Реклама
Реклама
Реклама

Реєстрація пасажирів на рейси online

Реєстрація вручну використовується на тих сторінках, де немає системи DCS
Реєстрація вручну використовується на тих сторінках, де немає системи DCS.В деяких випадках вона може застосовуватися для спеціальних рейсів або коли ця система не працює. Розташування місць виробляються вручну з використанням наклейок із зображенням схеми розсаджування. Багажні бирки кріпляться вручну. Підготовчі заходи проводяться вручну. Реєстрація проводиться за допомогою комп'ютерної системи управління відправленням. Реєстрація може здійснюватися через еквівалентну систему DCS агента з обслуговування. Розташування місць проводиться автоматично.
Всі станції, що мають систему DCS також видають автоматизовані багажні бирки. Якщо системи немає, багажні бирки повинні виписуватися вручну. Посадочні талони виписуються автоматично, і можуть видаватися в залежності від статусу, зазначеного в пасажирському квитку. Система DCS видає осадовий талон з магнітною смугою.
Пасажирський купон є документом, корінець його відривається і передається пасажиру в залежності від кількостей місць і ваги зареєстрованого багажу . Реєстрація також проводиться шляхом приміщення купона в принтер посадкового талона системи, корінець автоматично заповнюється відповідної посадочної інформацією. Посадковий талон з корінцем повертається пасажиру і служить документом, що об'єднує в собі функції пасажирського квитка та посадкового талона.
Для впорядкування інформації і для спрощення формування розкладу рейсів в авіакомпанії існує деякий розподіл літаків, в залежності від їх технічних характеристик.
Сервісне обслуговування.
Пасажири, які відносяться до першого і бізнес - класу обслуговуються на вищому рівні, на максимальному рівні комфорту і обслуговування. Для vip-пасажирів між кріслами знаходиться збільшене простір, що дозволяє їм комфортно розташуватися під час польоту, а також їм пропонується різноманітне меню і дорогі вина, що зроблять навіть довгий політ більш приємним. Пасажирам першого класу в аеропорту надається зал очікування VIP, де їм пропонуються алкогольні і безалкогольні напої безкоштовно і закуски. Крім того пасажири, які постійно користуються послугами першого класу, від авіакомпанії отримують презенти.
Для максимального полегшення процедури проходження на посадку віп пасажирам агенти виділяють окрему стійку, посадка і вихід відбувається в першу чергу, і навіть на борту для сервісу таких пасажирів виділяється більша кількість персоналу.
Якщо пасажир виявляє бажання (тільки при індивідуальній перевезення) бронюються додаткові місця (з оплатою, яка відповідає класу бронювання) тут може поширюватися норма на провезення багажу абсолютно безкоштовно. Квитки можна оплатити як готівкою, так і скористатися банківським перерахуванням; також оплату можна провести за допомогою кредитної картки.
Авіакомпанія може надавати послуги по завчасної оплаті авіаквитків за межами первісного пункту перевезення.
Пасажирам, які купили квитки економ класу (скориставшись спеціальним або повним тарифами) у польоті надають харчування, в яке входять: соки і безалкогольні напої, що залежить від часу вильоту, тривалості та маршруту польоту. Пасажирів також забезпечують свіжою пресою і журналів, а також до їхніх послуг пропонується всілякий коло асортименту товарів з дьюті фрі.
Тарифна політика авіакомпанії модернізується за наступними напрямками:
- іноземні і тарифи всередині компанії;
- спеціальні прорейтовие договору;
- тарифи за правилами ІАТА.
Маркетинговий відділ компанії розробляє програми-новинки ( "Час летіти бізнес - класом", Випадковий виліт "і ін., 0, '), що відповідають останнім статутам продажу перевезення. Внутрішні тарифи в кризових умовах коригуються способом заморожування грошей для збереження обсягу перевезень. Дослідники також проводять активну роботу з перевізниками з питань узгодження тарифів - партнерами компанії з питань ліній загального користування та за погодженням умов і укладення нових прорейтових договорів.
Аерофлот - одна з великих авіакомпаній світу, яка використовує звичайний
(Повний) і спеціальний (пільговий) тарифи. Кількість обмежень для пасажира залежить від рівня тарифу, чим він нижчий, тим більше обмежень для пасажирів. Та попри все якість сервісу не залежить від спеціальних тарифів. Пасажир, який придбав квиток в економ класі отримує відповідний цього класу сервіс. Правила використання спеціального тарифу грунтуються на обраному маршруті і обговорюються при оформленні квитка. Куплений квиток в першу чергу це документ - договором, який перевізник уклав з клієнтом. Якщо квиток не був використаний вчасно або взагалі з яких-небудь причин не був використаний, необхідно звернутися в представництво, де ви його купили раніше.
Пасажир, який купив квиток по (повного) тарифу, має багато переваг. Оформлення, бронювання, оплата квитків не обумовлені там .. Час дії квитка становить один рік, немає особливих претензій щодо мінімального терміну перебування в пункті призначення, немає лімітів по числу зупинок на маршруті. Якщо необхідно поміняти час вильоту або здійснити повернення квитка, потрібно звертатися в представництво, де цю процедуру проведуть без застосування штрафу. При повному тарифі можна коригувати або змінювати маршрут і купувати квиток в одну сторону, за умови, якщо ці зміни не порушують
умов, встановлених країною призначення.
Час дії екскурсійного тарифу становить шість місяців. Для певних напрямків використовують мінімальний термін перебування в країні, там використовується правило "неділі" (все одно, в якій ви день прилетіли, ви зобов'язані переночувати з суботи на неділю в цій точці маршруту, і полетіти можна лише наступної неділі або після нього). При використанні цього тариф дозволяється переробити дату зворотного вильоту в межах часу дії тарифу
До пасажирам-пенсіонерам (старше 60 років, 0, '), застосовуються знижки до повним екскурсійним тарифами, якщо вони здійснюють політ в Європейські країни (за винятком країн Скандинавії і Великобританії).
Подружній тариф використовується при перельотах в певне число країн. Одному з подружжя дається 50 - ная знижка від тарифів першого, бізнес - або економ класів.
Сімейний тариф використовують на рейсах до / з країн Скандинавії і Фінляндії. Знижка 50% використовується до тарифу економ класу для одного чоловіка і дітям від 2 до 12 років. Час дії авіаквитків таких тарифів - один місяць без надання окремих знижок.
Для пасажирів до 25 років, при наданні паспорта, застосовують молодіжний тариф. Цю знижку зазвичай застосовують до нормальних тарифами економ класу і за окремими напрямами - до екскурсійних. Для подорожей в ряд країн застосовують окремо опубліковані молодіжні тарифи, затверджені особливим регламентом.
Тарифи для груп школярів використовуються при подорожах до деяких точки Європи, якщо вік таких до 19 років і одного дорослого, супроводжуючого їх, якщо мета таких поїздок підвищення рівня кваліфікації або обмін культурним досвідом.
Мінімальна кількість групи - 10 осіб і один дорослий, який купує квиток за пільговим тарифом. Дисконти для дітей до 12 років не передбачені за пільговим тарифом Умови використання окремих тарифів для груп школярів затверджені особливими правилами.
Тариф ПЕКС позначає, що вам відведено найменший термін перебування в країні призначення, до того ж на окремих маршрутах може бути застосовано правило "неділі". Дату вильоту можна змінити після оплати штрафних санкцій. Існує тариф АПЕКС, який має на увазі на деяких напрямках послугу попереднього бронювання, якщо ви викупите квиток не пізніше призначеного терміну до дня вильоту. Дні вильоту і прильоту зазвичай фіксовані і їх вже не змінюють, але в деяких випадках можна поміняти дату зворотного вильоту в рамках терміну дії тарифу, якщо буде оплачений штраф або ж переоформити авіаквиток від початкового пункту перевезення шляхом підвищення тарифу, оплачуючи різницю в ціні.
Час дії квитків по тарифам ПЕКС і АПЕКС не більше трьох місяців. Бронювання, оплата і виписка авіаквитка позначаються спеціальними правилами.
Якщо пасажир не полетів, і в цьому його вина, то, гроші йому не компенсують або повертають частково відібравши штраф, це залежить від маршруту і регламентів застосування тарифів ПЕКС і АПЕКС по даному напрямку.
Авіаквитки за тарифом "Інклузів тур" продаються тільки при наявності ваучера, де значиться підтвердження з наземного обслуговування. Але всі умови, що стосуються цього квитка, обмежуються окремими правилами.