Реклама
Реклама
Реклама

Позов Газпрому до Нафтогазу в Стокгольмському арбітражі - трата часу - Вітренко

  1. Орфографічна помилка в тексті:

12 листопада 2018, 15:32 Переглядів:

Фото з відкритих джерел; колаж: "Сегодня".

Стокгольмський арбітраж, дійсно, об'єднав зустрічні позови "Нафтогазу України" і російського "Газпрому". Раніше про це повідомляла тільки російська сторона, однак тепер інформацію підтвердив головний виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

"З боку" Газпрому "позовні вимоги фактично укладаються в тому, щоб" повернути все як було ". Нові-старі вимоги" Газпрому "виглядають як трата часу і грошей з боку" Газпрому "- через простого принципу, що арбітраж не може виносити рішення з питань, які вже розглядалися в попередньому арбітражі ", - написав Вітренко на своїй сторінці в Facebook.

"Нафтогаз", в свою чергу, вимагає перегляду тарифу на транзит газу на 2018 і 2019 роки. Попередній арбітражний суд визнав, що запит на перегляд тарифу, який "Нафтогаз" надіслав "Газпрому" в 2009 році, не відповідав формальним вимогам.

"Навесні 2018 роки ми відправили новий запит, який вже точно задовольняє всім формальним вимогам, тому ми розраховуємо на перемогу у цій вимозі", - додав Вітренкоі підкреслив, що "Нафтогаз" також вимагає компенсувати збитки за невиконання "Газпромом" контракту на поставку газу.

"Загальна сума вимог з нашого боку вже перевищує 12 млрд доларів (включаючи відсотки). Ми довели нашу здатність вигравати у" Газпрому "мільярди доларів в арбітражі, тому ми впевнені в обґрунтованості наших позовних вимог", - упевнений головний виконавчий директор "Нафтогазу".

Нагадаємо, раніше "Газпром" повідомив, що Арбітражний інститут торгової палати Стокгольма об'єднав в одну справу позови "Газпрому" і позов "Нафтогазу" . Розгляд 27 листопада 2018 року почне Апеляційний суд округу Свеа.

Також повідомлялося, що у податкової виникли питання до "Нафтогазу" через Стокгольмського арбітражу .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "" Нафтогаз "- про нові позови: Росія в Стокгольмському арбітражі хоче" повернути все як було "". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ