Реклама
Реклама
Реклама

Öhlins - підвіски, амортизатори, пружини, вилки ... Якість поза конкуренцією

У 1970-х роках в Швеції жив-був юнак на ім'я Кент Олін. Він серйозно захоплювався мотокросом і добре розбирався в мотоциклах. У невеликій батьківській майстерні він ремонтував байки друзів. Кент був вельми цікавим. У якийсь момент він помітив, що заявлена ​​потужність двигунів мотоциклів значно вища за ту, яку вони здатні втілити в реальності. Поміркувавши над причинами такої невідповідності, молода людина прийшла до висновку, що потужність втрачається внаслідок недостатнього зчеплення коліс з поверхнею. А «винні» в цьому недосконалі системи підвіски. І Кент зрозумів, як їх вдосконалити і розкрити потенціал байків в повному обсязі.

У 1976 році Кент Олін зареєстрував компанію Öhlins . Спочатку вона займалася і вихлопними системами, і амортизаторами ... Але до систем підвіски прийшов настільки швидкий і оглушливий успіх, що було вирішено зосередитися саме на них. У 1978 році Герман Моїсеєв, легенда радянського спорту, виграв чемпіонат світу з мотокросу на мотоциклі KTM, оснащеному амортизаторами шведської компанії. І якщо до цього підвіски Öhlins випускалися невеликими тиражами і користувалися популярністю серед любителів, то після завоювання вищої спортивної титулу до них прийшов світовий успіх. Звичайно, важливу роль в цьому зіграли і особисті якості власника бренду Кента: винахідливість, наполегливість в досягненні мети і глибоке знання потреб мотоциклістів.

На світлині: відкритий картридж Öhlins для DUCATI Panigale 1199 12-14, Panigale +1299 15-16

До 2017 року спортсмени, використовуючи продукти Öhlins, взяли понад 300 титулів в чемпіонатах світу і в авто-, і в мотоклассах. Найвідоміші першості - Формула-1, WRC, MotoGP, Інді500, ЛеМан24. Підвіски Öhlins використовують кращі гонщики планети: Валентино Россі, Алан Прост, Найджел Менселл, Томмі Мякинен, Хуан-Пабло Монтойя.

Унікальність компанії полягає в тому, що вона ніколи не витрачала гроші на спонсорування пілотів і команд і нікому не надавала свою продукцію безкоштовно. Всі гонщики змушені купувати шведське обладнання за свій рахунок. На тлі виробників, які вкладають мільйони євро на підтримку мотоспорту та розкрутку свого бренду, це виглядає просто неправдоподібно. Не дивно, що така «реклама» працює досить ефективно. В одному з численних інтерв'ю Кент Олін зазначив: «Звичайно, бувало, що спортсмени безкоштовно отримували амортизатори від інших компаній і покидали нас, але майже всі вони знову приходили до нас через пару місяців».

В асортименті бренду на сьогоднішній день є системи підвіски для автомобілів і мотоциклів, снігоходів і квадроциклів. Велику увагу компанія приділяє і сегменту запчастин для гірських велосипедів. У меншій мірі представлені кермові амортизатори й пристрої контролю висоти над рівнем моря.

У меншій мірі представлені кермові амортизатори й пристрої контролю висоти над рівнем моря

На світлині: амортизатор Öhlins для KAWASAKI ZX-10R 11-12 (KA 035)

Фірма Öhlins має офіційні дилерські центри в більш ніж 50 країнах світу. На експорт йде близько 97% вироблених в Швеції товарів.

На компанію працюють 320 штатних фахівців. Її дослідні та проектувальні потужності розташовані в Стокгольмі.

Öhlins першій в світі створила електронно керовані підвіски. З найактуальніших розробок компанії - концепція ТТХ, яка не має аналогів і конкурентів. Відмінні риси даної системи підвіски - висока точність і простота настройки, мінімальна кавітація. Концепція ТТХ - предмет гордості світового лідера з 40-річною історією.

Автор теми: Золотослов