Реклама
Реклама
Реклама

Боржників по аліментах в Росії дозволили визнавати безвісно відсутніми

  1. Президент Росії Володимир Путін підписав закон про визнання боржників по аліментах безвісно відсутніми,...

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про визнання боржників по аліментах безвісно відсутніми, що дозволить їх дітям отримувати пенсію по втраті годувальника, повідомляє 7 березня ТАСС.

Поправки внесені в закон «Про виконавче провадження». Норми документа спрямовані на спрощення порядку визнання боржника по аліментах безвісно відсутнім, що надасть право його неповнолітнім дітям і іншим непрацездатним утриманцям отримувати щомісячну пенсію у зв'язку з втратою годувальника.

«Законом встановлюється, що якщо розшук боржника по аліментах виявився безрезультатним протягом одного року з дня одержання останніх відомостей і місце його знаходження не встановлено, то судовий пристав-виконавець зобов'язаний проінформувати стягувача про безрезультатність розшуку. Визнання боржника безвісно відсутнім має проводитися потім в судовому порядку », - йдеться в повідомленні.

При цьому майно безвісно відсутнього може бути передано в довірче управління, а сам такий громадянин може бути знятий з реєстрації в житловому приміщенні власником приміщення. Таким чином, якщо громадянин навмисне ховається від сплати аліментів, то визнання безвісно відсутнім зробить його фактично обмежено дієздатним.

Крім того, були внесені поправки про припинення виконавчого провадження у зв'язку з прийнятою в кінці 2017 року податковою амністією.

Сергій Бумагін 2018-03-08 20:15, 08 березня 2018