Реклама
Реклама
Реклама

На аукціоні eBay продають залізничну лінію

На сайті електронного аукціону eBay з'явився незвичайний оголошення про продаж залізничної гілки довжиною одинадцять кілометрів

На сайті електронного аукціону eBay з'явився незвичайний оголошення про продаж залізничної гілки довжиною одинадцять кілометрів. При цьому покупцеві ставиться неодмінна умова, що рейки залишаться на місці, а залізниця буде функціонувати.

Пропозицій від потенційних покупців надійшло багато, і продавець в даний момент веде переговори, повідомляє SputnikGermany .

Причина появи такого незвичайного лота криється в тому, що німецький Фонд підтримки Werra-Fulda-Bahn, у віданні якого перебувала гілка, що пролягає між населеними пунктами Хаймболдьсхаузен і Шенкленгсфельд, більше не в змозі її обслуговувати.

«Людей занадто мало, і вони літні», - розповів голова фонду Юрген Баумгардт.

Однак фонд хоче, щоб лінія неодмінно була збережена: її вважають частиною історії Німеччини і, крім того, важливою сполучною лінією для відрізаних друг від друга населених пунктів.

Відзначимо, що зараз в Естонії і Латвії реалізують проект «Зелені залізниці». Проект передбачає перетворення старих залізничних ліній в велодоріжки. Термін реалізації цієї ідеї - два роки. За цей час демонтують близько 750 кілометрів залізничних колій. Бюджет складає понад мільйон євро, 85% витрат покриває ЄС.