Реклама
Реклама
Реклама

Уряд спростив прописку на дачах

Поділитися в соціальних мережах: Поділитися в соціальних мережах:   Фото: портал мера і уряду Москви   Уряд РФ спростило порядок визнання садових будинків житловими і прописку на дачах

Фото: портал мера і уряду Москви

Уряд РФ спростило порядок визнання садових будинків житловими і прописку на дачах. Постанова про це було опубліковано на сайті кабміну 29 грудня.

Як сказано в документі, багато власників садових ділянок будують на них вдома не для відпочинку влітку, а для постійного проживання. Перш реєстрація в таких будинках була заборонена.
Однак з 1 січня 2019 року набирає чинності закон, який дозволяє переводити садові будинки в категорію житлових і навпаки. Це означає, що громадяни РФ отримають право реєструватися там за місцем проживання.

Відзначається, що відтепер органи місцевого самоврядування повинні будуть визнавати садовий будинок житловим в спрощеному заявительном порядку, тобто без рішення спеціальної комісії, а на підставі поданих документів.

У 2018 році Держдума також продовжила "Дачну амністію" до березня 2020 року. Депутати прийняли в остаточному читанні закон, що продовжує терміни оформлення права на індивідуальні житлові будинки за спрощеною процедурою.

Поділитися в соціальних мережах: