Реклама
Реклама
Реклама

У Харкові з'явиться новий мікрорайон

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

11 листопада 2008, 19:21 Переглядів: 11 листопада 2008, 19:21 Переглядів:   Тетяна Поліванова, фото А

Тетяна Поліванова, фото А.Пайсова.

Даєш Харкову новий район! План забудови території між Олексіївкою і П'ятихатками затверджений, але грошей на будівництво століття поки ніхто не дає. У тому числі і з-за кризи.

Квартал котеджів і чотири мікрорайони, які можна забудувати багатоповерхівками, архітектори пропонують звести на площі в 220 гектарів. Коли Нова Олексіївка може з'явитися на карті Харкова, залишається тільки гадати. 14-поверхові будинки хочуть будувати з боку Олексіївки, а ближче до "природі" поверховість буде зменшуватися. За приблизними підрахунками, друга Олексіївка стане постійним місцем проживання для 22 тисяч чоловік. Але не тільки житлові будинки задумали зодчі: на папері - торгово-розважальний комплекс, кілька дитячих садків і шкіл, лікарня і парковки. За словами одного з авторів проекту, директора "Харківпроект" Тетяни Поливанової, центром нового житлового масиву стане перетин вулиці Гацева і проспекту Перемоги - тут, можливо, навіть побудують церкву.

Перш ніж планувати будівництво житлових мікрорайонів, проектувальники пропонують для початку з'єднати два масиви центральною магістраллю Перш ніж планувати будівництво житлових мікрорайонів, проектувальники пропонують для початку з'єднати два масиви центральною магістраллю. Для цього потрібно зробити "пробивання" проспекту Перемоги - від нинішньої Олексіївки до окружної дороги і далі до П'ятихатки. Коли ідею втілять в життя, а Олексіївську лінію метро протягнуть до пр. Перемоги, жителі П'ятихаток зможуть добиратися до Харкова набагато простіше, ніж зараз (перекладними і маршрутками). Добиратися до другої Олексіївки можна буде за 15 хвилин - тут передбачається пустити тролейбуси і маршрутки. Терміни будівництва нового району не позначені навіть на папері.

Члени містобудівної ради підтримали проект, але порадили відмовитися від малоповерхових будівель. "Всі ці споруди будуть виглядати, як вдома 60-х. Пора б нам проектувати по-сучасному", - запропонував архітектор Володимир Васильєв. "За цим планом виходить, що станція метро" Проспект Перемоги ", завершальна Олексіївську лінію метро, ​​вийде просто в поле. Тому потрібно навантажити цей вузол", - зазначив інший зодчий Володимир Семенов.

БЛАГА В ПАКЕТІ. Головний архітектор міста Сергій Чечельницький радий, що новий мікрорайон - місто в місті, а не ущільнювальна забудова, як в більшості останніх проектів. Тетяна Поліванова вважає, що точкові забудови йдуть зараз на другий план. "Сьогодні впроваджується новий підхід до забудови. Вона повинна бути комплексною, мати свою інфраструктуру, щоб людині не доводилося їхати на інший кінець міста в поліклініку або на роботу, щоб поруч були офіс, школа, дитячий сад, аптеки, магазини, заклади громадського харчування, а також місця для відпочинку ". Харків вже досить настраждався від точкових забудов (висотки на Отакара Яроша, 23-го Серпня тощо). Тепер місту представиться можливість отримати "в пакеті" житло з усіма благами навколишнього цивілізації. Те, що місту подібний мегапроект не по кишені, ясно всім. З пошуком інвесторів для Нової Олексіївки чиновники обіцяють допомогти. Але говорити про це поки рано, повідомив віце-мер Олександр Кривцов. Через кризу і так заморожені десятки об'єктів.

ЦЕЙ РАЙОН ВЖЕ ОБІЦЯЛИ

Новий мікрорайон між Харковом і П'ятихатками хотіли спорудити ще за часів мерства Володимира Шумілкіна. Тоді обіцяли, що пустир в селищі Жуковського, що межує з колишнім військовим полігоном, може перетворитися в мікрорайон. Тоді в четирнадцатіетажкі планували поселити 23000 харків'ян. Кожен будинок хотіли оснастити паркуванням на 100 машин. Такі ж жілкомплексом хотіли розбити і в Рогані, де пустує понад 80 гектарів землі, і в районі Флорінка (пустує ділянка в 30 гектарів). Але далі обговорень справа так і не пішла.

НОВІ РАЙОНИ: на Салтівці І ЗАМІСТЬ "Серп і молот". Нові мікрорайони в Харкові "придумують на папері" не вперше. Найглобальнішу будівництво архітектори затвердили цього літа - в районі колишнього заводу "Серп і Молот". На місці нинішніх руїн заводу і пустирів - між вулицями Академіка Павлова, Крупської, Салтівським Шосе, електромеханічні провулком і Московським проспектом. За задумом архітекторів, тут повинен вирости суперсучасний район: житлові будинки, школа, дитячий сад, спорткомплекс, магазини, бізнес-центри, нові магістралі, швидкісний трамвай і парк. Район в 228 гектарів планують розбити на чотири зони: житлову, торгово-ділову, спортивну та зону відпочинку. На перехресті пр. Московського з вул. Ак. Павлова хочуть спорудити естакаду, а трамвай спустять під землю.

Ще один грандіозний мікрорайон - "Золоті піски" - задумали на Салтівці до 2013 року. Він значився ще в кресленнях радянських проектувальників. Тепер же на території Журавлівського водосховища, обмеженої вулицями Героїв Праці, Академіка Павлова, Квітучою, річкою Харків і лісовим масивом, планується звести мікрорайон з власною інфраструктурою. Вперше в Харкові можуть вирости так звані "клубні будинки" - на одному майданчику не більш двох квартир.

Ще один мікрорайон площею 10 гектарів задумали на Салтівці - між вулицями Блюхера, Академіка Павлова і Шевченко. Там збираються будувати 12- і 24-поверхові будинки і комплекси, торговий центр, школу, дитячий сад. Заселити мешканців в новий район планують вже через чотири роки.

Шановні читачі, чи вірите ви в те, що Харків дійсно толково забудують? Висловіться в коментарях!

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Харкові з'явиться новий мікрорайон". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Полішку Ліна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Шановні читачі, чи вірите ви в те, що Харків дійсно толково забудують?