Реклама
Реклама
Реклама

Реклама на київському асфальті: ремонти та пікапери

  1. АВТОРИ:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

25 червня 2013, 7:50 Переглядів: 25 червня 2013, 7:50 Переглядів:   Незаконна реклама

Незаконна реклама. Але міліція буде шукати авторів, тільки якщо будуть звернення.

У Києві все популярнішим стає реклама на асфальті. Майже у кожної станції метро, ​​на зупинках, тротуарах можна помітити оголошення, намальовані фарбою через трафарет. Автори пропонують відвідати якісь курси, зняти квартиру, віддати речі в хімчистку, купити приставку, вилікувати від алкоголізму або навіть навчитися мистецтву спокушання. "Сегодня" розбиралася, чи законна така реклама і наскільки вона ефективна.

Головна перевага такої реклами - її дешевизна: собівартість одного оголошення менше 100 гривень, а, приміром, оренда ситілайта за місяць обійдеться близько 1,5 тис. Грн. "Малював сам вночі, щоб відразу не затоптали. Коли малював, повз навіть проїжджала міліція , Але вони подивилися і поїхали. З самою рекламою теж ніяких проблем не було - ніхто не скаржився, конкуренти не замальовували. Жекам на неї теж плювати ", - розповів нам по телефону співробітник компанії-постачальника будматеріалів Андрій, чиє оголошення красується біля станції метро" Оболонь ". Його колега з фірми з виробництва склопакетів навпаки зізнається, що їм свою рекламу довелося змивати." Наскільки ми знаємо , така реклама незаконна тільки на приватній території. Раніше ми про це не знали - намалювали біля супермаркету, нам подзвонили звідти, поскаржилися. Довелося змивати ", - кажуть підприємці. Вони зізнаються, що ефект від" асфальтних "оголошень є, але невеликий." Ефект реклами на асфальті можна оцінити десь на трієчку з плюсом. Іноді телефонують (один дзвінок в день-два), звичайно, але ми її використовуємо просто як додаток ", - говорять саморекламщікі. У міліції нам сказали, що малюнками на асфальті не займаються." Ми можемо на них реагувати тоді, коли є звернення. Але їх поки немає ", - сказала нам заступник начальника ЦГЗ главку МВС у Києві Ольга Білик.

ПОЗА ЗАКОНОМ. "Реклама на асфальті знаходиться поза законом. Немає жодного документа, який би регулював даний вид діяльності", - сказав нам заступник директора Асоціації зовнішньої реклами Роман Паламарчук і додає, що притягнути до відповідальності тих, хто завдає таку рекламу, можна, але дуже складно. "Ділянка дороги, де намальовано оголошення, може перебувати на балансі якогось підприємства. Якщо воно заявить про збитки і знайдуть тих, хто намалював рекламу, то їм можуть пред'явити штраф (170-510 грн), - пояснює Паламарчук. - Але важко знайти або зловити на гарячому тих, хто малює, а потрібно ще довести, що конкретний малюнок псує дорожнє покриття. Наприклад, довести, що якийсь крейда роз'їдає асфальт ".

У Росії вже заборонили

У наших сусідів асфальтні рекламу вже заборонили. відповідний закон вступив в силу на початку травня. Документ передбачає штрафи за порушення від 1 до 1,5 тисячі рублів (приблизно 252-378 гривень) для фізосіб і від 500 тисяч до 1 мільйона рублів (близько 126-252 тис. Грн) для юросіб. У нас же до заборони далеко. "Попит на таку рекламу поки невеликий, тому і немає сенсу щось змінювати", - говорить Паламарчук.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Реклама на київському асфальті: ремонти та пікапери". інші бізнес дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Сначева Владислава, Аліса Ревнова, Олексій Темченко

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.