Реклама
Реклама
Реклама

Трагедія в «Червоні вітрила»: дочка Євгенія Кочергіна - не єдина жертва елітних ЖК

ЖК «Червоні вітрила» // Фото: PhotoXPress.ru

"Багряні вітрила. Життя для тих, хто готовий увійти в легенду », - такими словами керуюча компанія« ДОН-буд »намагається привернути увагу потенційних покупців. Ім'я Ірини Володиної - дочки легендарного телеведучого Євгена Кочергіна - дійсно увійшло в історію. Моторошну історію, обговорювану в кожній родині. 36-річна жінка не раз просила усунути неполадки в роботі злощасних ліфтів. Але лише ціною власного життя привернула увагу до проблем, які і раніше були долею тих, хто заплатив кругленьку суму за квартиру в шикарному будинку (за інформацією сайту нерухомості сian.ru, середня вартість кв. Метра становить близько 530 тис. Рублів, що майже в 3 рази вище, ніж вартість за московським ринку).

Страшно уявити, що зараз відчуває люблячий батько Євген Кочергін, крім того, в його минулому була ще одна трагедія в ліфті - про це читайте в номері журналу «Старх» від 25 січня. А поки спробуємо розібратися, чи випадкові такі збіги.

Ірина Володіна пішла з життя в квітучому віці // Фото: Кадр з програми «Пока все дома»

Історія повторюється

Зараз мало хто пам'ятає про те, що три роки тому в житловому комплексі «Тріумф Палас», який також є проектом девелоперської компанії «ДОН-буд», трапилася біда. В результаті пожежі на 15 поверсі загинула 32-річна Олена Чернікова. Ця співробітниця «ДОН-ладу» працювала в будинку ліфтером. Відчувши запах гару, жінка піднялася на місце загоряння. Двері ліфта за нею заблокувалася. Через чотири хвилини Олена померла від отруєння продуктами горіння, тому що не змогла виїхати з задимленого поверху. Голова ТСЖ комплексу «Тріумф Палас» Максим Титов розповів «СтарХіту» про ту історію:

«У нас в центральній секції точно така ж ситуація, як і в« Червоних вітрилах »- ліфти« дихають на ладан ». У них страшно їздити, система пожежогасіння в будинку не працездатна, з даху падають камені при сильному вітрі, пробиваючи наскрізь автомобілі. Під час тієї пожежі не тільки не спрацювала система гасіння, а й банально пожежники не могли потрапити на територію будинку - ненавчених охорона не могла показати проїзд на пандус. Сусід з маленькою дитиною на руках бігав і пояснював, як їм дістатися. Потім з'ясувалося, що неможливо добути воду з пожежних гідрантів - її там просто немає, так як насоси не працюють в автоматичному режимі, і пожежникам довелося тягти шланги на 15 поверх ... А потім ми всім будинком збирали гроші родині загиблої. Представники «ДОН-ладу» говорили, що в день смерті Олена нібито звільнилася ... Загалом, в будинку нічого толком не працювало. Ми не витримали, звернулися до керівництва МНС. Приїхали два автобуси МНСників, все оглянули і виявили 165 порушень! Як думаєте, що зробив «ДОН-буд»? Почав усувати неполадки? Ні. Вони подали до суду на МНС, мовляв, у консьєржа не було довіреності відкривати їм двері ».

ЖК «Тріумф Палас» // Фото: PhotoXPress.ru

Ось тоді, намагаючись налагодити роботу в будинку і через суд змусити компанію усунути недоліки, власники елітних метрів створили товариство власників житла. Близько двох років представники ТСЖ оскаржують у вищих інстанціях завищені тарифи на комунальні послуги та паркувальні місця. Так, наприклад, за словами голови товариства, замість встановлених Московським урядом 2200 рублів за машиномісце, мешканці «Тріумф-Палас» платять на 500 рублів дорожче. Зараз збиток, нанесений жителям, склав близько 23 мільйонів рублів, які за рішенням суду їм зобов'язані повернути. Однак виконувати приписи компанія як і раніше не поспішає. Крім того, більше 10 судових процесів «ДОН-буд» програв у боротьбі за право керувати «Тріумфом».

«Є конкретні позови, за якими вони повинні покинути службові приміщення - котельні та диспетчерські, і передати всю владу ТСЖ. Однак плювати вони хотіли на рішення судів, - продовжує обурюватися Титов. - Найняли якихось бандитів, нібито ЧОП «Витязь». Ті не допускають до роботи людей з інших компаній, не дають проводити інвентаризацію і будівельну експертизу. Хтось побив сантехніків ТСЖ - літніх людей, які поверталися з роботи. Суцільний кримінал. Взагалі історія з цією компанія дуже дивна. Абсолютно незрозуміло, куди дивиться уряд? Де Прокуратура? Слідчий комітет?".

Як страшно жити

Ще одна активістка ТСЖ, Марина Сорокіна стверджує, що в момент будівництва будинку не бог зна куди поділася шахта шумоізоляції, звуки під час руху ліфтів мешканці порівнюють з ревом літаків на злітно-посадковій смузі.

«Після ремонту я помітила, що ліфт занадто шумить, - згадує Марина Едуардівна. - Зв'язалася з «ДОН-ладом». Вони приїхали, подивилися і не знайшли неполадок. У 2008 році ми з колективною скаргою звернулися в «Росспоживнагляд». Було кілька судів. Ми навіть до прокуратури дійшли. Там-то і з'ясувалося, що при будівництві була вкрадена шахта шумоізоляції, а рейки від ліфта поклали прямо на стіну. На сьогоднішній день нічого так і не зробили. Ліфти в жахливому стані, з чотирьох працює тільки два. А після ситуації в «Червоних вітрилах» ми всі боїмося за себе і близьких ».

«Старх» вже писав про те, що зірки, власники розкішних метрів в «Червоних вітрилах» також відчувають страх, а Катерина Одинцова і зовсім хотіла б переїхати. Але тривогу забили і знаменитості, які живуть в інших будинках «ДОН-ладу». Так теле- і радіоведучий Андрій Чижов зізнався «СтарХіту», що і в його будинку обладнання залишає бажати кращого.

«Зараз все звинувачують техніків, але куди дивилася керуюча компанія, яка бере божевільні гроші буквально за кожен чих? - каже ведучий. - Сам я живу в «Сокольниках», в будинку «Дон-ладу», там теж виникає багато проблем. Наприклад, ліфти занадто чутливі. При протязі двері не зачиняються і ліфт не їде ».

ЖК «Червоні вітрила» // Фото: Zerkalo / PhotoXPress.ru

Компанія доставила чимало неприємностей і ще одній зірці: продюсеру Максиму Фадєєву під виглядом житлових апартаментів продали технічне приміщення в «Тріумф-Палас». Шість років тому Максим оформив угоду на покупку 150 кв метрів під студію звукозапису за допомогою коменданта комплексу Юрія Ізотова. Однак через чотири роки з'ясувалося, що договір оформлений незаконно, а всі гарантійні листи виявилися підробкою. В ході слідства Ізотов був засуджений за статтею «Шахрайство» і засуджений до двох років колонії загального режиму.

«Не дивлячись на те, що я до« ДОН-строю »ставлюся позитивно, в ситуації з Максимом Фадєєвим вони вчинили не дуже правильно, - розповів« СтарХіту »адвокат продюсера Сергій Жорін. - Перш ніж писати заяву в поліцію, я зустрічався з начальником служби безпеки «ДОН-ладу», намагався зустрітися з керівником, щоб врегулювати конфлікт в досудовому порядку. Але, на жаль, вони не стали вести діалог. Крім того, Ізотова тоді не звільнили, а перевели з «Тріумф-Палас» в «Червоні вітрила», в ту секцію, де живу я. Наскільки мені відомо, хоч ця людина і визнаний шахраєм, його дружина продовжує працювати в «ДОН-ладі».

Максим Фадєєв потрапив в неприємну ситуацію, пов'язану з «ДОН-ладом» // Фото: «Інстаграм»

Як думаєте, що зробив «ДОН-буд»?
Почав усувати неполадки?
Абсолютно незрозуміло, куди дивиться уряд?
Де Прокуратура?
Слідчий комітет?
«Зараз все звинувачують техніків, але куди дивилася керуюча компанія, яка бере божевільні гроші буквально за кожен чих?