Реклама
Реклама
Реклама

Оприлюднено адреси орендного житла за програмою «Нурли жол»

Таку інформацію по областях Казахстану надав холдинг «Байтерек».

До кінця 2015 року в Казахстані планується розподілити 7014 квартир. В першу чергу, житло надається пріоритетним категоріям населення - працівникам бюджетних організацій, держслужбовцям, неповним сім'ям, військовослужбовцям, багатодітним сім'ям, сім'ям з дітьми-інвалідами, дітям-сиротам та оралманов. 50 відсотків житла, що вводиться виділять молодим сім'ям до 35 років, повідомляє Tengrinews.kz .

Програму соціального орендного житла реалізує дочірня компанія АТ «Казахстанська іпотечна компанія». Крім цієї програми є й інша, яка реалізується Жілстройсбербанком за напрямками «Житло для молодих сімей» і «Житло для всіх категорій населення».

Детальну карту орендного житла, наданого АТ «Казахстанська іпотечна компанія», з адресами можна подивитися тут .

По кожному об'єкту можна побачити, яка кількість квартир зайнято. Якщо такої інформації немає, то значить, всі квартири доступні. Варто зазначити, що значна частина об'єктів орендного житла розташована в нових районах казахстанських міст, а також на нових вулицях. Через це деякі об'єкти ще не прийняті державною комісією, тому і точних адрес по ним немає.

Нагадаємо, житло надається населенню в оренду строком до 20 років. В середньому, вартість оренди одного квадратного метра житла в Алмати і Астані становить 1120 тенге. В інших регіонах Казахстану ця цифра становить близько 923 тенге за квадрат. Можливість викупити житло зберігається за сім'ями після закінчення п'яти років оренди.