Реклама
Реклама
Реклама

Фабрика Ангстрем-Т введена в комерційну експлуатацію

05.08.2016

Мікроелектронна фабрика «Ангстрем-Т» 30 липня отримала дозвіл Мосгосстройнадзора на введення об'єкта в експлуатацію. Це означає, що з серпня цього року підприємство може випускати, продавати продукцію і вести повноцінну комерційну діяльність.

Третього серпня «Ангстрем-Т» відвідав Голова Уряду РФ Дмитро Медведєв. Він оглянув сучасне виробництво і провів нараду про розвиток мікроелектронної промисловості. Цей день можна вважати датою офіційного відкриття фабрики. «Мікроелектроніка є однією з ключових галузей сучасної промисловості, які, по суті, визначають, якими будуть промислові технології в найближчі десятиліття. Її розвиток має особливе значення і для звичайної економіки, і для забезпечення безпеки. Електронна продукція, зокрема електронна компонентна база, - основа високотехнологічних виробів більшості галузей »- повідомив Дмитро Медведєв в ході наради.

Будівництво і запуск фабрики було б неможливо без участі Зовнішекономбанку, який є основним кредитором проекту. Банк бере участь у фінансуванні «Ангстрем-Т» з 2008 року. Загальна вартість виробництва становить 897 млн ​​євро, участь Банку розвитку - 815 млн євро.

Добрі слова на адресу «Ангстрем-Т» прозвучали від міністра зв'язку і масових комунікацій РФ Миколи Никифорова: «Користуючись нагодою, хочеться ще раз привітати колег, керівництво підприємства« Ангстрем-Т »з тим, що після кількох років непростого будівництва, закупівлі необхідного обладнання , налагодження технологічних процесів ми зараз фактично бачимо вже перехід до випуску продукції. Це радісна новина, це нова додана вартість, причому високотехнологічна, для російської економіки. Хотілося б, щоб таких відкриттів у нас було якомога більше ».

Фабрика «Ангстрем-Т» - це передове вітчизняне виробництво напівпровідникових виробів за технологією 90 і 130 нанометрів. За даними аналітичної компанії Gartner частка продукції, виробленої за топологічним нормам 90-130 нм., В світі буде збільшуватися. Згідно з прогнозами, з 2016 р до 2019 р середнє зростання (CAGR) доходів від технологій 90-130 нм. складе 4,2%. Значний внесок у цей показник забезпечує бурхливо розвивається сегмент Інтернету речей, електронна компонентна база якого базується на зазначених технологіях. Крім того, продуктова лінійка компанії знаходить своє застосування в автомобільній галузі, процесах автоматизації виробництва і будівництва, охороні здоров'я, комунальному господарстві, пристроях для розумного будинку, телекомунікаційному обладнанні, а також в банківській сфері.

«Ми вирішили ряд важких завдань, пов'язаних з будівництвом і запуском фабрики, установкою високотехнологічного обладнання. Зараз нам належить сформувати портфель замовлень і приступити до реалізації продукції. Наші чіпи дуже затребувані не тільки на внутрішньому, а й на зовнішньому ринку. Бізнес-план підприємства створювався за участю міжнародної компанії Gartner, яка позитивно оцінює перспективи експорту російської мікроелектроніки. Ми можемо створити конкурентоспроможну продукцію з технологічної та економічної точки зору »- заявив Голова Ради директорів АТ« Ангстрем-Т »Леонід Рейман.

Фахівці «Ангстрем-Т» спроектували і налагоджують виробництво банківського чіпа для платіжної картки «Мир» Національної Системи Платіжних Карток. Також розроблена операційна система для використання з чіпом під додаток СВІТ НСПК. Надалі чіп буде сертифікований за міжнародним стандартом EMVCo.

Компанія «Ангстрем-Т» вже провела ряд переговорів з провідними світовими виробниками електроніки, в тому числі, компаніями D-Link і Realtek, які зацікавлені в розміщенні замовлення на виробництво електронних компонентів на потужностях фабрики.

На сьогоднішній день частка російської мікроелектронної продукції на внутрішньому ринку не перевищує 20%, приблизно стільки ж експортується. Нова фабрика «Ангстрем-Т» покликана суттєво підвищити конкурентоспроможність російської мікроелектроніки і створити нових гравців на світовому ринку.


Повернення до списку