Реклама
Реклама
Реклама

Кандинський, розщеплення атома, антиматерія

Сто років тому Василь Васильович Кандинський писав: «Одна з найважливіших перешкод на моєму шляху сама валилася завдяки чисто науковому події. Це було розкладання атома. Воно відгукнулося в мені подібно раптового руйнування всього світу. Раптово впали товсті склепіння. Все стало неправильним, хитким і м'яким. Я б не здивувався, якби камінь піднявся в повітря і розчинився в ньому. Наука здавалася мені знищеної: її найголовніша основа була тільки помилкою, помилкою вчених, які не будували впевненою рукою камінь за каменем при ясному світлі божественне будівлю, а в темряві, навмання і на дотик шукали істину, в сліпоті своїй приймаючи один предмет за інший. »
У 1913 році Кандинський написав свою першу абстрактну акварель, російський незаперечний пріоритет. Світове мистецтво отримало нову мову, новий напрямок, нову естетику.
Сьогодні європейський технічний геній створив антиматерію. Для цього знадобилися умови близькі до умов Великого вибуху. Той же європеєць вивів телескопи за межі атмосфери Землі і її тяжіння. Він зумів зазирнути за мільярди світлових років, до самого початку життя нашого Всесвіту. І так далі ... Технічний людина приведе набагато більше прикладів досягнень землян. Правда, ці технічні успіхи не зробили життя людини щасливіше або безпечніше, швидше навпаки. Але, не хлібом єдиним живе людина!
Для мене ж, головний і сумний висновок той, що всі ці чудові відкриття і здобутки не спонукали творчих людей на нові прориви в їх мистецтвах. Торгашество заглушає все! Замість «Ляпас суспільному смаку» низькі поклони натовпі і лестощі в надії на продаж. І це не тільки в мистецтвах. Стівен Хокінг, в одній зі своїх книг, нарікає, що разючі відкриття астрофізики не знайшли відображення в сучасній філософії.
Але може бути не все ще втрачено і замість «кінця світу» грудня 2012 року на нас чекають небачені твори художників, музикантів, філософів?
В.І.Філімонов,
Вісбаден, 24.07.2011,
холодно, йдуть дощі.


рецензії

Дякуємо!
"Спочатку титул есквайр носили все дворяни, котрі володіли власним гербом, але не були перами або лицарями, тобто весь великий клас англійської джентрі. Особи інших станів могли отримати титул особливої ​​королівської грамотою, після чого він передавався у спадок. Таким чином, приставка есквайр в більшості випадків свідчила про те, що іншого скільки-небудь значимого титулу у його господаря немає. "
Вадим Філімонов 21.03.2016 2:24 Заявити про порушення Але може бути не все ще втрачено і замість «кінця світу» грудня 2012 року на нас чекають небачені твори художників, музикантів, філософів?