Реклама
Реклама
Реклама

Дитину-інваліда вигнали з кінотеатру в Петербурзі

Школяра на інвалідному кріслі вигнали з кінотеатру «Міраж Синема» в Петербурзі. Адміністраторам закладу не сподобався його зовнішній вигляд. Про це повідомила на своїй сторінці в соцмережі «ВКонтакте» мати хлопчика Лариса Баданіна.

За її словами, інцидент стався в торговому центрі «Атлантік Сіті» 12 листопада. Синові Баданіна, Артему, що має проблеми з опорно-руховим апаратом і пересувається на інвалідному візку, було відмовлено разом з його другом у відвідуванні кінотеатру і піцерії. Їх вигнали з кафе, пояснивши, що, якщо «хазяїну закладу» не сподобається чиєсь обличчя, співробітники мають право відмовити в обслуговуванні.

Дитина-інвалід встиг зробити аудіозапис бесіди з представником закладу, який погрожував поскаржитися в прокуратуру, якщо хлопчик ще раз там з'явиться.

Мати школяра вирішила домогтися справедливості і має намір сама звернутися в прокуратуру.

Мати школяра вирішила домогтися справедливості і має намір сама звернутися в прокуратуру

Пізніше представники «Міраж Синема» відреагували на звернення жінки в соціальній мережі. вони надали відеозапису з камер спостереження, з яких видно, що ситуація складалася інакше.

«Група підлітків з 7 чоловік, в числі яких і знаходився Артем Баданіна, проходить на територію кінотеатру" Міраж Синема "в ТРК" Атлантик Сity "і, проходячи повз каси кінотеатру, розташовується на території кафе в зоні кінотеатру. Т. е. Підлітки купувати квитки в кіно не мали наміру », - наголошується на сторінці кіномережі.

Далі розповідається про те, що до підлітків підійшов адміністратор і запитав, чи не визначилися чи вони з замовленням. Хлопці відповіли негативно. Через 15 хвилин ситуація повторилася. По відеозаписах видно, що ніхто з підлітків навіть не доторкнувся до меню. Також видно, що адміністратор не звертався особисто до дитині-інваліду, коли попросив всіх хлопців піти з території кафе, пояснивши це тим, що вона призначена для обслуговування відвідувачів кафе і не є зоною очікування.

«Підліткам не було відмовлено в обслуговуванні, а було відмовлено в можливості знаходження на території, призначеної для обслуговування відвідувачів кафе, яка не є зоною очікування», - зазначають представники кіномережі.

Так чи інакше, керівництво кінотеатру «Міраж Синема» принесло свої вибачення.

Так чи інакше, керівництво кінотеатру «Міраж Синема» принесло свої вибачення

На сторінці кіномережі багато інтернет-користувачів виступили на її підтримку.

На сторінці кіномережі багато інтернет-користувачів виступили на її підтримку

Раніше «Рідус» повідомляв, що незрячу москвичку Дану Мерзлякову не пустили в ресторан «Сьоме небо», розташований в корпусі Останкінської телевежі, а 7-річного хлопчика-інваліда відмовилися пустити на атракціони співробітники парку в Санкт-Петербурзі.