Реклама
Реклама
Реклама

Купити квартиру або будинок в Лондоні ✔ Інвестування |

  1. Нерухомість в Англії: пошук, купівля, продаж та консультації Цей розділ призначений для серйозних...
  2. Ціни на нерухомість в Англії і їх динаміка
  3. Елітна нерухомість в Англії

Нерухомість в Англії: пошук, купівля, продаж та консультації

Цей розділ призначений для серйозних людей, що мають власний бізнес і мають намір влаштуватися в Великобританії
Цей розділ призначений для серйозних людей, що мають власний бізнес і мають намір влаштуватися в Великобританії. Ця країна відмінно підходить для постійного проживання всією сім'єю, багато збираються купити нерухомість в Англії, так як її ринок житла і офісних об'єктів один з найстабільніших в світі. Інвестування в цю сферу обіцяє пристойний дохід.

Для багатьох читачів опубліковані відомості можуть стати гарною рекомендацією до розуміння специфіки ринку англійської нерухомості, ознайомлення з ними дозволить правильно розставити пріоритети.

Зрозуміти, що собою являє ринок нерухомості в Англії, можуть тільки ті люди, які знаходяться на території цієї країни. З цієї статті можна буде отримати тільки теоретичну інформацію.

Що характерно для англійської нерухомості? В першу чергу - значний вік. Велика частина будівель була створена більше століття тому. Британські особняки примикають один до одного, так як вартість землі завжди була високою. Кожен з них обладнаний окремим входом, це характерно для будівель, побудованих в Західній Європі в XVII-XIX століттях.

Схожі будинки можна побачити на паризьких вулицях, в Брюсселі або Амстердамі. З тильного боку кожного такого особняка розташовується сад, з вулиці його не видно.

За квадратний метр житла в східній частині Лондона доведеться віддати 3-5 тисяч фунтів, нерухомість в західних районах обійдеться дорожче - 8-12 тисяч фунтів, але і це не найдорожче житло. Кожен квадратний метр в новобудовах на березі Темзи обійдеться в 14-18 тисяч фунтів.

Як придбати нерухомість в Англії

Земля у Великобританії коштує дуже дорого, втім, як і будівлі, побудовані на ній. Саме це сприяло тому, що основна частина житла в цій державі, придбана іноземцями, належить росіянам. Справжні англійці не здатні здійснювати подібні покупки. Володіти землею в Британії може не кожна людина, це престижно, навіть якщо ділянка має незначними розмірами.

При наявності у власності землі її власник може розраховувати на отримання в банку кредиту. Вартість будинку з прилеглою до нього територією за рік піднімається на 10-13%. Навіть у важкі для ринку нерухомості року (2008-2009) ціна на особняки в Великобританії знизилася всього на пару відсотків, житло в Москві втратило в ціні 33%.

Причина зовсім не в тому, що нерухомість в Англії особлива, а в іншому факторі: житло в Москві цікавить виключно росіян, в той час як британські володіння цікаві іноземцям. Це викликано особливостями податкового законодавства Британії, в цій країні не обкладаються зборами доходи резидентів, отримані за кордоном. Саме тому нерухоме майно Великобританії користується величезним попитом, 70% найбагатших людей планети мають особняк в Лондоні або біля нього.

Процес придбання нерухомості в Англії не такий вже складний. Втім, наявність безлічі професійних ріелторів значно полегшує цю процедуру. Фахівці допоможуть знайти об'єкт, проведуть переговори з його власником, обговорять вартість. Вся підготовка полягає в пошуку коштів на покупку. Щодо юридичних формальностей особливо переживати теж не варто. Майно можна зареєструвати на своє ім'я або компанію-посередника. Популярна реєстрація придбання на офшорні фірми. До моменту підписання договору слід подбати про наявність на рахунку необхідної суми. Ви повинні володіти документами, які доводять легальність її походження.

Найчастіше нерухомість в Англії купується з метою інвестування коштів, в такому випадку на після придбання здається в оренду. Такою можливістю користуються британці і вихідці з інших країн. Вони домовляються з банком про іпотечний позику, набувають нерухоме майно. Іноді вдається домогтися, щоб орендна плата дозволяла не тільки погасити обов'язкову виплату до фінансової установи, а й залишити собі деяку її частину.

Ще вигідно вкладати фінансові кошти в історичні пам'ятники, наприклад, шотландський або англійський замок епохи Середньовіччя. Великобританія щорічно виділяє власникам подібної нерухомості чималі кошти на їх утримання і обслуговування. Іноді може висуватися додаткову умову: частина будівлі повинна бути доступною для відвідування туристами. В цьому немає нічого поганого, навіть Королева Англії дозволяє гостям столиці відвідувати її резиденцію в Віндзорі.

В цьому немає нічого поганого, навіть Королева Англії дозволяє гостям столиці відвідувати її резиденцію в Віндзорі

Ціни на нерухомість в Англії і їх динаміка

На відміну від Росії в Англії ціни на нерухомість можуть значно відрізнятися в різних районах. Навіть якщо від однієї будівлі до іншої можна дістатися хвилин за п'ять пішої прогулянки, різниця у вартості може бути вельми відчутною.

Важливим фактором, значно впливає на орендну плату за житло або офісні приміщення, служить поштовий індекс будови, який може мати різний рівень престижності. На просторах інтернету є певна кількість російськомовних ресурсів, що публікують інформацію про британської нерухомості. Велика частина їх присвячена столичним об'єктам, при цьому рідко згадуються невеликі міста в провінції, проживання в яких має свої принади. Житло в них володіє помірною ціною.

Не всі люди приїжджають до Великобританії з метою знайти роботу в Лондоні. Багато людей відправляються в цю країну з одним єдиним бажанням - дати гідну освіту своїм нащадкам. У такому випадку немає необхідності купувати дорогу нерухомість Лондона , Можна обмежитися пристойним будиночком в провінції.

Неподалік від британської столиці, всього в 40 хвилинах їзди на автомобілі, є маленькі, але привабливі міста: Sunninghill, Ascot, VirginiaWater. Вони хороші тим, що в них функціонують престижні школи, що дають гідний рівень знань своїм випускникам. Варто зазначити, що будинок в них купити менше, ніж за 600 тисяч фунтів навряд чи вдасться. Але це престижні райони, в VirginiaWater собі придбав особняк Борис Березовський, вже він нісенітниці не купить.

Є невеликі міста поблизу Лондона з меншою вартістю, наприклад, Amersham, Windsor. У цих населених пунктах англійська нерухомість доступна і за 200 000 фунтів. При наявності зацікавленості в придбанні житла у Великобританії є сенс відвідати цю державу особисто, поспілкуватися з ріелторами. Вони проведуть невелику екскурсію, покажуть нерухомість в Англії, допоможуть вибрати відповідний об'єкт.

Якщо в Росії життя привабливо виключно в столиці, в Англії спостерігається зовсім інша ситуація. Є безліч невеликих містечок, що відрізняються чистотою і доглянутістю, що володіють всім, що необхідно для комфортного проживання, а також чудовими освітніми установами. Варто звернути увагу на південну частину Великобританії, графства Девоншир і Корнуолл. Це курортні місця, тут влітку тепліше, ніж в інших районах Англії. Є чистенькі пляжі, де влітку так добре відпочивати. Основний контингент - заможні англійці.

Основний контингент - заможні англійці

Елітна нерухомість в Англії

Серед всіх угод, пов'язаних з британським нерухомим майном, 1/6 припадає на росіян. Ріелтори та торгові агенти обожнюють цю категорію клієнтів, що купують елітна нерухомість в Англії практично без торгу. У сегменті 2-5 млн. Фунтів кожен десятий особняк купується вихідцем з Росії. Є значні відмінності між нерухомістю російської столиці і британської.

У Лондоні перед плануванням забудови необхідно звернутися в компетентні органи, які відають архітекторським проектуванням. Вони схвалюють проект, т XVII-XIX тільки після того забудовник має право приступати до роботи. У Москві все відбувається інакше, архітектура міста залежить від наявності вільного майданчика. Британська столиця в центральній її частині представлена ​​таунхаусами, у влади тут зовсім не така ставлення до забезпеченим людям, як в Росії.

Величезна кількість об'єктів, більше 10 000, представляється на англійському ринку елітної нерухомості сотнями агентів. Кількість проданих в Великобританії будинків становить 2% від загального житлового фонду країни. Для Англії характерна відсутність мультилистинговой системи, подібної Нью-Йоркської або централізованої інформаційної бази нерухомості.

В Англії чисельність брокерів, які спілкуються російською мовою, ледь досягає двох десятків фахівців. В основному це вихідці з Росії та України. Працюють вони в восьми великих компаніях.

Що характерно для англійської нерухомості?