Реклама
Реклама
Реклама

У чому різниця між квартирою і апартаментами?

Виграшне розташування - одне з головних переваг апартаментів

Виграшне розташування - одне з головних переваг апартаментів. У центральних районах Москви залишилося дуже мало місця під житлову забудову. А більшості компаній, які будують на місці промзон, вдається отримати дозвіл на будівництво комерційної нерухомості та апартаментів, а не квартир.

5 головних відповідей для тих, хто хоче купити апартаменти

Яка квартплата в апартаментах, чи є нюанси при здачі та проживанні?

Оскільки апартаменти знаходяться на території колишніх фабрик і заводів, це дає практично необмежені можливості для сміливих архітектурних рішень в тому, що стосується як фасадів будівель, так і внутрішніх приміщень. Це і вільне планування апартаментів, і панорамне скління, і тераси з зимовими садами, і можливість встановити камін, і багато іншого.

Сьогодні продаються апартаменти всіх класів, від комфорт-класу до елітних, і самої різної площі. Коштують апартаменти зазвичай на 15-20% дешевше, ніж квартири в житлових комплексах в тих же районах. В даний момент апартаменти належать до комерційної нерухомості, і для них ставка щорічного податку набагато вище, ніж для житла: 2% від кадастрової вартості об'єкта. Мінус апартаментів ще і в тому, що, так як формально апартаменти не вважаються житлом, інфраструктуру в розрахунку на їх мешканців не зобов'язаний будувати ні девелопер, ні місто.

Чи можна перевести апартаменти в житло?

Переклад нежитлового приміщення в житлове - 5 кроків

У листопаді вийшла постанова уряду Москви, згідно з яким апартаменти зможуть розміщуватися тільки в готелях, апарт-готелі та інші визначні для тимчасового проживання і не можуть бути об'єктами для постійного проживання. Однак нова постанова не торкнеться проектів, які вже отримали дозвіл на будівництво. Влада прагне врегулювати ринок апартаментів, і, швидше за все, в 2015 році будуть прийняті й інші закони: наприклад, очікується зміна ставки щорічного податку.

Фото: ep stock / Fotolia

НЕ пропустіть:

Всі матеріали рубрики «Хороше запитання»

Податок на апартаменти: точний розрахунок

Життя в апартаментах: плюси і мінуси

У чому підступ низьку ціну апартаментів?

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

Чи можна перевести апартаменти в житло?