Реклама
Реклама
Реклама

Скарга в МНС на порушення вимог пожежної безпеки

  1. Термінове повідомлення для юриста! В офіс прийшла поліція
  2. Важливо! Скачайте і збережіть Пожежна перевірка. Пам'ятка для юриста
  3. Як написати заяву в МНС
  4. Ознайомтеся з порядком подачі скарг на порушення пожежної безпеки на сайті регіонального ГУ МНС

Повідомити про порушення правил пожежної безпеки може будь-яка зацікавлена ​​особа. Наприклад, орендар може подати скаргу на порушення вимог пожежної безпеки, якщо їх допускає орендодавець.

Читайте в нашій статті:

Якщо власник об'єкта нерухомості порушує правила пожежної безпеки, зацікавлені особи мають право повідомити про це в органи пожежного нагляду.

Наприклад, власник будівлі може призвести незаконне перепланування. Від цих дій постраждають інтереси третіх осіб:

  • орендарів;
  • власників приміщень всередині об'єкта.

Якщо власник будівлі перекриє евакуаційні виходи або обмежить доступ до засобів гасіння, яка зацікавлена ​​особа вправі подати заяву в органи пожежного нагляду. Щоб МНС прийшло з перевіркою до порушника вимог пожежної безпеки, потрібно правильно скласти документ.

Термінове повідомлення для юриста! В офіс прийшла поліція

Як подати скаргу в МНС на порушення пожежної безпеки

Оформіть скаргу в МНС у вигляді, зразок якого ми доклали до цієї статті, якщо власник приміщень порушує права орендарів і створює загрозу виникнення пожежі. На підставі такого документа контролюючий орган має право провести позапланову перевірку (абз. 3 п. 3 ч. 5 ст. 6.1 Федерального закону від 21.12.94 № 69-ФЗ «Про пожежну безпеку»).

Важливо! Скачайте і збережіть Пожежна перевірка. Пам'ятка для юриста

За підсумками перевірки наглядова організація винесе припис про усунення порушень обов'язкових вимог пожежної безпеки, яким зобов'яже порушника виконати необхідні дії. Якщо порушник не виконає вимогу, адміністративний орган має право притягнути його до адміністративної відповідальності (ст. 15.9 КоАП РФ, постанову Московського міського суду від 09.04.15 № 4а-138/2015). Відмова усунути порушення правил пожежної безпеки загрожує компанії штрафом в розмірі до 200 000 рублів (ст. 20.4 КоАП РФ).

Як написати заяву в МНС

Направте скаргу до територіального органу державного пожежного нагляду. Дізнатися найменування та адреса можна на сайті МНС відповідного регіону. Наприклад, в Москві, відомості можна знайти на сторінці Головного управління МНС по м Москві.

Перерахуйте конкретні порушення з посиланнями на закон. Орган пожежного контролю перевірить зазначену інформацію. Таким чином, заявник знизить ризик помилки, яку може допустити перевіряючий в формулюванні постанови і кваліфікації порушення. Наприклад, компанія оскаржила штраф з процесуальних підстав. Адміністративний орган неправильно кваліфікував правопорушення, яка вчинила суспільство: замість частини 4 перевіряючий вказав частина 1 ст. 20.4 КоАП РФ. Суд скасував постанову ( постанову ФАС Північно-Західного округу від 09.07.14 № Ф07-5005 / 2014 з справі № А26-7848 / 2013 ).

Прикладіть докази порушення вимог пожежної безпеки. Наприклад, якщо порушник обмежив доступ до вогнегасників, пожежних кранів і інших систем забезпечення пожежної безпеки, прикладіть фотознімки.

Вкажіть відомості про заявника. МНС не розглядає анонімні звернення.

Ознайомтеся з порядком подачі скарг на порушення пожежної безпеки на сайті регіонального ГУ МНС

У мережі можна відшукати додаткову інформацію наприклад, про можливість подати скаргу в електронному вигляді) і приблизну форму заяви про порушення вимог пожежної безпеки. Наприклад, такий розділ є на сайті Головного Управління МНС по Пензенській області .

Наприклад, такий розділ є   на сайті Головного Управління МНС по Пензенській області