Реклама
Реклама
Реклама

Орендна плата в Празі зросла на 50 відсотків

Фото: Ленка Жіжкова   Найдорожчими містами Чехії, судячи з вартості орендованого житла, залишаються Прага, Брно та Оломоуц Фото: Ленка Жіжкова Найдорожчими містами Чехії, судячи з вартості орендованого житла, залишаються Прага, Брно та Оломоуц. Найдешевше можна орендувати квартиру в Усті-над-Лабою і Карловарському краї. Такі дані опублікувала компанія Deloitte.

На формування цін оренди житла найбільший вплив надають перевищує попит над пропозицією, а також зростання цін самих квартир. Таким чином, в кінці минулого року можна було зняти невелику трикімнатну квартиру в Празі (65 кв. М) за 22 тисячі крон (880 євро), не рахуючи плати за електроенергію.

Середня вартість одного метра орендованого житла в Празі обходиться в 339 крон / кв. м (13,6 євро), в той час як в Брно і в Оломоуці вона на 100 крон дешевше. В Усті-над-Лабою ціна за метр орендованої квартири становить всього 148 крон.

Напевно, не здивує, що найбільш активний ринок оренди в Празі (на вибір пропонуються понад 190 тисяч квартир), а за кількістю жителів, що проживають в орендованій квартирі, першість тримає р Брно.