Реклама
Реклама
Реклама

Вибух в Калинівці трапився на відкритому майданчику з бопріпасамі

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  3. АВТОР:
  4. Орфографічна помилка в тексті:

27 вересня 2017, 11:21 Переглядів: 27 вересня 2017, 11:21 Переглядів:   У Калинівці горять склади

У Калинівці горять склади. Фото: скріншот.

Під час вибухів на військових складах в Калинівці Вінницької області були знищені боєприпаси, які перебували на поверхні, а не в підземних сховищах. Про це написав у Facebook позаштатний радник президента України Юрій Бірюков.

За його словами, постраждали саме ті боєприпаси, які знаходяться на відкритих майданчиках.

"Підземні сховища коштують, бетонні ангари стоять, цегляні склади стоять." Полетіли "відкриті майданчики. Зберігати боєприпаси під відкритим небом - це не наш винахід, це поширена практика. Звичайно, хочеться все глибше. Але це мільйони доларів в будівництво, яких в бюджеті поки немає ", - написав Бірюков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Він розповів, що виділені гроші на зберігання боєприпасів навіть не встигли застосувати.

"На забезпечення живучості (є такий термін можна застосовувати до складів) 48-го арсеналу (склади в Калинівці. - Ред.) В 2015 році була виділена з бюджету фантастична сума - 600 тис. Гривень. У 2016 році вдалося виділити трохи більше - 2 мільйони . у 2017 році виділили 6 мільйонів, а після Балаклеї з резервного фонду повинні були б виділити ще 19 мільйонів. Але поки з них дозволили витрачати тільки 11 мільйонів, бюджетний розпис прийшла в кінці серпня. у нас тендери, процедури, і фактично підписувати договори по цих сум почали б в жовтні ", - розповів сов етніку президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Нагадаємо, ввечері, 26 вересня, на складі артилерійського озброєння недалеко від міста Калинівка у Вінницькій області сталося ПП . У 20 кілометрах від Вінниці відбуваються вибухи на складах з боєприпасами і зброєю. Як повідомили в ГСЧС, з міста вже евакуйовані 30 тисяч осіб .

Усе подробиці інциденти можна прочитати тут .

Для координації дій з ліквідації надзвичайної ситуації із загорянням на складах боєприпасів в Калинівці в Вінницьку область прибув прем'єр-міністр України Володимир Гройсман . Також на місці події працюють глава Генерального штабу Віктор Муженко і глава СБУ Василь Грицак .

О 13:00 на телеканалі " Україна "Дивіться спецвипуск програми" Сьогодні "про пожежу та вибухи на складі боєприпасів в Калинівці Вінницької області.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Вибухи в Калинівці: Бірюков розповів, що горить і чому це сталося". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Сергій Мартинець

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ