Реклама
Реклама
Реклама

Середня зарплата в Австрії, на що можна розраховувати

  1. Мінімальна зарплата в Австрії
  2. Яка середня зарплата в Австрії
  3. Податки в Австрії
  4. Пенсія в Австрії
  5. Прожитковий мінімум в Австрії

Австрія - країна, яка розташувалася в західній Європі і відповідає всім вимогам, що пред'являються до високорозвинених держав. Тут рівень життя вищий, ніж в країнах розташованих по сусідству, підкріплений міцною економікою і соціальними стандартами. Крім іншого, м'який клімат і толерантність населення роблять цю країну привабливою для трудових мігрантів. Зайняти вакансію в цій державі легше висококваліфікованим співробітникам іноземцям. А скільки становить середня зарплата в Австрії розглянемо в цьому матеріалі.

середня зарплата в Австрії

Мінімальна зарплата в Австрії

Як би не було незвично для наших співгромадян, але Австрія входить в список європейських країн, в яких мінімальний рівень зарплати не регулюється на державному рівні. Виплати тут залежать від професії і стажу. Зібравши інформацію з перевірених джерел назвемо цифри. Так мінімальні виплати в сфері інформаційних технологій складає 1650 євро. Якщо працювати в будівництві, то плата за працю не може бути менше 1700 євро. 1300 євро - це мінімальна виплата в сфері обслуговування.

Виходячи з цих цифр, говорити про високі заробітні плати в країні не є помилкою. На приблизно такому ж рівні виплати в державах - лідерах світової економіки, таких як Німеччина і Великобританія.

Яка середня зарплата в Австрії

Статистика фіскальної служби Австрії говорить про те, що рівень середньої зарплати в Австрії сягає 3400 євро. У різних галузях, природно, дещо відрізняється:

  • Фінансові послуги - 40000 євро на рік
  • Послуги для бізнесу - 32000 євро на рік
  • Медицина - 30000 євро на рік
  • Енергетика - 25000 євро на рік
  • Промисловість - 20000 євро на рік

Наведені цифри - розміри виплат для НЕ досвідчених фахівців. Співробітники зі значним досвідом, вищою освітою і більш високою кваліфікацією за свою роботу отримують суми на порядок більше. Розміри таких заробітних плат становлять до 80000 євро в рік.

Середньомісячна зарплата в Австрії для некваліфікованих співробітників виплачується в межах 2000 євро на місяць.

Середня місячна зарплата в Австрії для працівників різних спеціальностей в євро

менеджер

2400

програміст

5500

інженер

2500

зварювальник

2900

учитель

4000

електрик

2550

стоматолог

8000

медсестра

2700

офіціант

950

няня

1900

будівельник

2300

водій

2200

Рівень зарплати в Австрії 2017 порівнянні з показниками зарплати в Австрії 2016 незначно, але зріс. Це може говорити і стабільне зростання економіки, після завмирання через економічну кризу 2008-2009.

Податки в Австрії

Австрійська система оподаткування диференційована. Тобто податки в Австрії з зарплати залежать від розміру офіційного доходу, чим вище - тим більше відсоток прибуткового податку доведеться австрійцю віддати державі. З огляду на, що податки платять як резиденти, так і нерезиденти країни це повинні враховувати і українці в Австрії.

Податкові ставки:

  • Дохід до 11000 євро на рік - прибутковий податок не стягується
  • Від 11000 до 24999 євро на рік - 20,44% податку
  • Від 25000 до 59999 євро річного доходу-ставка становить 33, 73%
  • Якщо дохід перевищує 60000 на рік - податок складе 50%
  • При розмірі доходу доходить до цифри в мільйон - віддати треба 65%

Підприємці платять фіксовану щомісячну ставку - 25%.

Ще окремо оплачуються різноманітні соціальні внески. Страхування в разі хвороби, нещасних випадків і безробіття становить 7,5%, 1,5% і 6% відповідно. Відрахування в пенсійний фонд - 23%. Іноземний громадянин в тому ж обсязі вносить різні плати.

Загалом можна говорити про те, що зарплата нетто, після сплати всіх податків в значній мірі відрізняється від показника брутто зарплата, на яку розраховують трудові мігранти. Зарплата в Австрії сильно обтяжена податковими зобов'язаннями.

Пенсія в Австрії

Австрія входить в десятку країн з найвищою пенсією. Розміри пенсійних виплат можуть доходити до 77% від заробітної плати, а отже, середня пенсія в Австрії в грошах, становить приблизно 25000-30000 євро в рік.

Звичайно розміри пенсійних виплат залежать від багатьох показників. Серед них:

  • вік
  • Кількість страхових місяців (тих місяців, в які відбувалися страхові пенсійні відрахування)
  • Середня величина зарплати

Крім основного розрахунку пенсійних виплат в Австрійській пенсійній системі передбачені додаткові процентні надбавки. Вони нараховуються за певну кількість років трудового стажу, роки проведені в турботах і вихованні дітей, шкідливості виробництв і тому подібних факторів.

Прожитковий мінімум в Австрії

Якщо у вас є досить висока кваліфікація, знайти роботу в Австрії, яка зможе забезпечити прожитковий мінімум не буде дуже складно. Нагадаємо що для працевлаштування в Австрії необхідно відкривати робочу візу , Щоб прибувати в країні на законних підставах.

Що стосується витрат на проживання, то харчування, наприклад, в містах Австрії обійдеться близько 200 євро на місяць з розрахунку на одну дорослу людину.

Оренда нерухомості обійдеться приблизно в 400 євро. Купівля ж житла - дороге задоволення. За квадратний метр в новобудові в Відні доведеться викласти 2000-3000 євро. Комунальні послуги в місяць обійдуться близько 150 євро за однокімнатну квартиру.

Забезпечити всім необхідним дитини теж посильне завдання. Так, наприклад, вартість відвідування дитячого садка буде приблизно 120-150 євро на місяць. Додаткові заняття - 100 євро в місяць.

Загалом, вивчаючи питання, яка зарплата в Австрії приходимо до висновків про благополуччя цієї країни. Ціни на життя хоч і високі, але і рівень оплати праці - вище. Зарплати в Європі на порядок вище, ніж українські, що робить працевлаштування в Австрії на нашу думку дуже привабливою пропозицією.