Реклама
Реклама
Реклама

Якщо орендодавець не віддає заставну суму

  1. Орфографічна помилка в тексті:

10 серпня 2011, 12:32 Переглядів: 10 серпня 2011, 12:32 Переглядів:   Як покарати нечесного орендодавця

Як покарати нечесного орендодавця.

"Добрий день," Юрлікбез "! Скажіть, як можна покарати орендодавця, який перед нашим виїздом з квартири не повертає внесену заставну суму? Є письмовий договір, в якому зазначено, що ці гроші я передала ", - Олена Зозуля, Київ .

Консультує Олександр Ванжа, директор юркомпанії "Європейський правовий союз":

"Як правило, в договорах оренди передбачається, що наймач передає власнику житла якусь суму, яка може бути зарахована в рахунок оплати останнього місяця оренди або ж в рахунок відшкодування витрат орендодавця на проведення ремонту або компенсації збитку від псування його майна.

[Money1]

Відповідно до положень ч. 1 ст. 776 Цивільного кодексу України, поточний ремонт переданого в найм майна здійснюється орендарем за його рахунок, якщо інше не передбачено договором. А обов'язки з капітального ремонту, згідно з ч. 2 цієї статті, покладаються на орендодавця. Після закінчення терміну оренди потрібно визначитися, чи є необхідність проводити поточний ремонт приміщення та чи було завдано наймачем якої-небудь шкоди майну, переданому йому в користування разом з нерухомістю. Це можна встановити, порівнюючи дані в акті прийому-передачі і в акті повернення майна. Якщо ж підтвердити факт нанесення шкоди орендодавець не може, то у нього немає і підстав говорити про компенсації такої шкоди за рахунок заставних грошей. Значить, якщо орендодавець ухиляється від повернення наймачеві зазначеної страхової суми, можна зажадати повернення застави в судовому порядку або продовжувати користуватися найманої квартирою до тих пір, поки не буде вичерпана внесена за неї заставна орендна плата ".

Питання надсилайте на адресу: [email protected]

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Якщо орендодавець не віддає заставну суму". інші Новини політики дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Скажіть, як можна покарати орендодавця, який перед нашим виїздом з квартири не повертає внесену заставну суму?