Реклама
Реклама
Реклама

Суд остаточно зняв арешт з майна сина Авакова

Рішення суду стосується двох квартир і трьох паркомісць Авакова-молодшого. Рішення суду стосується двох квартир і трьох паркомісць Авакова-молодшого

З нерухомості сина Авакова зняли арешт / УНІАН

З нерухомості сина міністра внутрішніх справ України Олександра Авакова, підозрюваного в причетності до розтрати державних коштів, остаточно знято арешт.

Як повідомляє « Громадське », Відповідне Рішення за результатами розгляду клопотання адвокатів прийняв Солом'янський райсуд Києва.

Читайте також Аваков не бачить Порошенко єдиним кандидатом від правлячої коаліції

Зокрема, суд скасував арешт трьох машиномісць на підземній парковці в Києві на вул. Протасов Яр, 8.

Також знято арешт з шестикімнатній квартири площею 375 кв. метрів, а також ще однієї квартири в Харкові на вул. Мироносицькій, 22.

Рішення суду оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 31 жовтня минулого року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП в рамках розслідування справи про розтрату понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для Міністерства внутрішніх справ затримали Авакова-молодшого, колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря і представника фірми переможця тендеру з постачання рюкзаків.

Чеботарю і Авакову повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. У МВС назвали дії НАБУ політичними, а не юридично обґрунтованими. Аваков відкинув звинувачення на адресу сина.

Прокурори САП клопотали про обрання Авакову-молодшому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави 5 млн грн, проте 1 листопада Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення про особисте зобов'язання.

26 грудня Солом'янський райсуд повернув Олександру Авакову паспорт для виїзду за кордон і зняв електронний браслет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter