Реклама
Реклама
Реклама

У Запоріжжі відкриється новий автовокзал (ФОТО)

У Запоріжжі незабаром почне роботу ще один автовокзал

У Запоріжжі незабаром почне роботу ще один автовокзал. Розташований він буде поруч з центральним автовокзалом Запоріжжя. Днями на будівлі зліва від автовокзалу з'явилася вивіска з логотипом компанії «БасТур». Журналісти «Акценту» зустрілися з директором «БасТура» Дмитром Довбиш і дізналися всі подробиці про нову автостанції, а також торкнулися останніх резонансних подій навколо фірми.

- Дмитро, до нас дійшла інформація про те, що Ви збираєтеся відкрити новий автовокзал в Запоріжжі і для цього купили будинок, який знаходиться на території поруч з нинішньою автостанцією № 1.

- Це не зовсім так, на даний момент ми дійсно орендували будинок на території, яка прилягає до автовокзалу. Надалі плануємо його купити.

- Які Ваші плани щодо цієї будівлі?

- Ми плануємо провести повну його реконструкцію, в майбутньому там дійсно буде альтернативний автовокзал, де наші клієнти зможуть забронювати квитки на будь-які напрямки, а також це буде місце відправлення наших фірмових рейсів за тими маршрутами, які ми вже обслуговуємо. На території вокзалу будуть також знаходитися турфірма, ресторан швидкого харчування.

- Як я зрозумів, тепер Ваша фірма не буде збирати пасажирів по району міста, а буде здійснювати перевезення з одного місця відправлення?

- Ні це не так. Просто будуть рейси, які відправляються з вокзалу і будуть ті, які йдуть з районів міста. Ті, які будуть йти з вокзалу будуть дешевше, так як пробіг автобусів в цьому випадку значно скорочується. Також протягом року плануємо повністю оновити парк і зараз ведемо переговори з одним інвестором із західної України, який планує вкласти частину коштів в реконструкцію будівлі і в автопарк.

- Зараз в пресі багато інформації про те, що ваш бізнес нелегальний, як Ви можете пояснити це?

- У нашому законодавстві немає терміну нелегальний. Всі підприємства, які займаються пасажирськими перевезеннями на території України, мають однакову ліцензію, вона одна і та ж, що у простого ППшника, що у великого автопідприємства. Відмінність в тому, хто є замовником, організатором перевезень. Якщо говорити простою мовою, то замовником перевезень може бути або орган державної влади або будь-яка фізособа чи юрособа. Ми працює як раз з фізособами та юрособами. Цим зазвичай і маніпулюють наші опоненти.

У цьому світлі хочу додати, що на території нинішнього вокзалу вже довгі роки функціонує фірма «БРОНЬ-АВТО-СЕРВІС». Вона продає квитки на рейси, які не мають в обласній сітці маршрутів, продає квитки на рейси перевізників, які ніколи в житті не брали участь в конкурсах і у яких немає договорів з обласною адміністрацією, тобто, по суті займається тим же, чим і ми, але тільки в набагато більших масштабах. Я підкреслюю, що це відбувається багато років і на це не звертає уваги ні облдержадміністрація, ні Укртрансбезопасность, тому що всі вони отримують за це відкати і все вони зайняті боротьбою з нами - з компанією «БасТур».

- Ви зверталися з цим питанням в Укртрансбезопасность?

- Так, зверталися. Там відповіли, що це не їхня компетенція. Тому тепер, коли ці «горе-інспектори» будуть приходити до нас з перевіркою, ми будемо брати їх за руку і вести на сусідню платформу де працює транспорт Ігоря Іванова (власника автовокзалу - прим. Авт.) І задавати питання, як таке можливо, що перевірки у наших автобусів - це компетенція Укртрансбезопасності, а перевірки вокзальних автобусів - немає.

- У пресі пройшла інформація про те, що один з водіїв Вашої компанії недавно був затриманий в нетверезому вигляді під час перевезення пасажирів. Прокоментуйте цей факт.

- Так, дійсно, такий випадок був. Для мене це було громом серед ясного неба, багато наші опоненти «потерли руки», скористалися ситуацією і запустили масу статей з цього приводу.

Визнаю, що це наша недороботка, не догледіли. Над цим зараз працюємо.

На час літнього сезону ми не справляємося своїми силами з об'ємом пасажирів і доводиться залучати на роботу субпідрядників. Автобус, за кермом якого був цей водій, був саме такий, хоча формально він належить нашій фірмі. Насправді водій не був «п'яний», як про це пишуть ЗМІ. Приїхавши на море і вивантаживши пасажирів, водій вирішив розслабитися і випив келих пива, вирішивши, що все вивітриться до 18:00, але сталося як сталося.

Більш того, я хочу висловити подяку працівникам поліції, які це виявили і вказали нам на проблему. На даний момент 2 водія звільнені, розірвані договори з трьома субпідрядниками, так як ми вважаємо їх ненадійними. Всі автобуси, які приїжджають на море, тепер після розвантаження базуються в одному місці, де знаходиться наш диспетчер, щоб була можливість краще контролювати водіїв.

- Хіба проблема набрати нормальних водіїв?

- Зараз в місті величезний кадровий голод, проблему з водіями відчувають всі перевізники. Всі досвідчені, надійні водії давно виїхали до Польщі. У нас не найгірший колектив, повірте. Але, на жаль, іноді трапляються і такі ось любителі випити пива в полудень, але вони на фірмі довго не затримуються. Навіть незважаючи на те, що у нас багато акцій і нижчі ціни, ніж у конкурентів, ми намагаємося створити хороші фінансові умови для водіїв, щоб мати професійний склад. Зараз на дорогах це важливо. Останній трагічний випадок, коли під Каменським Камаз протаранив маршрутку і загинули діти , Наш автобус їхав відразу ззаду за колегою. Тоді водій «БасТура» в останній момент уникнув зіткнення, і разом з іншими учасниками руху поспішив на допомогу постраждалим ( «Акцент» писав про цей випадок ).

- Як Ви думаєте, чи буде Ігор Іванов перешкоджати будівництву нового вокзалу?

- Однозначно буде. Адже в процесі реконструкції ми піднімемо масу питань, припустимо таких, як законність установки шлагбаума на автовокзалі, через який неможливий в'їзд на територію загального користування, яку «прихватизував» Іванов і багато іншого. Але перемога буде за нами, я в цьому впевнений.

27.08.2018 10:40

Які Ваші плани щодо цієї будівлі?
Як я зрозумів, тепер Ваша фірма не буде збирати пасажирів по району міста, а буде здійснювати перевезення з одного місця відправлення?
Зараз в пресі багато інформації про те, що ваш бізнес нелегальний, як Ви можете пояснити це?
Ви зверталися з цим питанням в Укртрансбезопасность?
Хіба проблема набрати нормальних водіїв?
Як Ви думаєте, чи буде Ігор Іванов перешкоджати будівництву нового вокзалу?