • ІПН;
  • СНІЛС;
  • Свідоцтво про укладення шлюбу.

Остаточний список потрібно уточнювати в банку, де планується оформлення автокредиту.

Процедура оформлення автокредиту

Існує певна послідовність дій:

  • Насамперед потрібно визначитися з маркою автомобіля;
  • Далі заповнюється заявка, фахівці роблять запит в банки, з якими укладено договір у автосалону;
  • Після того, як прийде рішення, визначитися з більш оптимальною програмою кредитування;
  • Надати необхідний пакет документів за запитом;
  • Якщо кредит схвалений, то можна приступити до оформлення документів.

В принципі процедура не викликає ніяких складнощів, так як угода супроводжується фахівцями автосалону і банківськими співробітниками.