Реклама
Реклама
Реклама

Зразок протоколу розбіжностей до контракту по ФЗ-44

  1. Скачайте зразок протоколу розбіжностей до договору по ФЗ-44
  2. Термінове повідомлення для юриста! В офіс прийшла поліція
  3. Як правильно оформити протокол розбіжностей до договору по 44-ФЗ

Перед тим як почати виконувати зобов'язання, переможцю аукціону слід перевірити контракт на відповідність заявці і направити замовнику протокол, якщо будуть різночитання. Зразок протоколу розбіжностей до контракту по ФЗ-44 допоможе скласти документ правильно.

Читайте в нашій статті:

Скачайте зразок протоколу розбіжностей до договору по ФЗ-44

Згідно ч. 4 ст. 70 Федерального закону від 05.04.2013 № 44-ФЗ «Про контрактну систему ...» переможець електронного аукціону має право передати держзамовника протокол розбіжностей , Якщо виявить якісь невідповідності в документації. Компанії, які перемогли в інших видах торгів, такою можливістю не володіють. Протокол може знадобитися, якщо:

  • в тексті проекту держконтракту є різночитання з даними, які були в повідомленні про закупівлю ;
  • виконавець виявив технічні помилки;
  • у самого виконавця помінялися реквізити і т. д.

Використовуйте зразок протоколу розбіжностей до контракту по 44-ФЗ, щоб скласти документ без помилок. З його допомогою виконавець зможе узгодити окремі умови договору і знизити свої ризики.

Термінове повідомлення для юриста! В офіс прийшла поліція

Підготуйте протокол розбіжностей по 44-ФЗ за правилами

Компанія-виконавець перемогла в електронному аукціоні. Після цього вона отримує від держзамовника фінальний варіант проекту контракту. Контракт направляють через електронну площадку, на якій проходив аукціон. У переможця є п'ять днів, щоб підписати договір, направити його замовнику і надати забезпечення контракту.

Перед тим як підписувати контракт, його потрібно перевірити. Якщо виконавець виявить будь-які невідповідності, він не зможе сам внести зміни, сервіс цього не дозволяє. В такому випадку складають відповідно до ФЗ-44 протокол розбіжностей і направляють його замовнику.

У законі не вказали термін, за який слід підготувати і направити документ. Але є інше обмеження. Після публікації в ЄІС підсумкового протоколу держзамовник відповідає на зауваження виконавця протягом 13 днів (ч. 5 ст. 70 закону № 44-ФЗ). Отже, по ФЗ-44 протокол розбіжностей до контракту потрібно встигнути подати в цей термін. Якщо цього не зробити або не підписати контракт, виконавця вважатимуть ухилились від укладення угоди. Це підтверджує позиція ФАС ( лист від 17.09.2014 № АЦ / 37487/14 ).

Форму протоколу розбіжностей по 44-ФЗ можна подавати неодноразово. Кількість протоколів залежить від того, як замовник буде виправляти знайдені недоліки. Але якщо замовник не виправить всі помилки до завершення терміну в 13 днів, контракт краще підписати навіть в такому вигляді. Інакше виконавець ризикує потрапити в реєстр недобросовісних постачальників (Ч. 13 ст. 70 закону № 44-ФЗ). Щоб виправити залишилися помилки, можна підписати додаткову угоду до контракту.

Як правильно оформити протокол розбіжностей до договору по 44-ФЗ

Протокол зазвичай складають у вигляді таблиці. В одну частину вносять знайдені невідповідності, в іншу - варіант, які виконавець вважає вірним. Але перед тим як оформити протокол розбіжностей по 44-ФЗ, зверніть увагу на характер невідповідностей. Порушення може виявитися грубим. Наприклад, замовник змінив істотні умови контракту. У такому випадку потрібно звертатися в ФАС або суд (ст. 105 закону № 44-ФЗ). Виконавець має право відмовитися від контракту, якщо довелося підписати документ на умовах, які суттєво відрізнялися від первинних (ч. 19 ст. 95 закону № 44-ФЗ). Це підтверджує позиція Мінекономрозвитку РФ ( лист від 23.09.2016 № ОГ-Д28-11128 ).

Протокол розбіжностей до договору по 44-ФЗ оформляють окремим документом і направляють через сайт електронного майданчика, на якій проводили торги. Файл засвідчують посиленою електронним підписом. Підпис має належати тій особі, яка має право підписати контракт від імені компанії-переможця (ч. 4 ст. 70 закону № 44-ФЗ). Оператор електронного майданчика опублікує протокол в ЄІС.

Замовник має право відхилити протокол і відмовитися вносити зміни. Однак він зобов'язаний розглянути документ і відреагувати на нього ( лист Мінекономрозвитку РФ від 21.08. 2015 № Д28і-2415 ).

Скористайтеся зразком протоколу розбіжностей до контракту по 44-ФЗ і правильно складіть документ.

Скористайтеся зразком протоколу розбіжностей до контракту по 44-ФЗ і правильно складіть документ