Реклама
Реклама
Реклама

Автокредит без початкового внеску - інструкція по отриманню

  1. 1. Автокредит без початкового внеску: переваги та підводні камені
  2. відомий факт
  3. 2. На що звертати увагу перед укладенням кредитного договору - 4 основні моменти
  4. Момент 1. Способи погашення заборгованості
  5. Момент 2. Можливість дострокового погашення
  6. Момент 3. Наявність прихованих комісій
  7. Момент 4. Реальний розмір процентної ставки
  8. 3. Як взяти автокредит без первісного внеску - 7 простих кроків
  9. Крок 1. Вибираємо автомобіль
  10. Крок 2. Порівнюємо умови кредитування і вибираємо банк
  11. приклад
  12. Крок 3. Подаємо заявку і готуємо документи
  13. Крок 4. Укладаємо кредитний договір
  14. Крок 5. Реєструємо і страхуємо автомобіль
  15. Крок 6. Передаємо в банк ПТС і страховий поліс
  16. Крок 7. Погашаємо заборгованість і забираємо ПТС
  17. 4. Де взяти автокредит без первісного внеску - огляд ТОП-3 банків з вигідними умовами співпраці
  18. 1) Райффайзенбанк
  19. 2) ВТБ Банк Москви
  20. 3) Альфа-Банк
  21. 5. Як погасити автокредит достроково - порядок дій
  22. Дія 1. Звернення в банк з відповідним проханням
  23. Дія 2. Підготовка заяви та Отримання нового графіка платежів
  24. Крок 3. Внесення коштів на рахунок банку
  25. 6. Висновок
  26. Питання до чітачів

Чи можна подати заявку на отримання автокредиту онлайн? Як взяти автокредит без первісного внеску на новий автомобіль? Які банки пропонують кредит на авто без початкового внеску?

Привіт всім! З вами Денис Кудерін - експерт журналу «ХітёрБобёр» з фінансових питань.

Мій сусід Костя вирішив купити автомобіль в кредит. Ніяких накопичень у нього не було навіть на перший внесок.

-Не виходить у нас дружиною збирати, - сказав мені Костя. - Якщо гроші є, відразу витрачаємо.

-Як же поступиш? - запитав я.

-Візьміть без початкового внеску, - відповів Костя.

-Не боїшся, що багато переплатиш?

-Не дуже. По-іншому у нас все одно не вийде.

На наступний день Костя пішов оформляти кредит. І через пару днів дійсно оформив. Я вже бачив його на новенькому «Хендай Соляріс» російського складання. Недорого і сердито. Мені навіть тоже такой захотілося.

Тому я з'ясував ВСЕ про автокредитування без початкового внеску і хочу поділитися інформацією з вами, дорогі читачі.

Обов'язково читаємо статтю до кінця - вас чекає огляд банків з найбільш вигідними кредитними пропозиціями, а також інструкція по достроковому погашенню автомобільного позики.

Чи можна подати заявку на отримання автокредиту онлайн

1. Автокредит без початкового внеску: переваги та підводні камені

Така ситуація, як у мого сусіда Кістки, зустрічається через раз. Готівки зовсім немає, а їздити на власному авто дуже хочеться.

Спеціально для таких стражденних автолюбителів придумані автокредити без початкового внеску. Їх видають не всі банки, але в великому місті знайти кредитна установа з такою програмою не складе труднощів.

Я розповім, в чому плюси і мінуси таких кредитів, і навчу, як взяти у банку в борг на максимально вигідних для вашого бюджету умовах.

Почну з того, що банки - це не благодійні, а суто комерційні організації. Вони не люблять ризикувати своїми грошима як попало.

Тому вимагають від клієнтів, які бажають оформити позику, надати не тільки документальні докази платоспроможності, а й фінансові - а саме, внести перший внесок у розмірі 10-30% від суми кредиту.

Навіщо взагалі банкам потрібен початковий внесок? Справа в тому, що він нівелює різницю між оціночною вартістю авто на момент видачі позики і тієї ж вартістю після покупки.

відомий факт

Ціна автомобіля, який вже виїхав з салону, знижується приблизно на 10%.

У міру зношування авто ціна падає ще на 5-10% за кожен рік. Вимагаючи початковий внесок, банки намагаються покрити різницю у вартості на випадок, якщо позичальник перестане платити, і заставне майно потрібно буде реалізовувати.

Якщо вони пропонують програми без першого внеску, значить, ризики будуть нівельовані якимось іншим способом.

Що роблять банки, коли дають кредит без початкових платежів:

  • піднімають відсоткову ставку - різниця між кредитами із внеском і без них становить в середньому від 5 до 10%;
  • знижують суму кредитування - більше 1-1,5 млн можуть і не дати;
  • оформляють автомобіль в якості застави - машина начебто належить вам, але ви не повноправний власник цього майна;
  • вимагають обов'язкового страхування КАСКО - в разі викрадення або серйозної аварії компенсація від страховика піде на сплату боргу;
  • упереджено перевіряють платоспроможність і кредитну історію - якщо були проблеми з виплатами за кредитами в минулому, займ без внеску навряд чи дадуть.

Є й інші способи - наприклад, скоротити термін кредиту до 3 років замість 5, оформити поручительство третіх осіб. Всі ці заходи означають укупі наступне - ви будете платити більше і на більш жорстких умовах.

одна страховка КАСКО , Оформлена на повну вартість, обійдеться приблизно в 7-10% від суми кредиту. Додайте сюди підвищену процентну ставку, зірвати комісії і штрафи в разі прострочення хоча б одного платежу і вийде досить значна сума.

Але зате ви будете їздити на своєму автомобілі - швидше за все, новому, оскільки автокредит без першого внеску на авто з пробігом взяти буде ще складніше.

Далеко не кожному клієнту банки дадуть добро на його замовлення.

Стандартні вимоги:

  • вік від 21 до 65 років;
  • російське громадянство;
  • офіційна робота - бажано, щоб стаж на ній був у клієнта більше року;
  • рівень доходу на місяць повинен перевищувати суму щомісячних виплат хоча б на 1 МРОТ (зараз це 7,8 тис. руб.);
  • бездоганна кредитна історія (ніяких незакритих кредитів);
  • проживання та реєстрація в зоні присутності банку.

Якщо ви виплачуєте аліменти або у вас є утриманці, шанси отримати позитивну відповідь знижуються. Якщо ви чоловік до 27 років, потрібно буде довести, що ви пройшли військову службу або не підлягає призову.

І ще один момент - авто в кредит без внеску ви будете купувати, швидше за все, через партнерський для банку автосалон або дилерський центр.

З одного боку, це добре - машина буде повністю справної і придбаної стовідсотково легальним шляхом. З іншого, у вас буде обмежений вибір моделей. А якщо захочете купити в кредит старий автомобіль , Варіантів буде ще менше.

Головний і єдиний плюс у такого способу покупки авто - вам не потрібно збирати на первинний внесок. Ви стаєте власником авто відразу, як тільки цього побажаєте - за умови, звичайно, що банк з вашим побажанням погодиться.

Як бачите, мінусів у цього способу набагато більше, ніж плюсів. Але як сказав мій сусід Костя - «особисто у мене по-іншому не вийде».

2. На що звертати увагу перед укладенням кредитного договору - 4 основні моменти

Кредитний договір - найважливіший документ угоди. Підписувати його не дивлячись, - фатальна помилка багатьох банківських клієнтів.

Перше правило юридичної грамотності говорить: спочатку читаємо, потім підписуємо. Якщо будете застосовувати це правило на практиці ЗАВЖДИ, воно заощадить вам за все життя купу грошей.

Запитайте: чому банки йдуть на такий ризик, що готові надати кредит навіть без початкового внеску? Відповідь проста - такі угоди настільки вигідні кредитним установам, що дохід від них з лишком перекриває ймовірність несплати боргу неплатоспроможними кредиторами.

Купівля авто в кредит через автосалон теж часто обертається переплатою і високими ставками. Адже мета продавця - не запропонував вам вигідні кредитні умови, а продати дорожче автомобіль.

Тому всі пункти кредитного договору треба уважно вивчати - не проглядається, а саме вдумуватися в зміст і розуміти, що це буде означати на практиці.

Важливі будь-які дрібниці, але для початку варто звернути увагу на 4 найбільш важливі моменти.

Момент 1. Способи погашення заборгованості

Чим більше способів погашення боргу, тим краще. Якщо банк пропонує тільки один варіант оплати - у відділенні банку в певний день кожного місяця, підвищується ймовірність, що ви в цей день встигнете, не встигнете, забудете внести платіж. А це загрожує нарахуванням штрафних відсотків.

Найзручніше платити через інтернет, налаштувавши автоматичне щомісячне відрахування. Так ви точно не забудете заплатити. Головне - відключити цю опцію в особистому кабінеті після погашення кредиту, інакше ... ну ви самі розумієте, що буде.

Момент 2. Можливість дострокового погашення

Закриття кредиту до терміну означає для банків втрату доходу, тому кредитні установи не особливо вітають такі заходи. Якщо, складаючи договір, ви маєте намір розрахуватися з боргами раніше терміну, для початку вивчіть умови дострокового погашення.

Не завжди вони вигідні для позичальника. А деякі банки навіть вводять мораторій на такі процедури, хоча це і незаконно.

У більшості банків погасити кредит достроково допускається лише після письмового повідомлення про це. Подати заявку потрібно мінімум за 30 днів до передбачуваної дати закриття кредиту.

Момент 3. Наявність прихованих комісій

Кредити без першого внеску грішать прихованими комісіями більше інших. Наприклад, вам нараховують комісійні за розгляд заявки, за фінансові операції, за відкриття і обслуговування рахунку. За рік набігає значна сума, яка страшно далека від спочатку заявленої ставки.

Якщо додаткові комісії є, вони повинні бути відображені в договорі. Однак іноді такі платежі стягуються без всякого відома платника (на те вони й приховані). А ще відсоток за обслуговування можуть вираховувати не з залишку боргу, а з усієї суми кредиту. Це зовсім не те - і дуже дорого.

Момент 4. Реальний розмір процентної ставки

Порядні банки друкують підсумкову величину відсоткової ставки на головній сторінці договору. Але так роблять не всі. Іноді в рекламних проспектах ставка одна, а в договорі - зовсім інша, причому зазначено про це десь внизу останньої сторінки.

Невелике відео по темі статті.

3. Як взяти автокредит без первісного внеску - 7 простих кроків

Є 2 варіанти - оформити кредит в автосалоні або у відділенні банку. В обох випадках договір ви будете укладати в кінцевому рахунку з кредитною установою, але в першому випадку він напевно обійдеться вам дорожче. Бувають і винятки - в разі, якщо автосалони реалізують товар в рамках обмежених за часом акцій.

У будь-якому випадку - вам допоможе покрокова інструкція.

Крок 1. Вибираємо автомобіль

Ще до того, як почнете діяти, визначитеся з моделлю і комплектацією автомобіля - щоб знати, на яку суму розраховувати. Тут все залежить від ваших потреб, цілей і фінансових можливостей.

Має сенс письмово оформити всі параметри і вимоги до транспортного засобу. Так буде менше ймовірність піддатися на вмовляння менеджера і придбати зовсім не ту модель, яка була вам потрібна спочатку.

Крок 2. Порівнюємо умови кредитування і вибираємо банк

Скільки банків - стільки і умов.

Найкраще оформити кредит в тому банку, де у вас є зарплатна картка.

приклад

Мені як власнику зарплатної карти Альфа-Банку пропонують оформити автокредит за ставкою від 13,9%. У той час як стандартні умови для тих, у кого такої карти немає, припускають ставку від 19,9%. Максимальна сума кредиту теж інша - для власників зарплатних карт вона на 2 млн більше.

Але якщо зарплатної картки в конкретному банку у вас немає або вас не влаштовують умови кредитування, шукайте інші варіанти.

Вибираючи кредитну установу, орієнтуйтеся на:

  • рейтинги від незалежних рейтингових агентств;
  • стаж роботи компанії;
  • наявність відділень в потрібному вам регіоні або районі;
  • відгуки реальних користувачів, а також ваших друзів, рідних і знайомих.

Використовуйте спеціальні сервіси порівняння в інтернеті.

Безпечніше і простіше співпрацювати з великими і відомими банками.

Крок 3. Подаємо заявку і готуємо документи

Якщо не хочете ходити по відділеннях банку і спілкуватися з менеджерами особисто, подавайте заявку на автокредит онлайн - бажано, відразу в кілька банків, щоб вибрати найбільш підходящі умови.

Список документів при подачі заявки стандартний:

  • паспорт;
  • другий документ - посвідчення водія, СНІЛС, військовий квиток і т.д .;
  • довідка про доходи 2-ПДФО;
  • копія трудової книжки.

Відповідь на заявку прийде через кілька годин або днів. За цей час банк перевірить вашу кредитну історію і винесе попереднє рішення. Якщо воно буде позитивним, буде потрібно особистий візит в банк для перевірки документів.

Крок 4. Укладаємо кредитний договір

Це найважливіша частина процесу. На що звернути увагу, я вже розповів в розділі №2. Менеджери банків далеко не завжди озвучують клієнтам найважливіші для них умови.

Вивчити документ - ваше невід'ємне право! Якщо вам кажуть, що договір - це просто формальність, не вірте. Якщо формальність, то навіщо його тоді взагалі підписувати?

Якщо співробітники кваплять чи ні можливості зручно сісти в сторонці і уважно прочитати договір, попросіть дозволу забрати його додому, щоб ознайомитися в спокійних умовах.

Оскільки для менеджера ви в першу чергу - ходячий бонус, а тільки потім - громадянин, він або дозволить вам зробити це, або створить всі умови, щоб прочитати документ вам було зручно тут і зараз.

Крок 5. Реєструємо і страхуємо автомобіль

Оскільки для автокредиту без початкового внеску найчастіше вимагають оформити обидві страховки, вам доведеться купувати поліс КАСКО на випадок викрадення або втрати авто. Банк не має права обмежувати вас з вибором страховика.

Найзручніше придбати поліс в компанії Тінькофф-Страхування . Це робиться онлайн протягом декількох хвилин. «Тінькофф» безкоштовно доставить поліс на будинок протягом доби і надасть деякі додаткові бонуси. Наприклад, безкоштовні послуги евакуатора в разі чого. А також ремонт фар, дзеркал і стекол без всяких довідок.

Реєструвати машину в ГИБДД стало простіше і швидше

На реєстрацію в ГИБДД відводиться 10 днів з моменту укладення договору. Буде потрібно сплатити держмито, а також мати поліс ОСАГО , Після чого ви отримаєте на руки свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Крок 6. Передаємо в банк ПТС і страховий поліс

Згідно з умовами договору без початкового внеску, ПТС потрібно буде передати в банк, де документ буде перебувати до повного погашення позики. Туди ж передаємо копії страхових полісів.

Крок 7. Погашаємо заборгованість і забираємо ПТС

Ви станете повноправним власником, після того як внесете останній платіж. Зробивши це, пишіть заяву на видачу ПТС і зняття заставного обтяження.

Вітаю, тепер ви - повноцінний автовласник і нічого нікому не повинні!

4. Де взяти автокредит без первісного внеску - огляд ТОП-3 банків з вигідними умовами співпраці

Оформлення автокредиту - не єдиний варіант зайняти у банку грошей на автомобіль. Якщо вам не вистачає на машину порядку 100-300 тисяч, краще взагалі не вплутуватися в автокредитування. Оформіть кредитну карту і скористайтеся ним для часткової оплати покупки в автосалоні. Або візьміть споживчий кредит на будь-які потреби.

Уявляю огляд банків з найбільш вигідними умовами кредитування.

1) Райффайзенбанк

Райффайзенбанк Райффайзенбанк   - установа, що працює в РФ з 1996 року - установа, що працює в РФ з 1996 року. Подайте заявку на кредит онлайн, і отримаєте відповідь протягом кількох годин. Зарплатних клієнтам - пільгові умови. Ставка - від 12,9%. Максимальна сума - 1,5 млн рублів.

Переваги кредитування в «Райффайзенбанку»:

  • швидке прийняття рішення по заявці;
  • отримання в день звернення за позитивної відповіді;
  • гроші видають без комісії;
  • можливість дострокового погашення з першого місяця кредитування.

Поручителі і застава не потрібні.

2) ВТБ Банк Москви

ВТБ Банк Москви ВТБ Банк Москви   - кредит на будь-які цілі до 3 млн руб - кредит на будь-які цілі до 3 млн руб. за ставкою 14,9% в рік. Щоб подати заявку, не обов'язково відвідувати офіс - заповніть форму на сайті банку і отримаєте відповідь через 15 хвилин. Після цього потрібно прийти з документами в найближче відділення банку і оформити договір.

Держслужбовцям і зарплатних клієнтам - пільгові умови. Позичальники мають право на кредитні канікули тривалістю 1-2 місяці. Якщо ви - зарплатний клієнт банку, для оформлення кредиту потрібно тільки паспорт і другий документ (СНІЛС).

3) Альфа-Банк

Альфа Банк Альфа Банк   пропонує оформити через інтернет кредитну карту з лімітом 300 000 рублей пропонує оформити через інтернет кредитну карту з лімітом 300 000 рублей. Протягом 60 днів відсотки за покупки по картці і зняття коштів не нараховуються. Як бонус отримуєте рік безкоштовного обслуговування. Після позитивної відповіді на заявку вам залишиться тільки забрати карту в найближчому відділенні банку.

З переваг - зручні способи погашення боргу: інтернет-банкінг, банкомати в усіх містах Росії, відділення, що працюють до 21.00, наявність мобільного додатка.

Таблиця порівняння кредитних продуктів:

І ще один альтернативний спосіб обзавестися власним транспортом - лізинг авто для фізичних осіб . Це довгострокове користування майном з правом подальшого викупу. У порівнянні з традиційним автокредитуванням лізинг передбачає більш гнучкі графіки платежів і більш низькі ставки.

Найбільш вигідні на сьогодні умови лізингу - в компанії Европлан . Тут мінімальна переплата і тривалі терміни дії угоди. При цьому в довгострокове користування дають не тільки новий транспорт, а й з пробігом.

5. Як погасити автокредит достроково - порядок дій

Цей розділ для тих, хто хоче розрахуватися по автокредиту якомога швидше і має для цього фінансові можливості.

Для банку дострокове погашення означає втрату прибутку, тому фінансові компанії не вітають такі процедури. Щоб погасити кредит до терміну на вигідних умовах, дійте строго по правилам.

Дія 1. Звернення в банк з відповідним проханням

В теорії все просто. Припустимо, клієнт взяв кредит на 3 роки, але перейшов на більш високооплачувану посаду і тепер може закрити кредит уже за півроку. Щоб погасити заборгованість, він дзвонить в банк, погоджує суму залишку і вносить її на рахунок. Це помилкова схема дій!

Вирішувати такі питання по телефону не можна - все кроки потрібно підтверджувати документально. Якщо вирішили закрити кредит, йдіть у відділення банку - туди, де ви оформляли договір. Візьміть виписку по кредитному рахунку і уточніть умови дострокового погашення.

Дія 2. Підготовка заяви та Отримання нового графіка платежів

Повідомити кредитора про намір закрити кредит достроково потрібно мінімум за 30 днів. Якщо ви вибираєте часткове дострокове погашення, вам нададуть новий платіжний графік, в якому скоротиться або термін кредитування, або сума щомісячних виплат.

Якщо ви оплачуєте залишок повністю, дізнайтеся точну суму. Якщо залишиться хоча б кілька рублів, на них будуть набігати відсотки, а кредит так і залишиться непогашеним.

Крок 3. Внесення коштів на рахунок банку

Після оплати боргу обов'язково візьміть в банку довідку, яка підтверджує закриття кредитного рахунку. Про всяк випадок візьміть і повну виписку з усіма платежами та сумами нарахованих відсотків за період кредитування.

У довідці має бути чорним по білому написано, що ваші зобов'язання перед банком виконані в повному обсязі. Без такої довідки ваша кредитна історія в цій фінансовій установі не буде вважатися закритою.

6. Висновок

Тепер ви знаєте, як діяти, коли немає грошей на початковий внесок по кредиту, а придбати машину все одно хочеться або просто життєво необхідно. Але врахуйте, що вигода від такої угоди тільки одна - ви не вносите грошей на рахунок банку прямо зараз, а робите це дещо пізніше і в більшому обсязі.

Питання до чітачів

Як по-вашому, що вигідніше - взяти автокредит без першого внеску або оформити нецільовий споживчий кредит?

Журнал «ХітёрБобёр» бажає вам вдалих покупок и безпечної їзди! Чекаємо коментарів і відгуків по темі публікації. Ставте оцінки і лайки в соцмережах. До новой зустрічі!

Як взяти автокредит без первісного внеску на новий автомобіль?
Які банки пропонують кредит на авто без початкового внеску?
Як же поступиш?
Не боїшся, що багато переплатиш?
Навіщо взагалі банкам потрібен початковий внесок?
Запитайте: чому банки йдуть на такий ризик, що готові надати кредит навіть без початкового внеску?
Якщо формальність, то навіщо його тоді взагалі підписувати?