Реклама
Реклама
Реклама

Чехов: все для спорту, приємний шлях з вітерцем по Сімферопольському шосе, великі будівельні плани

Чехов - місто в Московській області, розташований в 55 км від МКАД по Сімферопольському шосе на берегах річки Лопасня, припливу Оки. Чехов відрізняється досить гарною інфраструктурою, пристойною базою для занять спортом і відсутністю серйозних транспортних проблем. Тут розвинена промисловість і багато робочих місць, і доходи Чехівці порівняно високі. Тому ринок нерухомості в Чехові досить активний, до того ж житло тут купують і жителі довколишніх областей, і москвичі.

Про те, що сьогодні відбувається на цьому ринку, що пропонується і за якими цінами, розповідає портал про нерухомість Metrinfo. Ru

Сьогодні Чехов - досить розвинене місто з населенням близько 73,5 тис. Осіб, вельми тихий, нікуди не поспішає. «Чехов зачаровує затишком, непомітною красою чистих, немов тільки що вмита вулиць, яскравою зеленню скверів, свіжої прохолодою фонтанів, гармонійним переплетенням архітектурних стилів», - каже Володимир Прощенка, генеральний директор агентства нерухомості «Ваш Агент нерухомість», президент Чеховської гільдії ріелторів. Тут збереглися благородні дерев'яні та кам'яні споруди XIX в. і кілька витончених соборів, серед яких Анно-Зачатьевская церква і Храм Іоанна Предтечі.

У місті є практично все, без чого не можна уявити життя сучасної людини. «Діють найбільші продовольчі торгові оператори - Рамстор, Діксі, Пятерочка, Копійка, мережа з продажу побутової та комп'ютерної техніки Ельдорадо, мережі салонів стільникового зв'язку. Також тут знаходяться відділення ВТБ 24, Ощадбанку, Банку Відродження і Банку Москви », - повідомляє Боку Ен Ун, генеральний директор АН« Рімарком ».

«Добре розвинена соціальна інфраструктура. 15 дошкільних установ і 18 шкіл, 3 філії і 6 представництв ВНЗ », - говорить Наталя Бланкова, маркетолог компанії« Пересвет-Інвест ».

Мабуть, тільки розважальних об'єктів небагато: «Ні кінотеатру, мережевих кафе і ресторанів, проте з закінченням будівництва торгово-розважального комплексу« Карнавал », розпочатого в 2007 р, цю прогалину буде ліквідовано», - сподівається Олена Березкіна, маркетолог відділу маркетингу і реклами інвестиційно-девелоперської компанії «Сіті-XXI століття».

Але зате Чехов - спортивне місто. Тут працює безліч спортивних шкіл, секцій та фітнес-клубів. У 2004 р був побудований Льодовий хокейний центр, куди з Подольська переїхав хокейний клуб «Витязь», який грає в російській суперлізі. У Чехова базуються гандбольна команда «Чеховські ведмеді» - шестикратні чемпіони Росії та володарі Кубка кубків європейських чемпіонів, ватерпольна команда «Штурм-2002» - дворазові чемпіони Росії, команда «Чеховські яструби» - чемпіони Московської області з баскетболу серед юнаків 1991 року народження, міні -футбольне команда «Зінайт».

Також працює спортивний клуб інвалідів «Чайка». А в 2003 р відкрився сучасний спортивний комплекс «Олімпійський», на території якого є спортзал, басейн, тренажери і сауна, більярд, боулінг і, звичайно, велика спортивна арена. Тут проходять змагання з гандболу, волейболу, міні-футболу, ватерполо, синхронного плавання і баскетболу.


Екологія: 50 на 50
З екологією в Чехова справи йдуть середньо, адже він оточений як лісами і водоймами, так і заводами. Причому не всі підприємства не завдають шкоди довкіллю. «Жителі часом скаржаться на сильний запах гуми з боку Регенераторна Заводу, який розташований в самому центрі міста», - каже Григорій Алтухов, радник президента ФСК «Лідер».

Втім, багато підприємств працюють приблизно на 30% своєї потужності, до того ж в місті висаджуються нові дерева, розбиваються нові парки, сквери. Сьогодні популярні місця відпочинку - Сквер ім. Чехова в центрі міста і Центральний парк, де знаходиться музей-садиба «Лопасня-Зачатівському».

Чехов на карті Підмосков'я

Чехов - місто в Московській області, розташований в 55 км від МКАД по Сімферопольському шосе на берегах річки Лопасня, припливу Оки

map.mskva.com

Транспортне сполучення на «відмінно»
Від Чехова (55 км від МКАД) дістатися до столиці можна як залізницею, так і на автомобілі: «Чеховський район має розвинену дорожню мережу. Через район проходить Московсько-Курська залізниця, а в місті - однойменна залізнична станція », - розповідає Володимир Прощенка (« Ваш Агент нерухомість »). Єдиний мінус - станція хоч і близько від центру міста, але в значній віддаленості від більшості інших районів.

До найближчої залізничної платформи столиці - Царицино - з Чехова можна доїхати приблизно за годину, а «електричкою до Курського вокзалу за 1 годину 40 хвилин».

Найближча до Чехову транспортна магістраль - швидкісне Сімферопольське шосе. «Шосе було недавно реконструйовано, зокрема, прокладено магістральний освітлення», - розповідає Боку Ен Ун (АН «Рімарком»), - а шлях до найближчої станції метро «Анніно» займає в середньому 50 хвилин ». До центру столиці - близько півтори години. До метро «Анін» або «Південна» можна доїхати не тільки на власному автомобілі, але і, наприклад, на міжміських автобусних маршрутах №№ 363 (Москва - Протвино), 365 (Москва - Чехов), 397 (Москва - Оболенський), 458 (Москва - Серпухов). Але звичайно, завжди є ймовірність потрапити в пробки, і тоді час у дорозі може збільшитися навіть до трьох годин.

Залишається додати, що Чехов розташований між Малої та Великої бетону кільцевими дорогами (А107 і А108) і з'єднаний з сусідніми районними центрами - Серпухова, Протвино, Оболенським, а в місті добре розвинений наземний транспорт.

Готовий будинок на вулиці Чехова

АСК

Панелі та хрущовки вторинного ринку

Чехов забудовувався в основному в 60-80-х рр. минулого століття, і найбільша частина будинків була побудована в 70-80-і рр. «Тому велика частина житлового фонду в Чехова - це квартири у відносно сучасних панельних будинках з квартирами поліпшеного планування і поверховістю 9 поверхів і більше», - стверджує Боку Ен Ун (АН «Рімарком»). Але є й чимало «хрущовок», панельних і цегляних. На думку Олени Березкіній ( «СітіXXI століття»), таких квартир, на вторинному ринку Чехова навіть більше, ніж інших об'єктів. Багато продається квартир в 9-10-поверхових панельних будинках. «І дуже невелика частка пропозицій - сучасні 12-14-16-17-поверхові цегляні і монолітні будинки», - додає Наталія Бланкова ( «Пересвет-Інвест»).

Що стосується середньої ціни на вторинному ринку Чехова, то Ірина Борисова, виконавчий директор Чеховської Гільдії ріелторів, стверджує, що під час кризи відбулося зниження цін на квартири від 20% до 35% і середня ціна квадратного метра становить - близько 60 тис. Руб. «Однокімнатну квартиру можна придбати за 1,7 - 2,8 млн. Руб., Двокімнатну - за 1,9 -3,5 млн., Трикімнатну - за 3,3 - 4,8 млн. Руб., - говорить експерт. - В окремих житлових комплексах ціни можуть бути набагато вище, але таких пропозицій мало і вони не відображають картину в цілому ».

Ольга Гусєва, керівник відділу маркетингу Керуючої компанії «Домобудівник», в принципі, називає ту ж цифру - 62 130 руб. за кв.м. Боці Ен Ун АН ( «Рімарком») дає розкладку цін в залежності від матеріалу, з якого побудований будинок: «Квадратний метр панельного житла коштує 64,26 тис. Руб., Монолітно-цегляного - 65,54 тис. Руб., Цегельного - 66,7 тис. руб. »


вибір новобудов
Більшу частину чеховських новобудов купують самі Чехівці. «Але також ними цікавляться жителі довколишніх областей - Тульської, Калузької і т.д., які перебираються ближче до Москви. Вони купують квартири економ-класу до 3 млн. Руб. Приїжджають сюди москвичі з вільним графіком роботи або пенсіонери (вони продають квартири в Москві і тут набувають за ці ж гроші житло з більшим метражем, а також - ділянки землі); переселенці і військові з північних районів Росії », - розповідає Ірина Борисова (Чеховська Гільдія ріелторів) А, на думку Олени Березкіній (« СітіXXI століття »), жителі інших міст орієнтовані на квартири старого житлового фонду, покупці з Москви більше цікавляться цегляними новобудовами, а Чехівці віддають перевагу квартирам у нових панелях.

Новобудова на Береговий

Новобудова на Береговий

АСК

Новобудова на Квартальній

АСК

«У місті є один великий забудовник -« Акціонерної Будівельної Компанією »(АСК), який звів 5 будинків. А СУ-155 будував мікрорайон «Губернський» - говорить Григорій Алтухов ( «Лідер»). Загальний обсяг будівництва в мікрорайоні - 330 тисяч квадратних метрів житла. Крім житлових будинків тут планується нова школа, дитячі садки та інші об'єкти соціального і побутового спрямування.

«У стадії розробки перебувають ще два нових мікрорайони. Це друга черга мікрорайону «Вокзальний», де будуть зведені багатоповерхові житлові будинки та дитячий садок і мікрорайон «Олімпійський», будівництво якого дозволить вирішити проблему жителів, які проживають в «Бамовська» бараках. На їх місці скоро піднімуться комфортабельні житлові будинки загальною площею близько 95 тисяч квадратних метрів », - розповідає Володимир Прощенка (« Ваш Агент нерухомість »). Є і ще один інвестиційний проект - будівництво новобудов зі знесенням старих панелей перших масових серій в районі вул. Молодіжна.

«Ну а в даний час у продажу виставлені квартири в семи новобудовах, дві з них ще будуються, а решта прийняті в експлуатацію в кінці 2009 року, - каже Наталя Бланкова (« Пересвет-Інвест »). - А по типу будинків є і 9-поверхові цегляні, і 10-поверхові панельні, і 12-14-поверхові монолітні і 16-поверхові панельні будинки ». Але тільки в економ-класі.

Один зі споруджуваних проектів - ЖК «Вишневий сад» Це об'єкт економ-класу, але підвищеної комфортності: монолітно-цегляний, з досить просторими квартирами з стелями висотою 2,7 м. Причому поряд з житловим комплексом заплановано будівництво інфраструктури, необхідної для комфортного проживання: магазинів, школи, дитячого садка. А в декількох хвилинах ходьби від комплексу розташовані ринок, залізнична станція і автовокзал. «Будівництво цього будинку веде компанія« Стройтек »На даний момент зводиться друга черга (всього заплановано 4 будівлі), але роботи ведуться ще на рівні котловану, а здача передбачається в 3 кварталі 2011 року, - розповідає Ольга Гусєва (« Домобудівник »). - У продажу є 2-3-кімнатні квартири за ціною 38 тис. Руб. / Кв.м на 1 поверсі, 42 тис. Руб. / Кв.м на 2-8 поверхах і 40 тис. Руб. / Кв.м на 9 поверсі. Продажі ведуться за договором пайової участі в будівництві ».

ЖК Вишневий сад

ЖК Вишневий сад

Стройтек

Макет ЖК Вишневий сад

Стройтек

Інший об'єкт, що будується - будинок на вулиці Квартальна. Це 10-12-поверховий цегляно-монолітний проект економ-класу на 124 квартири. «АСК вже завершує будівництво. Будинок зведений, і зараз йдуть оздоблювальні роботи. Відмітна особливість об'єкта - збільшена площа квартир: однокімнатні займають 54 кв.м, двокімнатні - 85 кв.м, трикімнатні - 104 кв.м, а чотирикімнатні - 135 кв.м. До того ж квартири здаються з муніципальної обробкою і є можливість оформити іпотеку. А вартість квадратного метра перебуває в діапазоні 45 000 - 55 000 руб. », - розповідає Ольга Гусєва (« Домобудівник »).

Також з другого кварталу 2008 р ведеться будівництво двох 80-ти квартирних житлових будинків в селищі Любучани, недалеко від Чехова. «Його зводить компанія ВАТ« Чеховстрой », а ексклюзивне право реалізації даного проекту належить ЗАТ« Рімарком », - каже Боку Ен Ун (АН« Рімарком »).

В середньому ж квадратний метр житла в новобудовах Чехова коштує 51 тис. Руб. Мінімальна вартість - 38 200, а максимальна - 65 800 руб. Найдорожче цегляна житло, середня ціна якого складає 58,7 тис. Руб. / М кв., А найдешевше - «панель», вона в середньому коштує 55,4 тис. Руб. / М кв. «Однокімнатну квартиру в новобудові можна купити за 1,7-3,3 млн. Руб., Двокімнатну - за 2,7-3,5 млн.руб., Трикімнатну - за 4-4,6 млн. Руб. », - говорить Наталя Бланкова (« Пересвет-Інвест »).


резюме порталу Metrinfo. Ru
Чехов - компактний і спокійне місто Підмосков'я. Його відрізняють непогана соціальна інфраструктура, відмінна база для занять спортом, хороша транспортна доступність і залізничне сполучення з Москвою, а також безліч зелені в місті і навколо нього. Однак, незважаючи на достаток дерев, екологія в Чехова недосконала, так як тут багато промислових підприємств. І ще один мінус - відсутність розважальної інфраструктури, правда, цей мінус повинен змінитися на плюс, коли запрацює ТРК «Карнавал».

Історична довідка
Чехов: від Х століття до наших днів
У другій половині X ст. по берегах Оки і впадають в неї річок, в тому числі і Лопасни, розселилися в'ятичі. По всій видимості, тоді і був закладений попередник Чехова - городище Лопасня. Перша згадка в літописі про це поселення датується 1175 р Подальша історія Лопасни пов'язана з війнами, спочатку село відвойовували одне в одного руські князі, 1572 р воно було опорним пунктом російського війська в Молодінская битві, в XVII ст. поблизу Лопасни розгорнулося бій Селянської війни - армія Болотникова розбила війська царя Василя Шуйського, а під час Вітчизняної війни 1812 р на цих землях базувалися загони партизан.

У XIX ст. в Лопасне і прилеглих районах процвітала торгівля і почала розвиватися промисловість. На початку століття широкого поширення набув набивної промисел, з'явилися селянські майстерні, а потім мануфактури і фабрики, найбільшою з яких стала Лопасненская бумаготкацкое фабрика. Після революції 1917 р з'явилися нові промислові підприємства, і сьогодні в Чехова працюють ТОВ «Данон-індустрія», ВАТ «Корми» (виробляє комбікорми), Чеховська кондитерська фабрика, Чеховський завод «Гидросталь», Чеховський завод енергетичного машинобудування, завод з виробництва теплоізоляційних плит «Дау Кемікал», фабрика з виробництва шоколадної маси швейцарської фірми «Баррі Каллебаут» і ін.