Реклама
Реклама
Реклама

Купити нерухомість у Великобританії

Купівля нерухомості у Великобританії - справа довга і копітка

Купівля нерухомості у Великобританії - справа довга і копітка.

Те, яка сума буде вам доступна по іпотечним кредитом (Mortgage), залежить від вашого доходу і професії. Припустимо, ваш дохід дорівнює £ 30,000 в рік, тоді середня можлива сума кредиту - £ 120,000. Якщо ви збираєтеся купувати нерухомість разом з чоловіком, партнером або іншому, сума кредиту буде розраховуватися виходячи із сукупного доходу. Так, якщо ваш сукупний дохід дорівнює £ 60,000, сума кредиту буде близько 240,000. При розрахунку суми кредиту використовується мультиплікатор - коефіцієнт. Чим менше ви заробляєте, тим нижче коефіцієнт. Якщо ваша професія є стабільною і високоприбуткової, мультиплікатор буде вище (наприклад, для юристів і лікарів). Зазвичай максимальна сума, яку ви можете отримати - це ваш річний дохід помножений на коефіцієнт 5. Стандартний коефіцієнт при розрахунку суми - 4.

Завжди важливо порівняти ціни на житло в сюжеті вам районі. Це можна зробити на сайтах:

www.Rightmove.co.uk

www.Nethouseprices.co.uk

www.Zoopla.co.uk

http://www.needaproperty.com/

http://www.needavaluation.com/

http://www.propertysnake.co.uk/ - цей сайт дає інформацію про те, як довго власність перебуває на ринку, і змінювалася ціна на неї.

Процес купівлі житла у Великобританії займає 2-3 місяці. Якщо ваша пропозиція ціни було прийнято продавцем, починається процес оформлення угоди. Коли умови контракту обговорені сторонами, він підписується обома сторонами. Покупець через свого юриста оплачує депозит продавцеві (близько 10%). З цього моменту договір купівлі-продажу вважається чинним і розірвання його однією зі сторін неможливо без компенсації. До підписання ви повинні переконатися, що документи на власність перевірені, всі можливі роботи по ремонту обговорені з продавцем, ваш іпотечний кредит був схвалений банком. Заключний етап укладання угоди може тривати від 7 до 24 днів. За цей час ваш юрист отримає гроші з кредитуючої вас організації і перерахує їх продавцю.

При отриманні іпотечного кредиту ви повинні внести початковий внесок (Deposit). Він варіюється від 0 до 40%. У разі, якщо ви не платите первинний внесок або платите мінімум, швидше за все, банк зажадає від вас додаткових гарантій, наприклад, поручительство батьків. Чим нижче початковий внесок, тим вище будуть відсотки по кредиту. З жовтня 2013 року уряд Великобританії анонсувало нову програму допомоги тим, хто купує першу нерухомість - надання 15% депозиту, якщо купується нерухомість не дорожче 600 тисяч фунтів. Тобто потенційним покупцям нерухомості досить буде накопичити самостійно тільки 5% депозиту в рамках цієї програми.

Починати процес оформлення іпотеки потрібно до того, як ви пригледіли відповідну власність. Інакше може виникнути ситуація, що ви відмовитеся від покупки, так як банк не схвалить необхідну вам суму.

При покупці житла, крім вартості самого житла, вас чекають такі витрати:

Податок на покупку житла (Stamp duty):

  • £ 0 - £ 125,000 - 0%
  • £ 125,000 - £ 250,000 - 1%
  • £ 250,000 - £ 500,000 - 3%
  • £ 500,000 - £ 1 million - 4%
  • £ 1 million - £ 2 million - 5%
  • £ 2 million - з 22 March 2012 - 7%
  • понад £ 2 million (purchased by certain persons, including corporate bodies) з 21 березня 2012 - 15%

Банки дуже рекомендують найняти експерта (Surveyor), щоб знати про підводні камені, пов'язаних з власністю (зазвичай це коштує від £ 500 до £ 1500). Він проведе дослідження фізичного стану власності - фундаменту, даху, стін і ін.

Conveyance - це оплата послуг юриста (solicitor) за юридичне оформлення угоди. Середня ціна послуг юриста - £ 850.

Так само банк-кредитор зажадає від вас оцінку власності (Valuation).

Help To Buy Scheme - це державна програма з підтримки британців, що купують першу власність - first-time buyers. Якщо у вас є не менше 5% для оплати початкового внеску, держава може позичити вам ще 20%, тоді відсотки по банківській іпотеці істотно знизяться.

http://www.bbc.co.uk/news/business-17193609

Якщо ви орендуєте власність у Council не менше 12 місяців, ви можете брати участь в іншій урядовій схемі - Social HomeBuy. Ця програма дозволить вам поступово викупити цю власність. Початковий внесок повинен бути не менше 25%. Чим більше ви будете виплачувати, тим менше буде ваша орендна плата. Залежно від стану житла і часу, якого ви прожили в цьому житло, вам буде надана знижка - до £ 100,000. Якщо ви захочете продати будинок, куплений у держави за цією схемою в перші 10 років, вам доведеться виплатити цю знижку назад.

Поширений також варіант shared ownership, коли housing associations дозволяє вам купити частку в належної їм власності, за решту ви будите платити орендну плату. Для нових будинків існує урядова програма Homebuy scheme. По ній ви зможете отримати безвідсотковий кредит на 5 років для виплати депозиту - equity loans через the Homes and Communities Agency (HCA).

http://www.helptobuy.org.uk/

Є два варіанти придбання власності:

Freehold - ви є повноправним власником житла, ремонтуєте і обслуговуєте.

Leasehold - ви володієте власністю певний термін (зазвичай в договорі вказується 999 років), і компенсуєте частину витрат на утримання. По закінченню терміну lease власність повертається до Landlord або до Freeholder. Зазвичай таким чином продаються квартири. Не рекомендується купувати квартири, в договорі на продаж яких значиться період менше 80 років. Leasehold можна продовжити, але зазвичай це дороге і клопітка справа.

https://www.gov.uk/leasehold-property/overview

Продавець власності зобов'язаний надати вам Energy performance certificate (EPC), який дасть вам інформацію про типові витратах на опалення та електроенергію.

Будинки і квартири , Куплені в кредит кілька років тому, сьогодні коштують набагато дешевше. Близько 720 тисяч сімей в Великобританії виплачує іпотеку, яка вище, ніж вартість їх майна. І кількість таких сімей зростає. Падіння цін почалося 5 років тому з початком глобальної кризи. Особливо це позначилося на позичальників в північній частині країни.

При продажу власності ви зобов'язані заплатити податок на приріст капіталу . У разі, якщо ви продаєте свою єдину живу власність, якою ви володіли більше 36 місяців і проживали в ній, ви автоматично звільняєтесь від сплати цього податку.

http://www.hmrc.gov.uk/cgt/property/sell-own-home.htm#1

Діліться своїм досвідом і задавайте питання в коментарях.

06.01.2018

Читати ще