Реклама
Реклама
Реклама

Олексіївський: нові можливості старого району

  1. Екологія
  2. транспорт
  3. Вчитися і лікуватися
  4. Культура і спорт
  5. За покупками і на роботу
  6. Вторинна нерухомість району Олексіївський
  7. Порівняння однотипних будинків за проектом Жолтовкого в Олексіївському районі
  8. Новобудови Олексіївського району
  9. Рівень комфорту району Олексіївський 15.58 з 20.00

Олексіївський - старий склався район. У цьому-то його і принадність. Однак в останні роки тут регулярно з'являється можливість купувати квартири або апартаменти в новобудовах. Відкрито ці опції і зараз.

Олексіївський - один з районів Північно-Східного округу м Москви. Утворений на місці старого села Олексієво, а тому з самого початку мав компактне житлове «ядро» і промислові зони на периферії.

На відміну від інших районів столиці, кордони Олексіївського окреслені природними «бар'єрами». З одного боку це - Ярославська залізниця, з іншого - проспект Миру, з третьої - річка Яуза, а з четверний - митьковских сполучна залізниця.

Населення Олексіївського району зараз перевищує 79 тис. Осіб, щільність - 15 тис. Чоловік на кв. км. Ці цифри неухильно ростуть.

Цікава деталь: район завжди планувався як вітрина. Вітрина чогось.
В кінці 18 ст. - як гідне обрамлення споруд Митищинського водопроводу. (Правда, ті історичні будівлі заводу «Водопріпрібор», що ми бачимо зараз, побудовані на рубежі 19-20 століть за проектом архітектора М. К. Геппенер, які проектували, в тому числі пожежну каланча в Сокольниках).

На карті початку 20 ст. добре видно водопровід і позначення насосної станції

У 50-е вже 20 в. - район став достойною декорацією Фестивалю Молоді і студентів. Тоді складався архітектурний вигляд Проспекту Миру - справжнього торжества сталінської архітектури. А другий ряд сталінський будинків зводився за Ризьким проїзду - вони повинні були тішити погляд пасажирів залізницею.

В кінці 60-х років забудовується вул. Космонавтів. Спочатку вона проектувалася як продовження ВДНХ, свого роду парадний під'їзд. Немає вже величі сталінського ампіру, але будівлі, по своєму, гарні. На жаль, за ошатними вітринами довгий час переховувалися бараки. І сьогодні буквально в хвилині ходьби від метро Олексіївська можна орендувати офіс в старому дерев'яному будинку.

Екологія

Олексіївський можна назвати благополучним в екологічному відношенні. Звичайно, проспект Миру - магістраль завантажена. І вздовж неї, очевидно, є перевищення ГДК і токсичних газів, і пилу. Але сам район дуже зелений. До того ж він межує з парком Сокольники - справжніми «легкими» столиці.

Уздовж залізниці в Сокольниках тягнеться каскад Путятевскіх ставків. І хоча офіційно купання в них заборонено, влітку пляжі заповнені відпочиваючими. А взимку в ополонку занурюються «моржі». У будь-якому випадку, за площею дзеркало відкритої води - відмінний «нейтралізатор» шкідливих домішок повітря.

У будь-якому випадку, за площею дзеркало відкритої води - відмінний «нейтралізатор» шкідливих домішок повітря

Формально парк Сокільники - територія зовсім іншого району і навіть округу. По факту - улюблене місце прогулянок Алексєєвця

Ще одна рекреаційна зона обладнана в заплаві річки Яуза.

Є в Олексіївському районі і власні парки. Облаштували їх відносно недавно. Один - це «Дорога до Храму» близько метро ВДНХ , Інший - «Дорога до Слави» на вул. Кибальчича. Правда, все благоустрій звелося до прокладання нових доріжок та встановлення світильників. А озеленених ці території були і раніше.

А озеленених ці території були і раніше

Парк «Дорога до Храму» - результат робіт з благоустрою останніх років. До цього цю територію просто озеленювали і прикрашали квітами

транспорт

Хоча Олексіївський район межує з проспектом Миру, він не «прив'язаний» до нього так, як більш віддалені райони до своїх вильотну магістралях. З Олексіївського легко виїхати на ТТК, на набережну Яузи, Алтуфьевское, Косинська вул.

Правда, після заселення ЖК «Олексієво» (Забудовник - «Ведис Груп) з'явилися проблеми із заїздом в район у вечірні години пік. Можливо, ситуація ще погіршиться, коли будуть заселятися будуються сьогодні вдома.

Проблем з парковками в Олексіївському районі до недавнього часу не було. Звичайно, якісь експерименти з ними проводилися в районі Проспекту Миру, де спочатку паркінг перемістили на тротуари (попередньо розширивши їх за рахунок газонів), а потім і зовсім заборонили.

Але у дворах місця вистачало всім і всюди. Тепер ситуація змінюється. Мабуть, район потрапить в найближчому майбутньому в зону платного паркування (хоча офіційне повідомлення прозвучало тільки відносно деяких вулиць ВАО ). А це означає, що почнуть зникати місця і у дворах.

Що стосується громадського транспорту, то він «працює» на те, щоб легко і швидко доставляти жителів до найближчого метро і назад. Зручних транспортних маршрутів всередині району немає.

Багато які живуть і працюють в районі активно користуються електричками (станції Маленковская і Москва-3 Ярославської залізниці). Інтервали руху поїздів в пікові години складають 6-10 хвилин.

Вчитися і лікуватися

Олексіївський - район молодіжний. Мало де в столиці вузів «поштучно» більше, ніж шкіл. Судіть самі: середніх навчальних закладів - сім (кількість недавно зменшилася через реорганізацій), а висшіх- дванадцять!

Причому, деякі вузи - унікальні в своєму роді. Наприклад, створена в 1933 році Академія державної протипожежної служби МНС Росії готує фахівців у галузі пожежної безпеки та захисту від техносферной і природних загроз. З 2009 р в Академії навчаються не тільки курсанти, але і цивільні студенти.

А Фінансова Академія при Уряді РФ - один з найбільш престижних фінансових вузів країни.

Щільність забудови в Олексіївському - дуже висока. Будівля з бежево-помаранчевим навісним фасадом - один з корпусів Академії МНС. Поруч - будується невеликий офіс. Роботи, як видно, заморожені

Звичайно, не всі вузи знамениті. Інститут практичної психології та психоаналізу, що пропонує заочне і дистанційне навчання, навряд чи широко відомий. Деякі університети сьогодні стали жертвою реорганізації. Так Відкритий університет ім. В. С. Черномирдіна (утворився на базі Вищої школи комсомольського активу) став ... підрозділом МАМИ (Машинобудівного університету). Тепер він називається Гуманітарно-економічним інститутом ім. BC Черномирдіна.

До речі, в Олексіївській районі чимало студентських гуртожитків (на вул. Галушкина, на Ризькому проїзді). Так що молодих осіб на вулицях теж багато.

Школи в районі традиційно були сильними. Більшість - з відмінною мовною підготовкою. А ще в Олексіївському районі знаходиться школа-інтернат для сліпих дітей.

А ось дитячих садків тут - дефіцит. Причому, розподілені вони нерівномірно. Та й самі садки невеликі. І хоча населення району планово буде збільшуватися, нові дитячі установи будувати не збираються.

Майже в кожному дворі є добре обладнані дитячі майданчики

Є в районі не тільки авторитетна школа мистецтв і центр дитячої творчості «Олексіївський», а й майже не зустрічається формат - будинок культури ( «Співдружність», Ризької проїзд, 7) де за відносно невелику плату організовані заняття для дорослих - танці, рукоділля, малювання , гра на музичних інструментах.

Основні медичні установи району розташовані компактно. На вул. Касаткіна знаходиться 40-а лікарня, доросла і дитяча поліклініки. По сусідству - медичний коледж. Мабуть, таке розташування медичних установ - саме незручне в плануванні Олексіївського району.

По самій вул. Касаткіна транспорт не ходить, добиратися до неї - незручно. Правда, на Ризькому проїзді є філія поліклініки, де приймають дільничні терапевти, працюють кардіолог, стоматолог, процедурний кабінет і лабораторія. На Ярославській вул. д 4/8 розташоване одне з відділень багатопрофільної комерційної СМ-клініки - великий і добре організованою медичної мережі. Є й інші приватні клініки.

Є й інші приватні клініки

Будівля багатопрофільної комерційної СМ-клініки на Ярославській вулиці

Культура і спорт

У районі багато дворових спортивних майданчиків з хорошим покриттям і освітленням. На Ярославській вул., 12, розташований стадіон «Спартак» ім. Мягкова, домашнє поле ФК «Столиця». Особливих загальнодоступних секцій тут немає, але взимку раніше регулярно заливали каток.

До недавнього часу в Олексіївському було два загальнодоступних басейну. Тепер один викуплений під спортклуб Zebra (відвідування можливо тільки по клубній картці). Басейн же на вул. Касаткіна, 23 - дитячий. Але дорослі можуть купувати абонементи і приходити на разові сеанси.

Складно повірити, але ні кінотеатрів, ні виставкових або концертних залів в районі немає. Частково дефіцит заповнюється кінотеатром «Космос» (район Останкіно). Тому пристрій літнього кінотеатру, логічно, входило в плани девелоперів апартаментів «Парк Миру» .

Один з архітектурних символів Олексіївського району - Храм Тихвінської Божої матері. За легендою молитва перед іконою Богоматері в ній дає «додаток розуму», що корисно знати численним студентам, що здають сесії в навколишніх вузах

В районі знаходяться три діючі православні церкви. В одній з них - Тихвінської Божої матері зберігається унікальна ікона Богоматері, що дає додаток розуму. Невідомо тільки, як до цього ставляться студенти численних вузів району.

Так само на Ризькому проїзді знаходиться приміщення біблійного центру «Слово життя».

У Москві не так багато неправославних культових споруд. Одне з них - в Олексіївському районі, на перетині вулиць Кибальчича, Маломосковская, Новоолексіївська

За покупками і на роботу

В Олексіївському районі годі й шукати не тільки жодного кінотеатру, а й жодного торгового центру. Тільки жителів це мало турбує. Тут дійсно багато магазинів формату «біля дому», так що проблем з шопінгом - ніяких. До того ж проспект Миру - один з головних торгових коридорів столиці. На перших поверхах будинків розмістилися різноманітні кафе, ресторанчики, модні і парфумерні магазини, відділення банків.

Є й рідкісні спеціалізовані магазини - типу поштового салону або магазину, що пропонує тканини і фурнітуру. До речі, знаходиться в Олексіївському районі і один з останніх в столиці «колгоспних» ринків. Правда, ціни на ньому - не найпривабливіші.

Правда, ціни на ньому - не найпривабливіші

Поштовий салон - вже екзотичний формат магазину

Близький до ТТК і метро район не може не стати офісним кластером. Тим більше деякі будівлі на Проспекті Миру спочатку будувалися як адміністративні центри, і зараз в них пропонуються приміщення в оренду (наприклад, в «сталінці» інституту «Светосервіс»). Багато дешевих офісів, офісів зі складами пропонується в збережених промзонах.

Ця фотографія зроблена не в Російській глибинці, а в хвилині ходьби від метро Олексіївська. Тут як і раніше здаються офіси в дерев'яних бараках

До речі, на території району розташований і один з перших сучасних офісних центрів - Чайка Плаза, побудований в 1997 р на місці історичних Зубарєва лазень.

До речі, на території району розташований і один з перших сучасних офісних центрів - Чайка Плаза, побудований в 1997 р на місці історичних Зубарєва лазень

Один з найперших сучасних офісів столиці. Чайка Плаза була побудована в 1997 р

А ось діловий центр класу B + "Олексіївська Вежа» зведений вже після кризи 2008-2009 рр. Будівля має цікаву сучасну архітектуру, абсолютно не вписується в навколишню забудову хрущовок і цегляних п'ятиповерхівок. На вересень 2015 року тут пропонуються до оренди 18 приміщень від 10 до777 кв. м з різним станом обробки.

Діловий центр «Олексіївська Вежа» на вул. Константинова

Через близькість до ВДНГ в районі склався справжній готельний кластер. Його органічно доповнив зведений до Олімпіади-80 готель «Космос». «Намолене місце» залучає нових готельєрів.

У 2009 р у дворі п'ятиповерхового готельного комплексу на перетині вулиці Ярославської і Кибальчича було побудовано сучасну будівлю «Дизайн Готелю». На вул. Маломосковской відкрився міні-готель мережі «Подушкін». В одному з історичних будівель заводу «Водоприлад» - готель «Олексіївський» на 30 номерів. І саме останні відкриття - міні-готель на першому поверсі житлового будинку по вул. П.Корчагіна, 8.

Вторинна нерухомість району Олексіївський

Житлова нерухомість Алекеевского району - відмінний об'єкт для вивчення історії архітектури нашого часу. Тут можна зустріти практично всі види будинків, які зводилися в столиці протягом 20 століття, причому, не тільки типові, але і унікальні, які є характерними маркерами епохи.

Навіть «хрущовки» тут особливі. Можна зустріти двір, в якому одна пятіеетажка панельна, інша блокова, третя - цегляна. І якось все уживаються.

Є будинок (Маломосковская, д. 6, к.1), який спочатку був чотирьохповерховим, але в кінці 70-х пережив надбудову ще двох поверхів. За даними аналітичного порталу irn.ru середня ціна на вторинному ринку Олексіївського району - 227,5 тис. Руб.за кв.м, що перевищує середню московську ціну на 21,5%. Давайте розглянемо вторинну нерухомість району крізь призму унікальних і типових будівель.

Уздовж проспекту Миру, на самому кордоні району біля річки Яуза стоять в ряд три унікальних будівлі, пам'ятники різних епох країни. Найперше, Проспект Миру, 186 - це зразок конструктивізму, будинок-комуна ватяною фабрики, побудований в 1928 р за проектом архітекторів Гінзбурга і Лісагор в типовому стилі баухаус.

Найперше, Проспект Миру, 186 - це зразок конструктивізму, будинок-комуна ватяною фабрики, побудований в 1928 р за проектом архітекторів Гінзбурга і Лісагор в типовому стилі баухаус

Будинок-комуна ватяною фабрики архітектора Мойсея Гінзбурга. На жаль, не включений в світові архітектурні довідники

На відміну від Будинку Наркомфіну на Новінському бульварі (який внесений до реєстру 100 найзнаменитіших будівель світу, яким загрожує знищення), будинок на Проспекті Миру відомий мало. Частина корпусів його комплексу вже знесена. До речі, сам Мойсей Гінзбург вважав свої проекти не стільки комунами, скільки будинками перехідного типу (від буржуазного до соціалістичного), в них його зберігалося простір для «сімейних осередків». Ще кілька років тому в будинку-комуні дійсно були житлові квартири. Про сучасний стан знайти інформацію не вдалося. На сайті Россреестра з цього дому немає даних.

Поруч з будинком-Комун варто розкішне сталінське будівля, побудована в 1957 р проектом архітектора Жолтовського. У ньому реалізовано багато цікавих ідей, до яких московська містобудівна приходить тільки сьогодні. Наприклад, змінна поверховість, поєднання кухні з їдальнями. У ванній було передбачено вікно, самі ванні кімнати розташовувалися поруч зі спальнями, а не кухнями. А ще Жолтовський першим придумав панорамні ліфти.

Іван Жолтовський, який спроектував за своє життя чимало унікальних споруд, насправді, був апологетом типового будівництва. Просто він вважав, що потрібно тиражувати найкращі, найкрасивіші зразки. Саме тому у Будинку Жолтовського є клон, побудований також в Олексіївському районі, на Ризькому проїзді, буд.3. Останній не має ошатного декору фасаду, але капітальний ремонт в ньому був проведений трохи пізніше (2009 р.)

Порівнюючи ці два будинки, можна подивитися, як і які чинники впливають на ціноутворення. 10-15 років тому будинок на Проспекті Миру коштував дорожче, ніж на Ризькому. Тепер же, за інших рівних, покупці починають цінувати близькість до парку і легкість парковки.

Порівняння однотипних будинків за проектом Жолтовкого в Олексіївському районі

Короткий описКадастрова оцінка, тис / руб / кв.мРинкова вартість, тис / руб / кв.м

Будинок Жолтовського на пр.Миру, 184 Побудований в 1957 р, капітальний ремонт - був. Метро - ВДНГ (16-20 хвилин пішки), види з вікон - пам'ятник Робітник і колгоспниця, заплава Яузи, колишня промзона. Поруч - проспект Миру. Місця для паркінгу - мало 192 214 (вересень 2015 року) Будинок Жолтовського на Ризькому пр., 3 Побудований в 1955 р, капітальний ремонт - був. Метро - Олексіївка (16-20 хвилин пішки), види з вікон - парк Сокільники, житлова забудова. Поруч - Ярославська ж / д, місця для паркінгу - досить. 221 250 (вересень 2015 року)

Дані порталу KVARTIRAvMOSKVE.ru

ru

Один з чотирьох житлових будинків, побудованих за проектом Івана Жолтовського. І хоча він розроблявся як типовий проект, в СРСР такі будинки так і не почали будувати

Ну, а будинок 182 по Проспекту Миру - це вже представник панельного домобудування. Правда - унікальний. Його ще називають «Будинок на курячих ніжках». Зведений за проектом архітекторів Андрєєва і Заїкіна, в 1968 р Кадастрова вартість нерухомості тут - 215 тис. Руб / кв.м, ринкова - близько 235 тис. Руб / кв.м.

На вул. Бориса Галушкина, 17, побудовані Червоні будинку. Знамениті, хоча і не настільки, як на вулиці Будівельників або Куусинена. Багато хто називає їх «сталинками». Затвердження в корені невірно. Незважаючи на багату ліпнину і здається індивідуальним дизайн, це - серійні будинки (з типової серії II-02). Назву свою отримали завдяки обробці експериментальної червоною плиткою. Кадастрова вартість нерухомості тут - 180 тис. Руб / кв. м, ринкова - 235 тис. руб. / кв.м.

м

Червоні будинку на вул. Б.Галушкіна. Багато хто вважає їх «сталинками». Насправді, це одна з перших типових серій П-02

Хоча Олексіївський - старий район, тут є кілька заслуговують увагу будинків, побудованих в останнє десятиліття. Благо промзони в районі присутні і забудовують їх поступово. наприклад, житловий будинок бізнес-класу «Олексіївський» (Маломосковская, 4), побудований компанією «Пересвет-Інвест» на місці старого пологового будинку.

Незважаючі на сучасний дизайн, ВІН відмінно гармонує з оточуючімі сталінськімі БУДИНКАМИ. Будинок начали будуваті в 2007 году, здали - в кінці 2010. На етапі зведення монолітної коробки будівництво во время кризиса булу заморожена (что, загаль-то, є мінусом). Але поки що вартість квартир в цих будинку тільки зростає (на відміну від «сталінок»). Якщо в початку 2014 р квартири без обробки пропонували за 275 тис. Руб. / Кв. м, то в вересні 2015 року вже - 390 тис. руб. (Інформації про те, за якими реально цінами проходять угоди редакцію в даний момент немає).

(Інформації про те, за якими реально цінами проходять угоди редакцію в даний момент немає)

Вид на ЖК «Олексіївський» з боку Ярославського ринку

А ось на території знесеної друкарні трохи нижче по вулиці (Маломосковская, д. 21) були в 2006 р побудовані будинки серії КОПЕ і КОПЕ-Парус.
Кадастрова вартість квартир тут - 178 тис. Руб / кв. м, ринкова - 265 тис. руб.

Звичайно, прикро бачити в такому місці типову забудову, але ще прикріше її присутність біля самого метро Олексіївська , Де в розпал кризи 2008-2009 рр. був побудований ЖК «Олексієво» (На території колишнього заводу «Металіст»). Використовувалися типові проекти П-44Т.

Між іншим, для розвитку цієї території свого часу був замовлений проект в неокласичному стилі у Миколи Філіппова (архітектора «Італійського кварталу», «Горки Міста»).

Але в 2009 р компанія «Ведис груп» прийняла рішення реалізовувати новобудови за максимально низькими цінами, щоб «розігнати» ринок. Ціна на старті продажів була 90 тис. Руб. за кв. м. Уже в 2013 р квартири легко «йшли» по 200 тис. руб. за кв. м. Сьогодні, в залежності від обробки, за них просять 310-320 тис. рублів.

рублів

ЖК «Олексієво» свого часу просто «підірвав» ринок: в 2009 р новобудова пропонувалася по 90 тис. Руб. /кв.м

Новобудови Олексіївського району

Новобудови Олексіївського району

Вид на споруджуваний ЖК EgoDom в створі Новоолексіївського вулиці. До речі, на фото добре видно паркан 19 століття, який, можливо, визнають пам'ятником архітектури

Сьогодні на території Олексіївського району реалізуються 4 проекти

На думку керівника Аналітичного і консалтингового центру компанії Est-a-Tet Володимира Богданюк апартаменти «Парк Миру» відносяться в бізнес-класу, а апартаменти «Будинок на ВДНГ» - до сегменту комфорт.

У двох проектах реалізуються об'єкти класичного формату житла - квартири (в сегменті бізнес - житловий квартал «+1147» , Преміум-класу - ЖК EgoDom . Загальний обсяг пропозиції в районі становить близько 35 тис. Кв. м, середньозважена ціна на первинному ринку знаходиться на рівні 230 тис. руб. / кв. м.

Проекти відносяться до різних сегментів - «1147» це все-такібізнес-клас, EgoDom - преміальний сегмент. Середньозважена ціна реалізації за станом на серпень знаходиться на рівні 203,5 тис. Руб. / Кв. м в проекті «одна тисяча сто сорок сім», 335,3 тис. руб. / кв. м - EgoDom. Крім того, що проекти відносяться до різних сегментів, вони знаходяться на різних стадіях будівельної готовності (ЖК «1147» на стадії котловану, тоді як у проекті EgoDom вже зводяться корпусу).

Обидва проекти розташовані на однаковій відстані від метро (трохи більше 1 км). Відстань від парку приблизно однакова. Варто відзначити і різний масштаб будівництва - складі ЖК «тисяча сто сорок сім» запроектовано тисячі сто сорок сім квартир, в житловому комплексі EgoDom - 114.

Ну, з експертом не в усьому можна погодитися. EgoDom варто не просто у парку, а й по сусідству з регульованим переходом через залізницю. Шлях буде займати не більше 5 хвилин. Для жителів ЖК «1 147» дорога зажадає 12-15 хвилин. Тобто поспішає на роботу людина навряд чи зможе кожен день гуляти в Сокільниках з собакою.

Тобто поспішає на роботу людина навряд чи зможе кожен день гуляти в Сокільниках з собакою

Ностальгічні куточки старої Москви по сусідству зі споруджуваним ЖК «1 147»

Істотно відрізняється і оточення. У «ЕгоДома» воно більш презентабельне: регулярні квартали сталінської забудови, історичні будівлі заводу «Водоприлад». До речі, якщо вірити інформації на сайті «ЕгоДома», то практично всі квартири з фронтальним видом на парк вже реалізовані.

Будується «Егод» на місці колишньої автобази ДОСААФ, проект розроблений у відомій в майстерні «Сергій Скуратов ARCHITECTS». І взагалі, видно, що девелопери підійшли до об'єкту дуже грунтовно. Реалізовувати його почали, коли були зведені перші поверхи. Тоді ж почалася і рекламна компанія. На будівельному майданчику - повний порядок. Фасад завішують полотном, що показує, як буде виглядати будинок після завершення фінальної обробки.

Єдиний мінус: будинок стоїть на самому «пробкові» місці району (якщо звичайно, не брати до уваги пробок в районі метро ВДНХ). Як вранці виїжджатимуть його мешканці - не зрозуміло.

До речі, як свідчить один з рекламних слоганів «ЕгоДома», «Ми не економимо на архітектурі». Але не всім проектам в районі так щастить.

Житловий квартал «+1147» має будівельна адреса Маломосковская вул., Вл. 12-16, стор. 1. В ось впритул до його території за адресою Староалексеевская вулиця, 5, було видано дозвіл на будівництво компанії «Висота» (точніше ТОВ «Експериментальний завод якісних сплавів»). На сайті «Висоти» був розміщений проект майбутнього ЖК, який включав, в числі іншого, вертикальне озеленення стін. Очевидно, такий проект реалізований тепер не буде.

Закінчення будівництва ЖК «1147» відповідно до проектної декларації 3 кв. 2018 р

2018 р

Будівництво ЖК «одна тисяча сто сорок сім» ведеться ударними темпами

Що стосується апартаментів в Клубному будинку «На ВДНГ» - то з ними не так все просто. На сайті об'єкта зазначено, що початок будівництва - 4 кв. 2015 року, закінчення - 2 кв. 2016 р Такі терміни будівництва для 17-поверхової будівлі викликають сумніви. Тим більше, що у забудовника є проблеми з виходом на майданчик. Зараз на цьому місці знаходиться занедбаний, вже багато років нефункціонірующіх дитячий сад.

Жителі навколишніх будинків виступають проти будівництва. І, крім численних скарг виробили свою тактику боротьби: оточили свої будинки парканами, що потенційно заблокувало доступ техніки на будівельний майданчик. Сьогодні територія «Будинки на ВДНГ» виглядає млявою. Але проект рекламуються досить активно, в тому числі квартири (апартаменти) можна купити на сайтах avito.ru і ціан. Ціна - 128-138 тис. Руб. / Кв.м.

м

Ділянка під забудову апартаментів «Будинок на ВДНХ». Поки ніякої активності не спостерігається, хоча продажі вже ведуться

Взагалі, жителі району Олексіївський, досить активно відстоюють свою територію. Зокрема протестують проти масштабного житлового будівництва на території заводу «Водоприлад». До 2012 р завод функціонував в робочому режимі. Тим більше, що прийнятий закон про енергозбереження (№ 261-ФЗ) підняв попит на його продукцію.

Але в кінці 2012 р підприємство було придбано пітерської компанією «Еталон-Інвест», яка оголосила про плани по редевелопменту. Очевидно, нове будівництво паралізує транспортні потоки в районі і створить сильний тиск на інфраструктуру. Мосгорнаследіе провело експертизу будівель колишнього заводу, за підсумками якої рекомендовано присвоїти статус пам'яток архітектури історичних будівель, розташованих на його території, включаючи навіть паркан 19 століття з цікавим надбрамна литтям. Чим закінчиться це протистояння - покаже час.

Чим закінчиться це протистояння - покаже час

Можливо, незабаром історичні корпусу заводу «Водоприлад» стануть «гарячою точкою» для захисників архітектурного вигляду столиці

І, нарешті один з найцікавіших апартаментних комплексів столиці - «Парк Миру». Це редевелопмент промислових і адміністративних будівель сталінських і брежнєвських часів споруди. Розташований комплекс на кордоні району, при з'їзді з Крестовського шляхопроводу.

Реалізується проект в дві черги. Старт першої - на початку 2012 р, а перші мешканці заселилися вже в грудні. Ціни тоді були номіновані в доларах і становили $ 5,5 тис. За кв. м на старті. І $ 6,5 тис. Після завершення проекту.

Якщо в першу чергу «Парку Миру» входили лофти, офіси і торгові приміщення, то «асортимент» пропозицій другої черги різноманітніше. Зараз експонуються 30 апартаментів від 46,3 до 174,5 кв. м., 9 дуплексів. від 94 до 230,5 кв.м. Шість дворівневих апартаментів від 69,4 до 117,1 кв.м. 12 апартаментів з експлуатованої покрівлею і димоходами від 46,8 до 174,4 кв.м. Є Мансардні апартаменти з висотою стель в найвищій точці 5,5 м (в найнижчій - 3,2 м).
Ціни починаються від 215 руб. / Кв.м.

Як особливо підкреслюють девелопери, видача ключів відбувається в день укладення договору.

Як особливо підкреслюють девелопери, видача ключів відбувається в день укладення договору

Нова архітектурна домінанта району - апартаменти «Парк Миру»

Рівень комфорту району Олексіївський 15.58 з 20.00

Екологічні характеристики

Відсутність серйозних джерел антропогенного забруднення 4 4.50 Візуальне середовище 5 Зелені масиви 5 Водойми 4 Зв'язаність міста / району Доступність Москви на особистому транспорті 5 4.20 Зв'язок з іншими населеними пунктами 4 Умови для роботи всередині міста 4 Зручність переміщення всередині міста / району 3 Доступність Москви на общетсвенном транспорті 5 Соціальна інфраструктура Торгово-розважальна інфраструктура 3 3.88 Охорона здоров'я 4 Дитячі дозвільні центри 5 Спорт і фітнес 4 Заклади культури 2 Дитячі садки 3 Культові споруди 5 Школи 5 Якість середовища існування Парковки 4 4.25 Доступність для інвалідів 4 Стан міських інженерних комунікацій 4 Розвиненість ринку нерухомості 5 Ризики і загрози Погіршення екологічної ситуації -1 -1.25 перенасиченість ринку нерухомості 0 Погіршення транспортної ситуації -3 недорозвинення соціальної інфраструктури -1

Автор статті: Насонова Алла