Реклама
Реклама
Реклама

Зовнішній вигляд Харкова заборонили псувати кавунами

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

28 липня 2011, 8:36 Переглядів: 28 липня 2011, 8:36 Переглядів:   У дороги

У дороги. Деякі торговці - ще на своїх звичних місцях. Фото О. Єрмоленко.

У Харкові зникнуть вуличні торговці, які щорічно з середини липня продають вздовж доріг тонни баштанних. Відповідне рішення вже прийняли в мерії: городян за смугастою ягодою і динями відправляють на ринки і в супермаркети.

На одній з центральних магістралей міста, вул. Полтавський шлях біля станції метро "Холодна гора", немає звичних помостів, наметів з баштанними і ночующімі тут же реалізаторами. "Щороку у нас тут на 200 метрів було три точки з кавунами і динями. А зараз - нікого немає. Купуємо кавуни на ринку", - говорить місцевий житель Ігор Козлов.

Міськрада виходив з того, що арбузнікі не тільки не можуть ручатися за якість продукту, який лежить під відкритим небом, а й зовнішній вигляд міста псують. "У цьому році торгівля буде здійснюватися тільки на ринках і в магазинах. Потрібно, щоб служби могли контролювати якість продукту, щоб було цивілізовано, красиво і корисно", - пояснила нам начальник управління споживчого ринку міськради Оксана Кондратенко. У міськСЕС раді такій ініціативі мерії і пояснюють, що на ринках і в магазинах умови зберігання для кавунів краще, є холодильні камери. Також простіше знайти людину, яка несе відповідальність за якість товару. "У цих точках сьогодні стоїть один реалізатор, завтра - інший. Сьогодні вони одну партію кавунів привезли з документами, але невідомо, що привезуть завтра. А ми ж не можемо сидіти в" засідці "і дивитися, було підвезення чи ні. Крім того, кавун - ягода, яка повинна зберігатися при певній температурі, в нормальних умовах. А де миються реалізатори, вони ж там і ночують, біля свого товару! ", - каже головний санлікар міста Ірина Зубкова.

Зараз кавуни вже можна їсти без побоювання, кажуть Санепідемологи. Пора її дозрівання вже прийшла, ось тільки щоб перестрахуватися від нітратів і пестицидів, потрібно обов'язково запитувати документи на кавуни і дині у продавців. З сертифікатами від СЕС вони придатні до вживання.

"На ринок не хочу - там конкуренти "

Незважаючи на рішення мерії, деякі торговці - як і раніше при дорозі. Кажуть, що дозволи є, але документи не показують. "У нас всі дозволи є на торгівлю. Я що, прийшла сама тут намет поставила ?!" - обурюється продавець баштанних на Баварії по пр-ту Ілліча. Поступливішим виявився продавець кавунів і динь недалеко від вул. Жовтневої революції. "Але нам тут ще до рішення мерії дозволили торгувати. Так я тут вже близько 10 років торгую, все мене знають і кавуни хороші. На ринок не хочу - там багато конкурентів. Не знаю, що буду робити, коли прийдуть мене прибирати звідси. Боюся , як би товар не пропав ", - говорить Олександр.

За його словами, ще одна вигода вуличної торгівлі на відміну від місця на ринку - постійні покупці, завжди є потік людей і робота не обмежена за часом. Ціни вулиці і базару однакові: кавун 2-2,5 грн. за кіло, диня від 4 до 7 грн. У мерії кажуть, що така торгівля - несанкціонована, тому точки будуть виявляти і повідомляти в міліцію, яка повинна прибрати намети з вулиць.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Зовнішній вигляд Харкова заборонили псувати кавунами". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Єрмоленко Оксана

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Я що, прийшла сама тут намет поставила ?