Реклама
Реклама
Реклама

Подати в суд на авіакомпанію

1. Чи можу представляти інтереси рідного брата який хоче подати в суд на авіакомпанію, чи достатньо усної угоди, або все таки потрібна нотаріально завірена папір.

1.1. Якщо ви підете в суд без брата, усної угоди мало необхідна довіреність відповідно до ЦПК РФ Стаття 53. Оформлення повноважень представника
1. Повноваження представника повинні бути виражені в довіреності, виданої та оформленої відповідно до закону.
2. Доручення, видані громадянами, можуть бути засвідчені в нотаріальному порядку або організацією, в якій працює або навчається довіритель, товариством власників житла, житловим, житлово-будівельним чи іншим спеціалізованим споживчим кооперативом, що здійснює управління багатоквартирним будинком, що управляє організацією за місцем проживання довірителя, адміністрацією організації соціального обслуговування, в якій знаходиться довіритель, а також стаціонарного лікувального закладу, в якому довіритель знаходь ся на лікуванні, командиром (начальником) відповідних військових частин, з'єднань, установ, військової професійної освітньої організації, військової освітньої організації вищої освіти, якщо доручення видаються військовослужбовцями, працівниками цих частини, з'єднання, установи, військової професійної освітньої організації, військової освітньої організації вищої освіти або членами їх сімей. Довіреності осіб, які перебувають в місцях позбавлення волі, засвідчуються начальником відповідного місця позбавлення волі.
Якщо спільно з братом на питання судді "чи є у позивача клопотання спочатку судового розгляду?" Ваш брат може усно заявити клопотання про допуск вас в якості його представника. Вам необхідно надати суду паспорт.

Вам необхідно надати суду паспорт

2. Чи можу я подати позов до суду на авіакомпанію, що при купівлі квитка мені не повідомили, що місто є містом закритого типу? Будучи громадянкою іншої держави (при дозволі на проживання в РФ) мені необхідний додатковий пакет документів. Рейс напрямком Сімферополь-Москва, я була посаджена на борт, а в рейсі Москва_норільск мені було відмовлено в посадці, кошти авіакомпанія мені не повернула в розмірі 31000 руб. Моя претензія до авіакомпанії складається в тому, що квиток був проданий без інформаційної підтримки, я вказала що є громадянкою іншої країни, і перевезення з початкової точки вже не могла здійснюватися, тобто перевізник не виконав свої зобов'язання при купівлі квитка і в кінцеву точку я не була доставлена.

2.1. Привіт Юлія, подати позов ви МОЖЕТЕ. Але в силу ст. 56 ЦПК РФ , Саме ви повинні будите доводити в суді про те, що мали місце бути винні дії авіакомпанії.

3. Хочемо подати в суд на авіакомпанію airmoldova, перебуваємо в Москві, за затримку рейсу, з авіакомпанії на претензію нам не відповіли. Куди подавати документи до суду і які або Росспоживнагляд?

3.1. Якщо компанія з Молдови, то російські суди Вам не допоможуть.

3.2. Можете подати в суд на авіакомпанію в межах її реєстрації - в Молдавії.

3.3. Катерина,
якщо у Вас є місце проживання в РФ то позов до суду може бути пред'явлений також і за місцем проживання позивача-споживача.
Зверніться до юриста за грамотним складанням позову і допомогою в зверненні до суду.

4. Подаю позов до суду на авіакомпанію, вона переводить відповідальність у відповіді на претензію на тур оператора. В даному випадку немає чіткого розуміння хто винен тур оператор або авіакомпанія. Хоча у нас претензії саме до авіакомпанії. У позові ми всюди просимо стягнути компенсацію з авіакомпанії, так як купували тільки квиток, без тур продукту. В цьому випадку, чи можна вписати співвідповідачем туроператора. Або до нього теж повинні бути вимоги і претензії?

4.1. Пишіть претензію обом і вручайте їм а в суд напишіть їх обома відповідачами а в суді розберуться хто ж винен.

4.2. Претензію направте обом. А після в позовній заяві як солідарних відповідачів.

5. Подали позов до суду ще в листопаді 2018 р на авіакомпанію. Позов про захист прав споживача. Суддя ще на початку січня відправила запит відповідача, щоб він надав докази по справі, але вони на запит не відповідають. Суддя повторно відправила запит і засідання відкладається знову до кінця лютого. Підкажіть будь ласка, скільки разів суд може переносити судове засідання, якщо відповідач не відповідає за запит судді?

5.1. Це вже на розсуд суду.

5.2. Якщо відповідь на запит не даний без поважних причин, то відповідач повинен бути притягнутий до адміністративної відповідальності.

6. Чи можу я подати в суд на авіакомпанію за моральну шкоду заподіяну хамським обслуговуванням при посадці, або ж треба подавати в суд на співробітників аеропорту. Сьогодні вранці вилітала з Москви в пітер. Спочатку відстояла кілометрову чергу на реєстрацію. Час минав, а чергу лише збільшувалася. Хвилин за п'ятнадцять до закінчення реєстрації на мій рейс, підійшла співробітниця і веліла нам в кількості 10-15 чоловік йти за нею до інших стійок реєстрації. Тут нас нарешті зареєстрували, але виявилося, що залишилася у мене всього хвилина. Запитали що в сумці. Я підняла сумку і пояснила, що там ноутбук і одяг по дрібниці. Майки, шорти топи. Сумка ніяких нарікань не викликала. Що показово з точно цій же сумкою дек. Днів тому я летіла до Москви, тільки з речей там були шапки, шкарпетки, шарфи. Везла додому. Мені сказали поквапитися на 13 А на посадку. А ось тут почався кошмар. Прибігши туди я змушена була вислухати докори на підвищених тонах про те, що я затримую рейс вже на три хвилини. Що обидві мої сумки ручної поклажі повинні поміщатися в ящик. Мої справедливі зауваження про те, що ні на реєстрації зараз, ні на реєстрації і посадці за кілька днів до цього мої сумки нарікань не викликали були проігноровані. Коли я сказала, що можу викинути в найближчу урну що стоїть поруч половину вмісту сумки, на мене заволали: "ви ЗАРАЗ збираєтеся це робити ?!" До слова це зайняло б не більше півхвилини розстебнути блискавку і вивалити кому шмотья в урну. В результаті у мене стали вимагати гроші три тисячі на те, щоб оформити сумку як багаж. Як вони збиралися повернути мій ноутбук з багажу неушкодженим я до сих пір не розумію, це по-перше. А по-друге півхвилини дозволити мені спорожнити сумку у них не було, а сім хвилин оформляти якусь липову папірець у них було. Мені дали її забрали три тисячі і сказали при вході здати сумку в багаж на візок біля трапа літака. Чи варто говорити, що ніякої візки біля трапу і в помині не було. Від нав'язаної стресовій ситуації мене колотило в істериці, поки ми чекали автобуса, що доезет нас до літака. В результаті виявилося, що я не остання і що після мене ще 20 осіб, яких ми чекали сидячи в котрий підійшов автобусі. Варто відзначити, що літак злетів на годину пізніше і зовсім не з моєї вини. Навіщо було кричати і гнати мене в шию взагалі не зрозуміло, якщо заздалегідь було відомо про ще 20 спізнюються. Загалом, я хочу справедливості, компенсації моральної шкоди і відповідно свої гроші назад. Чи можна з цим щось зробити?

6.1. Доброго дня!
Можна зробити, в тому числі стягнути збитки за речі і нав'язану послугу, але для цього Вам потрібно знайти юриста очно, добре якщо фахівця з ЗоЗПП.

7. Чи можу я подати в суд, на авіакомпанію Перемога, за відмову на посадку на рейс Пулково-Лондон?
Була у відпустці тиждень в грудні 2018 року в Санкт-Петербурзі на ювілеї у Мами, при спробі повернутися додому в Англію де проживаю і працюю, з чинним посвідченням громадянина євросоюзу.
Після проходження митного контролю і оформлення посадкового квитка, біля воріт посадки на борт було відмовлено, співробітниками візового контролю, було зроблено фото мого посвідчення особи без моєї згоди на телефон одного зі співробітників не котрий представився і не роз'яснивши мети про використання моїх персональних даних. Що спричинило серйозні матеріальні і моральні збитки: проблеми з работадателем про невиконання посадових обов'язків на основі контрактної угоди.
Матеріальні витрати на непередбачені проживання та транспорт.
Купівля квитка в інший авіакомпанія для повернення додому.
Чи можу я подати в суд за місцем свого проживання в Англії, або я повинна подавати в суд в Росії?
На відшкодування моральної і матеріальних витрат і оплати послуг адвоката представленого мій інтерес в суді?
Дякую за допомогу
Наталія.

7.1. Доброго здоров'я Наталя.
ЦПК РФ Стаття 402. Застосування правил підсудності
2. Суди в Російській Федерації розглядають справи за участю іноземних осіб, якщо організація-відповідач знаходиться на території Російської Федерації або громадянин-відповідач має місце проживання в Російській Федерації.
Таким чином, Вам слід подавати позов про стягнення заподіяної Вам шкоди в суд РФ.
Більш повну відповідь можна дати після ознайомлення з договором. Укладеним між вами і транспортної організацією, іншими документами, наявними у вас.

8. Подали позов до суду на авіакомпанію про захист прав споживачів (затримка рейсу) Відбулося перше судове засідання, відповідач надіслав заперечення проти позову. Шукаю грамотного юриста із захисту прав споживачів з м.Омську.

8.1. Надішліть копії позову і заперечень. Найчастіше в таких суперечках грамотний документ важливіше особистої присутності і балаканини в процесі, яку суддя не запам'ятовує.

9. Хочу подати в суд на авіакомпанію саратовских авіаліній як правильно скласти позов про повернення коштів за скасування рейсу вже пройшло 6 місяців.

9.1. Доброго часу. Для початку слід направити грамотну претензію в авіакомпанію з вимогою про повернення коштів протягом 10 днів і компенсації моральної шкоди за неналежно надані послуги. Якщо вимога задоволено не буде - тоді можна звернутися до суду за місцем Вашого проживання згідно зі ст. 17 Закону про захист прав споживачів.

10. Подали в суд позовну заяву на авіакомпанію про захист прав споживачів про стягнення з них коштів за затримку рейсу. Подали позов за місцем укладення договору, де купували електронні квитки. Я як представник позивача за дорученням була присутня на розмові і на засіданні суду. Суддя прийняв заяву призначив засідання. Суддя виніс рішення задовольнити клопотання відповідача та передав позов для розгляду в інше місто де знаходиться представництво авіакомпанії. У визначенні не було сказано, що довіреність неправильно оформлена. Відбувся суд в іншому місті де знаходиться представництво відповідача, суддя залишив позов без розгляду, так як довіреність складена неправильно і я не маю права по ній бути представником позивача в суді. Чи вправі був суддя до якого я перший раз звернулася з позовом передавати позовну заяву на розгляд іншому судді, якщо довіреність була неправильно оформлена, нічого нам не сказав, що її переробити. Що нам тепер робити, скаргу писати на суддю?

10.1. Доброго дня! Згідно п. 2 Ст. 223 ЦПК РФ після усунення обставин, що стали підставою для залишення заяви без розгляду, заінтересована особа має право знову звернутися до суду із заявою в загальному порядку.
Відповідно Ви маєте право знову звернутися до суду з даним позовом.
Суддя міг не побачити порушень в довіреності.
З приводу передачі справи за підсудністю:
Згідно з роз'ясненнями, що містяться в п.22 Постанови Пленуму Верховного Суду РФ від 28.06.2012 № 17 «Про розгляд судами цивільних справ у спорах щодо захисту прав споживачів», відповідно до п.2 ст.17 Закону про захист прав споживачів позовні заяви по даної категорії справ пред'являються в суд за місцем проживання або перебування позивача, або за місцем укладення або виконання договору, або за місцем знаходження організації (її філії або представництва) або за місцем проживання відповідача, що є індивідуальним підприємцем. Суди не вправі повернути позовну заяву з посиланням на п.2 ч.1 ст.135 ЦПК РФ , Так як в силу ч.ч.7, 10 ст.29 ЦПК РФ вибір між кількома судами, яким підсудна справа, належить позивачеві.
Але може в засіданні при розгляді клопотання про передачу справи за підсудністю ви не заперечували? І його передали.

10.2. Передати справу за підсудністю право суду. Невірно оформлене доручення суддя могла і не помітити. Рекомендую переробити довіреність в зазначений в ухвалі про залишення заяви без руху термін і заново розглядати справу.

Рекомендую переробити довіреність в зазначений в ухвалі про залишення заяви без руху термін і заново розглядати справу

11. Подали позов до суду про захист прав споживачів на авіакомпанію про стягнення з них коштів. Літак, яким летів мій чоловік був затриманий і він запізнився на слід. Рейс. Суд визначив залишити позовну заяву без розгляду, так як довіреність, яку оформив на мене чоловік складена неправильно, щоб я представляла його інтереси в суді. Рейс авіакомпанія затримала в липні 2017 г.Можем ми подати знову позов до суду, коли чоловік напише нову довіреність на мене, чи не буде пізно за термінами? Боїмося, що зробимо як належить довіреність, подамо новий позов, а нам суд відмовить, посилаючись на те, що терміни минули.

11.1. Ви можете. Подати новий позов. У вас термін позовної давності три роки згідно ст.196 ГК РФ. починаючи з липня 2017 року. Хай щастить.

12. Чи можу я подати в суд (і чи є шанс виграти справу) на авіакомпанію, яка зняла нас з рейсу через те, що ми приїхали в аеропорт до закінчення реєстрації, нікого не було за стійкою, поки ми знайшли працівника, поки він почав нас реєструвати, скінчилася реєстрація, встигли видати посадочні талони, багаж не оформили і бирки НЕ наклеїли. Говорили віддати багаж під літаком, але прям перед посадкою виявили, що ні наклеїли бирки. Сказали розбиратися з цією проблемою самим і зняли з рейсу. Купували квитки заново самі, нічого не повернули.

12.1. Якщо пасажира знімають з рейсу, співробітники авіакомпанії повинні скласти акт із зазначенням причин зняття, і в разі, коли знімають в момент реєстрації, витрачені на квиток гроші пасажиру повинні бути повернуті. А в разі, коли пасажир здійснював хуліганські дії і екіпаж змушений був здійснити непередбачену посадку літака, навпаки, пасажир зобов'язаний сплатити штраф, щоб відшкодувати завдані перевізником шкоди. До слова, при вирішенні спору про причини зняття з рейсу пасажир навіть в суді навряд чи зможе довести свою невинність. Так що всім правилам авіаперельоту краще слідувати неухильно.
http://64.oms.msudrf.ru/modules.php?name=info_pages&id=435

12.2. Добрий день.
1. Зацікавлена ​​особа має право в порядку, встановленому законодавством про цивільне судочинство, звернутися до суду за захистом порушених або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.
1.1. Позовна заява, заява, скарга, уявлення та інші документи можуть бути подані в суд на паперовому носії або в електронному вигляді, в тому числі у формі електронного документа, підписаного електронним підписом в порядку, встановленому законодавством Російської Федерації, за допомогою заповнення форми, розміщеної на офіційному сайті суду в інформаційно-телекомунікаційній мережі "Інтернет".
2. Відмова від права на звернення до суду недійсний.
3. За угодою сторін підвідомчий суду спір, який виник з цивільно-правових відносин, до прийняття судом першої інстанції судової постанови, яким закінчується розгляд цивільної справи по суті, може бути переданий сторонами на розгляд третейського суду, якщо інше не передбачено цим Кодексом та федеральним законом .

13. Подала позовну заяву в суд на авіакомпанію, через затримку рейсу чоловік запізнився на інший рейс. Я, дружина исца представляю інтереси чоловіка за дорученням. Представник авіакомпанії на бесіду до суду не з'явився, але написав письмове заперечення і клопотання, нібито довіреність складена неправильно. Але в довіреності написано, що я можу бути представником чоловіка і вести його справи у всіх організаціях і установах, незалежно від їх форм власності та галузевої належності, а також в судових установах з усіма правами, розписуватися за нього. Квитки купувала в м.Омську в авіакасі, рейс затримали в Омську, а авіакомпанія хоче, щоб позов суддя відправив за місцем знаходження авіакомпанії до Новосибірська. Чи правомірно це ?. Позов подала за місцем де укладала договір, де купувала квитки і не збираюся їхати судитися в інше місто.

13.1. згідно ст. 28 ЦПК РФ -пред'явлення позову за місцем проживання або місцем знаходження відповідача - позов пред'являється до суду за місцем проживання відповідача. Позов до організації пред'являється до суду за місцем знаходження організації.
згідно ст. 29 ЦПК РФ , Позов до організації, що з діяльності її філії або представництва, може бути пред'явлений також до суду за місцем знаходження її філії або представництва.

14. Мені потрібно подати в суд на авіакомпанія, яка затримала двічі свій рейс, в наслідок чого мій чоловік двічі упустив свої наступні рейси за кордон. З чого починати?

14.1. Добрий день, для початку необхідно пред'явити досудову претензію. Всі вимоги повинні бути пред'явлені в терміни регламентовані повітряним кодексом РФ.

14.2. Доброго дня!
Пасажир может зажадаті штраф за затримки рейсу, компенсацію витрат и моральної Шкода. Якщо не вказати всі суми в претензії, суд може відмовити в частині позову, яка містить нові вимоги. Так, суд не стягнув моральну шкоду, про який не повідомлялося в претензії (апеляційне визначення Свердловського обласного суду від 06.06.14 у справі № 33-6964 / 2014 року). Зверніться з претензією до туроператору, якщо укладали з ним договір і умови угоди передбачають його відповідальність (абз. 3 і 4 ст. 9 Федерального закону від 24.11.96 № 132-ФЗ «Про основи туристської діяльності в РФ»), і до авіакомпанії, яка надавала послуги з перевезення (ст. 795 ЦК України, ст. 120 ВК РФ).
У практиці зустрічаються приклади стягнення з обох учасників правовідносин (визначення ВС РФ від 18.04.02 № 44-Г 02-10). Якщо затримка рейсу сталася з вини авіакомпанії, пред'являти претензії потрібно до неї. Суд не стягне збитки з авіакомпанії, якщо затримка вильоту відбулася не з її вини (апеляційне визначення Новосибірського обласного суду від 25.12.14 у справі № 33-10335 / 2014 року).
Це загальна інформація. Якщо залишилися питання або необхідна допомога в складанні документів, можете звернутися до мене через особисті повідомлення на даному сайті. В ході особистої консультації є можливість уточнити нюанси ситуації, що склалася, які часто грають головну роль у вирішенні проблеми.

14.3. Привіт Заїру! Все що написали мої колеги раніше, це правильно. Єдине, хотіла додати, що при замовленні квитка, сподіваюся Ви не відмовлялися від страховки, в яку так само входить страхування пасажирів від невильоту. Якщо така страховка була, то зверніться в авіакомпанію з претензійною листом, і вже виходячи від отриманої відповіді будете знати, чи згодні Вам погасити витрати в добровільному порядку або вам доведеться звернутися в суд. Хай щастить.

15. Чи можу я подати в суд на авіакомпанію яка скасувала свій рейс і через яку я запізнилася на роботу і мала великі проблеми з начальством практично аж до звільнення. Ще з вини цієї авіакомпанії ми жили практично більше доби в аеропорту на розкладачках без будь-яких умов. Чи можу я претендувати на якусь компенсацію?

15.1. Якщо ваше право, як споживача були порушені, природно ви маєте повне право пред'являти такі претензії. Викладіть їх в письмовій формі.

15.2. Добрий день.
Зацікавлена ​​особа має право в порядку, встановленому законодавством про цивільне судочинство, звернута до суду за захист порушених або оспорюваними прав, свобод чи законних інтересів.
Так, подавайте в суд.

15.3. Доброго дня! Звичайно у Вас є право на звернення до суду. Якщо скасування рейсу спричинила для Вас негативні наслідки Ви має право вимагати компенсацію.

15.4. Можете. Ви маєте право вимагати компенсації завданої моральної шкоди в порядку ст.131-132 ЦПК РФ, ст.151, 1099-1101 ГК РФ.

16. Чи можу я подати в суд на авіакомпанію, за те що вони не допустили мене на рейс через помилку у прізвищі? Замість Veliyev, було написано Veli? Хоча авіакомпанія на своєму ж сайті написала, що можна виправити, тільки зі штрафом. Але їх представник відмовив нам в цьому.

16.1. Доброго дня! Якщо дійсно в правилах зазначено про можливість виправлення прізвища на місці, то в такому випадку порушення є, можете подати в суд і вимагати відшкодування збитків.

16.2. Ви можете подати позовну заяву до суду. Далі суд на підставі матеріалів прийме рішення. Ми не вивчали і не бачили ваші документи.

16.3. Можна пред'явити такий позов ...
Особливо, якщо мова йде про виїзд з території РФ в свою країну ..
І в такому випадку вже не має значення невідповідність прізвища.

17. Чи можна подати в суд на авіакомпанію за те що вони забули мою сумку в іншій країні?

17.1. Доброго часу доби. Так, звичайно Ви можете звернутися до суду з позовною заявою про стягнення збитків заподіяних неналежним наданням послуг авіакомпанії, в тому числі і з перевезення багажу.

17.2. Привіт, Щоб стягнути з винуватця моральний і матеріальний збиток, ви повинні довести його провину документально, якщо у вас є докази, можете звернутися в суд
Бажаю Вам удачі и всех благ!

17.3. Добрий день. Звичайно можете подати в суд на авіакомпанію і стягнути з них компенсацію моральної шкоди в рамках ЗоЗПП РФ.

17.4. Природно можна подати. Попередньо доцільно звернутися з претензією. Якщо вона не буде задоволена, слід подати до суду.

18. Хотілося б дізнатися, які у мене права, і чи можу я подати в суд на те, що авіакомпанія s7 не допустила тварина до рейсу в самий останній момент. До цього повідомивши, що переліт можливий. Всі оператори говорили абсолютно різну інформацію. І зараз залишилося 4 години до вильоту, і нам доведеться залишити кота в іншому місті, так як немає можливості обміняти квиток на іншу дату з доплатою в 7 тисяч мінімум.

18.1. Привіт, якщо ви зможете надати докази того, що вам була представлена ​​недостовірна інформація, то цілком можете вимагати відшкодування збитків і компенсацію моральної шкоди.
Удачі вам і всього найкращого

19. До якого суду Москви подати позов на авіакомпанію перемога за заподіяння моральної шкоди?

19.1. Доброго часу доби! Згідно Закону РФ «Про захист прав споживачів» від 07.02.1992 N 2300-1 позовну заяву можете подати за місцем свого проживання.

19.2. Доброго дня! Якщо мова йде про захист прав споживачів, то можете звертатися до суду за місцем свого проживання
Удачі вам
Дякую за відвідування нашого сайту

19.3. Добрий день, у вас є вибір за законом про захист прав споживачів, або подати позовну заяву до суду за адресою вашої прописки або за місцем знаходження відповідача.

19.4. Добрий день. Можете за своїм місцем проживання.
"Цивільний процесуальний кодекс Російської Федерації" від 14.11.2002 N 138-ФЗ (ред. Від 19.12.2016) (з ізм. І доп., Вступ. В силу з 01.01.2017)
Стаття 29. Підсудність за вибором позивача
7. Позови про захист прав споживачів можуть бути пред'явлені також до суду за місцем проживання або місцем перебування позивача або за місцем укладення або місцем виконання договору.

20. Стільки коштує подати в суд на авіакомпанію якщо Пулково каже що шукає багаж тільки 5 днів, а весь інший час ачіакомнаія а вона каже нехай шукає Пулково.

20.1. Доброго дня! Направте досудову претензію поштою рекомендованим листом з повідомленням і описом вкладення та при відмові подавайте в суд позовну заяву з урахуванням вимог статей 131, 132 Цивільного процесуального кодексу.
З приводу вартості задавайте питання в особистий кабінет юриста.

20.2. Привіт, для початку вам необхідно подати письмову претензію, щоб точно розуміти, хто винен. Якщо в добровільному порядку її не задовольнить, тоді можна вже буде звертатися в суд.
Удачі вам і всього найкращого

20.3. Адміністративний збір не обкладається.
Ви можете звернути з Претензією (2 прімірніка), головне щоб на Вашому екземплярі поставили відбіток печатки, вх № та підпис, если відмовіться прійматі, то можете надіслаті рекомендованого листом з повідомленням и опису. Если відмовлять або ВІДПОВІДІ НЕ буде в течение 10 днів после Звернення, то Ви можете звертатися до Заяви про Розірвання договору (Позов) в Суд, адміністративний збір НЕ обкладається.
Для довідки:
Стаття 15 Закону РФ "Про захист прав споживачів". Компенсація моральної шкоди Моральна шкода, заподіяна споживачеві внаслідок порушення виробником (виконавцем, продавцем, уповноваженою організацією або уповноваженим індивідуальним підприємцем, імпортером) прав споживача, передбачених законами і правовими актами Російської Федерації, що регулюють відносини у сфері захисту прав споживачів, підлягає компенсації заподіювача шкоди за наявності його провини. Розмір компенсації моральної шкоди визначається судом і не залежить від розміру відшкодування майнової шкоди. Компенсація моральної шкоди здійснюється незалежно від відшкодування майнової шкоди та понесених споживачем збитків. Стаття 17 Закону РФ "Про захист прав споживачів". Судовий захист прав споживачів 1. Захист прав споживачів здійснюється судом. 2. Позови про захист прав споживачів можуть бути пред'явлені за вибором позивача до суду за місцем: знаходження організації, а якщо відповідачем є індивідуальний підприємець, - його проживання; проживання або перебування позивача; укладення або виконання договору. Якщо позов до організації випливає з діяльності її філії або представництва, він може бути пред'явлений до суду за місцем знаходження її філії або представництва. 3. Споживачі, інші позивачі за позовами, пов'язаними з порушенням прав споживачів, звільняються від сплати державного мита.

20.4. Перш ніж подавати в суд, Вам необхідно звернутися з письмовою претензією до них, отримати відповідь протягом 10 днів, т якщо він Вас не задовольнить а також якщо він не отримаєте, тоді можете звернутися в суд

Перш ніж подавати в суд, Вам необхідно звернутися з письмовою претензією до них, отримати відповідь протягом 10 днів, т якщо він Вас не задовольнить а також якщо він не отримаєте, тоді можете звернутися в суд

21. Як подати в суд на авіакомпанію? Замовив квитки за 20'-ть днів до польоту (з фіксованими місцями). Прийшовши до стійки реєстрації мене поставили перед фактом, що я з дружиною полетимо різними рейсами. . . У підсумку вилетіли на 2--40 години пізніше на наш рейс, через що всі наші плани були порушені, фінанси втрачені. Підкажіть куди звернутися в даній ситуації? Дякуємо.

21.1. Привіт, для початку вам слід звернутися з претензією до перевізника. Тільки після цього слід звертатися до суду. Позов складається відповідно до ст.131-132 ЦПК РФ.
Удачі вам і всього найкращого

21.2. Доцільно подати письмову претензію, в який сформулювати свою вимогу. Якщо вона не буде задоволена, доведеться звертатися до суду.

21.3. Добрий день.
Зацікавлена ​​особа має право в порядку, встановленому законодавством про цивільне судочинство, звернута до суду за захист порушених або оспорюваними прав, свобод чи законних інтересів.
за ст. 131 ЦПК РФ і подавайте в суд.

21.4. Доброго дня! Спочатку направте претензію в авіакомпанію. Встановлення бланках заяви НЕ існує. Пишеться у вільній форме з викладеня и поясненням обставинних делу. Від кого, ваші адресу і телефон, кому (ПІБ або назва організації, посади), що, де, коли, що просите ... Дата, підпис.

21.5. Доброго дня! В даному випадку потрібно дотримуватися до судовий порядок. Написати претензію, посилаючись на законодавство і надати його

21.6. Пишіть претензію. Потім в суд.
Відповідно до ст. 46 Конституції Російської Федерації кожному гарантується судовий захист його прав і свобод.
Відповідно до п. 1 ст. 3 ЦПК РФ зацікавлена ​​особа має право в порядку, встановленому законодавством про цивільне судочинство, звернутися до суду за захистом порушених або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.
Для пред'явлення позову Вам необхідно ознайомитися зі ст. 131-132 ЦПК РФ.

22. До якого суду м Москви треба подати позов на авіакомпанію "Перемога" про відшкодування шкоди здоров'ю. Треба платити за позов гроші в суді.

22.1. Позов про відшкодування шкоди заподіяної здоров'ю можна подати як за місцем знаходження компанії так і за Вашим місцем проживання,
П.5 ст.29 ЦПК РФ

22.2. Ірина, швидше за все за місцем знаходження компанії. Треба знати більше, щоб дати Вам більш повну інформацію.

22.3. Якщо згідно із законом про захист прав споживача, то за адресою вашої реєстрації в суд загальної юрисдикції без держмита.

22.4. Добрий день. Позов про відшкодування шкоди заподіяної здоров'ю можна подати як за місцем знаходження компанії так і за Вашим місцем проживання. Адміністративний збір не обкладається.

23. Мені потрібно подати позов на авіакомпанію в Москві. До якого суду треба подавати, за адресою розташування компанії.

23.1. Якщо квиток купували як фізична особа, можете подати за місцем своєї реєстрації або за місцем придбання квитка.

23.2. Доброго дня!
За адресою реєстрації юр особи.
УДАЧІ ВАМ.

23.3. Подаєте або за Вашим вибором (місце Вашої прописки) або за місцем знаходження головного офісу авіакомпанії

23.4. Залежно від характеру позову. Якщо мова про трудові відносини, то по її місцем знаходження. Якщо мова про захист прав споживача, можна за своїм місцем проживання.

23.5. Ірина, якщо послугами авіакомпанії Ви користувалися як фізособа - то у Вас є виключне право вибору підсудності, Ви можете звернутися в районний суд, за місцем Вашого проживання, юридичною адресою авіакомпанії. Якщо користувалися послугами, як юрособа, тоді звертатися слід в Арбітражний Суд за місцем реєстрації авіакомпанії. Успіхів!

24. Як подати в суд на авіакомпанію. Порядок моїх дій, якщо можна, детальніше.

24.1. Доброго дня! подавайте позовну заяву в суд відповідно до ст.131-132 ЦПК РФ.

24.2. Починати з претензії в дану компанію (письмово, офіційно).

25. Якщо я звільнилася з авіакомпанії за станом здоров'я, а на мене подали позов до суду на відшкодування грошей за навчання. Який термін давності у даного позову, якщо з моменту звільнення пройшов вже рік.

25.1. Ірина, ви маєте рацію щодо терміну - він становить один рік ( ст. 392 ТК РФ ). Це якщо зовсім коротко.

Це якщо зовсім коротко

26. Хочу подати на авіакомпанію Ютейр в суд-яка ймовірність виграшу? Ситуація в кратце-стояли на реєстрацію вчасно, але в коду підходила черга втік дитина (3 роки) поки його ловила на 1 хвилину запізнилися на реєстрацію, нам відмовили в перельоті. Весь цей час. Поки я ловила малолітньої дитини в черзі стояла дочка і пропускала людей. На жодні поступки не пішли-хоча інших пасажирів, які запізнилися-на рейс посадили. Зі мною просто навіть розмовляти не стали-ні на дитину не подивилися. Квитки були неповоротні довелося купити на сл. рейс квитки, які обійшлися в 90000 і летіти в типу бізнес класі-теж економ-крісло не розкладається-дитина спала стоячи на колінах, а голова на сидінні крісла. Написала претензію в авіакомпанію-чекаю відповідь. При негативній відповіді хочу подати в суд. Є надія, що поверну гроші за квитки і моральну шкоду?

26.1. Імовірність виграшу 50/50 залежить від відповіді на претензію

27. Хочу подати в суд на авіакомпанію Росія. У зв'язку з тим, що не змогли з дітьми вилетіти з Санкт Петербург в Уфу. Претензія написана. У Росспоживнагляді лист написано. Також написано лист на ім'я генерального директора компанії. Чекаю результатів, але їх немає. Думаю над подачею позову до компанії. За відшкодування збитку. Що для цього необхідно, в якому регіоні це потрібно зробити і чи необхідний адвокат для наданий мене в суді.

27.1. У разі відсутності відповіді на претензію протягом 30 днів (без урахування руху поштового відправлення) можна звертатися з позовом до суду.
Для грамотного складання заяви рекомендую звернутися до адвоката особисто.

27.2. Подавайте за місцем своєї прописки, можете не наймати адвоката, а отримувати рекомендації від юриста дистанційну помощь.Обратівшісь в личку або на пошту до нього

27.3. Із запитання не ясно, з якої причини ви не змогли вилетіти, тому про перспективи справи нічого сказати не вийде.
Позов можна подати за місцем вашої реєстрації, тому що це позов про захист прав споживача.
Для звернення до суду необхідно скласти позовну заяву, до якої додати документи, що обгрунтовують ваші вимоги, які саме - залежить від даної конкретної ситуації.
Юридична допомога вам дуже не завадить, тому що ІНТЕРС АК "Росія" буде представляти штатний і професійний юрист. При грамотному підході до цієї справи можна стягнути має велике значення більше, ніж завдані збитки і витрачені кошти на квитки, а також відшкодувати свої судові витрати.
До речі, це той нещасний випадок, коли ймовірність виконання рішення суду близька до 100%. З такими серйозними опонентами складно судитися, але нескладно домогтися виконання рішення.
PS Дистанційно вам можуть лише скласти позов, але в цьому випадку в суді ви будете одна проти юриста авіакомпанії.

Якщо спільно з братом на питання судді "чи є у позивача клопотання спочатку судового розгляду?
2. Чи можу я подати позов до суду на авіакомпанію, що при купівлі квитка мені не повідомили, що місто є містом закритого типу?
Куди подавати документи до суду і які або Росспоживнагляд?
Або до нього теж повинні бути вимоги і претензії?
Підкажіть будь ласка, скільки разів суд може переносити судове засідання, якщо відповідач не відповідає за запит судді?
Коли я сказала, що можу викинути в найближчу урну що стоїть поруч половину вмісту сумки, на мене заволали: "ви ЗАРАЗ збираєтеся це робити ?
Чи можна з цим щось зробити?
7. Чи можу я подати в суд, на авіакомпанію Перемога, за відмову на посадку на рейс Пулково-Лондон?
Чи можу я подати в суд за місцем свого проживання в Англії, або я повинна подавати в суд в Росії?
На відшкодування моральної і матеріальних витрат і оплати послуг адвоката представленого мій інтерес в суді?