Реклама
Реклама
Реклама

Екатеринбургская і Челябінська мережу аптек "Класика" подала на банкрутство

ТОВ "Аптека" Класика "ЕК" заяву про банкрутство подала 23 червня.

Операційні компанії аптечної мережі "Класика" - ТОВ "Аптека" Класика "СПД" (Челябінська область) і ТОВ "Аптека" Класика "ЕК" (Єкатеринбург і Свердловська область) подали заяви про банкрутство. Інформація про це міститься в картотеці арбітражних справ, повідомляє 74.ru .

У компанії, що належить дружині депутата Держдуми Олега Колесникова Олені Колесникової, відзначають, що рахунки мережі аптек були заарештовані через заяви кількох кредиторів.

- Юрособи "Аптека" Класика "ЕК" і "Аптека" Класика "СПД" не змогли розрахуватися за своїми зобов'язаннями, і тому за законом керівник був зобов'язаний подати заяву про банкрутство, що і зроблено, - пояснив генеральний директор мережі аптек "Класика" Олександр Шіреков. - Що буде далі, вирішить арбітражний суд. Засідання призначене на 2 серпня.

ТОВ "Аптека" Класика "ЕК" заяву про банкрутство подала 23 червня. Рішення суду поки немає.

За даними бази даних СПАРК, в цілому до аптеки "Класика" СПД "і аптеці" Класика "ЕК" в минулому році подали позови на суму понад 325 млн рублів, в 2017-м - понад 315 млн рублів. У числі позивачів - "СІА Інтернейшнл", дистриб'ютори "Протек", "Фармкомплект", "Агроресурси" і "БСС".

Як зазначив директор мережі аптек "Класика" Олександр Шіреков, якщо процедура банкрутства буде призначена судом, то буде призначений керівник, який і прийме рішення про розрахунок з постачальниками. При цьому співробітників аптек звільняти не будуть. Їм пообіцяли зберегти місця.

У бізнес-співтоваристві обговорюють версію про те, що банкрутство - спосіб "вилікувати" компанію від боргів перед подальшим продажем. Однак в "Класики" цю інформацію заперечують, зазначаючи, що чутки про продаж ходять вже два роки, однак про це не йдеться.

- Будь-яка компанія, в тому числі і наша, може розглядати варіанти залучення співінвесторів для різних проектів. Але, якщо говорити про продаж, ні, ми не продаємо, - зазначає Шіреков.

Через що у "Класики" виросли такі величезні борги, в мережах-конкурентах міркувати не беруться. Однак зазначають, що стало складно боротися за клієнтів через те, що на фармацевтичному ринку за останні два роки зросла кількість гравців, в тому числі і федерального рівня. Причому багато хто з них демпінгують, позбавляючись від конкурентів, а потім приводять ціни у відповідність ринку.

Тим часом в Єкатеринбурзі покупці стали помічати, що в аптеках "Класика" спорожніли вітрини, а в одній з них городянам сказали, що аптека закривається. Однак цю інформацію в місцевій компанії не підтвердили.

- Наша мережа з Єкатеринбурга не йде, - сказали в "Класики". - Аптеки не зачиняються.