Реклама
Реклама
Реклама

Як іноземцю купити нерухомість в ОАЕ

  1. Як іноземцю купити нерухомість в ОАЕ Іноземні громадяни отримали можливість купувати і орендувати...
  2. Придбання нерухомості в ОАЕ крок за кроком
  3. Подальші перспективи розвитку ринку нерухомості в ОАЕ
  4. замість висновку
  5. Як іноземцю купити нерухомість в ОАЕ
  6. Особливості податкової системи
  7. Придбання нерухомості в ОАЕ крок за кроком
  8. Подальші перспективи розвитку ринку нерухомості в ОАЕ
  9. замість висновку
  10. Як іноземцю купити нерухомість в ОАЕ
  11. Особливості податкової системи
  12. Придбання нерухомості в ОАЕ крок за кроком
  13. Подальші перспективи розвитку ринку нерухомості в ОАЕ
  14. замість висновку

Як іноземцю купити нерухомість в ОАЕ

Іноземні громадяни отримали можливість купувати і орендувати нерухомість у всіх еміратах, що входять в ОАЕ, лише в 2006 році. При цьому саме покупка нерухомості іноземцями була дозволена тільки в так званих «вільних зонах» (Freehold), які включають в себе певні райони еміратів. На решті території, яку прийнято позначати англійським терміном Leasehold, була дозволена лише довгострокова (до 99 років) оренда нерухомості.

Згідно з чинним законодавством Дубая іноземні громадяни, які купили нерухомість в «вільній зоні», мають такі ж повноцінні права на використання об'єкта нерухомості, а також продовження резидентної візи (цю процедуру необхідно проходити 1 раз на три роки), як і громадяни ОАЕ.

На сьогоднішній день будь-який іноземний громадянин, що володіє власністю на території ОАЕ, отримує всі необхідні юридичні повноваження на використання об'єкта нерухомості в особистих цілях, його перепродаж, здачу в оренду, дарування або заповіт і т. Д. Придбана в «вільних зонах» ОАЕ нерухомість є постійної власністю покупця.

В даний час земельна департамент стягує реєстраційний збір при перепродажі житла (угоди на вторинному ринку) в розмірі 2% від вартості угоди. Сплатити цей збір зобов'язаний покупець об'єкта нерухомості.

Варто відзначити, що в ОАЕ держава несе повну відповідальність за юридичну чистоту угод з нерухомістю і тривалість будівництва об'єктів.

Відповідно до чинного закону № 19, громадяни ОАЕ можуть стати повноцінними власниками нерухомості в будь-якій точці Абу-Дабі. У той же самий час представники Ради співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ) та іноземні громадяни можуть стати тільки власниками нерухомості, розташованої в так званих «вільних зонах». Крім цього іноземні громадяни не можуть стати власниками землі, на якій розташовується набутий ними об'єкт нерухомості. Якщо ж іноземний громадянин все-таки хоче отримати цю землю у власність, він може спробувати оформити відповідний дозвіл у Виконавчому Раді Абу-Дабі.

На сьогоднішній день Земельний департамент Абу-Дабі включив в список «вільних зон» Al Reem Island і Al Raha Beach. Незабаром цей список може поповнитися ще двома регіонами: Saadiyat Island і Lulu Island.

процедура покупки

Згідно з чинним законодавством здійснювати продаж земельних ділянок або об'єктів нерухомості на території ОАЕ мають право тільки компанії, що мають відповідні ліцензії Згідно з чинним законодавством здійснювати продаж земельних ділянок або об'єктів нерухомості на території ОАЕ мають право тільки компанії, що мають відповідні ліцензії. По факту це означає, що держава надає певним компаніям земельні ділянки на певній території, а також права перепродажу і будівництва на цих ділянках об'єктів нерухомості за заздалегідь узгодженим архітектурно-технічного проекту.

Виходячи з цього, іноземним громадянам, які купують нерухомість в ОАЕ, необхідно обов'язково перевірити наявність відповідної ліцензії у компанії-продавця.

Купуючи нерухомість в ОАЕ на вторинному ринку або за посередництва численних ріелторських компаній, необхідно обов'язково перевірити первинне джерело придбаного об'єкта нерухомості. У контракті повинна бути чітко прописана первинна вартість об'єкта і вказані всі дані продавця.

Необхідні документи

Для здійснення угод з нерухомістю в ОАЕ від покупця може знадобитися цілий ряд документів. Якщо покупець нерухомості є приватною особою, то від нього буде потрібно документ, що засвідчує особу. Якщо покупцем нерухомості є компанія, то вона повинна буде надати: сертифікат реєстрації, маніфест компанії, рішення Ради директорів, що підтверджує бажання інвестувати в об'єкти нерухомості, паспорт довіреної особи компанії.

Незалежно від юридичного статусу покупця компанія-продавець зобов'язана надати йому контракт, який буде містити в собі опис, розміри, вартість і точне розташування нерухомості, що купується, а також інші важливі деталі здійснюваної операції.

Саме контракт є основним документом, який підтверджує права власника на придбаний ним об'єкт нерухомості. Відповідно до контракту власник нерухомості буде мати юридичне право на проведення будь-яких операцій з нею, в тому числі закладання своєї власності в банк.

Після оплати повної вартості придбаного об'єкта нерухомості її новий власник отримає свідоцтво про право власності. Примітно, що реєстрація договору, що підтверджує факт здійснення операції з нерухомістю, здійснюється в місцевому суді. Проведення даної процедури входить в обов'язки продавця. Як показує практика, після внесення покупцем початкового внеску і реєстрації договору купівлі-продажу на оформлення зазвичай потрібно від 7 до 10 робочих днів.

Купівля в кредит

Іноземні громадяни можуть придбати як за власні кошти, так і в кредит. Причому ставки за кредитами виглядають досить демократично - 5,5-6 відсотків на рік. Запорукою, який необхідний для отримання кредиту, може бути як сам об'єкт нерухомості, так і традиційний початковий внесок.

Для отримання кредиту обов'язково потрібно закордонний паспорт, при цьому позичальник повинен бути не молодше одного року, мати стабільний щомісячний дохід (в кожному конкретному випадку мінімальний рівень щомісячного доходу встановлюється банком-кредитором). Для резидентів кредит може покрити до 80% від вартості нерухомості, для іноземних громадян - до 60%.

Як показує практика, іноземні інвестори купують нерухомість в кредит, виплачують в якості початкового внеску 20-40% від її повної вартості, а потім реалізує даний об'єкт за 5-6 місяців з прибутком 15-25% від загальної вартості об'єкта Як показує практика, іноземні інвестори купують нерухомість в кредит, виплачують в якості початкового внеску 20-40% від її повної вартості, а потім реалізує даний об'єкт за 5-6 місяців з прибутком 15-25% від загальної вартості об'єкта. Діючи таким чином, грамотні інвестори подвоюють вкладений капітал приблизно два рази на рік.

Виходячи з практичного досвіду, можна сказати, що розгляд заявки на отримання кредиту може затягнутися на кілька місяців. Найчастіше кредитна організація в процесі розгляду заявки буде запитувати цілий ряд додаткових відомостей про свого потенційного позичальника. При цьому конкретні умови отримання, терміни і ставки по кредиту безпосередньо залежать від організації, яка його надає.

На жаль, через негативних наслідків світової фінансової кризи більшість банків ОАЕ перестали видавати іноземним громадянам кредити на придбання об'єктів нерухомості.

На цьому тлі найцікавіші пропозиції по розстрочкам платежів при купівлі нерухомості йдуть в основному від безпосередніх забудовників і діють виключно при первинному продажі.

Забудовники прагнуть залучити покупців (додаткових інвесторів для подальшого будівництва) і тому цілком можуть запропонувати досить вигідні варіанти з різними схемами оплати нерухомості, що купується. Найчастіше саме забудовники надають покупцям безвідсоткові кредити на покупку майже готових або вже готових об'єктів нерухомості.

Особливості податкової системи

ОАЕ вже давно вважається унікальною податкової зоною. Вся справа в тому, що в цій країні не стягуються такі види податків:

  • Податок, який сплачується з обороту.
  • Податок, який сплачується за факт придбання земельної нерухомості.
  • Земельний податок.
  • Податок на майно.
  • Податок на додану вартість.
  • Податок на прибуток з продажу.
  • Податок, який сплачується за факт володіння житловим приміщенням.
  • Податок на рухоме майно.
  • Податок, який сплачується з одержуваного спадщини.

Придбання нерухомості в ОАЕ крок за кроком

У переважній більшості випадків оформлення документів, необхідних для придбання нерухомості в ОАЕ, проходить досить просто. Але без деяких нюансів все-таки не обходиться. Найбільш поширена схема придбання нерухомості виглядає наступним чином:

  1. Майбутній покупець вибирає цікавить його нерухомості.

  2. При покупці нерухомості у забудовника покупцеві необхідно в обов'язковому порядку переконатися в тому, що у компанії-забудовника дійсно є ліцензія на право продажу нерухомості іноземним громадянам.

  3. На наступному етапі відбувається оформлення договору купівлі-продажу нерухомості. До складання та змісту цього документа необхідно ставитися вкрай уважно, так як саме в ньому самим докладним чином відображаються всі деталі здійснюваної операції. У більшості випадків договір купівлі-продажу укладається протягом трьох робочих днів.

  4. При фінальному підписання договору купівлі-продажу майбутньому власнику нерухомості необхідно буде внести завдаток. Найчастіше його величина становить 10% від повної вартості придбаного об'єкта нерухомості. При внесенні завдатку покупцеві нерухомості потрібно буде пред'явити лише закордонний паспорт.

  5. Після оформлення договору купівлі-продажу та внесення завдатку настає етап оформлення об'єкта нерухомості на ім'я нового власника в Земельному департаменті. Зверніть увагу, що при купівлі нерухомості на вторинному ринку вам доведеться заплатити спеціальний збір за перереєстрацію об'єкта на нового власника. Величина цього збору становить 2% від повної вартості придбаного об'єкта нерухомості.

  6. Слід пам'ятати, що іноземні громадяни можуть придбати нерухомість в ОАЕ тільки в суворо визначених районах. А в таких еміратах, як, наприклад, Шарджа і Абу-Дабі, іноземці мають право тільки на довгострокову оренду нерухомості. При цьому термін оренди може варіюватися від 25 до 99 років.

  7. Нерухомість в ОАЕ можна придбати і в кредит. В цьому випадку умови здійснення угоди багато в чому залежать від конкретного банку-кредитора. Але є і одне стандартне правило для іноземних позичальників, суть якого полягає в обов'язковому страхуванні придбаного об'єкта нерухомості. При цьому треба чітко розуміти, що покупка нерухомості в кредит - досить тривалий і складний процес. Коли мова йде про іпотеку, оформлення всіх необхідних документів займає як мінімум 10 днів.

Переваги придбання нерухомості в ОАЕ

Крім того, варто відзначити, що вся нерухомість, яка продається в ОАЕ, за замовчуванням комплектується всієї найсучаснішою технікою, необхідною для життя, а також вбудованими шафами і кухнею. Так що власникам залишиться тільки ввезти свою нову меблі і насолоджуватися життям в цьому райському куточку.

Подальші перспективи розвитку ринку нерухомості в ОАЕ

Незабаром приватні інвестори планують вкласти в будівництво нерухомості на території понад 50 мільярдів американських доларів.

Тільки на території Дубая в найближчому майбутньому будуть реалізовані відразу кілька грандіозних будівельних проектів, які неодмінно увійдуть в світову історію.

На думку незалежних експертів, нерухомість, розташована в ОАЕ, буде тільки дорожчати.

замість висновку

Добре відомо, що ОАЕ вважається однією з найперспективніших територій для розвитку серйозного бізнесу. Вільні економічні зони, легка система оподаткування, високий рівень економічного розвитку - практично ідеальні умови для будь-якого бізнесмена.

Інвестування в нерухомість в ОАЕ - одне з найбільш перспективних бізнес-напрямків сьогоднішнього дня. Тому, якщо у вас є реальна можливість стати учасником цього ринку - не втрачайте унікальну можливість примножити свій капітал!

Удачі вам!

Фото: fim-pro.com, stroydizayn.ru, rusbanks.net, alef-agency.com

інформаційна служба www.kn.kz

Як іноземцю купити нерухомість в ОАЕ

Іноземні громадяни отримали можливість купувати і орендувати нерухомість у всіх еміратах, що входять в ОАЕ, лише в 2006 році. При цьому саме покупка нерухомості іноземцями була дозволена тільки в так званих «вільних зонах» (Freehold), які включають в себе певні райони еміратів. На решті території, яку прийнято позначати англійським терміном Leasehold, була дозволена лише довгострокова (до 99 років) оренда нерухомості.

Згідно з чинним законодавством Дубая іноземні громадяни, які купили нерухомість в «вільній зоні», мають такі ж повноцінні права на використання об'єкта нерухомості, а також продовження резидентної візи (цю процедуру необхідно проходити 1 раз на три роки), як і громадяни ОАЕ.

На сьогоднішній день будь-який іноземний громадянин, що володіє власністю на території ОАЕ, отримує всі необхідні юридичні повноваження на використання об'єкта нерухомості в особистих цілях, його перепродаж, здачу в оренду, дарування або заповіт і т. Д. Придбана в «вільних зонах» ОАЕ нерухомість є постійної власністю покупця.

В даний час земельна департамент стягує реєстраційний збір при перепродажі житла (угоди на вторинному ринку) в розмірі 2% від вартості угоди. Сплатити цей збір зобов'язаний покупець об'єкта нерухомості.

Варто відзначити, що в ОАЕ держава несе повну відповідальність за юридичну чистоту угод з нерухомістю і тривалість будівництва об'єктів.

Відповідно до чинного закону № 19, громадяни ОАЕ можуть стати повноцінними власниками нерухомості в будь-якій точці Абу-Дабі. У той же самий час представники Ради співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ) та іноземні громадяни можуть стати тільки власниками нерухомості, розташованої в так званих «вільних зонах». Крім цього іноземні громадяни не можуть стати власниками землі, на якій розташовується набутий ними об'єкт нерухомості. Якщо ж іноземний громадянин все-таки хоче отримати цю землю у власність, він може спробувати оформити відповідний дозвіл у Виконавчому Раді Абу-Дабі.

На сьогоднішній день Земельний департамент Абу-Дабі включив в список «вільних зон» Al Reem Island і Al Raha Beach. Незабаром цей список може поповнитися ще двома регіонами: Saadiyat Island і Lulu Island.

процедура покупки

Згідно з чинним законодавством здійснювати продаж земельних ділянок або об'єктів нерухомості на території ОАЕ мають право тільки компанії, що мають відповідні ліцензії Згідно з чинним законодавством здійснювати продаж земельних ділянок або об'єктів нерухомості на території ОАЕ мають право тільки компанії, що мають відповідні ліцензії. По факту це означає, що держава надає певним компаніям земельні ділянки на певній території, а також права перепродажу і будівництва на цих ділянках об'єктів нерухомості за заздалегідь узгодженим архітектурно-технічного проекту.

Виходячи з цього, іноземним громадянам, які купують нерухомість в ОАЕ, необхідно обов'язково перевірити наявність відповідної ліцензії у компанії-продавця.

Купуючи нерухомість в ОАЕ на вторинному ринку або за посередництва численних ріелторських компаній, необхідно обов'язково перевірити первинне джерело придбаного об'єкта нерухомості. У контракті повинна бути чітко прописана первинна вартість об'єкта і вказані всі дані продавця.

Необхідні документи

Для здійснення угод з нерухомістю в ОАЕ від покупця може знадобитися цілий ряд документів. Якщо покупець нерухомості є приватною особою, то від нього буде потрібно документ, що засвідчує особу. Якщо покупцем нерухомості є компанія, то вона повинна буде надати: сертифікат реєстрації, маніфест компанії, рішення Ради директорів, що підтверджує бажання інвестувати в об'єкти нерухомості, паспорт довіреної особи компанії.

Незалежно від юридичного статусу покупця компанія-продавець зобов'язана надати йому контракт, який буде містити в собі опис, розміри, вартість і точне розташування нерухомості, що купується, а також інші важливі деталі здійснюваної операції.

Саме контракт є основним документом, який підтверджує права власника на придбаний ним об'єкт нерухомості. Відповідно до контракту власник нерухомості буде мати юридичне право на проведення будь-яких операцій з нею, в тому числі закладання своєї власності в банк.

Після оплати повної вартості придбаного об'єкта нерухомості її новий власник отримає свідоцтво про право власності. Примітно, що реєстрація договору, що підтверджує факт здійснення операції з нерухомістю, здійснюється в місцевому суді. Проведення даної процедури входить в обов'язки продавця. Як показує практика, після внесення покупцем початкового внеску і реєстрації договору купівлі-продажу на оформлення зазвичай потрібно від 7 до 10 робочих днів.

Купівля в кредит

Іноземні громадяни можуть придбати як за власні кошти, так і в кредит. Причому ставки за кредитами виглядають досить демократично - 5,5-6 відсотків на рік. Запорукою, який необхідний для отримання кредиту, може бути як сам об'єкт нерухомості, так і традиційний початковий внесок.

Для отримання кредиту обов'язково потрібно закордонний паспорт, при цьому позичальник повинен бути не молодше одного року, мати стабільний щомісячний дохід (в кожному конкретному випадку мінімальний рівень щомісячного доходу встановлюється банком-кредитором). Для резидентів кредит може покрити до 80% від вартості нерухомості, для іноземних громадян - до 60%.

Як показує практика, іноземні інвестори купують нерухомість в кредит, виплачують в якості початкового внеску 20-40% від її повної вартості, а потім реалізує даний об'єкт за 5-6 місяців з прибутком 15-25% від загальної вартості об'єкта Як показує практика, іноземні інвестори купують нерухомість в кредит, виплачують в якості початкового внеску 20-40% від її повної вартості, а потім реалізує даний об'єкт за 5-6 місяців з прибутком 15-25% від загальної вартості об'єкта. Діючи таким чином, грамотні інвестори подвоюють вкладений капітал приблизно два рази на рік.

Виходячи з практичного досвіду, можна сказати, що розгляд заявки на отримання кредиту може затягнутися на кілька місяців. Найчастіше кредитна організація в процесі розгляду заявки буде запитувати цілий ряд додаткових відомостей про свого потенційного позичальника. При цьому конкретні умови отримання, терміни і ставки по кредиту безпосередньо залежать від організації, яка його надає.

На жаль, через негативних наслідків світової фінансової кризи більшість банків ОАЕ перестали видавати іноземним громадянам кредити на придбання об'єктів нерухомості.

На цьому тлі найцікавіші пропозиції по розстрочкам платежів при купівлі нерухомості йдуть в основному від безпосередніх забудовників і діють виключно при первинному продажі.

Забудовники прагнуть залучити покупців (додаткових інвесторів для подальшого будівництва) і тому цілком можуть запропонувати досить вигідні варіанти з різними схемами оплати нерухомості, що купується. Найчастіше саме забудовники надають покупцям безвідсоткові кредити на покупку майже готових або вже готових об'єктів нерухомості.

Особливості податкової системи

ОАЕ вже давно вважається унікальною податкової зоною. Вся справа в тому, що в цій країні не стягуються такі види податків:

  • Податок, який сплачується з обороту.
  • Податок, який сплачується за факт придбання земельної нерухомості.
  • Земельний податок.
  • Податок на майно.
  • Податок на додану вартість.
  • Податок на прибуток з продажу.
  • Податок, який сплачується за факт володіння житловим приміщенням.
  • Податок на рухоме майно.
  • Податок, який сплачується з одержуваного спадщини.

Придбання нерухомості в ОАЕ крок за кроком

У переважній більшості випадків оформлення документів, необхідних для придбання нерухомості в ОАЕ, проходить досить просто. Але без деяких нюансів все-таки не обходиться. Найбільш поширена схема придбання нерухомості виглядає наступним чином:

  1. Майбутній покупець вибирає цікавить його нерухомості.

  2. При покупці нерухомості у забудовника покупцеві необхідно в обов'язковому порядку переконатися в тому, що у компанії-забудовника дійсно є ліцензія на право продажу нерухомості іноземним громадянам.

  3. На наступному етапі відбувається оформлення договору купівлі-продажу нерухомості. До складання та змісту цього документа необхідно ставитися вкрай уважно, так як саме в ньому самим докладним чином відображаються всі деталі здійснюваної операції. У більшості випадків договір купівлі-продажу укладається протягом трьох робочих днів.

  4. При фінальному підписання договору купівлі-продажу майбутньому власнику нерухомості необхідно буде внести завдаток. Найчастіше його величина становить 10% від повної вартості придбаного об'єкта нерухомості. При внесенні завдатку покупцеві нерухомості потрібно буде пред'явити лише закордонний паспорт.

  5. Після оформлення договору купівлі-продажу та внесення завдатку настає етап оформлення об'єкта нерухомості на ім'я нового власника в Земельному департаменті. Зверніть увагу, що при купівлі нерухомості на вторинному ринку вам доведеться заплатити спеціальний збір за перереєстрацію об'єкта на нового власника. Величина цього збору становить 2% від повної вартості придбаного об'єкта нерухомості.

  6. Слід пам'ятати, що іноземні громадяни можуть придбати нерухомість в ОАЕ тільки в суворо визначених районах. А в таких еміратах, як, наприклад, Шарджа і Абу-Дабі, іноземці мають право тільки на довгострокову оренду нерухомості. При цьому термін оренди може варіюватися від 25 до 99 років.

  7. Нерухомість в ОАЕ можна придбати і в кредит. В цьому випадку умови здійснення угоди багато в чому залежать від конкретного банку-кредитора. Але є і одне стандартне правило для іноземних позичальників, суть якого полягає в обов'язковому страхуванні придбаного об'єкта нерухомості. При цьому треба чітко розуміти, що покупка нерухомості в кредит - досить тривалий і складний процес. Коли мова йде про іпотеку, оформлення всіх необхідних документів займає як мінімум 10 днів.

Переваги придбання нерухомості в ОАЕ

Крім того, варто відзначити, що вся нерухомість, яка продається в ОАЕ, за замовчуванням комплектується всієї найсучаснішою технікою, необхідною для життя, а також вбудованими шафами і кухнею. Так що власникам залишиться тільки ввезти свою нову меблі і насолоджуватися життям в цьому райському куточку.

Подальші перспективи розвитку ринку нерухомості в ОАЕ

Незабаром приватні інвестори планують вкласти в будівництво нерухомості на території понад 50 мільярдів американських доларів.

Тільки на території Дубая в найближчому майбутньому будуть реалізовані відразу кілька грандіозних будівельних проектів, які неодмінно увійдуть в світову історію.

На думку незалежних експертів, нерухомість, розташована в ОАЕ, буде тільки дорожчати.

замість висновку

Добре відомо, що ОАЕ вважається однією з найперспективніших територій для розвитку серйозного бізнесу. Вільні економічні зони, легка система оподаткування, високий рівень економічного розвитку - практично ідеальні умови для будь-якого бізнесмена.

Інвестування в нерухомість в ОАЕ - одне з найбільш перспективних бізнес-напрямків сьогоднішнього дня. Тому, якщо у вас є реальна можливість стати учасником цього ринку - не втрачайте унікальну можливість примножити свій капітал!

Удачі вам!

Фото: fim-pro.com, stroydizayn.ru, rusbanks.net, alef-agency.com

інформаційна служба www.kn.kz

Як іноземцю купити нерухомість в ОАЕ

Іноземні громадяни отримали можливість купувати і орендувати нерухомість у всіх еміратах, що входять в ОАЕ, лише в 2006 році. При цьому саме покупка нерухомості іноземцями була дозволена тільки в так званих «вільних зонах» (Freehold), які включають в себе певні райони еміратів. На решті території, яку прийнято позначати англійським терміном Leasehold, була дозволена лише довгострокова (до 99 років) оренда нерухомості.

Згідно з чинним законодавством Дубая іноземні громадяни, які купили нерухомість в «вільній зоні», мають такі ж повноцінні права на використання об'єкта нерухомості, а також продовження резидентної візи (цю процедуру необхідно проходити 1 раз на три роки), як і громадяни ОАЕ.

На сьогоднішній день будь-який іноземний громадянин, що володіє власністю на території ОАЕ, отримує всі необхідні юридичні повноваження на використання об'єкта нерухомості в особистих цілях, його перепродаж, здачу в оренду, дарування або заповіт і т. Д. Придбана в «вільних зонах» ОАЕ нерухомість є постійної власністю покупця.

В даний час земельна департамент стягує реєстраційний збір при перепродажі житла (угоди на вторинному ринку) в розмірі 2% від вартості угоди. Сплатити цей збір зобов'язаний покупець об'єкта нерухомості.

Варто відзначити, що в ОАЕ держава несе повну відповідальність за юридичну чистоту угод з нерухомістю і тривалість будівництва об'єктів.

Відповідно до чинного закону № 19, громадяни ОАЕ можуть стати повноцінними власниками нерухомості в будь-якій точці Абу-Дабі. У той же самий час представники Ради співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ) та іноземні громадяни можуть стати тільки власниками нерухомості, розташованої в так званих «вільних зонах». Крім цього іноземні громадяни не можуть стати власниками землі, на якій розташовується набутий ними об'єкт нерухомості. Якщо ж іноземний громадянин все-таки хоче отримати цю землю у власність, він може спробувати оформити відповідний дозвіл у Виконавчому Раді Абу-Дабі.

На сьогоднішній день Земельний департамент Абу-Дабі включив в список «вільних зон» Al Reem Island і Al Raha Beach. Незабаром цей список може поповнитися ще двома регіонами: Saadiyat Island і Lulu Island.

процедура покупки

Згідно з чинним законодавством здійснювати продаж земельних ділянок або об'єктів нерухомості на території ОАЕ мають право тільки компанії, що мають відповідні ліцензії Згідно з чинним законодавством здійснювати продаж земельних ділянок або об'єктів нерухомості на території ОАЕ мають право тільки компанії, що мають відповідні ліцензії. По факту це означає, що держава надає певним компаніям земельні ділянки на певній території, а також права перепродажу і будівництва на цих ділянках об'єктів нерухомості за заздалегідь узгодженим архітектурно-технічного проекту.

Виходячи з цього, іноземним громадянам, які купують нерухомість в ОАЕ, необхідно обов'язково перевірити наявність відповідної ліцензії у компанії-продавця.

Купуючи нерухомість в ОАЕ на вторинному ринку або за посередництва численних ріелторських компаній, необхідно обов'язково перевірити первинне джерело придбаного об'єкта нерухомості. У контракті повинна бути чітко прописана первинна вартість об'єкта і вказані всі дані продавця.

Необхідні документи

Для здійснення угод з нерухомістю в ОАЕ від покупця може знадобитися цілий ряд документів. Якщо покупець нерухомості є приватною особою, то від нього буде потрібно документ, що засвідчує особу. Якщо покупцем нерухомості є компанія, то вона повинна буде надати: сертифікат реєстрації, маніфест компанії, рішення Ради директорів, що підтверджує бажання інвестувати в об'єкти нерухомості, паспорт довіреної особи компанії.

Незалежно від юридичного статусу покупця компанія-продавець зобов'язана надати йому контракт, який буде містити в собі опис, розміри, вартість і точне розташування нерухомості, що купується, а також інші важливі деталі здійснюваної операції.

Саме контракт є основним документом, який підтверджує права власника на придбаний ним об'єкт нерухомості. Відповідно до контракту власник нерухомості буде мати юридичне право на проведення будь-яких операцій з нею, в тому числі закладання своєї власності в банк.

Після оплати повної вартості придбаного об'єкта нерухомості її новий власник отримає свідоцтво про право власності. Примітно, що реєстрація договору, що підтверджує факт здійснення операції з нерухомістю, здійснюється в місцевому суді. Проведення даної процедури входить в обов'язки продавця. Як показує практика, після внесення покупцем початкового внеску і реєстрації договору купівлі-продажу на оформлення зазвичай потрібно від 7 до 10 робочих днів.

Купівля в кредит

Іноземні громадяни можуть придбати як за власні кошти, так і в кредит. Причому ставки за кредитами виглядають досить демократично - 5,5-6 відсотків на рік. Запорукою, який необхідний для отримання кредиту, може бути як сам об'єкт нерухомості, так і традиційний початковий внесок.

Для отримання кредиту обов'язково потрібно закордонний паспорт, при цьому позичальник повинен бути не молодше одного року, мати стабільний щомісячний дохід (в кожному конкретному випадку мінімальний рівень щомісячного доходу встановлюється банком-кредитором). Для резидентів кредит може покрити до 80% від вартості нерухомості, для іноземних громадян - до 60%.

Як показує практика, іноземні інвестори купують нерухомість в кредит, виплачують в якості початкового внеску 20-40% від її повної вартості, а потім реалізує даний об'єкт за 5-6 місяців з прибутком 15-25% від загальної вартості об'єкта Як показує практика, іноземні інвестори купують нерухомість в кредит, виплачують в якості початкового внеску 20-40% від її повної вартості, а потім реалізує даний об'єкт за 5-6 місяців з прибутком 15-25% від загальної вартості об'єкта. Діючи таким чином, грамотні інвестори подвоюють вкладений капітал приблизно два рази на рік.

Виходячи з практичного досвіду, можна сказати, що розгляд заявки на отримання кредиту може затягнутися на кілька місяців. Найчастіше кредитна організація в процесі розгляду заявки буде запитувати цілий ряд додаткових відомостей про свого потенційного позичальника. При цьому конкретні умови отримання, терміни і ставки по кредиту безпосередньо залежать від організації, яка його надає.

На жаль, через негативних наслідків світової фінансової кризи більшість банків ОАЕ перестали видавати іноземним громадянам кредити на придбання об'єктів нерухомості.

На цьому тлі найцікавіші пропозиції по розстрочкам платежів при купівлі нерухомості йдуть в основному від безпосередніх забудовників і діють виключно при первинному продажі.

Забудовники прагнуть залучити покупців (додаткових інвесторів для подальшого будівництва) і тому цілком можуть запропонувати досить вигідні варіанти з різними схемами оплати нерухомості, що купується. Найчастіше саме забудовники надають покупцям безвідсоткові кредити на покупку майже готових або вже готових об'єктів нерухомості.

Особливості податкової системи

ОАЕ вже давно вважається унікальною податкової зоною. Вся справа в тому, що в цій країні не стягуються такі види податків:

  • Податок, який сплачується з обороту.
  • Податок, який сплачується за факт придбання земельної нерухомості.
  • Земельний податок.
  • Податок на майно.
  • Податок на додану вартість.
  • Податок на прибуток з продажу.
  • Податок, який сплачується за факт володіння житловим приміщенням.
  • Податок на рухоме майно.
  • Податок, який сплачується з одержуваного спадщини.

Придбання нерухомості в ОАЕ крок за кроком

У переважній більшості випадків оформлення документів, необхідних для придбання нерухомості в ОАЕ, проходить досить просто. Але без деяких нюансів все-таки не обходиться. Найбільш поширена схема придбання нерухомості виглядає наступним чином:

  1. Майбутній покупець вибирає цікавить його нерухомості.

  2. При покупці нерухомості у забудовника покупцеві необхідно в обов'язковому порядку переконатися в тому, що у компанії-забудовника дійсно є ліцензія на право продажу нерухомості іноземним громадянам.

  3. На наступному етапі відбувається оформлення договору купівлі-продажу нерухомості. До складання та змісту цього документа необхідно ставитися вкрай уважно, так як саме в ньому самим докладним чином відображаються всі деталі здійснюваної операції. У більшості випадків договір купівлі-продажу укладається протягом трьох робочих днів.

  4. При фінальному підписання договору купівлі-продажу майбутньому власнику нерухомості необхідно буде внести завдаток. Найчастіше його величина становить 10% від повної вартості придбаного об'єкта нерухомості. При внесенні завдатку покупцеві нерухомості потрібно буде пред'явити лише закордонний паспорт.

  5. Після оформлення договору купівлі-продажу та внесення завдатку настає етап оформлення об'єкта нерухомості на ім'я нового власника в Земельному департаменті. Зверніть увагу, що при купівлі нерухомості на вторинному ринку вам доведеться заплатити спеціальний збір за перереєстрацію об'єкта на нового власника. Величина цього збору становить 2% від повної вартості придбаного об'єкта нерухомості.

  6. Слід пам'ятати, що іноземні громадяни можуть придбати нерухомість в ОАЕ тільки в суворо визначених районах. А в таких еміратах, як, наприклад, Шарджа і Абу-Дабі, іноземці мають право тільки на довгострокову оренду нерухомості. При цьому термін оренди може варіюватися від 25 до 99 років.

  7. Нерухомість в ОАЕ можна придбати і в кредит. В цьому випадку умови здійснення угоди багато в чому залежать від конкретного банку-кредитора. Але є і одне стандартне правило для іноземних позичальників, суть якого полягає в обов'язковому страхуванні придбаного об'єкта нерухомості. При цьому треба чітко розуміти, що покупка нерухомості в кредит - досить тривалий і складний процес. Коли мова йде про іпотеку, оформлення всіх необхідних документів займає як мінімум 10 днів.

Переваги придбання нерухомості в ОАЕ

Крім того, варто відзначити, що вся нерухомість, яка продається в ОАЕ, за замовчуванням комплектується всієї найсучаснішою технікою, необхідною для життя, а також вбудованими шафами і кухнею. Так що власникам залишиться тільки ввезти свою нову меблі і насолоджуватися життям в цьому райському куточку.

Подальші перспективи розвитку ринку нерухомості в ОАЕ

Незабаром приватні інвестори планують вкласти в будівництво нерухомості на території понад 50 мільярдів американських доларів.

Тільки на території Дубая в найближчому майбутньому будуть реалізовані відразу кілька грандіозних будівельних проектів, які неодмінно увійдуть в світову історію.

На думку незалежних експертів, нерухомість, розташована в ОАЕ, буде тільки дорожчати.

замість висновку

Добре відомо, що ОАЕ вважається однією з найперспективніших територій для розвитку серйозного бізнесу. Вільні економічні зони, легка система оподаткування, високий рівень економічного розвитку - практично ідеальні умови для будь-якого бізнесмена.

Інвестування в нерухомість в ОАЕ - одне з найбільш перспективних бізнес-напрямків сьогоднішнього дня. Тому, якщо у вас є реальна можливість стати учасником цього ринку - не втрачайте унікальну можливість примножити свій капітал!

Удачі вам!

Фото: fim-pro.com, stroydizayn.ru, rusbanks.net, alef-agency.com

інформаційна служба www.kn.kz