Реклама
Реклама
Реклама

В Кизилординської області почалося будівництво нового міста в східному стилі

Напередодні святкування Науриза підприємці Кизилорди приступили до будівництва 18 багатоповерхових будинків на лівому березі Сирдар'ї, повідомляє   Inform Бюро Напередодні святкування Науриза підприємці Кизилорди приступили до будівництва 18 багатоповерхових будинків на лівому березі Сирдар'ї, повідомляє Inform Бюро .

Розпочато роботи на лівому березі Сирдар'ї з вирівнювання та підготовку земельних ділянок під будівництво нового житла. За рахунок власних коштів підприємці розпочали будівництво 18 багатоповерхових будинків. За словами акима Кизилорди Нурлибека Налібаева, вже у вересні цього року тут з'явиться як мінімум 20 багатоповерхівок.

«Поряд з цим нами ведеться робота з підприємцями з будівництва соціальних об'єктів. Компанія «Абу-Сер» приступає до будівництва дитячого садка на 320 місць, ще один підприємець планує відкрити торговий центр », - розповів Нурлибек Налібаев.

Згідно зі схваленими проектам, в новому місті з'являться палац молоді, онкологічний центр, мечеть і студентське містечко університету «Болашак». Яким Кизилординській області Кримбек Кушербаєв нагадав про необхідність дотримання національного та східного стилю в архітектурному вигляді об'єктів, що будуються.

«Вирішення питань інженерної інфраструктури в наших руках. Найближчим часом, за готовністю висновків держекспертизи, питання виділення коштів на неї буде винесено на розгляд позачергової сесії масліхатів. Є відповідна домовленість », - сказав глава області.

19 березня відбулася закладка першої цеглини чотирьох будинків на 230 квартир по вулиці Демесінова.

Багатоповерхівки будуть побудовані в рамках реалізації програми «Розвиток регіонів до 2020 року» спільно з АТ «Фонд нерухомості« Самрук-Казина ». Здача в експлуатацію запланована вже влітку цього року. Проект будівництва нового міста на лівому березі Сирдар'ї презентували першому заступнику прем'єр-міністра Казахстану Аскара Мамину в кінці січня 2017 року.

У планах до 2025 року на території понад 1500 гектарів побудувати нове місто в східному стилі. На пустирі розташуються 11 житлових мікрорайонів, індустріальна зона і три парку. Крім того, в проекті враховані і соціальні об'єкти: 46 дитячих садків, 23 школи, студентське містечко, 2 багатопрофільні лікарні, пансіонат для людей похилого віку. Планується, що в новому місті оселяться близько 100 тисяч чоловік.

comments powered by HyperComments