Реклама
Реклама
Реклама

Черговість платежу в платіжному дорученні 2017

  1. Яка черговість платежу в платіжках 2017
  2. Перша черговість платежів в платіжному дорученні
  3. Друга черга платежів
  4. Третя черговість платежу в платіжному дорученні в 2017 році
  5. Четверта черговість платежу
  6. П'ята черговість платежу
  7. Зразок заповнення поля "черговість платежу" в платіжному дорученні в 2017 році

Розповімо, яка може бути черговість платежу в платіжному дорученні в 2017 році.

За своєю суттю черговість платежу представляє послідовність, в якій банк буде виконувати заявлені платежі, якщо грошей на рахунку організації на все не вистачає. Якщо грошей на рахунку достатньо, платіжки проходять в тому порядку, в якому ви їх надали.

Платіжне порученіс з розшифровкою полів скачати бланк >>> Платіжне порученіс з розшифровкою полів скачати бланк >>>

Проте, черговість платежу в платіжному дорученні в 2017 році повинна бути завжди проставлена. Якщо поле 21 виявиться не заповненим, банк, швидше за все, заверне платіжку, і вам доведеться її переробляти.

Яка черговість платежу в платіжках 2017

Зміни в черговість платежів в платіжному дорученні в 2017 році не вносилися. Тому черговість платежу залишиться колишньою. Вона визначена в пункті 2 статті 855 ГК РФ. Всього існує п'ять черг і при нестачі коштів банк виконує платежі в наступному порядку. скачайте остаточні зразки платіжок за внесками на весь 2017 рік .

Перша черговість платежів в платіжному дорученні

В першу чергу - проводяться виплати за виконавчими документами, за якими задовольняються вимоги про відшкодування шкоди, заподіяної життю і здоров'ю, а також вимоги про стягнення аліментів. Як заповнити платіжку на сплату аліментів, прочитайте в статті.

Наприклад, у вас є працівник, який ухиляється від аліментів за судовим рішенням. Після того, як його колишня дружина звернулася до судових приставів, вам було пред'явлено виконавчий лист. В цьому випадку перераховуючи аліменти, утримані із зарплати такого працівника, на рахунок колишньої дружини, ви повинні вказати в полі 21 платіжного доручення цифру «1». І не забудьте в призначенні платежу відобразити реквізити виконавчого листа, згідно з яким ви дієте.

Корисно почитати:

Друга черга платежів

У другу чергу проводяться виплати за виконавчими документами, які передбачають оплату праці та виплату вихідної допомоги нинішнім і колишнім працівникам, а також виплату винагород авторам результатів інтелектуальної діяльності.

Таким чином, цифра «2» може стояти в поле 21, якщо ви, наприклад, перераховуєте зарплату працівникові за виконавчим листом. Тобто коли має місце бути заборгованість по оплаті праці і суд виніс рішення не на вашу користь.

Відзначимо, що якщо заборгованість по зарплаті ви погашаєте з власної волі (при відсутності судової історії та виконавчих документів), то черговість платежу в платіжному дорученні 2017 буде інший. В цьому випадку в поле 21 ставиться цифра «3».

У наших передплатників всі платежі проходять з першого разу. Адже вони користуються готовими зразками платіжних доручень, розміщених в електронному журналі. Отримайте доступ до платіжками і ви - для отримання дозволу на журнал "Зарплата" по рахунку (або оплатіть картою , Тоді підписка почне діяти через дві години після оплати).

Третя черговість платежу в платіжному дорученні в 2017 році

У третю чергу виконуються платіжки на виплату заробітної плати співробітникам, які працюють за трудовими договорами, а також доручення податкових органів та фондів на списання заборгованості зі сплати податків, зборів та страхових внесків.

Відзначимо, що у відповідному полі:

  • цифра «3» вказується в платіжних документах податківців або працівників фондів по примусовому стягненню заборгованості;
  • цифра «5» повинна стояти при сплаті поточних податків та зборів, а також при добровільному погашенні заборгованості.

Четверта черговість платежу

У четверту чергу проводяться платежі за виконавчими документами, що задовольняє інші грошові вимоги.

Якщо ви допустили помилку в реквізитах платіжки визначте, чи можна її виправити, подробиці в статті " Як виправити помилки в платіжках на сплату ПДФО і внесків ".

П'ята черговість платежу

У п'яту чергу виконуються всі інші платіжні документи в порядку календарної черги.

А як бути, якщо існують два платежу з однієї черги, а грошей вистачає тільки на один. Тоді проводиться той платіжний документ, який надійшов раніше. Тобто банк керується в цьому випадку календарної чергою.

Зразок заповнення поля "черговість платежу" в платіжному дорученні в 2017 році

Приклади заповнення платіжок за внесками в статті "Платіжне доручення по страхових внесках у 2017 році: зразок".

Приклади заповнення платіжок за внесками в статті Платіжне доручення по страхових внесках у 2017 році: зразок