Реклама
Реклама
Реклама

Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк? - Новини Харкова - У Харкові, на радість пляжникам, прямо в межах міста є понад десяток улюблених курортних місць. | СЬОГОДНІ

  1. Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк? 4 липня 2008, 18:35 Переглядів:...
  2. Орфографічна помилка в тексті:
  3. Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?
  4. АВТОР:
  5. Орфографічна помилка в тексті:
  6. Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?
  7. АВТОР:
  8. Орфографічна помилка в тексті:
  9. Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?
  10. АВТОР:
  11. Орфографічна помилка в тексті:
  12. Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?
  13. АВТОР:
  14. Орфографічна помилка в тексті:
  15. Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?
  16. АВТОР:
  17. Орфографічна помилка в тексті:

Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?

4 липня 2008, 18:35 Переглядів:

4 липня 2008, 18:35 Переглядів:

фото В.Егоровой.

Риба, як відомо, шукає, де глибше, а людина - де водойму, особливо в літню пору. До водоймищ прагнуть в спеку все, у кого є вільний час, але немає вдома кондиціонера або міні-басейну у дворі приватного будинку. "Водно-пляжних ресурсів" у нас більш ніж достатньо для того, щоб як мінімум половина жителів мегаполісу одночасно змогла провести час біля водойми. І нехай це не Чорноморське узбережжя Криму, але кожен може знайти своє місце під сонцем. "Сегодня" обійшла п'ятірку найпопулярніших серед харків'ян пляжів і з'ясувала, де в нашому місті засмагати і купатися краще, чистіше і веселіше.

Журавлівського гідропарку: РОЗВАГИ І АТРАКЦІОНИ
Журавлівського гідропарку: РОЗВАГИ І АТРАКЦІОНИ   Багато харків'ян прагнуть у вихідні поїхати за місто, але там необов'язково чистіше "Багато харків'ян прагнуть у вихідні поїхати за місто, але там необов'язково чистіше. У нас і берег краще, і вода проточна - це ж річка Харків, а не штучний кар'єр!" - каже менеджер гідропарку Олександр. Дивуємося і ми. Дістатися сюди від станції метро "Героїв Праці" можна на маршрутці або трамваї за десять хвилин. Прохід на платний пляж коштує 10 гривень, проїзд на автомобілі - 20. При цьому на території надаються безкоштовні туалети, душ і маса водних, теж безкоштовних, розваг: надувні гірки, водний батут, дитячий дракон і міні-баскетбол. Не кажучи вже про "жабнику" для самих маленьких - "Сегодня" виявила його тільки на Журавлівці. Загалом, є де розгулятися дітям і дорослим. Прокат човнів і гідроциклів обійдеться в 15 гривень за годину, 8 гривень - за півгодини, 5 грн - за 15 хвилин, при цьому дорослим видається рятувальний круг, а дітям - обов'язковий спасжилет. Свої речі під час прогулянок можна залишити в камері зберігання тут же. Територія охороняється, а це значить, що відвідувачам гарантований відпочинок без неприємних інцидентів. У прокатному пункті також надають шашки, шахи та дартс. Якщо ви надумаєте приготувати шашлик, то мангал, окрема альтанка, дрова вам організують за 100 гривень.

З 1 червня по 31 серпня на березі щодня чергує медсестра і рятувальники - як на платному, так і на безкоштовному пляжах. Сміття також забирається по всій території - безкоштовний пляж відрізняється тільки відсутністю розваг, кафе і туалетів. Обід в кафе і ресторанах обійдеться в суму від 40 гривень.

Плюси: різноманітність водних розваг і атракціонів, чиста вода. Мінуси: не виявлені. Рейтинг "Сегодня" - 1 місце.

Олексіївському лугопарку СТОЛИК, ЛЕЖАК, БАСЕЙН Олексіївському лугопарку СТОЛИК, ЛЕЖАК, БАСЕЙН   До берегів озера, утвореного річкою Лопань, можна дістатися з Клочківській
До берегів озера, утвореного річкою Лопань, можна дістатися з Клочківській. Уже кілька років тут влаштувалися фешенебельний готельний комплекс "Аркада" і розважальний комплекс "Арізона". Вхід на їх територію - 60 гривень. За ці гроші в користування на весь день відпочиваючим надаються столики, лежаки і басейни. Туалети і душ для всіх відвідувачів безкоштовні. Комплексний обід в ресторані тут обійдеться в суму від 80 гривень. Ніяких розважальних заходів - водних гірок, прокату човнів та інших атракціонів - не передбачено. Немає також медичної допомоги і рятувальників. Зате прямо біля берега вибудувана спортмайданчик для пляжного футболу - саме в цьому місці незабаром відбудеться перший пляжний чемпіонат Харкова. Поруч з "Аризоною" розташовуються безкоштовні пляжі з парасольками, відвідувачі яких можуть скористатися туалетом безкоштовно.

Плюси: комфортний відпочинок, чиста вода і берег. Мінуси: дорожнеча, відсутність розваг. Рейтинг "Сегодня" - 2 місце.

Безлюдівка: БЕЗКОШТОВНІ ПЛЯЖІ
Безлюдівка: БЕЗКОШТОВНІ ПЛЯЖІ   Дістатися до озер можна від метро Гагаріна або з Одеської: доїхавши до Безлюдівки, біля церкви повернути праворуч Дістатися до озер можна від метро "Гагаріна" або з Одеської: доїхавши до Безлюдівки, біля церкви повернути праворуч. У будній день на під'їзді до Безлюдівський пляжу пил стоїть стовпом - по дорозі вервечкою рухаються КАМАЗи, навантажені піском з однойменного кар'єра. На під'їзді до берега - шлагбаум. "В'їзд - 30 гривень, прохід - безкоштовний", - пояснює охоронець на вході. За мікроавтобус беруть 50 гривень. За додаткову плату в 10 гривень вам видадуть в'язанку дров для шашлику. Йдучи наліво між двома озерами, ми нарешті відійшли від гулу працюючих машин - видобуток піску йде тільки біля крайнього озера, і купатися в ньому категорично заборонено. Зате на правому озері - краса. Пісок тут чистий і вода прозора. Пляжі скрізь безкоштовні, ближче до лісу біля кафе є платні туалети - послуга коштує 1 грн.

Медична допомога та охорона відсутні, також немає прокату човнів або гідроциклів, тому відвідувачі розважають себе самі. Зате для дітей встановлені водні гірки - один спуск 5 гривень, три спуску - 10. Обід з першої страви, відбивною з гарніром і салатом обійдеться в суму від 60 гривень. Тут можна проводити сімейні та корпоративні торжества: оренда столика під навісом обійдеться в 50 гривень, а окремою добре освітленій альтанки - в 300. Ось уже другий тиждень на території ресторану "Піщана лагуна" проводяться нічні дискотеки. "Поки людей на нічні розваги не дуже багато, - нарікає менеджер ресторану. - Але ж пляжний сезон тільки розпочався". Пляжі виявилися більш-менш чистими, хоча сміттєві баки стоять тільки у кафе і ресторанів.

Плюси: багато безкоштовних пляжів. Мінуси: небезпечно купатися без рятувальників і медичної допомоги. Рейтинг "Сегодня" - 3 місце.

ОСНОВА: РЯТУВАЛЬНИКИ І МЕДПМОЩЬ ДАРОМ ОСНОВА: РЯТУВАЛЬНИКИ І МЕДПМОЩЬ ДАРОМ   Дорога до Основ'янському гідропарку займає близько двадцяти хвилин, якщо їхати на маршрутці з Одеської, вартість проїзду - 1 грн 25 коп
Дорога до Основ'янському гідропарку займає близько двадцяти хвилин, якщо їхати на маршрутці з Одеської, вартість проїзду - 1 грн 25 коп. Автобуси ходять сюди з усіх автостанцій Харкова. Це єдине місце, де на пляжі є рятувальники, медсестра і туалет (чистий, недавно побудований) - і все це абсолютно безкоштовно. Душа немає, але і без нього багато приємних несподіванок. До речі, медики і рятувальники чергують на Основянскх пляжах тільки з цього літа. "Нещасних випадків в цьому році тут не було, ми щодня патрулюємо на катері вздовж берега", - розповів рятувальник Дмитро. У медпункт найчастіше звертаються зі звичайними для курортів недугами: тепловими ударами, сонячними опіками, порізаними про корчі і черепашки кінцівками. Береги озера здивували чистотою - місцеві відпочиваючі пояснили, що тут регулярно прибирають комунальні служби. У затоці, закритою від решти озера, відкривається гарний вид на невеликі острівці і ліс. Шкода, що покататися по озеру можна тільки на власних плавзасобах - ніякого прокату або інших розваг тут немає. Зате побудовано нове кафе, котре обіцяє недорого і смачно годувати відпочиваючих.

Плюси: безкоштовно і безпечно. Мінуси: відсутність розваг і харчування. Рейтинг "Сегодня" - 4 місце.

Лозовеньківське ВОДОХРАНИЛИЩЕ: можна порибалити ЗА 20 ГРИВЕНЬ
Лозовеньківське ВОДОХРАНИЛИЩЕ: можна порибалити ЗА 20 ГРИВЕНЬ   Пляж знаходиться буквально біля окружної дороги - від крайніх хат Олексіївського житлового масиву сюди кілька хвилин ходу Пляж знаходиться буквально біля окружної дороги - від крайніх хат Олексіївського житлового масиву сюди кілька хвилин ходу. Чималу частину берега (близько 5 гектарів) займає розважальний комплекс "Баден-Баден". Тут можна розташуватися на пляжі під парасолькою за умови, що ви зробили замовлення в ресторані. Лежак обійдеться в 25 гривень, можна скористатися пляжним баром, безкоштовним туалетом і навіть половити рибу - тут її розводять спеціально для потреб компанії і надають відвідувачам можливість порибалити за 20 гривень. Однак ніяких човнів, скутерів та інших розваг для клієнтів не передбачено. Немає також медсестри або рятувальників. Зате обід обійдеться в суму від 50 гривень. На іншому узбережжі водосховища можна відпочивати безкоштовно, але ніяких зручностей не передбачено. На "диких" берегах ми виявили рибалок, які поскаржилися, що поки "не клює". Близько берега вода була каламутною і зеленою, при тому, що водосховище утворилося з річки Лозовенька і вода тут проточна. Купатися категорично не захотілося.

Плюси: рибалка, чистий берег, ресторанне харчування. Мінуси: відсутність розваг. Рейтинг "Сегодня" - 5 місце.

КАР'ЄР БІЛЯ "ДРУЖБИ": БРУД І ПЛЯШКИ
Кар'єр за мотелем "Дружба". Уже кілька років ця водойма більше схожий на калюжу. Колись улюблене місце відпочинку жителів Комінтернівського району вже не значиться в пляжах, співробітники СЕС взагалі не рекомендують там купатися, про що свідчить табличка, встановлена ​​прямо тут. Вся справа в тому, що не один раз тут "виловлювали холерний вібріон". Про жодні зручності для відпочиваючих мови бути не може, як і про надання медичної допомоги, рятувальників, організації харчування. Пісок на березі давно заріс травою, а в воді ростуть водорості, від чого запах навколо кар'єра, особливо в літню спеку, різко б'є в ніс. Іноді тут все-таки можна зустріти одиноких пляжників. Якщо не хочете зіграти на березі в оточенні недопалків і порожніх пляшок, купатися у воді болотно-зеленого кольору, вирушайте пошукати більш-менш пристойний пляж.

Плюси: безкоштовний пляж. Мінуси: бруд, відсутність туалетів, харчування, рятувальників.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Єгорова Василиса

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?

4 липня 2008, 18:35 Переглядів:

4 липня 2008, 18:35 Переглядів:

фото В.Егоровой.

Риба, як відомо, шукає, де глибше, а людина - де водойму, особливо в літню пору. До водоймищ прагнуть в спеку все, у кого є вільний час, але немає вдома кондиціонера або міні-басейну у дворі приватного будинку. "Водно-пляжних ресурсів" у нас більш ніж достатньо для того, щоб як мінімум половина жителів мегаполісу одночасно змогла провести час біля водойми. І нехай це не Чорноморське узбережжя Криму, але кожен може знайти своє місце під сонцем. "Сегодня" обійшла п'ятірку найпопулярніших серед харків'ян пляжів і з'ясувала, де в нашому місті засмагати і купатися краще, чистіше і веселіше.

Журавлівського гідропарку: РОЗВАГИ І АТРАКЦІОНИ
Журавлівського гідропарку: РОЗВАГИ І АТРАКЦІОНИ   Багато харків'ян прагнуть у вихідні поїхати за місто, але там необов'язково чистіше "Багато харків'ян прагнуть у вихідні поїхати за місто, але там необов'язково чистіше. У нас і берег краще, і вода проточна - це ж річка Харків, а не штучний кар'єр!" - каже менеджер гідропарку Олександр. Дивуємося і ми. Дістатися сюди від станції метро "Героїв Праці" можна на маршрутці або трамваї за десять хвилин. Прохід на платний пляж коштує 10 гривень, проїзд на автомобілі - 20. При цьому на території надаються безкоштовні туалети, душ і маса водних, теж безкоштовних, розваг: надувні гірки, водний батут, дитячий дракон і міні-баскетбол. Не кажучи вже про "жабнику" для самих маленьких - "Сегодня" виявила його тільки на Журавлівці. Загалом, є де розгулятися дітям і дорослим. Прокат човнів і гідроциклів обійдеться в 15 гривень за годину, 8 гривень - за півгодини, 5 грн - за 15 хвилин, при цьому дорослим видається рятувальний круг, а дітям - обов'язковий спасжилет. Свої речі під час прогулянок можна залишити в камері зберігання тут же. Територія охороняється, а це значить, що відвідувачам гарантований відпочинок без неприємних інцидентів. У прокатному пункті також надають шашки, шахи та дартс. Якщо ви надумаєте приготувати шашлик, то мангал, окрема альтанка, дрова вам організують за 100 гривень.

З 1 червня по 31 серпня на березі щодня чергує медсестра і рятувальники - як на платному, так і на безкоштовному пляжах. Сміття також забирається по всій території - безкоштовний пляж відрізняється тільки відсутністю розваг, кафе і туалетів. Обід в кафе і ресторанах обійдеться в суму від 40 гривень.

Плюси: різноманітність водних розваг і атракціонів, чиста вода. Мінуси: не виявлені. Рейтинг "Сегодня" - 1 місце.

Олексіївському лугопарку СТОЛИК, ЛЕЖАК, БАСЕЙН Олексіївському лугопарку СТОЛИК, ЛЕЖАК, БАСЕЙН   До берегів озера, утвореного річкою Лопань, можна дістатися з Клочківській
До берегів озера, утвореного річкою Лопань, можна дістатися з Клочківській. Уже кілька років тут влаштувалися фешенебельний готельний комплекс "Аркада" і розважальний комплекс "Арізона". Вхід на їх територію - 60 гривень. За ці гроші в користування на весь день відпочиваючим надаються столики, лежаки і басейни. Туалети і душ для всіх відвідувачів безкоштовні. Комплексний обід в ресторані тут обійдеться в суму від 80 гривень. Ніяких розважальних заходів - водних гірок, прокату човнів та інших атракціонів - не передбачено. Немає також медичної допомоги і рятувальників. Зате прямо біля берега вибудувана спортмайданчик для пляжного футболу - саме в цьому місці незабаром відбудеться перший пляжний чемпіонат Харкова. Поруч з "Аризоною" розташовуються безкоштовні пляжі з парасольками, відвідувачі яких можуть скористатися туалетом безкоштовно.

Плюси: комфортний відпочинок, чиста вода і берег. Мінуси: дорожнеча, відсутність розваг. Рейтинг "Сегодня" - 2 місце.

Безлюдівка: БЕЗКОШТОВНІ ПЛЯЖІ
Безлюдівка: БЕЗКОШТОВНІ ПЛЯЖІ   Дістатися до озер можна від метро Гагаріна або з Одеської: доїхавши до Безлюдівки, біля церкви повернути праворуч Дістатися до озер можна від метро "Гагаріна" або з Одеської: доїхавши до Безлюдівки, біля церкви повернути праворуч. У будній день на під'їзді до Безлюдівський пляжу пил стоїть стовпом - по дорозі вервечкою рухаються КАМАЗи, навантажені піском з однойменного кар'єра. На під'їзді до берега - шлагбаум. "В'їзд - 30 гривень, прохід - безкоштовний", - пояснює охоронець на вході. За мікроавтобус беруть 50 гривень. За додаткову плату в 10 гривень вам видадуть в'язанку дров для шашлику. Йдучи наліво між двома озерами, ми нарешті відійшли від гулу працюючих машин - видобуток піску йде тільки біля крайнього озера, і купатися в ньому категорично заборонено. Зате на правому озері - краса. Пісок тут чистий і вода прозора. Пляжі скрізь безкоштовні, ближче до лісу біля кафе є платні туалети - послуга коштує 1 грн.

Медична допомога та охорона відсутні, також немає прокату човнів або гідроциклів, тому відвідувачі розважають себе самі. Зате для дітей встановлені водні гірки - один спуск 5 гривень, три спуску - 10. Обід з першої страви, відбивною з гарніром і салатом обійдеться в суму від 60 гривень. Тут можна проводити сімейні та корпоративні торжества: оренда столика під навісом обійдеться в 50 гривень, а окремою добре освітленій альтанки - в 300. Ось уже другий тиждень на території ресторану "Піщана лагуна" проводяться нічні дискотеки. "Поки людей на нічні розваги не дуже багато, - нарікає менеджер ресторану. - Але ж пляжний сезон тільки розпочався". Пляжі виявилися більш-менш чистими, хоча сміттєві баки стоять тільки у кафе і ресторанів.

Плюси: багато безкоштовних пляжів. Мінуси: небезпечно купатися без рятувальників і медичної допомоги. Рейтинг "Сегодня" - 3 місце.

ОСНОВА: РЯТУВАЛЬНИКИ І МЕДПМОЩЬ ДАРОМ ОСНОВА: РЯТУВАЛЬНИКИ І МЕДПМОЩЬ ДАРОМ   Дорога до Основ'янському гідропарку займає близько двадцяти хвилин, якщо їхати на маршрутці з Одеської, вартість проїзду - 1 грн 25 коп
Дорога до Основ'янському гідропарку займає близько двадцяти хвилин, якщо їхати на маршрутці з Одеської, вартість проїзду - 1 грн 25 коп. Автобуси ходять сюди з усіх автостанцій Харкова. Це єдине місце, де на пляжі є рятувальники, медсестра і туалет (чистий, недавно побудований) - і все це абсолютно безкоштовно. Душа немає, але і без нього багато приємних несподіванок. До речі, медики і рятувальники чергують на Основянскх пляжах тільки з цього літа. "Нещасних випадків в цьому році тут не було, ми щодня патрулюємо на катері вздовж берега", - розповів рятувальник Дмитро. У медпункт найчастіше звертаються зі звичайними для курортів недугами: тепловими ударами, сонячними опіками, порізаними про корчі і черепашки кінцівками. Береги озера здивували чистотою - місцеві відпочиваючі пояснили, що тут регулярно прибирають комунальні служби. У затоці, закритою від решти озера, відкривається гарний вид на невеликі острівці і ліс. Шкода, що покататися по озеру можна тільки на власних плавзасобах - ніякого прокату або інших розваг тут немає. Зате побудовано нове кафе, котре обіцяє недорого і смачно годувати відпочиваючих.

Плюси: безкоштовно і безпечно. Мінуси: відсутність розваг і харчування. Рейтинг "Сегодня" - 4 місце.

Лозовеньківське ВОДОХРАНИЛИЩЕ: можна порибалити ЗА 20 ГРИВЕНЬ
Лозовеньківське ВОДОХРАНИЛИЩЕ: можна порибалити ЗА 20 ГРИВЕНЬ   Пляж знаходиться буквально біля окружної дороги - від крайніх хат Олексіївського житлового масиву сюди кілька хвилин ходу Пляж знаходиться буквально біля окружної дороги - від крайніх хат Олексіївського житлового масиву сюди кілька хвилин ходу. Чималу частину берега (близько 5 гектарів) займає розважальний комплекс "Баден-Баден". Тут можна розташуватися на пляжі під парасолькою за умови, що ви зробили замовлення в ресторані. Лежак обійдеться в 25 гривень, можна скористатися пляжним баром, безкоштовним туалетом і навіть половити рибу - тут її розводять спеціально для потреб компанії і надають відвідувачам можливість порибалити за 20 гривень. Однак ніяких човнів, скутерів та інших розваг для клієнтів не передбачено. Немає також медсестри або рятувальників. Зате обід обійдеться в суму від 50 гривень. На іншому узбережжі водосховища можна відпочивати безкоштовно, але ніяких зручностей не передбачено. На "диких" берегах ми виявили рибалок, які поскаржилися, що поки "не клює". Близько берега вода була каламутною і зеленою, при тому, що водосховище утворилося з річки Лозовенька і вода тут проточна. Купатися категорично не захотілося.

Плюси: рибалка, чистий берег, ресторанне харчування. Мінуси: відсутність розваг. Рейтинг "Сегодня" - 5 місце.

КАР'ЄР БІЛЯ "ДРУЖБИ": БРУД І ПЛЯШКИ
Кар'єр за мотелем "Дружба". Уже кілька років ця водойма більше схожий на калюжу. Колись улюблене місце відпочинку жителів Комінтернівського району вже не значиться в пляжах, співробітники СЕС взагалі не рекомендують там купатися, про що свідчить табличка, встановлена ​​прямо тут. Вся справа в тому, що не один раз тут "виловлювали холерний вібріон". Про жодні зручності для відпочиваючих мови бути не може, як і про надання медичної допомоги, рятувальників, організації харчування. Пісок на березі давно заріс травою, а в воді ростуть водорості, від чого запах навколо кар'єра, особливо в літню спеку, різко б'є в ніс. Іноді тут все-таки можна зустріти одиноких пляжників. Якщо не хочете зіграти на березі в оточенні недопалків і порожніх пляшок, купатися у воді болотно-зеленого кольору, вирушайте пошукати більш-менш пристойний пляж.

Плюси: безкоштовний пляж. Мінуси: бруд, відсутність туалетів, харчування, рятувальників.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Єгорова Василиса

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?

4 липня 2008, 18:35 Переглядів:

4 липня 2008, 18:35 Переглядів:

фото В.Егоровой.

Риба, як відомо, шукає, де глибше, а людина - де водойму, особливо в літню пору. До водоймищ прагнуть в спеку все, у кого є вільний час, але немає вдома кондиціонера або міні-басейну у дворі приватного будинку. "Водно-пляжних ресурсів" у нас більш ніж достатньо для того, щоб як мінімум половина жителів мегаполісу одночасно змогла провести час біля водойми. І нехай це не Чорноморське узбережжя Криму, але кожен може знайти своє місце під сонцем. "Сегодня" обійшла п'ятірку найпопулярніших серед харків'ян пляжів і з'ясувала, де в нашому місті засмагати і купатися краще, чистіше і веселіше.

Журавлівського гідропарку: РОЗВАГИ І АТРАКЦІОНИ
Журавлівського гідропарку: РОЗВАГИ І АТРАКЦІОНИ   Багато харків'ян прагнуть у вихідні поїхати за місто, але там необов'язково чистіше "Багато харків'ян прагнуть у вихідні поїхати за місто, але там необов'язково чистіше. У нас і берег краще, і вода проточна - це ж річка Харків, а не штучний кар'єр!" - каже менеджер гідропарку Олександр. Дивуємося і ми. Дістатися сюди від станції метро "Героїв Праці" можна на маршрутці або трамваї за десять хвилин. Прохід на платний пляж коштує 10 гривень, проїзд на автомобілі - 20. При цьому на території надаються безкоштовні туалети, душ і маса водних, теж безкоштовних, розваг: надувні гірки, водний батут, дитячий дракон і міні-баскетбол. Не кажучи вже про "жабнику" для самих маленьких - "Сегодня" виявила його тільки на Журавлівці. Загалом, є де розгулятися дітям і дорослим. Прокат човнів і гідроциклів обійдеться в 15 гривень за годину, 8 гривень - за півгодини, 5 грн - за 15 хвилин, при цьому дорослим видається рятувальний круг, а дітям - обов'язковий спасжилет. Свої речі під час прогулянок можна залишити в камері зберігання тут же. Територія охороняється, а це значить, що відвідувачам гарантований відпочинок без неприємних інцидентів. У прокатному пункті також надають шашки, шахи та дартс. Якщо ви надумаєте приготувати шашлик, то мангал, окрема альтанка, дрова вам організують за 100 гривень.

З 1 червня по 31 серпня на березі щодня чергує медсестра і рятувальники - як на платному, так і на безкоштовному пляжах. Сміття також забирається по всій території - безкоштовний пляж відрізняється тільки відсутністю розваг, кафе і туалетів. Обід в кафе і ресторанах обійдеться в суму від 40 гривень.

Плюси: різноманітність водних розваг і атракціонів, чиста вода. Мінуси: не виявлені. Рейтинг "Сегодня" - 1 місце.

Олексіївському лугопарку СТОЛИК, ЛЕЖАК, БАСЕЙН Олексіївському лугопарку СТОЛИК, ЛЕЖАК, БАСЕЙН   До берегів озера, утвореного річкою Лопань, можна дістатися з Клочківській
До берегів озера, утвореного річкою Лопань, можна дістатися з Клочківській. Уже кілька років тут влаштувалися фешенебельний готельний комплекс "Аркада" і розважальний комплекс "Арізона". Вхід на їх територію - 60 гривень. За ці гроші в користування на весь день відпочиваючим надаються столики, лежаки і басейни. Туалети і душ для всіх відвідувачів безкоштовні. Комплексний обід в ресторані тут обійдеться в суму від 80 гривень. Ніяких розважальних заходів - водних гірок, прокату човнів та інших атракціонів - не передбачено. Немає також медичної допомоги і рятувальників. Зате прямо біля берега вибудувана спортмайданчик для пляжного футболу - саме в цьому місці незабаром відбудеться перший пляжний чемпіонат Харкова. Поруч з "Аризоною" розташовуються безкоштовні пляжі з парасольками, відвідувачі яких можуть скористатися туалетом безкоштовно.

Плюси: комфортний відпочинок, чиста вода і берег. Мінуси: дорожнеча, відсутність розваг. Рейтинг "Сегодня" - 2 місце.

Безлюдівка: БЕЗКОШТОВНІ ПЛЯЖІ
Безлюдівка: БЕЗКОШТОВНІ ПЛЯЖІ   Дістатися до озер можна від метро Гагаріна або з Одеської: доїхавши до Безлюдівки, біля церкви повернути праворуч Дістатися до озер можна від метро "Гагаріна" або з Одеської: доїхавши до Безлюдівки, біля церкви повернути праворуч. У будній день на під'їзді до Безлюдівський пляжу пил стоїть стовпом - по дорозі вервечкою рухаються КАМАЗи, навантажені піском з однойменного кар'єра. На під'їзді до берега - шлагбаум. "В'їзд - 30 гривень, прохід - безкоштовний", - пояснює охоронець на вході. За мікроавтобус беруть 50 гривень. За додаткову плату в 10 гривень вам видадуть в'язанку дров для шашлику. Йдучи наліво між двома озерами, ми нарешті відійшли від гулу працюючих машин - видобуток піску йде тільки біля крайнього озера, і купатися в ньому категорично заборонено. Зате на правому озері - краса. Пісок тут чистий і вода прозора. Пляжі скрізь безкоштовні, ближче до лісу біля кафе є платні туалети - послуга коштує 1 грн.

Медична допомога та охорона відсутні, також немає прокату човнів або гідроциклів, тому відвідувачі розважають себе самі. Зате для дітей встановлені водні гірки - один спуск 5 гривень, три спуску - 10. Обід з першої страви, відбивною з гарніром і салатом обійдеться в суму від 60 гривень. Тут можна проводити сімейні та корпоративні торжества: оренда столика під навісом обійдеться в 50 гривень, а окремою добре освітленій альтанки - в 300. Ось уже другий тиждень на території ресторану "Піщана лагуна" проводяться нічні дискотеки. "Поки людей на нічні розваги не дуже багато, - нарікає менеджер ресторану. - Але ж пляжний сезон тільки розпочався". Пляжі виявилися більш-менш чистими, хоча сміттєві баки стоять тільки у кафе і ресторанів.

Плюси: багато безкоштовних пляжів. Мінуси: небезпечно купатися без рятувальників і медичної допомоги. Рейтинг "Сегодня" - 3 місце.

ОСНОВА: РЯТУВАЛЬНИКИ І МЕДПМОЩЬ ДАРОМ ОСНОВА: РЯТУВАЛЬНИКИ І МЕДПМОЩЬ ДАРОМ   Дорога до Основ'янському гідропарку займає близько двадцяти хвилин, якщо їхати на маршрутці з Одеської, вартість проїзду - 1 грн 25 коп
Дорога до Основ'янському гідропарку займає близько двадцяти хвилин, якщо їхати на маршрутці з Одеської, вартість проїзду - 1 грн 25 коп. Автобуси ходять сюди з усіх автостанцій Харкова. Це єдине місце, де на пляжі є рятувальники, медсестра і туалет (чистий, недавно побудований) - і все це абсолютно безкоштовно. Душа немає, але і без нього багато приємних несподіванок. До речі, медики і рятувальники чергують на Основянскх пляжах тільки з цього літа. "Нещасних випадків в цьому році тут не було, ми щодня патрулюємо на катері вздовж берега", - розповів рятувальник Дмитро. У медпункт найчастіше звертаються зі звичайними для курортів недугами: тепловими ударами, сонячними опіками, порізаними про корчі і черепашки кінцівками. Береги озера здивували чистотою - місцеві відпочиваючі пояснили, що тут регулярно прибирають комунальні служби. У затоці, закритою від решти озера, відкривається гарний вид на невеликі острівці і ліс. Шкода, що покататися по озеру можна тільки на власних плавзасобах - ніякого прокату або інших розваг тут немає. Зате побудовано нове кафе, котре обіцяє недорого і смачно годувати відпочиваючих.

Плюси: безкоштовно і безпечно. Мінуси: відсутність розваг і харчування. Рейтинг "Сегодня" - 4 місце.

Лозовеньківське ВОДОХРАНИЛИЩЕ: можна порибалити ЗА 20 ГРИВЕНЬ
Лозовеньківське ВОДОХРАНИЛИЩЕ: можна порибалити ЗА 20 ГРИВЕНЬ   Пляж знаходиться буквально біля окружної дороги - від крайніх хат Олексіївського житлового масиву сюди кілька хвилин ходу Пляж знаходиться буквально біля окружної дороги - від крайніх хат Олексіївського житлового масиву сюди кілька хвилин ходу. Чималу частину берега (близько 5 гектарів) займає розважальний комплекс "Баден-Баден". Тут можна розташуватися на пляжі під парасолькою за умови, що ви зробили замовлення в ресторані. Лежак обійдеться в 25 гривень, можна скористатися пляжним баром, безкоштовним туалетом і навіть половити рибу - тут її розводять спеціально для потреб компанії і надають відвідувачам можливість порибалити за 20 гривень. Однак ніяких човнів, скутерів та інших розваг для клієнтів не передбачено. Немає також медсестри або рятувальників. Зате обід обійдеться в суму від 50 гривень. На іншому узбережжі водосховища можна відпочивати безкоштовно, але ніяких зручностей не передбачено. На "диких" берегах ми виявили рибалок, які поскаржилися, що поки "не клює". Близько берега вода була каламутною і зеленою, при тому, що водосховище утворилося з річки Лозовенька і вода тут проточна. Купатися категорично не захотілося.

Плюси: рибалка, чистий берег, ресторанне харчування. Мінуси: відсутність розваг. Рейтинг "Сегодня" - 5 місце.

КАР'ЄР БІЛЯ "ДРУЖБИ": БРУД І ПЛЯШКИ
Кар'єр за мотелем "Дружба". Уже кілька років ця водойма більше схожий на калюжу. Колись улюблене місце відпочинку жителів Комінтернівського району вже не значиться в пляжах, співробітники СЕС взагалі не рекомендують там купатися, про що свідчить табличка, встановлена ​​прямо тут. Вся справа в тому, що не один раз тут "виловлювали холерний вібріон". Про жодні зручності для відпочиваючих мови бути не може, як і про надання медичної допомоги, рятувальників, організації харчування. Пісок на березі давно заріс травою, а в воді ростуть водорості, від чого запах навколо кар'єра, особливо в літню спеку, різко б'є в ніс. Іноді тут все-таки можна зустріти одиноких пляжників. Якщо не хочете зіграти на березі в оточенні недопалків і порожніх пляшок, купатися у воді болотно-зеленого кольору, вирушайте пошукати більш-менш пристойний пляж.

Плюси: безкоштовний пляж. Мінуси: бруд, відсутність туалетів, харчування, рятувальників.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Єгорова Василиса

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?

4 липня 2008, 18:35 Переглядів:

4 липня 2008, 18:35 Переглядів:

фото В.Егоровой.

Риба, як відомо, шукає, де глибше, а людина - де водойму, особливо в літню пору. До водоймищ прагнуть в спеку все, у кого є вільний час, але немає вдома кондиціонера або міні-басейну у дворі приватного будинку. "Водно-пляжних ресурсів" у нас більш ніж достатньо для того, щоб як мінімум половина жителів мегаполісу одночасно змогла провести час біля водойми. І нехай це не Чорноморське узбережжя Криму, але кожен може знайти своє місце під сонцем. "Сегодня" обійшла п'ятірку найпопулярніших серед харків'ян пляжів і з'ясувала, де в нашому місті засмагати і купатися краще, чистіше і веселіше.

Журавлівського гідропарку: РОЗВАГИ І АТРАКЦІОНИ
Журавлівського гідропарку: РОЗВАГИ І АТРАКЦІОНИ   Багато харків'ян прагнуть у вихідні поїхати за місто, але там необов'язково чистіше "Багато харків'ян прагнуть у вихідні поїхати за місто, але там необов'язково чистіше. У нас і берег краще, і вода проточна - це ж річка Харків, а не штучний кар'єр!" - каже менеджер гідропарку Олександр. Дивуємося і ми. Дістатися сюди від станції метро "Героїв Праці" можна на маршрутці або трамваї за десять хвилин. Прохід на платний пляж коштує 10 гривень, проїзд на автомобілі - 20. При цьому на території надаються безкоштовні туалети, душ і маса водних, теж безкоштовних, розваг: надувні гірки, водний батут, дитячий дракон і міні-баскетбол. Не кажучи вже про "жабнику" для самих маленьких - "Сегодня" виявила його тільки на Журавлівці. Загалом, є де розгулятися дітям і дорослим. Прокат човнів і гідроциклів обійдеться в 15 гривень за годину, 8 гривень - за півгодини, 5 грн - за 15 хвилин, при цьому дорослим видається рятувальний круг, а дітям - обов'язковий спасжилет. Свої речі під час прогулянок можна залишити в камері зберігання тут же. Територія охороняється, а це значить, що відвідувачам гарантований відпочинок без неприємних інцидентів. У прокатному пункті також надають шашки, шахи та дартс. Якщо ви надумаєте приготувати шашлик, то мангал, окрема альтанка, дрова вам організують за 100 гривень.

З 1 червня по 31 серпня на березі щодня чергує медсестра і рятувальники - як на платному, так і на безкоштовному пляжах. Сміття також забирається по всій території - безкоштовний пляж відрізняється тільки відсутністю розваг, кафе і туалетів. Обід в кафе і ресторанах обійдеться в суму від 40 гривень.

Плюси: різноманітність водних розваг і атракціонів, чиста вода. Мінуси: не виявлені. Рейтинг "Сегодня" - 1 місце.

Олексіївському лугопарку СТОЛИК, ЛЕЖАК, БАСЕЙН Олексіївському лугопарку СТОЛИК, ЛЕЖАК, БАСЕЙН   До берегів озера, утвореного річкою Лопань, можна дістатися з Клочківській
До берегів озера, утвореного річкою Лопань, можна дістатися з Клочківській. Уже кілька років тут влаштувалися фешенебельний готельний комплекс "Аркада" і розважальний комплекс "Арізона". Вхід на їх територію - 60 гривень. За ці гроші в користування на весь день відпочиваючим надаються столики, лежаки і басейни. Туалети і душ для всіх відвідувачів безкоштовні. Комплексний обід в ресторані тут обійдеться в суму від 80 гривень. Ніяких розважальних заходів - водних гірок, прокату човнів та інших атракціонів - не передбачено. Немає також медичної допомоги і рятувальників. Зате прямо біля берега вибудувана спортмайданчик для пляжного футболу - саме в цьому місці незабаром відбудеться перший пляжний чемпіонат Харкова. Поруч з "Аризоною" розташовуються безкоштовні пляжі з парасольками, відвідувачі яких можуть скористатися туалетом безкоштовно.

Плюси: комфортний відпочинок, чиста вода і берег. Мінуси: дорожнеча, відсутність розваг. Рейтинг "Сегодня" - 2 місце.

Безлюдівка: БЕЗКОШТОВНІ ПЛЯЖІ
Безлюдівка: БЕЗКОШТОВНІ ПЛЯЖІ   Дістатися до озер можна від метро Гагаріна або з Одеської: доїхавши до Безлюдівки, біля церкви повернути праворуч Дістатися до озер можна від метро "Гагаріна" або з Одеської: доїхавши до Безлюдівки, біля церкви повернути праворуч. У будній день на під'їзді до Безлюдівський пляжу пил стоїть стовпом - по дорозі вервечкою рухаються КАМАЗи, навантажені піском з однойменного кар'єра. На під'їзді до берега - шлагбаум. "В'їзд - 30 гривень, прохід - безкоштовний", - пояснює охоронець на вході. За мікроавтобус беруть 50 гривень. За додаткову плату в 10 гривень вам видадуть в'язанку дров для шашлику. Йдучи наліво між двома озерами, ми нарешті відійшли від гулу працюючих машин - видобуток піску йде тільки біля крайнього озера, і купатися в ньому категорично заборонено. Зате на правому озері - краса. Пісок тут чистий і вода прозора. Пляжі скрізь безкоштовні, ближче до лісу біля кафе є платні туалети - послуга коштує 1 грн.

Медична допомога та охорона відсутні, також немає прокату човнів або гідроциклів, тому відвідувачі розважають себе самі. Зате для дітей встановлені водні гірки - один спуск 5 гривень, три спуску - 10. Обід з першої страви, відбивною з гарніром і салатом обійдеться в суму від 60 гривень. Тут можна проводити сімейні та корпоративні торжества: оренда столика під навісом обійдеться в 50 гривень, а окремою добре освітленій альтанки - в 300. Ось уже другий тиждень на території ресторану "Піщана лагуна" проводяться нічні дискотеки. "Поки людей на нічні розваги не дуже багато, - нарікає менеджер ресторану. - Але ж пляжний сезон тільки розпочався". Пляжі виявилися більш-менш чистими, хоча сміттєві баки стоять тільки у кафе і ресторанів.

Плюси: багато безкоштовних пляжів. Мінуси: небезпечно купатися без рятувальників і медичної допомоги. Рейтинг "Сегодня" - 3 місце.

ОСНОВА: РЯТУВАЛЬНИКИ І МЕДПМОЩЬ ДАРОМ ОСНОВА: РЯТУВАЛЬНИКИ І МЕДПМОЩЬ ДАРОМ   Дорога до Основ'янському гідропарку займає близько двадцяти хвилин, якщо їхати на маршрутці з Одеської, вартість проїзду - 1 грн 25 коп
Дорога до Основ'янському гідропарку займає близько двадцяти хвилин, якщо їхати на маршрутці з Одеської, вартість проїзду - 1 грн 25 коп. Автобуси ходять сюди з усіх автостанцій Харкова. Це єдине місце, де на пляжі є рятувальники, медсестра і туалет (чистий, недавно побудований) - і все це абсолютно безкоштовно. Душа немає, але і без нього багато приємних несподіванок. До речі, медики і рятувальники чергують на Основянскх пляжах тільки з цього літа. "Нещасних випадків в цьому році тут не було, ми щодня патрулюємо на катері вздовж берега", - розповів рятувальник Дмитро. У медпункт найчастіше звертаються зі звичайними для курортів недугами: тепловими ударами, сонячними опіками, порізаними про корчі і черепашки кінцівками. Береги озера здивували чистотою - місцеві відпочиваючі пояснили, що тут регулярно прибирають комунальні служби. У затоці, закритою від решти озера, відкривається гарний вид на невеликі острівці і ліс. Шкода, що покататися по озеру можна тільки на власних плавзасобах - ніякого прокату або інших розваг тут немає. Зате побудовано нове кафе, котре обіцяє недорого і смачно годувати відпочиваючих.

Плюси: безкоштовно і безпечно. Мінуси: відсутність розваг і харчування. Рейтинг "Сегодня" - 4 місце.

Лозовеньківське ВОДОХРАНИЛИЩЕ: можна порибалити ЗА 20 ГРИВЕНЬ
Лозовеньківське ВОДОХРАНИЛИЩЕ: можна порибалити ЗА 20 ГРИВЕНЬ   Пляж знаходиться буквально біля окружної дороги - від крайніх хат Олексіївського житлового масиву сюди кілька хвилин ходу Пляж знаходиться буквально біля окружної дороги - від крайніх хат Олексіївського житлового масиву сюди кілька хвилин ходу. Чималу частину берега (близько 5 гектарів) займає розважальний комплекс "Баден-Баден". Тут можна розташуватися на пляжі під парасолькою за умови, що ви зробили замовлення в ресторані. Лежак обійдеться в 25 гривень, можна скористатися пляжним баром, безкоштовним туалетом і навіть половити рибу - тут її розводять спеціально для потреб компанії і надають відвідувачам можливість порибалити за 20 гривень. Однак ніяких човнів, скутерів та інших розваг для клієнтів не передбачено. Немає також медсестри або рятувальників. Зате обід обійдеться в суму від 50 гривень. На іншому узбережжі водосховища можна відпочивати безкоштовно, але ніяких зручностей не передбачено. На "диких" берегах ми виявили рибалок, які поскаржилися, що поки "не клює". Близько берега вода була каламутною і зеленою, при тому, що водосховище утворилося з річки Лозовенька і вода тут проточна. Купатися категорично не захотілося.

Плюси: рибалка, чистий берег, ресторанне харчування. Мінуси: відсутність розваг. Рейтинг "Сегодня" - 5 місце.

КАР'ЄР БІЛЯ "ДРУЖБИ": БРУД І ПЛЯШКИ
Кар'єр за мотелем "Дружба". Уже кілька років ця водойма більше схожий на калюжу. Колись улюблене місце відпочинку жителів Комінтернівського району вже не значиться в пляжах, співробітники СЕС взагалі не рекомендують там купатися, про що свідчить табличка, встановлена ​​прямо тут. Вся справа в тому, що не один раз тут "виловлювали холерний вібріон". Про жодні зручності для відпочиваючих мови бути не може, як і про надання медичної допомоги, рятувальників, організації харчування. Пісок на березі давно заріс травою, а в воді ростуть водорості, від чого запах навколо кар'єра, особливо в літню спеку, різко б'є в ніс. Іноді тут все-таки можна зустріти одиноких пляжників. Якщо не хочете зіграти на березі в оточенні недопалків і порожніх пляшок, купатися у воді болотно-зеленого кольору, вирушайте пошукати більш-менш пристойний пляж.

Плюси: безкоштовний пляж. Мінуси: бруд, відсутність туалетів, харчування, рятувальників.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Єгорова Василиса

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?

4 липня 2008, 18:35 Переглядів:

4 липня 2008, 18:35 Переглядів:

фото В.Егоровой.

Риба, як відомо, шукає, де глибше, а людина - де водойму, особливо в літню пору. До водоймищ прагнуть в спеку все, у кого є вільний час, але немає вдома кондиціонера або міні-басейну у дворі приватного будинку. "Водно-пляжних ресурсів" у нас більш ніж достатньо для того, щоб як мінімум половина жителів мегаполісу одночасно змогла провести час біля водойми. І нехай це не Чорноморське узбережжя Криму, але кожен може знайти своє місце під сонцем. "Сегодня" обійшла п'ятірку найпопулярніших серед харків'ян пляжів і з'ясувала, де в нашому місті засмагати і купатися краще, чистіше і веселіше.

Журавлівського гідропарку: РОЗВАГИ І АТРАКЦІОНИ
Журавлівського гідропарку: РОЗВАГИ І АТРАКЦІОНИ   Багато харків'ян прагнуть у вихідні поїхати за місто, але там необов'язково чистіше "Багато харків'ян прагнуть у вихідні поїхати за місто, але там необов'язково чистіше. У нас і берег краще, і вода проточна - це ж річка Харків, а не штучний кар'єр!" - каже менеджер гідропарку Олександр. Дивуємося і ми. Дістатися сюди від станції метро "Героїв Праці" можна на маршрутці або трамваї за десять хвилин. Прохід на платний пляж коштує 10 гривень, проїзд на автомобілі - 20. При цьому на території надаються безкоштовні туалети, душ і маса водних, теж безкоштовних, розваг: надувні гірки, водний батут, дитячий дракон і міні-баскетбол. Не кажучи вже про "жабнику" для самих маленьких - "Сегодня" виявила його тільки на Журавлівці. Загалом, є де розгулятися дітям і дорослим. Прокат човнів і гідроциклів обійдеться в 15 гривень за годину, 8 гривень - за півгодини, 5 грн - за 15 хвилин, при цьому дорослим видається рятувальний круг, а дітям - обов'язковий спасжилет. Свої речі під час прогулянок можна залишити в камері зберігання тут же. Територія охороняється, а це значить, що відвідувачам гарантований відпочинок без неприємних інцидентів. У прокатному пункті також надають шашки, шахи та дартс. Якщо ви надумаєте приготувати шашлик, то мангал, окрема альтанка, дрова вам організують за 100 гривень.

З 1 червня по 31 серпня на березі щодня чергує медсестра і рятувальники - як на платному, так і на безкоштовному пляжах. Сміття також забирається по всій території - безкоштовний пляж відрізняється тільки відсутністю розваг, кафе і туалетів. Обід в кафе і ресторанах обійдеться в суму від 40 гривень.

Плюси: різноманітність водних розваг і атракціонів, чиста вода. Мінуси: не виявлені. Рейтинг "Сегодня" - 1 місце.

Олексіївському лугопарку СТОЛИК, ЛЕЖАК, БАСЕЙН Олексіївському лугопарку СТОЛИК, ЛЕЖАК, БАСЕЙН   До берегів озера, утвореного річкою Лопань, можна дістатися з Клочківській
До берегів озера, утвореного річкою Лопань, можна дістатися з Клочківській. Уже кілька років тут влаштувалися фешенебельний готельний комплекс "Аркада" і розважальний комплекс "Арізона". Вхід на їх територію - 60 гривень. За ці гроші в користування на весь день відпочиваючим надаються столики, лежаки і басейни. Туалети і душ для всіх відвідувачів безкоштовні. Комплексний обід в ресторані тут обійдеться в суму від 80 гривень. Ніяких розважальних заходів - водних гірок, прокату човнів та інших атракціонів - не передбачено. Немає також медичної допомоги і рятувальників. Зате прямо біля берега вибудувана спортмайданчик для пляжного футболу - саме в цьому місці незабаром відбудеться перший пляжний чемпіонат Харкова. Поруч з "Аризоною" розташовуються безкоштовні пляжі з парасольками, відвідувачі яких можуть скористатися туалетом безкоштовно.

Плюси: комфортний відпочинок, чиста вода і берег. Мінуси: дорожнеча, відсутність розваг. Рейтинг "Сегодня" - 2 місце.

Безлюдівка: БЕЗКОШТОВНІ ПЛЯЖІ
Безлюдівка: БЕЗКОШТОВНІ ПЛЯЖІ   Дістатися до озер можна від метро Гагаріна або з Одеської: доїхавши до Безлюдівки, біля церкви повернути праворуч Дістатися до озер можна від метро "Гагаріна" або з Одеської: доїхавши до Безлюдівки, біля церкви повернути праворуч. У будній день на під'їзді до Безлюдівський пляжу пил стоїть стовпом - по дорозі вервечкою рухаються КАМАЗи, навантажені піском з однойменного кар'єра. На під'їзді до берега - шлагбаум. "В'їзд - 30 гривень, прохід - безкоштовний", - пояснює охоронець на вході. За мікроавтобус беруть 50 гривень. За додаткову плату в 10 гривень вам видадуть в'язанку дров для шашлику. Йдучи наліво між двома озерами, ми нарешті відійшли від гулу працюючих машин - видобуток піску йде тільки біля крайнього озера, і купатися в ньому категорично заборонено. Зате на правому озері - краса. Пісок тут чистий і вода прозора. Пляжі скрізь безкоштовні, ближче до лісу біля кафе є платні туалети - послуга коштує 1 грн.

Медична допомога та охорона відсутні, також немає прокату човнів або гідроциклів, тому відвідувачі розважають себе самі. Зате для дітей встановлені водні гірки - один спуск 5 гривень, три спуску - 10. Обід з першої страви, відбивною з гарніром і салатом обійдеться в суму від 60 гривень. Тут можна проводити сімейні та корпоративні торжества: оренда столика під навісом обійдеться в 50 гривень, а окремою добре освітленій альтанки - в 300. Ось уже другий тиждень на території ресторану "Піщана лагуна" проводяться нічні дискотеки. "Поки людей на нічні розваги не дуже багато, - нарікає менеджер ресторану. - Але ж пляжний сезон тільки розпочався". Пляжі виявилися більш-менш чистими, хоча сміттєві баки стоять тільки у кафе і ресторанів.

Плюси: багато безкоштовних пляжів. Мінуси: небезпечно купатися без рятувальників і медичної допомоги. Рейтинг "Сегодня" - 3 місце.

ОСНОВА: РЯТУВАЛЬНИКИ І МЕДПМОЩЬ ДАРОМ ОСНОВА: РЯТУВАЛЬНИКИ І МЕДПМОЩЬ ДАРОМ   Дорога до Основ'янському гідропарку займає близько двадцяти хвилин, якщо їхати на маршрутці з Одеської, вартість проїзду - 1 грн 25 коп
Дорога до Основ'янському гідропарку займає близько двадцяти хвилин, якщо їхати на маршрутці з Одеської, вартість проїзду - 1 грн 25 коп. Автобуси ходять сюди з усіх автостанцій Харкова. Це єдине місце, де на пляжі є рятувальники, медсестра і туалет (чистий, недавно побудований) - і все це абсолютно безкоштовно. Душа немає, але і без нього багато приємних несподіванок. До речі, медики і рятувальники чергують на Основянскх пляжах тільки з цього літа. "Нещасних випадків в цьому році тут не було, ми щодня патрулюємо на катері вздовж берега", - розповів рятувальник Дмитро. У медпункт найчастіше звертаються зі звичайними для курортів недугами: тепловими ударами, сонячними опіками, порізаними про корчі і черепашки кінцівками. Береги озера здивували чистотою - місцеві відпочиваючі пояснили, що тут регулярно прибирають комунальні служби. У затоці, закритою від решти озера, відкривається гарний вид на невеликі острівці і ліс. Шкода, що покататися по озеру можна тільки на власних плавзасобах - ніякого прокату або інших розваг тут немає. Зате побудовано нове кафе, котре обіцяє недорого і смачно годувати відпочиваючих.

Плюси: безкоштовно і безпечно. Мінуси: відсутність розваг і харчування. Рейтинг "Сегодня" - 4 місце.

Лозовеньківське ВОДОХРАНИЛИЩЕ: можна порибалити ЗА 20 ГРИВЕНЬ
Лозовеньківське ВОДОХРАНИЛИЩЕ: можна порибалити ЗА 20 ГРИВЕНЬ   Пляж знаходиться буквально біля окружної дороги - від крайніх хат Олексіївського житлового масиву сюди кілька хвилин ходу Пляж знаходиться буквально біля окружної дороги - від крайніх хат Олексіївського житлового масиву сюди кілька хвилин ходу. Чималу частину берега (близько 5 гектарів) займає розважальний комплекс "Баден-Баден". Тут можна розташуватися на пляжі під парасолькою за умови, що ви зробили замовлення в ресторані. Лежак обійдеться в 25 гривень, можна скористатися пляжним баром, безкоштовним туалетом і навіть половити рибу - тут її розводять спеціально для потреб компанії і надають відвідувачам можливість порибалити за 20 гривень. Однак ніяких човнів, скутерів та інших розваг для клієнтів не передбачено. Немає також медсестри або рятувальників. Зате обід обійдеться в суму від 50 гривень. На іншому узбережжі водосховища можна відпочивати безкоштовно, але ніяких зручностей не передбачено. На "диких" берегах ми виявили рибалок, які поскаржилися, що поки "не клює". Близько берега вода була каламутною і зеленою, при тому, що водосховище утворилося з річки Лозовенька і вода тут проточна. Купатися категорично не захотілося.

Плюси: рибалка, чистий берег, ресторанне харчування. Мінуси: відсутність розваг. Рейтинг "Сегодня" - 5 місце.

КАР'ЄР БІЛЯ "ДРУЖБИ": БРУД І ПЛЯШКИ
Кар'єр за мотелем "Дружба". Уже кілька років ця водойма більше схожий на калюжу. Колись улюблене місце відпочинку жителів Комінтернівського району вже не значиться в пляжах, співробітники СЕС взагалі не рекомендують там купатися, про що свідчить табличка, встановлена ​​прямо тут. Вся справа в тому, що не один раз тут "виловлювали холерний вібріон". Про жодні зручності для відпочиваючих мови бути не може, як і про надання медичної допомоги, рятувальників, організації харчування. Пісок на березі давно заріс травою, а в воді ростуть водорості, від чого запах навколо кар'єра, особливо в літню спеку, різко б'є в ніс. Іноді тут все-таки можна зустріти одиноких пляжників. Якщо не хочете зіграти на березі в оточенні недопалків і порожніх пляшок, купатися у воді болотно-зеленого кольору, вирушайте пошукати більш-менш пристойний пляж.

Плюси: безкоштовний пляж. Мінуси: бруд, відсутність туалетів, харчування, рятувальників.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Єгорова Василиса

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?

4 липня 2008, 18:35 Переглядів:

4 липня 2008, 18:35 Переглядів:

фото В.Егоровой.

Риба, як відомо, шукає, де глибше, а людина - де водойму, особливо в літню пору. До водоймищ прагнуть в спеку все, у кого є вільний час, але немає вдома кондиціонера або міні-басейну у дворі приватного будинку. "Водно-пляжних ресурсів" у нас більш ніж достатньо для того, щоб як мінімум половина жителів мегаполісу одночасно змогла провести час біля водойми. І нехай це не Чорноморське узбережжя Криму, але кожен може знайти своє місце під сонцем. "Сегодня" обійшла п'ятірку найпопулярніших серед харків'ян пляжів і з'ясувала, де в нашому місті засмагати і купатися краще, чистіше і веселіше.

Журавлівського гідропарку: РОЗВАГИ І АТРАКЦІОНИ
Журавлівського гідропарку: РОЗВАГИ І АТРАКЦІОНИ   Багато харків'ян прагнуть у вихідні поїхати за місто, але там необов'язково чистіше "Багато харків'ян прагнуть у вихідні поїхати за місто, але там необов'язково чистіше. У нас і берег краще, і вода проточна - це ж річка Харків, а не штучний кар'єр!" - каже менеджер гідропарку Олександр. Дивуємося і ми. Дістатися сюди від станції метро "Героїв Праці" можна на маршрутці або трамваї за десять хвилин. Прохід на платний пляж коштує 10 гривень, проїзд на автомобілі - 20. При цьому на території надаються безкоштовні туалети, душ і маса водних, теж безкоштовних, розваг: надувні гірки, водний батут, дитячий дракон і міні-баскетбол. Не кажучи вже про "жабнику" для самих маленьких - "Сегодня" виявила його тільки на Журавлівці. Загалом, є де розгулятися дітям і дорослим. Прокат човнів і гідроциклів обійдеться в 15 гривень за годину, 8 гривень - за півгодини, 5 грн - за 15 хвилин, при цьому дорослим видається рятувальний круг, а дітям - обов'язковий спасжилет. Свої речі під час прогулянок можна залишити в камері зберігання тут же. Територія охороняється, а це значить, що відвідувачам гарантований відпочинок без неприємних інцидентів. У прокатному пункті також надають шашки, шахи та дартс. Якщо ви надумаєте приготувати шашлик, то мангал, окрема альтанка, дрова вам організують за 100 гривень.

З 1 червня по 31 серпня на березі щодня чергує медсестра і рятувальники - як на платному, так і на безкоштовному пляжах. Сміття також забирається по всій території - безкоштовний пляж відрізняється тільки відсутністю розваг, кафе і туалетів. Обід в кафе і ресторанах обійдеться в суму від 40 гривень.

Плюси: різноманітність водних розваг і атракціонів, чиста вода. Мінуси: не виявлені. Рейтинг "Сегодня" - 1 місце.

Олексіївському лугопарку СТОЛИК, ЛЕЖАК, БАСЕЙН Олексіївському лугопарку СТОЛИК, ЛЕЖАК, БАСЕЙН   До берегів озера, утвореного річкою Лопань, можна дістатися з Клочківській
До берегів озера, утвореного річкою Лопань, можна дістатися з Клочківській. Уже кілька років тут влаштувалися фешенебельний готельний комплекс "Аркада" і розважальний комплекс "Арізона". Вхід на їх територію - 60 гривень. За ці гроші в користування на весь день відпочиваючим надаються столики, лежаки і басейни. Туалети і душ для всіх відвідувачів безкоштовні. Комплексний обід в ресторані тут обійдеться в суму від 80 гривень. Ніяких розважальних заходів - водних гірок, прокату човнів та інших атракціонів - не передбачено. Немає також медичної допомоги і рятувальників. Зате прямо біля берега вибудувана спортмайданчик для пляжного футболу - саме в цьому місці незабаром відбудеться перший пляжний чемпіонат Харкова. Поруч з "Аризоною" розташовуються безкоштовні пляжі з парасольками, відвідувачі яких можуть скористатися туалетом безкоштовно.

Плюси: комфортний відпочинок, чиста вода і берег. Мінуси: дорожнеча, відсутність розваг. Рейтинг "Сегодня" - 2 місце.

Безлюдівка: БЕЗКОШТОВНІ ПЛЯЖІ
Безлюдівка: БЕЗКОШТОВНІ ПЛЯЖІ   Дістатися до озер можна від метро Гагаріна або з Одеської: доїхавши до Безлюдівки, біля церкви повернути праворуч Дістатися до озер можна від метро "Гагаріна" або з Одеської: доїхавши до Безлюдівки, біля церкви повернути праворуч. У будній день на під'їзді до Безлюдівський пляжу пил стоїть стовпом - по дорозі вервечкою рухаються КАМАЗи, навантажені піском з однойменного кар'єра. На під'їзді до берега - шлагбаум. "В'їзд - 30 гривень, прохід - безкоштовний", - пояснює охоронець на вході. За мікроавтобус беруть 50 гривень. За додаткову плату в 10 гривень вам видадуть в'язанку дров для шашлику. Йдучи наліво між двома озерами, ми нарешті відійшли від гулу працюючих машин - видобуток піску йде тільки біля крайнього озера, і купатися в ньому категорично заборонено. Зате на правому озері - краса. Пісок тут чистий і вода прозора. Пляжі скрізь безкоштовні, ближче до лісу біля кафе є платні туалети - послуга коштує 1 грн.

Медична допомога та охорона відсутні, також немає прокату човнів або гідроциклів, тому відвідувачі розважають себе самі. Зате для дітей встановлені водні гірки - один спуск 5 гривень, три спуску - 10. Обід з першої страви, відбивною з гарніром і салатом обійдеться в суму від 60 гривень. Тут можна проводити сімейні та корпоративні торжества: оренда столика під навісом обійдеться в 50 гривень, а окремою добре освітленій альтанки - в 300. Ось уже другий тиждень на території ресторану "Піщана лагуна" проводяться нічні дискотеки. "Поки людей на нічні розваги не дуже багато, - нарікає менеджер ресторану. - Але ж пляжний сезон тільки розпочався". Пляжі виявилися більш-менш чистими, хоча сміттєві баки стоять тільки у кафе і ресторанів.

Плюси: багато безкоштовних пляжів. Мінуси: небезпечно купатися без рятувальників і медичної допомоги. Рейтинг "Сегодня" - 3 місце.

ОСНОВА: РЯТУВАЛЬНИКИ І МЕДПМОЩЬ ДАРОМ ОСНОВА: РЯТУВАЛЬНИКИ І МЕДПМОЩЬ ДАРОМ   Дорога до Основ'янському гідропарку займає близько двадцяти хвилин, якщо їхати на маршрутці з Одеської, вартість проїзду - 1 грн 25 коп
Дорога до Основ'янському гідропарку займає близько двадцяти хвилин, якщо їхати на маршрутці з Одеської, вартість проїзду - 1 грн 25 коп. Автобуси ходять сюди з усіх автостанцій Харкова. Це єдине місце, де на пляжі є рятувальники, медсестра і туалет (чистий, недавно побудований) - і все це абсолютно безкоштовно. Душа немає, але і без нього багато приємних несподіванок. До речі, медики і рятувальники чергують на Основянскх пляжах тільки з цього літа. "Нещасних випадків в цьому році тут не було, ми щодня патрулюємо на катері вздовж берега", - розповів рятувальник Дмитро. У медпункт найчастіше звертаються зі звичайними для курортів недугами: тепловими ударами, сонячними опіками, порізаними про корчі і черепашки кінцівками. Береги озера здивували чистотою - місцеві відпочиваючі пояснили, що тут регулярно прибирають комунальні служби. У затоці, закритою від решти озера, відкривається гарний вид на невеликі острівці і ліс. Шкода, що покататися по озеру можна тільки на власних плавзасобах - ніякого прокату або інших розваг тут немає. Зате побудовано нове кафе, котре обіцяє недорого і смачно годувати відпочиваючих.

Плюси: безкоштовно і безпечно. Мінуси: відсутність розваг і харчування. Рейтинг "Сегодня" - 4 місце.

Лозовеньківське ВОДОХРАНИЛИЩЕ: можна порибалити ЗА 20 ГРИВЕНЬ
Лозовеньківське ВОДОХРАНИЛИЩЕ: можна порибалити ЗА 20 ГРИВЕНЬ   Пляж знаходиться буквально біля окружної дороги - від крайніх хат Олексіївського житлового масиву сюди кілька хвилин ходу Пляж знаходиться буквально біля окружної дороги - від крайніх хат Олексіївського житлового масиву сюди кілька хвилин ходу. Чималу частину берега (близько 5 гектарів) займає розважальний комплекс "Баден-Баден". Тут можна розташуватися на пляжі під парасолькою за умови, що ви зробили замовлення в ресторані. Лежак обійдеться в 25 гривень, можна скористатися пляжним баром, безкоштовним туалетом і навіть половити рибу - тут її розводять спеціально для потреб компанії і надають відвідувачам можливість порибалити за 20 гривень. Однак ніяких човнів, скутерів та інших розваг для клієнтів не передбачено. Немає також медсестри або рятувальників. Зате обід обійдеться в суму від 50 гривень. На іншому узбережжі водосховища можна відпочивати безкоштовно, але ніяких зручностей не передбачено. На "диких" берегах ми виявили рибалок, які поскаржилися, що поки "не клює". Близько берега вода була каламутною і зеленою, при тому, що водосховище утворилося з річки Лозовенька і вода тут проточна. Купатися категорично не захотілося.

Плюси: рибалка, чистий берег, ресторанне харчування. Мінуси: відсутність розваг. Рейтинг "Сегодня" - 5 місце.

КАР'ЄР БІЛЯ "ДРУЖБИ": БРУД І ПЛЯШКИ
Кар'єр за мотелем "Дружба". Уже кілька років ця водойма більше схожий на калюжу. Колись улюблене місце відпочинку жителів Комінтернівського району вже не значиться в пляжах, співробітники СЕС взагалі не рекомендують там купатися, про що свідчить табличка, встановлена ​​прямо тут. Вся справа в тому, що не один раз тут "виловлювали холерний вібріон". Про жодні зручності для відпочиваючих мови бути не може, як і про надання медичної допомоги, рятувальників, організації харчування. Пісок на березі давно заріс травою, а в воді ростуть водорості, від чого запах навколо кар'єра, особливо в літню спеку, різко б'є в ніс. Іноді тут все-таки можна зустріти одиноких пляжників. Якщо не хочете зіграти на березі в оточенні недопалків і порожніх пляшок, купатися у воді болотно-зеленого кольору, вирушайте пошукати більш-менш пристойний пляж.

Плюси: безкоштовний пляж. Мінуси: бруд, відсутність туалетів, харчування, рятувальників.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Єгорова Василиса

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Спасибі! Повідомлення надіслано.

Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?
Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?
Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?
Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?
Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?
Журавлівський гідропарк, Безлюдівський кар'єр або Олексіївський лугопарк?