Реклама
Реклама
Реклама

«Інтелектуальна фрезерування» від DATRON: новий фрезерний верстат з управлінням як у смартфона

Компанія DATRON реалізувала концепцію «інтелектуальної фрезерування»: сенсорний з діагоналлю 24 дюйма дозволяє управляти пристроєм і налаштовувати параметри робочого процесу жестами змахування.

З 13 по 17 вересня відвідувачі виставки-ярмарку AMB можуть на власні очі побачити, як працюють виробничі технології майбутнього, якщо відвідають стенд компанії DATRON (зал 7, стенд A52). Крім кращих технологій DATRON для швидкісної фрезерування алюмінію, пластику, композитних та інших високотехнологічних матеріалів інженери-механіки з Мюльталь біля Дармштадта вперше продемонструють надкомпактний новий верстат DATRON neo з інноваційним управлінням.

Повноцінний фрезерний верстат з ЧПУ DATRON neo неймовірно малий (Ш 80 см x Г 130 см x В 190 см, 700 кг), за рахунок чого він без проблем пройде в будь-яку стандартну двері. У той же час він є універсальним інструментом і підходить як для штучного виробництва, так і для виготовлення невеликих партій деталей. Верстат DATRON neo, удостоєний нагороди Red Dot Award, підходить для точної обробки алюмінію, кольорових металів, дерева, пластику і композитних матеріалів. Завдяки ВЧ-шпинделя потужністю 2 кВт цей інноваційний продукт забезпечує чудову якість поверхні, максимально точно виконує гравіювання і дозволяє обробляти найрізноманітніші матеріали, завдяки чому може широко застосовуватися в стандартному виробництві, в якості додаткового обладнання.

3-осьовим фрезерним верстатом DATRON neo, які працюють за принципом Plug & Play, можуть управляти навіть новачки і оператори, що не володіють досвідом роботи з верстатами з ЧПУ. У цьому їм допоможе нове ПЗ DATRON next, просте і зручне. Воно дозволяє управляти фрезерним верстатом, як звичайним смартфоном - за допомогою жестів. Допоміжні функції і вбудована камера допоможуть оператору задати програму фрезерування, а зрозумілі значки і реалістичні тривимірні зображення інструментів і компонентів обладнання дозволять йому швидко знайти потрібні функції. Унікальними особливостями даного верстата є зовнішня камера і мультисенсорний екран. Ці пристосування дозволяють задати складні числові параметри заготовки жестом змахування замість того, щоб вводити їх вручну. Потім на екрані відображається тривимірна модель процесу фрезерування, в яку можна внести поправки перед запуском верстата. Налаштування заготовки виконується неймовірно швидко, а потім користувач може довіритися знаменитої технології швидкісної фрезерування DATRON.

Максимальна якість і мінімальні витрати на виробництво

Фрезерні верстати DATRON неймовірно стійкі. Для швидкісного верстата стійкість - це дуже важлива характеристика. Надкомпактні і міцні портальні верстати DATRON захищені від коливань, завдяки чому вони гарантують чудову якість поверхні і дуже точні результати фрезерування.

Відвідувачі виставки AMB 2016 побачать на власні очі, як великомасштабний високоточний фрезерний верстат DATRON MLCube LS виконує обробку бюджетних панелей. Це пристрій можна використовувати для виробництва передніх панелей і корпусів з алюмінію. На виставці AMB представники компанії DATRON продемонструють, як виконується складна обробка заготовки для аерокосмічної галузі на верстаті DATRON MLCube LS. Цей верстат входить в стандартну лінійку продуктів DATRON. Незважаючи на порівняно велику робочу зону (1520 мм x 1150 мм x 245 мм в упаковці для транспортування) він займає порівняно невеликий простір 2410 мм x 2280 мм x 1950 мм). Інноваційний фрезерний верстат DATRON M8Cube призначений для обробки високотехнічних матеріалів. Ця модель давно і активно використовується в багатьох галузях для виконання самих різних завдань. Відвідувачі стенду DATRON на виставці-ярмарку AMB в Штутгарті зможуть побачити динамічний процес виготовлення високоточних СВЧ-антен за допомогою ріжучої поверхні з філігранною геометрією. Обидві ці моделі DATRON володіють численними перевагами, за які їх користувачам не доведеться переплачувати: вони забезпечують максимальну якість і швидкість обробки і займають мінімальний простір.

DATRON AG постійно прагне підвищити якість результатів і швидкість виробничих процесів. З цією метою компанія недавно випустила нову кінцеву фрезу з одного канавкою «4 в 1». Цей збалансований інструмент з плоским скребком і подвійний поліруванням відмінно доповнює основну лінійку інноваційних інструментів і комплектуючих DATRON. Відвідувачі виставки-ярмарку AMB можуть самостійно переконатися в тому, що кінцева фреза з одного канавкою DATRON «4 в 1» відрізняється високою швидкістю (в т.ч. подачі), за рахунок чого дозволяє заощадити робочий час і скоротити виробничі витрати. Цей універсальний інструмент стане в нагоді будь-якої компанії, яка прагне здешевити виробничий процес.