Реклама
Реклама
Реклама

Затримано бенефіціар "Енергомаш"

Слідчий комітет при МВС РФ затримав головного бенефіціара одного з найбільших в країні виробників енергообладнання Енергомаш Олександра Степанова Слідчий комітет при МВС РФ затримав головного бенефіціара одного з найбільших в країні виробників енергообладнання "Енергомаш" Олександра Степанова. Про це заявила офіційний представник комітету полковник Ірина Дудукина.

"Степанов був затриманий напередодні оперативними співробітниками, в середу наслідок внесе запит до суду про його арешт", - сказала РІА Новини Дудукина.

Вона відмовилася давати будь-які комментарі по цій справі. У зв'язку з чим слідчі органи затримали підозрюваного - не вказується.

Група "Енергомаш" є одним з найбільших в Росії виробників енергообладнання. Машинобудівні заводи в Бєлгороді, Барнаулі, Енгельсі, Єкатеринбурзі, Свердловської області, Волгодонську, Чехова, а також ВАТ "ГТ-ТЕЦ Енерго" зараз контролює компанія "Енергомашкорпорація", що належить британській Energomash UK Ltd. Більше 90 відсотків акцій Energomash - у глави групи Олександра Степанова.

Нагадаємо, що бенефіціар - це особа, яка отримує доходи від свого майна при передачі його в управління іншій особі на довірчих засадах або від використання власності третіми особами.

Відзначимо, що рішенням суду від 24 травня минулого року компанія ЗАТ "Енергомаш" (Білгород), що входить до групи "Енергомаш", була визнана банкрутом, стосовно неї відкрита процедура конкурсного виробництва.

Арбітражний суд Бєлгородської області 19 січня 2010 року ввів в відношенні ЗАТ "Енергомаш" процедуру спостереження. Заява про визнання компанії банкрутом було подано банком ВТБ. Найбільшим визнаним судом кредитором боржника є Ощадбанк РФ, заборгованість перед якими становить понад 14 мільярдів рублів, повідомляє " ЕнергоНьюс ".