Реклама
Реклама
Реклама

Apple iPhone XS і iPhone XS Max - чи варто купувати? / Новий час

  1. Apple iPhone XS і iPhone XS Max - чи варто купувати? / Новий час Новий iPhone - це завжди привід...
  2. Три причини не купувати Apple iPhone XS / XS Max
  3. Apple iPhone XS і iPhone XS Max - чи варто купувати? / Новий час
  4. П'ять причин купити Apple iPhone XS / XS Max
  5. Три причини не купувати Apple iPhone XS / XS Max
  6. Apple iPhone XS і iPhone XS Max - чи варто купувати? / Новий час
  7. П'ять причин купити Apple iPhone XS / XS Max
  8. Три причини не купувати Apple iPhone XS / XS Max

Apple iPhone XS і iPhone XS Max - чи варто купувати? / Новий час

Новий iPhone - це завжди привід для радикальних дискусій. Хтось біжить купувати не дивлячись, хтось ретельно зважує за і проти, а хто-то, остаточно розчарувавшись, йде на Android. Подивимося, чи варто купувати iPhone XS?

Для хардкорних фанатів Apple критика улюбленої компанії завжди звучить як єресь. Але в умовах швидко мінливого ринку Apple все складніше залишатися лідером.

Samsung і Huawei все частіше задають тон на ринку смартфонів, визначають його основні тренди і випускають знакові моделі, які стають орієнтирами для конкурентів.

Три нових iPhone , Представлених восени нинішнього року були на перший погляд досить тепло зустрінуті експертами ринку. Однак, на старті продажів ніякої істерії не спостерігалося, а прогнози не виглядають надто оптимістичними.

Як наслідок, з'явилися чутки про те, що Apple переглядає в сторону зниження свої замовлення на виробництво нових iPhone, а капіталізація компанії впала нижче психологічної позначки $ 1 трлн.

Свою лепту внесли й конкуренти. Samsung цілком спокійно почувається з флагманами цього року - представленим навесні Galaxy S9 / S9 + і серпневим Galaxy Note 9 , Який виглядає цілком гідно на тлі вересневих новинок Apple.

Ну а Huawei в жовтні показав Mate 20 Pro , Який по ряду параметрів є найбільш просунутим смартфоном на ринку.

Так чи варто на цьому тлі придивлятися до новинок Apple, адже вони коштують надзвичайних грошей, і мають не так вже й багато плюсів в порівнянні з конкурентами?

Шанувальники Apple впевнені, що відповідь на це питання може бути тільки позитивним. І готові відстоювати свою позицію з традиційним «яблучним» запалом.

Спробуємо максимально об'єктивно розглянути деякі ключові аргументи «за» і «проти» у випадку з флагманськими iPhone XS і XS Max (залишимо iPhone XR осторонь, його позиціонування трохи відрізняється).

П'ять причин купити Apple iPhone XS / XS Max

1 Престиж

Нові айфони ще дорожче колишніх. По суті, це - квиток у вищий світ. Щось схоже на покупки Audi або Range Rover останньої моделі. Безпомилковий спосіб показати навколишнього соціуму, що ви - солідний і забезпечена людина, який до того ж стежить за трендами.

Якщо у вас iPhone останньої моделі, значить, у вас все відмінно. Ваш бізнес йде в гору (або, як мінімум, тримається на плаву). Кар'єра складається. Проблема підвищення комунальних платежів вас явно не турбує. Можливо, представники МВФ дзвонять вам вранці, щоб проконсультуватися з приводу платіжного балансу держави Україна.

Це, звичайно, перебільшення. Але прагнення володіти таким символом престижу, як iPhone останньої моделі, веде до того, що величезна кількість українців готові залазити в борги і брати кредити. І складно дорікнути їх у дурості. Новий iPhone дійсно замінює собою персонального іміджмейкера.

2 Екосистема Apple

Для багатьох цей аргумент був важливий ще за часів перших iPhone, які в усьому програвали конкурентам, крім хіба що зручності використання сенсорного екрану.

Навіть найзапекліші Хейтер Apple не можуть не визнати, що компанія створила дуже зручну екосистему, в якій різні пристрої «бесшовно» інтегровані між собою. Працюючи на MacBook, можна прийняти на ньому дзвінок, що надходить на iPhone. Ваші фотографії, зроблені на iPhone, можна тут же подивитися на iPad. Файли між пристроями легко скидати через AirDrop і т. Д.

Зрозуміло, конкуренти поступово підтягуються. Google забезпечує дуже зручну екосистему. Свої напрацювання є у Samsung.

Однак, Apple поки залишається еталоном. Не стільки за функціональністю (тут конкуренти вже наздогнали, а в чомусь і перегнали Apple), скільки по продуманості в дрібницях, простоті у використанні.

І якщо ви - фанат цієї екосистеми, то оновлення до нового iPhone для вас - лише питання часу.

І якщо ви - фанат цієї екосистеми, то оновлення до нового iPhone для вас - лише питання часу

3 Великий екран

Це стосується в першу чергу, моделі iPhone XS Max. Простий XS є лише поліпшенням iPhone X (діагональ екрану 5,8 дюйма). А ось XS Max - справжній подарунок для тих, кому хочеться дійсно великий екран (6,5 дюйма).

Так, це апарат завеликий для того, щоб користуватися ним однією рукою (якщо ви не Валуєв, звичайно). Але є користувачі, яким це не має значення. З такою діагоналлю екрану смартфон цілком можна розглядати як альтернативу планшету, особливо, якщо зробити знижку на те, що простіше носити з собою один пристрій, ніж два (смартфон і планшет).

4 Автономність

Час автономної роботи завжди було одним з ключових переваг айфонів перед «андроидами». Починаючи з iPhone X, коли відбувся перехід на OLED-екрани, це показник став ще краще. Виробникам на Android доводиться вдаватися до вельми агресивним програмним рішенням, для того, щоб збільшити автономність (наприклад, так робить Huawei). Хіба що Samsung домагається гідних показників за рахунок самих просунутих екранів з низьким енергоспоживанням.

З моделлю iPhone XS в Apple, здається, змогли добитися ще кращих результатів, ніж з iPhone X. Тут - новий процесор, який будучи могутніше, споживає менше енергії.

Втім, це не завадило деяким експертам провести порівняльні тести, в яких нові айфони програють деяким конкурентам по автономності .

Втім, це не завадило деяким експертам провести порівняльні тести, в яких   нові айфони програють деяким конкурентам по автономності

5 Дві сім-карти

Не минуло й десяти років, як в Apple вирішили відреагувати на популярний тренд смартфонів з підтримкою двох сім-карт.

У той час, як практично всі Android-флагмани мають цю «фішку» за замовчуванням, в Apple випустили такі моделі тільки восени 2018 року. Причому, тільки для китайського ринку.

На щастя, ці моделі не мають технічних відмінностей і обмежень, які перешкоджали б їх використання в інших країнах. Звідси - швидку появу «сірих» поставок з такими моделям і у нас.

І це дійсно круто, адже людей, які використовують два мобільні номери, досить багато. Найчастіше один для роботи, другий для особистих справ, але бувають і інші варіанти. Як би там не було, до нинішнього моменту, у таких людей, що віддають перевагу продукцію Apple, не було іншого варіанту, окрім як тягати з собою два iPhone. Тепер вони зможуть, обійтися одним смартфоном.

Три причини не купувати Apple iPhone XS / XS Max

1 Чи не найбільш просунутий смартфон у світі

Так, як би там не обурювалися фанати Apple, але пальма технологічного першості в цьому році міцно і далеко поїхала з сонячної Каліфорнії в далеку Південно-Західну Азію.

Флагмани Samsung і Huawei цього року напхані технологіями, яких немає в iPhone, а також, що важливо, не відчувають проблем зі зв'язком в 4G-мережах (див. Вище).

І вартість у них менше, ніж у нових флагманів Apple.

Для людини, який хочеться мати дійсно високотехнологічне рішення, простіше кажучи «все най-най» зі світу смартфонів, покупка Samsung Galaxy Note 9 або Huawei Mate 20 Pro буде більш логічним кроком, ніж покупка iPhone XS / XS Max.

Зрозуміло, цей аргумент не враховує наведені вище міркування про екосистемах. Фанату Apple, так що володіє MacBook і iPad, буде складно повноцінно інтегрувати в свою цифрову життя смартфон на Android, навіть самий топовий.

Фанату Apple, так що володіє MacBook і iPad, буде складно повноцінно інтегрувати в свою цифрову життя смартфон на Android, навіть самий топовий

2 Мінімальний крок вперед в порівнянні з iPhone X

Цей аргумент вельми популярний в колах навіть найзатятіших фанатів Apple.

Багато лише порівняно недавно купили iPhone X. І новий iPhone XS є не таким значним оновленням, щоб йти на такі матеріальні витрати, яких вимагає зміна смартфона.

Інша справа - iPhone XS Max, тут радикальне збільшення діагоналі екрану. Але це аргумент лише для тих, хто дійсно потребує великому екрані.

В іншому, ви отримуєте практично той же користувальницький досвід. Залізо трохи швидше, камера трохи краще , Все так же немає швидкої зарядки в комплекті і т.д.

3 Проблеми зі зв'язком

Внаслідок війни між компаніями Apple і Qualcomm, перша вирішила поступово відмовитися від чіпів другий. Як наслідок, почався перехід на чіпи від Intel.

Маються на увазі не процесори (в iPhone використовуються процесори, створені самою Apple), а модулі зв'язку.

Так ось, з моменту початку продажів нових iPhone багато користувачів відзначають погіршення роботи в порівнянні з попередніми поколіннями (iPhone 7, 8 і X) саме за якістю зв'язку.

Голосові дзвінки постраждали найменше, найбільш помітна проблема з передачею даних . Багато користувачів скаржаться, що в зоні невпевненого прийому, нові айфон частіше переключаються з мереж 4-го покоління в 3G, а то і зовсім 2G. Та й пікові швидкості у них помітно менше.

проблема непомітна в зоні дуже впевненого прийому, але варто опинитися там, де рівень сигналу слабшає, або мережу сильно перевантажена, як iPhone XS відразу стає набагато менш швидкісним засобом зв'язку, ніж айфони попередніх поколінь. Або ж сучасні флагмани на Android, в більшості своїй використовують рішення від Qualcomm.

Apple вже визнала проблему і заявила, що «розслідує всі обставини». Можливо, її спробують вирішити за допомогою оновлення програмного забезпечення, але якщо вона, як упевнені деякі аналітики, пов'язана з залізом, то це буде складно здійснити.

Apple iPhone XS і iPhone XS Max - чи варто купувати? / Новий час

Новий iPhone - це завжди привід для радикальних дискусій. Хтось біжить купувати не дивлячись, хтось ретельно зважує за і проти, а хто-то, остаточно розчарувавшись, йде на Android. Подивимося, чи варто купувати iPhone XS?

Для хардкорних фанатів Apple критика улюбленої компанії завжди звучить як єресь. Але в умовах швидко мінливого ринку Apple все складніше залишатися лідером.

Samsung і Huawei все частіше задають тон на ринку смартфонів, визначають його основні тренди і випускають знакові моделі, які стають орієнтирами для конкурентів.

Три нових iPhone , Представлених восени нинішнього року були на перший погляд досить тепло зустрінуті експертами ринку. Однак, на старті продажів ніякої істерії не спостерігалося, а прогнози не виглядають надто оптимістичними.

Як наслідок, з'явилися чутки про те, що Apple переглядає в сторону зниження свої замовлення на виробництво нових iPhone, а капіталізація компанії впала нижче психологічної позначки $ 1 трлн.

Свою лепту внесли й конкуренти. Samsung цілком спокійно почувається з флагманами цього року - представленим навесні Galaxy S9 / S9 + і серпневим Galaxy Note 9 , Який виглядає цілком гідно на тлі вересневих новинок Apple.

Ну а Huawei в жовтні показав Mate 20 Pro , Який по ряду параметрів є найбільш просунутим смартфоном на ринку.

Так чи варто на цьому тлі придивлятися до новинок Apple, адже вони коштують надзвичайних грошей, і мають не так вже й багато плюсів в порівнянні з конкурентами?

Шанувальники Apple впевнені, що відповідь на це питання може бути тільки позитивним. І готові відстоювати свою позицію з традиційним «яблучним» запалом.

Спробуємо максимально об'єктивно розглянути деякі ключові аргументи «за» і «проти» у випадку з флагманськими iPhone XS і XS Max (залишимо iPhone XR осторонь, його позиціонування трохи відрізняється).

П'ять причин купити Apple iPhone XS / XS Max

1 Престиж

Нові айфони ще дорожче колишніх. По суті, це - квиток у вищий світ. Щось схоже на покупки Audi або Range Rover останньої моделі. Безпомилковий спосіб показати навколишнього соціуму, що ви - солідний і забезпечена людина, який до того ж стежить за трендами.

Якщо у вас iPhone останньої моделі, значить, у вас все відмінно. Ваш бізнес йде в гору (або, як мінімум, тримається на плаву). Кар'єра складається. Проблема підвищення комунальних платежів вас явно не турбує. Можливо, представники МВФ дзвонять вам вранці, щоб проконсультуватися з приводу платіжного балансу держави Україна.

Це, звичайно, перебільшення. Але прагнення володіти таким символом престижу, як iPhone останньої моделі, веде до того, що величезна кількість українців готові залазити в борги і брати кредити. І складно дорікнути їх у дурості. Новий iPhone дійсно замінює собою персонального іміджмейкера.

2 Екосистема Apple

Для багатьох цей аргумент був важливий ще за часів перших iPhone, які в усьому програвали конкурентам, крім хіба що зручності використання сенсорного екрану.

Навіть найзапекліші Хейтер Apple не можуть не визнати, що компанія створила дуже зручну екосистему, в якій різні пристрої «бесшовно» інтегровані між собою. Працюючи на MacBook, можна прийняти на ньому дзвінок, що надходить на iPhone. Ваші фотографії, зроблені на iPhone, можна тут же подивитися на iPad. Файли між пристроями легко скидати через AirDrop і т. Д.

Зрозуміло, конкуренти поступово підтягуються. Google забезпечує дуже зручну екосистему. Свої напрацювання є у Samsung.

Однак, Apple поки залишається еталоном. Не стільки за функціональністю (тут конкуренти вже наздогнали, а в чомусь і перегнали Apple), скільки по продуманості в дрібницях, простоті у використанні.

І якщо ви - фанат цієї екосистеми, то оновлення до нового iPhone для вас - лише питання часу.

І якщо ви - фанат цієї екосистеми, то оновлення до нового iPhone для вас - лише питання часу

3 Великий екран

Це стосується в першу чергу, моделі iPhone XS Max. Простий XS є лише поліпшенням iPhone X (діагональ екрану 5,8 дюйма). А ось XS Max - справжній подарунок для тих, кому хочеться дійсно великий екран (6,5 дюйма).

Так, це апарат завеликий для того, щоб користуватися ним однією рукою (якщо ви не Валуєв, звичайно). Але є користувачі, яким це не має значення. З такою діагоналлю екрану смартфон цілком можна розглядати як альтернативу планшету, особливо, якщо зробити знижку на те, що простіше носити з собою один пристрій, ніж два (смартфон і планшет).

4 Автономність

Час автономної роботи завжди було одним з ключових переваг айфонів перед «андроидами». Починаючи з iPhone X, коли відбувся перехід на OLED-екрани, це показник став ще краще. Виробникам на Android доводиться вдаватися до вельми агресивним програмним рішенням, для того, щоб збільшити автономність (наприклад, так робить Huawei). Хіба що Samsung домагається гідних показників за рахунок самих просунутих екранів з низьким енергоспоживанням.

З моделлю iPhone XS в Apple, здається, змогли добитися ще кращих результатів, ніж з iPhone X. Тут - новий процесор, який будучи могутніше, споживає менше енергії.

Втім, це не завадило деяким експертам провести порівняльні тести, в яких нові айфони програють деяким конкурентам по автономності .

Втім, це не завадило деяким експертам провести порівняльні тести, в яких   нові айфони програють деяким конкурентам по автономності

5 Дві сім-карти

Не минуло й десяти років, як в Apple вирішили відреагувати на популярний тренд смартфонів з підтримкою двох сім-карт.

У той час, як практично всі Android-флагмани мають цю «фішку» за замовчуванням, в Apple випустили такі моделі тільки восени 2018 року. Причому, тільки для китайського ринку.

На щастя, ці моделі не мають технічних відмінностей і обмежень, які перешкоджали б їх використання в інших країнах. Звідси - швидку появу «сірих» поставок з такими моделям і у нас.

І це дійсно круто, адже людей, які використовують два мобільні номери, досить багато. Найчастіше один для роботи, другий для особистих справ, але бувають і інші варіанти. Як би там не було, до нинішнього моменту, у таких людей, що віддають перевагу продукцію Apple, не було іншого варіанту, окрім як тягати з собою два iPhone. Тепер вони зможуть, обійтися одним смартфоном.

Три причини не купувати Apple iPhone XS / XS Max

1 Чи не найбільш просунутий смартфон у світі

Так, як би там не обурювалися фанати Apple, але пальма технологічного першості в цьому році міцно і далеко поїхала з сонячної Каліфорнії в далеку Південно-Західну Азію.

Флагмани Samsung і Huawei цього року напхані технологіями, яких немає в iPhone, а також, що важливо, не відчувають проблем зі зв'язком в 4G-мережах (див. Вище).

І вартість у них менше, ніж у нових флагманів Apple.

Для людини, який хочеться мати дійсно високотехнологічне рішення, простіше кажучи «все най-най» зі світу смартфонів, покупка Samsung Galaxy Note 9 або Huawei Mate 20 Pro буде більш логічним кроком, ніж покупка iPhone XS / XS Max.

Зрозуміло, цей аргумент не враховує наведені вище міркування про екосистемах. Фанату Apple, так що володіє MacBook і iPad, буде складно повноцінно інтегрувати в свою цифрову життя смартфон на Android, навіть самий топовий.

Фанату Apple, так що володіє MacBook і iPad, буде складно повноцінно інтегрувати в свою цифрову життя смартфон на Android, навіть самий топовий

2 Мінімальний крок вперед в порівнянні з iPhone X

Цей аргумент вельми популярний в колах навіть найзатятіших фанатів Apple.

Багато лише порівняно недавно купили iPhone X. І новий iPhone XS є не таким значним оновленням, щоб йти на такі матеріальні витрати, яких вимагає зміна смартфона.

Інша справа - iPhone XS Max, тут радикальне збільшення діагоналі екрану. Але це аргумент лише для тих, хто дійсно потребує великому екрані.

В іншому, ви отримуєте практично той же користувальницький досвід. Залізо трохи швидше, камера трохи краще , Все так же немає швидкої зарядки в комплекті і т.д.

3 Проблеми зі зв'язком

Внаслідок війни між компаніями Apple і Qualcomm, перша вирішила поступово відмовитися від чіпів другий. Як наслідок, почався перехід на чіпи від Intel.

Маються на увазі не процесори (в iPhone використовуються процесори, створені самою Apple), а модулі зв'язку.

Так ось, з моменту початку продажів нових iPhone багато користувачів відзначають погіршення роботи в порівнянні з попередніми поколіннями (iPhone 7, 8 і X) саме за якістю зв'язку.

Голосові дзвінки постраждали найменше, найбільш помітна проблема з передачею даних . Багато користувачів скаржаться, що в зоні невпевненого прийому, нові айфон частіше переключаються з мереж 4-го покоління в 3G, а то і зовсім 2G. Та й пікові швидкості у них помітно менше.

проблема непомітна в зоні дуже впевненого прийому, але варто опинитися там, де рівень сигналу слабшає, або мережу сильно перевантажена, як iPhone XS відразу стає набагато менш швидкісним засобом зв'язку, ніж айфони попередніх поколінь. Або ж сучасні флагмани на Android, в більшості своїй використовують рішення від Qualcomm.

Apple вже визнала проблему і заявила, що «розслідує всі обставини». Можливо, її спробують вирішити за допомогою оновлення програмного забезпечення, але якщо вона, як упевнені деякі аналітики, пов'язана з залізом, то це буде складно здійснити.

Apple iPhone XS і iPhone XS Max - чи варто купувати? / Новий час

Новий iPhone - це завжди привід для радикальних дискусій. Хтось біжить купувати не дивлячись, хтось ретельно зважує за і проти, а хто-то, остаточно розчарувавшись, йде на Android. Подивимося, чи варто купувати iPhone XS?

Для хардкорних фанатів Apple критика улюбленої компанії завжди звучить як єресь. Але в умовах швидко мінливого ринку Apple все складніше залишатися лідером.

Samsung і Huawei все частіше задають тон на ринку смартфонів, визначають його основні тренди і випускають знакові моделі, які стають орієнтирами для конкурентів.

Три нових iPhone , Представлених восени нинішнього року були на перший погляд досить тепло зустрінуті експертами ринку. Однак, на старті продажів ніякої істерії не спостерігалося, а прогнози не виглядають надто оптимістичними.

Як наслідок, з'явилися чутки про те, що Apple переглядає в сторону зниження свої замовлення на виробництво нових iPhone, а капіталізація компанії впала нижче психологічної позначки $ 1 трлн.

Свою лепту внесли й конкуренти. Samsung цілком спокійно почувається з флагманами цього року - представленим навесні Galaxy S9 / S9 + і серпневим Galaxy Note 9 , Який виглядає цілком гідно на тлі вересневих новинок Apple.

Ну а Huawei в жовтні показав Mate 20 Pro , Який по ряду параметрів є найбільш просунутим смартфоном на ринку.

Так чи варто на цьому тлі придивлятися до новинок Apple, адже вони коштують надзвичайних грошей, і мають не так вже й багато плюсів в порівнянні з конкурентами?

Шанувальники Apple впевнені, що відповідь на це питання може бути тільки позитивним. І готові відстоювати свою позицію з традиційним «яблучним» запалом.

Спробуємо максимально об'єктивно розглянути деякі ключові аргументи «за» і «проти» у випадку з флагманськими iPhone XS і XS Max (залишимо iPhone XR осторонь, його позиціонування трохи відрізняється).

П'ять причин купити Apple iPhone XS / XS Max

1 Престиж

Нові айфони ще дорожче колишніх. По суті, це - квиток у вищий світ. Щось схоже на покупки Audi або Range Rover останньої моделі. Безпомилковий спосіб показати навколишнього соціуму, що ви - солідний і забезпечена людина, який до того ж стежить за трендами.

Якщо у вас iPhone останньої моделі, значить, у вас все відмінно. Ваш бізнес йде в гору (або, як мінімум, тримається на плаву). Кар'єра складається. Проблема підвищення комунальних платежів вас явно не турбує. Можливо, представники МВФ дзвонять вам вранці, щоб проконсультуватися з приводу платіжного балансу держави Україна.

Це, звичайно, перебільшення. Але прагнення володіти таким символом престижу, як iPhone останньої моделі, веде до того, що величезна кількість українців готові залазити в борги і брати кредити. І складно дорікнути їх у дурості. Новий iPhone дійсно замінює собою персонального іміджмейкера.

2 Екосистема Apple

Для багатьох цей аргумент був важливий ще за часів перших iPhone, які в усьому програвали конкурентам, крім хіба що зручності використання сенсорного екрану.

Навіть найзапекліші Хейтер Apple не можуть не визнати, що компанія створила дуже зручну екосистему, в якій різні пристрої «бесшовно» інтегровані між собою. Працюючи на MacBook, можна прийняти на ньому дзвінок, що надходить на iPhone. Ваші фотографії, зроблені на iPhone, можна тут же подивитися на iPad. Файли між пристроями легко скидати через AirDrop і т. Д.

Зрозуміло, конкуренти поступово підтягуються. Google забезпечує дуже зручну екосистему. Свої напрацювання є у Samsung.

Однак, Apple поки залишається еталоном. Не стільки за функціональністю (тут конкуренти вже наздогнали, а в чомусь і перегнали Apple), скільки по продуманості в дрібницях, простоті у використанні.

І якщо ви - фанат цієї екосистеми, то оновлення до нового iPhone для вас - лише питання часу.

І якщо ви - фанат цієї екосистеми, то оновлення до нового iPhone для вас - лише питання часу

3 Великий екран

Це стосується в першу чергу, моделі iPhone XS Max. Простий XS є лише поліпшенням iPhone X (діагональ екрану 5,8 дюйма). А ось XS Max - справжній подарунок для тих, кому хочеться дійсно великий екран (6,5 дюйма).

Так, це апарат завеликий для того, щоб користуватися ним однією рукою (якщо ви не Валуєв, звичайно). Але є користувачі, яким це не має значення. З такою діагоналлю екрану смартфон цілком можна розглядати як альтернативу планшету, особливо, якщо зробити знижку на те, що простіше носити з собою один пристрій, ніж два (смартфон і планшет).

4 Автономність

Час автономної роботи завжди було одним з ключових переваг айфонів перед «андроидами». Починаючи з iPhone X, коли відбувся перехід на OLED-екрани, це показник став ще краще. Виробникам на Android доводиться вдаватися до вельми агресивним програмним рішенням, для того, щоб збільшити автономність (наприклад, так робить Huawei). Хіба що Samsung домагається гідних показників за рахунок самих просунутих екранів з низьким енергоспоживанням.

З моделлю iPhone XS в Apple, здається, змогли добитися ще кращих результатів, ніж з iPhone X. Тут - новий процесор, який будучи могутніше, споживає менше енергії.

Втім, це не завадило деяким експертам провести порівняльні тести, в яких нові айфони програють деяким конкурентам по автономності .

Втім, це не завадило деяким експертам провести порівняльні тести, в яких   нові айфони програють деяким конкурентам по автономності

5 Дві сім-карти

Не минуло й десяти років, як в Apple вирішили відреагувати на популярний тренд смартфонів з підтримкою двох сім-карт.

У той час, як практично всі Android-флагмани мають цю «фішку» за замовчуванням, в Apple випустили такі моделі тільки восени 2018 року. Причому, тільки для китайського ринку.

На щастя, ці моделі не мають технічних відмінностей і обмежень, які перешкоджали б їх використання в інших країнах. Звідси - швидку появу «сірих» поставок з такими моделям і у нас.

І це дійсно круто, адже людей, які використовують два мобільні номери, досить багато. Найчастіше один для роботи, другий для особистих справ, але бувають і інші варіанти. Як би там не було, до нинішнього моменту, у таких людей, що віддають перевагу продукцію Apple, не було іншого варіанту, окрім як тягати з собою два iPhone. Тепер вони зможуть, обійтися одним смартфоном.

Три причини не купувати Apple iPhone XS / XS Max

1 Чи не найбільш просунутий смартфон у світі

Так, як би там не обурювалися фанати Apple, але пальма технологічного першості в цьому році міцно і далеко поїхала з сонячної Каліфорнії в далеку Південно-Західну Азію.

Флагмани Samsung і Huawei цього року напхані технологіями, яких немає в iPhone, а також, що важливо, не відчувають проблем зі зв'язком в 4G-мережах (див. Вище).

І вартість у них менше, ніж у нових флагманів Apple.

Для людини, який хочеться мати дійсно високотехнологічне рішення, простіше кажучи «все най-най» зі світу смартфонів, покупка Samsung Galaxy Note 9 або Huawei Mate 20 Pro буде більш логічним кроком, ніж покупка iPhone XS / XS Max.

Зрозуміло, цей аргумент не враховує наведені вище міркування про екосистемах. Фанату Apple, так що володіє MacBook і iPad, буде складно повноцінно інтегрувати в свою цифрову життя смартфон на Android, навіть самий топовий.

Фанату Apple, так що володіє MacBook і iPad, буде складно повноцінно інтегрувати в свою цифрову життя смартфон на Android, навіть самий топовий

2 Мінімальний крок вперед в порівнянні з iPhone X

Цей аргумент вельми популярний в колах навіть найзатятіших фанатів Apple.

Багато лише порівняно недавно купили iPhone X. І новий iPhone XS є не таким значним оновленням, щоб йти на такі матеріальні витрати, яких вимагає зміна смартфона.

Інша справа - iPhone XS Max, тут радикальне збільшення діагоналі екрану. Але це аргумент лише для тих, хто дійсно потребує великому екрані.

В іншому, ви отримуєте практично той же користувальницький досвід. Залізо трохи швидше, камера трохи краще , Все так же немає швидкої зарядки в комплекті і т.д.

3 Проблеми зі зв'язком

Внаслідок війни між компаніями Apple і Qualcomm, перша вирішила поступово відмовитися від чіпів другий. Як наслідок, почався перехід на чіпи від Intel.

Маються на увазі не процесори (в iPhone використовуються процесори, створені самою Apple), а модулі зв'язку.

Так ось, з моменту початку продажів нових iPhone багато користувачів відзначають погіршення роботи в порівнянні з попередніми поколіннями (iPhone 7, 8 і X) саме за якістю зв'язку.

Голосові дзвінки постраждали найменше, найбільш помітна проблема з передачею даних . Багато користувачів скаржаться, що в зоні невпевненого прийому, нові айфон частіше переключаються з мереж 4-го покоління в 3G, а то і зовсім 2G. Та й пікові швидкості у них помітно менше.

проблема непомітна в зоні дуже впевненого прийому, але варто опинитися там, де рівень сигналу слабшає, або мережу сильно перевантажена, як iPhone XS відразу стає набагато менш швидкісним засобом зв'язку, ніж айфони попередніх поколінь. Або ж сучасні флагмани на Android, в більшості своїй використовують рішення від Qualcomm.

Apple вже визнала проблему і заявила, що «розслідує всі обставини». Можливо, її спробують вирішити за допомогою оновлення програмного забезпечення, але якщо вона, як упевнені деякі аналітики, пов'язана з залізом, то це буде складно здійснити.

Apple iPhone XS і iPhone XS Max - чи варто купувати?
Подивимося, чи варто купувати iPhone XS?
Так чи варто на цьому тлі придивлятися до новинок Apple, адже вони коштують надзвичайних грошей, і мають не так вже й багато плюсів в порівнянні з конкурентами?
Apple iPhone XS і iPhone XS Max - чи варто купувати?
Подивимося, чи варто купувати iPhone XS?
Так чи варто на цьому тлі придивлятися до новинок Apple, адже вони коштують надзвичайних грошей, і мають не так вже й багато плюсів в порівнянні з конкурентами?
Apple iPhone XS і iPhone XS Max - чи варто купувати?
Подивимося, чи варто купувати iPhone XS?
Так чи варто на цьому тлі придивлятися до новинок Apple, адже вони коштують надзвичайних грошей, і мають не так вже й багато плюсів в порівнянні з конкурентами?