Реклама
Реклама
Реклама

Проживання в сім'ї в Англії

  1. ПРОЖИВАННЯ В СІМ'Ї З НАВЧАННЯМ АНГЛІЙСЬКОЇ У ШКОЛІ
  2. ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПРОЖИВАННЯ В СІМ'Ї
  3. ОСОБЛИВІ ПРАВИЛА ДЛЯ НЕПОВНОЛІТНІХ
  4. ПРОЖИВАННЯ В СІМ'Ї В ЛОНДОНІ
  5. ОБОВ'ЯЗКИ ВАШІ І СІМ'Ї

Одним із стандартних варіантів проживання під час навчання за кордоном є проживання в сім'ї. Збільшення кількості бажаючих навчатися за кордоном призвело до розвитку цього виду сервісу для студентів і всіх тих, хто готовий розглянути більш економічний варіант проживання.

ПРОЖИВАННЯ В СІМ'Ї З НАВЧАННЯМ АНГЛІЙСЬКОЇ У ШКОЛІ

Одним із стандартних варіантів при навчанні за кордоном є проживання в сім'ї. Збільшення кількості бажаючих навчатися за кордоном призвело до розвитку цього виду сервісу для студентів і всіх тих, хто готовий розглянути більш економічний варіант проживання. Зараз багато шкіл пропонують курси англійської в Англії з проживанням в сім'ї.

до 18 років від 18 років Studio Cambridge St.Giles Newbury St.Clare's Language in Group Frances King Anglocontinental Liverpool School of English

Пошук таких сімей веде школа, яка зобов'язана перед укладенням контракту, відвідати господарів і переконатися, що у них хороша репутація, а також є можливості і бажання виступити в ролі «тимчасових батьків». З господарями обов'язково проводить співбесіду співробітник школи, що відповідає за розміщення. Проживання в сім'ї в Англії це хороша практика і можливість побачити і відчути особливості життєвого укладу в цій країні. Хто такі host families? Це люди, чиї будинки розташовані неподалік від школи, і хто готовий за невелику плату приймати студентів. Зазвичай це або люди похилого віку, або бездітні подружні пари, щиро цікавляться життям за кордоном. Гроші, які вони отримують від шкіл, зазвичай не є основним стимулом. Втім, є й такі, для кого це просто бізнес.

ОСНОВНІ ПРАВИЛА ПРОЖИВАННЯ В СІМ'Ї

Проживання в сім'ї в Англії сильно відрізняється від проживання в готелі або резиденції. Основне правило поведінки формулюється просто: не робити нічого такого, чого не робиш у себе вдома. Само собою зрозуміло, потрібно бути ввічливим з господарями. Розкажіть їм трохи про себе, щоб було простіше підтримувати бесіду, відповідайте по можливості розгорнуто. Односкладові відповіді можуть учинити їм кривду. При недостатній увазі до цього питання проживання в сім'ї не завжди оптимальний варіант. Дорослим обов'язково потрібно продумати заздалегідь свої побажання до складу сім'ї, наявності тварин тощо.

Якщо Ви плануєте більшу частину дня перебувати в школі, активно відвідувати культурні заходи, спілкуватися зі студентами, може бути Вам буде не стільки важливо бажання Ваших господарів поговорити з Вами, скільки їх готовність надати Вам ключ, щоб Ви могли пізно приходити додому. Якщо Ви любите більше часу проводити вдома, тоді, можливо, Вам більше підійшла б сім'я, що складається з літньої пари, які будуть цікавитися Вашими справами і змогли б багато цікавого розповісти про життя і країні, куди Ви приїхали. У кожній школі є перелік питань, які задають майбутнім студентам. Будь ласка, не нехтуйте цими питаннями. Дайте відповідь на них (про Ваш хобі, інтереси), і персоналу школи буде набагато легше підібрати Вам сім'ю, в якій Ви проведете чудовий час.

ОСОБЛИВІ ПРАВИЛА ДЛЯ НЕПОВНОЛІТНІХ

Проживання в сім'ї в Англії або будь-який іншій країні накладає певні обмеження для дітей до 18 років. Дитина повинна повернутися в будинок до вечері. Якщо він запізниться, господарі можуть бути незадоволені, і зобов'язані повідомити про це в школу. Адже вони несуть за дитину відповідальність нарівні зі школою. Якщо випадки поганого поводження повторюються, то дитина, як правило, отримує попередження. Після третього попередження студента можуть відрахувати. Однак, якщо дитина затримується з якихось незалежних від нього причин або йому потрібна допомога, він повинен обов'язково зателефонувати і попередити.

Необхідно підтримувати в своїй кімнаті чистоту і порядок. Зрозуміло, забороняється палити в кімнаті і вживати спиртні напої. Це серйозне порушення, за яке дитини відраховують негайно. Перед вечерею можна запитати господиню, чи не потрібна допомога. Після їжі кухню і посуд потрібно привести в порядок. Якщо для прибирання потрібна щітка або ганчірка, треба попросити їх у господарів.

Все багато в чому залежить від того, до кого Ви або Ваша дитина потрапите. Деякі чули розповіді про господарів, які стежать за секундоміром, не затрималися Ви під душем довше 5 хвилин. Або про випадок, коли на сніданок учениці дозволяли підсмажити тільки два тосту, а ввечері подавали тільки спагетті. Якщо з'ясується, що такі перегини мають місце і в Вашій родині, проблему можна вирішити одним з двох методів. Перший - розмова з господарями, другий - розмова з співробітником школи, відповідальним за розміщення. Завжди майте на увазі, що, якщо Вас не влаштовує проживання в сім'ї та за наявності достатніх підстав Ви маєте право поміняти сім'ю. При наявності будь-яких питань і сумнівів переконливо просимо Вас повідомляти про це нам в момент виникнення проблем. Якщо Ви повідомите про такі випадки тільки після Вашого повернення, змінити щось буде вже неможливо. А ми щиро хочемо, щоб Ваше перебування в родині доставило Вам задоволення.

ПРОЖИВАННЯ В СІМ'Ї В ЛОНДОНІ

Проживання в сім'ї в Лондоні може відрізнятися від проживання в інших містах. По-перше, відстані столиці диктують відмінні від глибинки умови проживання (як то власний будинок або квартира, спосіб життя, ритм, віддаленість від місця роботи господарів), а по-друге, припускають більші витрати на транспорт. Адже, як правило сім'ї в Лондоні, які хочуть приймати студентів, живуть не в центрі. Курси англійської в Англії з проживанням в сім'ї в Лондоні пропонують Excel English , St.Giles , Regent , OISE та інші.

ОБОВ'ЯЗКИ ВАШІ І СІМ'Ї

В обов'язки господарів не входить займатися з Вами іноземною мовою. Це лише додаткова практика, якщо Вам попалися балакучі господарі. Однак Ваша приймаюча сім'я обов'язково повинна показати Вам кімнату і розповісти про порядки, прийнятих в їхньому будинку: о котрій годині сніданок і вечеря, чи можна дзвонити з їх телефону, чи будуть прати речі і де. Також господарі повинні пояснити, де знаходиться школа, як до неї пройти або проїхати (або навіть проводити або підвезти його туди в перший день занять).

Правила, прийняті в сім'ї, можуть бути дивними, але це чужий будинок, так що їм потрібно слідувати. Не соромтеся запитувати. Як показує практика, багатьох проблем і непорозумінь можна було б уникнути, якби студенти не соромилися запитувати все, що їм незрозуміло, а не замовчували б свої проблеми.

У всіх випадках, не обумовлених господарями, потрібно запитувати дозвіл на користування пральною машиною, телевізором, телефоном. Тим більше, якщо ви збираєтеся запросити гостей. Час їх перебування теж потрібно узгоджувати. Проживання в сім'ї це також і вміння на короткий час пристосуватися до ритму і способу життя господарів. Пам'ятайте, що в Європі часті візити не прийняті і тому все-таки більш зручним для господарів буде, якщо Ви з друзями будете зустрічатися в кафе, музеї або пабі. Тим більше, що в тій країні, куди Ви приїхали, напевно знайдеться багато цікавих місць, де можна чудово провести час.

Навіть якщо сім'я дозволяє дзвонити додому зі свого апарату, краще не говорити більше 5 хвилин. У будь-якому випадку треба порівнювати тривалість дзвінків з кількістю наявних грошей, адже рахунки доведеться оплачувати на місці. Ванну краще займати не більше 15 хвилин. Багато сімей економлять воду, тому під душем краще не затримуватися. Ми працюємо тільки з тими школами, які ретельно підбирають сім'ї. Щорічна інспекція шкіл Британською радою дає вагому підставу стверджувати, що проживання в сім'ї, надане школою, задовольнять всім вимогам, що пред'являються. Це і наявність достатньої кількості квадратних метрів, ліжка, постільної білизни, стільців, столу та інших умов для життя. Деякі сім'ї мають інтернет. Однак, ніхто не зможе виміряти той рівень душевної теплоти і гостинності, яким володіють Ваші господарі. Якщо Ви відчуваєте, що новий досвід і уклад життя Вас не злякає, сміливо бронюйте сім'ю. Хто знає, можливо, Ви придбаєте друзів на все життя.

І останнє - бронюйте проживання в сім'ї заздалегідь! Чим раніше ви це зробите, тим ширше у вас буде вибір і тим з більшою ймовірністю вам дістанеться найгостинніша сім'я. А ми бажаємо Вам потрапити до привітним господарям!

Хто такі host families?