Реклама
Реклама
Реклама

Нерухомість в Одесі: ціни на квартири як в Римі

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

11 травня 2017, 6:27 Переглядів: 11 травня 2017, 6:27 Переглядів:   Новий будинок

Новий будинок. Будівництво житла в Одесі не зупиняється, висотки зростають у всіх районах. Фото: В. Сєрова.

В Одесі триває активне будівництво нових багатоповерхових житлових будинків у всіх районах міста. В залежності від побажань і бюджету, жителі міста і люди, які мріють стати одеситами, можуть прикупити апартаменти в висотках з панорамним видом на море або ж в менш розкішних житлових комплексах. Навіть в історичному центрі міста в останні роки з'явилися нові будинки. Крім того, в першому кварталі 2017 року ціни на ринку нерухомості стали знижуватися, а ріелтори говорять, що виною всьому - падіння попиту на нове житло. "Сегодня" з'ясувала, чи стало легше купити квартиру в Південній Пальмірі і яке житло зараз в ціні.

ЦІНИ завищують. Експерти в сфері нерухомості підтверджують: вартість квартир дійсно падає. За словами віце-президента Ліги експертів України Андрія Гусельникова, ціни на нерухомість в Одесі довгий час завищували. "Місцева мафія отримувала багато грошей від махінацій на митниці, тому великі суми вкладалися в купівлю складських приміщень і квартир. Через великий попит ціни в Одесі поступалися лише київським, але зараз відбулися зміни і такого попиту більше немає", - каже Гусельников. Він пояснює: зараз будується дуже багато житла і, як наслідок , з'являється конкуренція за покупця, а ціни коригуються. "Ми очікуємо, що вартість житла в середньому впаде ще на 6%", - зізнався нам Гусельников.

Вартість елітного житла не знижується, а ділянки землі дорожчають

За даними порталів з продажу квартир, в квітні середня вартість квадратного метра в Одесі становила 17 600 грн, що на 1000 грн менше, ніж нинішньою зимою. Найдорожче апартаменти продавали в Приморському районі міста, а самі бюджетні пропозиції можна зустріти в Суворовському. За словами ріелтора Анатолія Пилипаса, вартість "квадрата" в гарній квартирі від будівельників обійдеться покупцям дорожче середньостатистичних показників - від 23 000 грн. Однак Пилипаса запевняє: говорити про повну відсутність інтересу до покупки квартир у одеситів не можна. "Ситуація в країні важка, тому попит менше, але покупці є. Зараз найбільшою популярністю користуються малометражні квартири (до 50 "квадратів". - Авт.) В нових будинках і без ремонту. Найчастіше покупці - молоді сім'ї ", - говорить ріелтор. Вторинний ринок покупці воліють тільки в тому випадку, якщо знаходять привабливу ціну.

Експерти кажуть, що в таких будинках один метр може коштувати близько 13 500 грн. Крім того, на вартість квартири впливає поверх і вид з вікна: з морем завжди дорожче.

ЯК В РИМІ. Втім, голова Одеського регіонального відділення Асоціації фахівців нерухомості України Ольга Архипова розповіла "Сегодня", що радіти обивателям рано, адже на загальний відсоток зниження ціни впливає вартість старого фонду - будинків, які побудували ще в середині XX століття. "Вартість елітного житла не знижується, а ціни на ділянки землі під приватні будинки взагалі почали рости", - говорить Архипова.

До слова, житло в Одесі купують не тільки корінні жителі, стверджує експерт. "Сюди переїжджають люди зі Східної України, з Молдови і Туреччини", - розповіла нам Архипова, додавши, що останнім часом житлом в Одесі зацікавилися європейці. Іноземці роздумують над тим, щоб купити тут квартиру, приїжджати на пару місяців, а решту часу здавати її в оренду. "Їм тут подобається, але бентежить ціна. Кажуть: ціни на квартири у нас як в Римі", - ділиться Архипова.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Нерухомість в Одесі: ціни на квартири як в Римі". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Валерія Сєрова

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ